Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Temný konec Temnoty

Pokud těď někdo čeká, že se budu zabývat odchodem, a věcmi s tím spojenými, stálých správců a většiny místnosti Přátelé temnoty z Chat.cz na SuperPokec, pak se nedočká. Budu se věnovat dějům následným, které přišly po odstálení místnosti.

Medusa se dostavila na již nespravovanou diskuzi PT zvěstovat jejich neskonalé štěstí a úžasnost jejich nového působiště, potlesku se ovšem nedočkala. Spíše naopak, RA JiH, jako správný admin hájící barvy svého chatu její opěvnou ódu svým vyjádřením spláchl v klozet a sám nastínil úžasnost moderního pojetí chatu, který adminuje. Nu, jak jsem se již vyjádřil na samotné diskuzi, pravda bude trochu jinde, a oba chaty jsou hlavně ukázkou dvou extrémů.

To se ukázalo velmi záhy, kdy po několika rozumných, smysluplných a do jisté míry tématických příspěvcích, jak již zmiňovaného RA, tak Freyi, Firera či mé veličkosti, se proměnila diskuze PT v jeden velký hnůj. A to úplně nejhorší přišlo s otevřením nového vlákna jedním z nicků Jefryho o nicku "kundička". Co se strhlo poté, to už se nedá nazvat jinak, než totální žumpou. Na každém solidním chatu by něco takového na diskuzích snad nebylo ani možné, diskuze chat.cz jsou ovšem tak nějak naprosto neregulované, a tak se můžete podívat sami, co se odehrálo:

zde odkaz přímo na zmiňovanou diskuzi

nebo

zde naskrýnované vlákno z této diskuze


Má toto býti novým trendem na chat.cz nebo se jen provalily ledy a uvolnila natolik atmosféra, že je to jen výsledkem fungování a pojetí tohoto chatu? Na všech jiných chatech, by byl například nicku Albert minimálně znemožněn vstup na celé diskuzni fórum, nebo by byl dokonce banován. Zde tyto příspěvky nejsou ani mazány, a popravdě by zasloužilo smazat celé neskutečné vlákno.


A závěrečné resumé této Xglosy? Položím si otázku. Má tato diskuze snad naznačovat kudy se bude úroveň chatu chat.cz ubírat? Můžeme v budoucnu čekat, a to i po odchodu SS z místnosti Hrabě X, že toto se stane standardem? Pak jsem velmi rád, že za pár dnů odcházím do chatového důchodu!



Technická poznámka: Ještě další Xglosa se bude věnovat čistě chatu chat.cz a bude o největší prudičce Xchatu v historii happy613. Uvažoval jsem o velmi rozsáhlé glose se spoustou materiálů a odkazů. Nakonec jsem od tohoto širokého pojetí upustil, a to i proto, že se domnívám, že osoba o které bude řeč, si nezaslouží takové námahy a mé energie, abych zpracoval její kompletní "chatový životopis". Nu, a další Xglosy již budou z různých chatových míst, a neb chaty, i jak napovídá právě prováděný statistický průzkum, jsou již ve stavu paběrkujícím a umírajícím, zamířím možná i do jiných sfér. Sám se nechám překvapit, kam mě mé Xglosové pero zavane.


Anděl Azazel

Komentáře

  1. Po temném konci temnoty je tu TELPLÝ konec Hrabě X!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Policie jako největší Úřední slídil - Ceny Velkého bratra

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Co měsíc dal - Březen 2024

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Notesoo - Spadla klec. Definitivní konec české sociální sítě

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

Čtyři roky na Twitteru