Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Dosáhly chaty dna? Co značí čísla AzaŽurnálu?


Velmi správné si tuto otázku pokládat, po vcelku překvapivých číslech návštěvnosti chatů, kterou přinesl AzaŽurnál. Na statistiku se můžete podívat zde.

Chat jako platforma je dlouhodobě v naprostém úpadku. Až do současné statistiky návštěvnost chatů vykazovala jasný a trvalý směr, šipka dolů. Nyní se dlouhodobý pád zastavil, je to tím, že již návštěvnost nemá kam padat? Dosáhly chaty svého dna? Co bude následovat? Odrazí se k lepším zítřkům nebo je současný výsledek jen přechodným výkyvem? To vše ukáže čas.

K jednotlivým chatům. Začněme těmi lepšími. Legendární Xchat je zcela jasným leaderem a jeho návštěvnost je řádově daleko před pelotonem dalších chatů. Je nutno ovšem podotknout, že drtivá většina návštěvnosti spadá pod sex kategorie, 5/6 ze všech přítomných uživatelů se nachází v sex či ero sekcích. Legenda je ovšem legenda a funguje klasickým a standardním způsobem. Více a hlouběji možná v nějaké příští glose.

Xchat se velmi dobře vypořádal s GDPR, stejně jako Chatujme (Článek AzaNovin ke GDPR si můžete přečíst zde). Chatujme se po posledním průzkumu návštěvnosti již přesvědčivě usídlilo na 2. místě a jen těžko ho o něj někdo připraví. Chat, který lehce připomíná staré Lidéčko je též veden a funguje klasickým způsobem. Na chatu je již nějaký čas provozováno i rádio, a to jako společný projekt s konkurenčním SuperPokecem (článek zde).

Tím jsme se dostali k třetímu chatu z těch lepších, tedy SuperPokecu, který si též, stejně jako předešlé dva chaty polepšil. I zde se jedná o klasický chat, který je krapet uzavřenější, ovšem hledáte li téměř absolutní klid bez rušivých momentů, lze ho jen doporučit. Co se týče zmiňovaného společného projektu Superpokecu a Chatujme, pak se chystám oba pány, tedy Grantika i LuRyho trochu vyzpovídat. Uvidíme jestli mi poskytnou rozhovor, pokud ano, v blízké době se na něj můžete těšit.

A nyní se přesuňme do těch horších vod, můžeme je nazvat katastrofou či blamáží. Kdysi populární Libimseti, které spadalo do velké trojky "Lidé - Xchat - Libko" již v současné době přežívá tak nějak samospádem a už tak mizerná návštěvnost se ještě více prohlubuje. Tento server pravděpodobně nezachrání již nic.

Další produkt, tedy Chat.cz provozovaný Toplist s.r.o. Pavel Francírek, vykazuje též dlouhodobě úpadek a po posledních pošetilých krocích provozovatele Pavla Francírka se dokonce vyčlenil z rodiny chatů. Více se nemá smysl o tomto paskvilním produktu zmiňovat, nejspíše v nějakém časovém období "vymře po přeslici" a bude se na tomto produktu pohybovat jen pár exotů, což už můžeme vidět vlastně již dnes.

Posledním z chatů je KecejChat, ten nezařazuji nikam, je to takový soukromější klub Rederixe. Ale i takové mikro chaty mají právo na existenci a pár lidiček, kterým právě toto vyhovuje, si najde.


A jaký bude závěr dnešní glosy? Nu, nemusí mít každá glosa závěr, zvláště když vše podstatné bylo již napsáno. Tak snad jen popřejme chatům, zvláště těm lepším, nechť do budoucna prosperují alespoň tak jako v současné době, přilišná renesance chatů se očekávat nedá, a poskytují chaťákům slušný a kvalitní prostor k jejich chatovému vyžití.



Anděl Azazel

Komentáře

Mohlo by Vás zajímat

Policie jako největší Úřední slídil - Ceny Velkého bratra

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Co měsíc dal - Březen 2024

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Co měsíc dal - Únor 2024

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne