Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Lesk a bída Líbímseti. (Verze XG)

 Opět tu máme původní článek, který jsem napsal pro AzaNoviny. A zde na Xglosách k němu přidám ještě pár dalších slov.

Kdysi slavný komunitní portál Líbímseti se zrodil v roce 2002. Jeho zakladatelem byl Oldřich Neuberger. Zábavní portál byl nejen seznamkou, měl i svá diskuzní fóra, obsahoval chat, blogy a též svůj vlastní magazín Magazin.cz. Asi největší slávy zažil server v letech 2006 - 2008. Právě v roce 2008 dosáhlo Líbímseti návštěvnosti 270 tisíc unikátních návštěvníků denně. Pak ovšem přišel na scénu Facebook, tedy on tu už byl, přišla ovšem jeho česká lokace, a vše se začalo měnit.

Libimseti, stejně jako ostatní české chatovací a komunitní služby, se začalo propadat. V roce 2010 Olda Neuberger portál prodal (to měl už jen 50 tisíc uživatelů denně), sto procent aktiv Libimseti.cz a.s. přešlo do rukou privátního investora. Kdo je ovšem skutečným majitelem firmy Libimseti.cz a.s. se zřejmě ani po dlouhých letech neví, neb akcie jsou na majitele. Jako akcionář figuruje firma Word Technogy Capital LCC z USA. Hlavní osobou a vodítkem by tedy zřejmě mohl být předseda představenstva Ing. Robert Latýn, který figuruje ještě v dalších 7 firmách.


Zdroj: Penize.cz

Zdroj: Kurzy.cz

Pro získání oficiálních informací o Libimseti.cz a.s. se podívejte na Veřejný rejstřík a sbírku listin Justice.cz, kde si můžete vyhledat dle IČO i další subjekty.

Na Líbimseti působil i známý programátor Martin "Bizi" Michale, a to v období 10/2006 – 1/2009. Bizi je jedním ze zakladatelů legendárního XChatu, kde spolu s Pavlem "francim" Francírkem byl od 6/1996 – 9/2000. Po známém rozkolu původního XTýmu s Centrumem se pak podílel na Xland.cz (4/2001 – 10/2004). A s Francim se zúčastnil i na chatu Lidé.cz a dalších službách Seznamu (4/2002 – 10/2006)

Libímseti pod novým vlastníkem dále upadalo a zdá se, jako by se na portálu zastavil čas. Je bez zjevného vývoje a vypadá právě tak, jak vypadal v roce 2010. Na tomto kdysi slavném zábavním portálu dnes přežívá pár posledních mohykánů. Čísla přihlášených ve večerních hodinách dosahují maxima 250 uživatelů, na samotném chatu jich bývá kolem 70. Server sice obhospodařují ještě v nějakém základním módu dva Administrátoři, ovšem jinak se zdá, že jede už pouze takovým samospádem a setrvačností. Je běžné, že se uživatel přihlašuje na několikráte, při přesunu na jinou službu na portálu je leckdy odhlášen, zvláště večerní chyby autorizace jsou na denním pořádku. Na obhospodařování diskuzí již vedení zřejmě rezignovalo úplně.

Co říci závěrem? Snad jen to, že na portálu Líbimseti se potvrzuje známé rčení, že na internetu nic netrvá věčně. Kdysi veleslavný server v současné době snad už jen čeká na pověstnou ránu z milosti.

Anděl Azazel, AN

========================================================================================

Přídavek zde na Xglosách. Rád bych se, méně korektněji, vyjádřil k některým záležitostem z článku AzaNovin. Jednak doufám, že tamní osazenstvo nyní pochopilo, proč jsem se tam v poslední době, a to předně na diskuzích, vyskytoval velmi aktivně. Nejsem z těch, kteří by psali o něčem a přitom to viděli jen a pouze "z vrtulníku". Bylo nutné na vlastní kůži "otestovat" současný stav Libka.

Ten stav je opravdu tristní. Zbytky nějakých nadrbaných zoufalců ze vzkazníku, co ani nechodí na chat, na chatu již opravdu jen pár posledních mohykánů, i když u některých je to až moc honosný název, jmenoval bych snad nick ovechkin.32 (ale podobných "magorů" je tam povícero.) Také je tam samozřejmě, jako všude, enkláva lidí z chatů ostatních. Pro příklad si uveďme Acustika, Belmase z XChatu, Mazlik.XXl jenž má na XChatu nick Vapett, Ketej24 což je Masozrava_pampeliska z XChatu a Chat.cz, z Chatujme tu nalezneme pro příklad Denisu-Speedy nebo Masernika. To vše jen dokumentuje fakt, že v dnešní době úpadku chatů, lidé nejen migrují ale jsou souběžně na vícero chatovacích portálech.

Diskuze na Libku jsou naprosto nespravované a vládne tam naprostá džungle. Jinak ty diskuze jsou vůbec naprosto špatně vystavěné, tak paskvilní diskuze opravdu nejsou snad k vidění nikde (možná tak na novém Lidéčku ale i tam jsou nějak alespoň strukturované). Naprostá nespráva a anarchie způsobuje, že si na diskuzích Libimseti může každý čmárat co chce kam chce, v minulosti v tom vynikal uživatel Kouba, který dlouho využíval tyto diskuze ku spamování svých blogů a možná si z nich i svůj blog vytvořil :D To již pominulo, na scénu se dostali další, jmenoval bych nick Muz.s.vlasy či Ichiru (kdysi Noctemi a mnoho jiných přezdívek), kteří si nejen na téma "kočky" píší kdekoliv se jim zamane, bez ohledu na téma té které diskuze. Ovšem ono na těch diskuzích je aktivních asi tak 6 lidí, a to v posledním období včetně mé osoby, takže už je to asi celkem nepodstatné, neb ty diskuze jen korespondují s tristním stavem celého portálu.

A jaký bude závěr dnešní glosy? Otázek je mnoho. Kdo vůbec vlastní server Libimseti.cz a jaké jsou jeho zájmy? V roce 2016 vykazovalo ještě nějaký zisk 63 tisíc, ovšem to tam ještě byla nějaká odpovídající návštěvnost. Nyní je Libko v troskách a je otázkou, zda li v současné době vůbec generuje nějaký zisk. A jaký vztah s majitelem mají dva Administrátoři Pip-Boy a pan.Baron? Jaké mají zadání? A poslední, řekl bych kardinání otázka, zní, jak dlouho bude ještě Libko udržováno v klinické smrti?

Anděl Azazel


AZANOVINY - Nejnovější články 


http://azanoviny.wz.cz/2019/10/26/lesk-a-bida-libimseti/






http://azanoviny.wz.cz/2019/10/23/v-siti-stanou-se-z-lovcu-loveni/
http://azanoviny.wz.cz/2019/10/23/facebook-vymazal-desitky-uctu-udajne-nekale-ovlivnujicich-kampan-v-usa/
http://azanoviny.wz.cz/2019/10/23/sef-xiaomi-pristi-rok-vice-nez-10-5g-smartphonu/




http://azanoviny.wz.cz/2019/10/03/surface-duo-skladaci-mobil-od-microsoftu/
http://azanoviny.wz.cz/2019/10/03/mozna-uz-nas-dlouho-spehuje-mimozemska-sonda/
http://azanoviny.wz.cz/2019/09/18/matebooky-s-linuxem/
http://azanoviny.wz.cz/2019/09/25/nejoblibenejsi-socialni-site-2019/
http://azanoviny.wz.cz/2019/10/03/mozna-uz-nas-dlouho-spehuje-mimozemska-sonda/




http://azanoviny.wz.cz/2019/09/07/tretina-xchatu-v-zastave-financniho-uradu/



http://azanoviny.wz.cz/2019/09/10/hiwe-predstav-si-chat-z-90-let-v-tvem-mobilu/



http://azanoviny.wz.cz/2019/09/07/huawei-p30-s-androidem-10-a-ve-dvou-novych-odstinech/
http://azanoviny.wz.cz/2019/09/07/avast-nedoporucuje-pouzivat-gps-lokator-pro-deti-pro-jeho-zranitelnost/




http://azanoviny.wz.cz/2019/08/24/na-facebooku-budete-moci-zakazat-sber-sdilenych-dat-tretich-stran/






http://azanoviny.wz.cz/2019/08/24/google-rusi-dalsi-funkci-youtube-zpravy-konci/

http://azanoviny.wz.cz/2019/08/18/stale-castejsi-vypadky-facebooku-a-instagramu/








Komentáře

  1. PROČ? Proč jsem napsal článek o Líbimseti? Důvody jsou asi dva. Jednak jsem o Libku nikdy samostatný článek nenapsal, a proto jsem se tam v poslední době zdržoval, abych načichl atmosférou a poznal ho opravdu dobře. Druhak též proto, že jsem narazil v poslední době na pár článků o tomto serveru, a to od lidí, kteří evidentně nevěděli o čem psali. Ano, po mnoha letech si vzpomněli, že něco jako Libimseti.cz v minulosti existovalo a tak se jali napsat článek na základě toho, že napsali adresu onoho serveru a strávili tam asi tak deset minut. Čímž napsali naprosto přeslazený a rozplývající se článek o tom, jak je úžasné, že tento portál ještě stále existuje a jak to na něm ještě stále žije. Nu, tak jsem holt musel přinést svou, možná krutě pravdivou, výpověď. Koneckonců, mám rád kruté pravdy, namísto milosrdných lží a nesmyslů.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  2. ::::: Libímseti a spol. - Seznamka o trh s dobytkem? :::::

    A jak se na Líbímseti.cz dívali někteří, a to v dobách jeho největší slávy? Podívejte se na jeden rozsáhlý článek z roku 2007, tedy z období největší slávy Líbimseti. Nese název Libímseti a spol. - Seznamka o trh s dobytkem?. Dle mého názoru velmi zajímavý článek, stojící za přečtení. Najdete ho ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat
  3. Ještě bych doplnil k Bizimu (Martin Michale), že se zúčastnil s Pavlem Francírkem (franci) napsání Chat.cz. Vzhledem k tomu, že Pavel Francírek byl v branži známá osoba, tak vyšlo na jaře roku 2014 pár článků na renomovaných webech o vzniku nového chatu s názvy typu "Zakladatelé Xchatu se vrací ke kořenům, spustili nový projekt Chat.cz". Biziho ovšem brzy tento projekt přestal bavit, a tak v něm zůstal Pavel Francírek sám. Chat.cz je velmi nepovedé dílo, a všemi dalšími úpravami, už pouze v podání Pavla Francírka, se stal naprostým paskvilem na chatovací scéně. Odpovídají tomu i uživatelé na tomto serveru se zdržující. Ač v názvu má slovo "moderní", pak je třeba konstatovat, že experimenty s karmou určující důležitost uživatelů na chatu a končící registracemi na pozvánky, byly cestou do propasti. A přesně tam se Chat.cz pana Pavla Francírka (ač je to jen jeho mimočasová aktivita) nachází. Takže možná Bizi dobře věděl, proč v tomto projektu nepokračovat.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  4. ::::::::::::: Postřehy z chatů (26. října) :::::::::::::

    XChat - Tady pokračuje rotace nicků z rodiny Alzazeli, tentokráte je na řadě přezdívka "ministr_Alzazeli". Popravdě místnost Komouš výchova je celkem velký trapas XChatu, protekční místnost kamaráda Bogemana (kterého sám Gym nedávno sesadil z pozice hlavního admina) Ataky, který jako po 20 let neznámý uživatel formátu okresního přeboru, se nyní, když už na XChatu prvoligisté dávno nejsou, jal hrát si na "xchat", a to takovým způsobem, že vytvořil místnost, kde se nachází jen zmiňnovaný prudičský multinick nejen s přezdívkami "Alzazeli", dále Nekro (věčně vyexpedovávaný prudič z Meditace), manio-depresivní Anonymus (další z řady okresního přeboru, který se kdysi nikde nechytal), prudič z Lidé.cz Roman02 (sám o sobě prohlašoval, že na Lidé rozložil několik místností, na XChatu musel být Prazdrojem zbaven funkce SS v Meditaci, nejen za podporu největší prudičky XChatu všech dob Happyny), velmi zoufalá Čajová lžička alias Diedrech, co žije život téměř dvoumetrového Romana, nemajíce zřejmě svůj vlastní, apod.

    Chatujme - Víťu "policajta" už probírat nebudeme. Na tomto portálu se udála jiná, a to závažná věc, byla zrušena funkce Administrátorky přs smajlíky a též Šéf Administrátora a původního člena adminského sboru Ttomasek. Adiny tak jsou v současné době Provozovatelé - Dutch a LuRy, a dále Firer, Lava a Grantik.

    SuperPokec - zde Miki54 na diskuzích "Omluvenky SS" omlouvá svoji kolegyni SS z místnosti Zralý věk a divoké myšlení Krocka000, že má v opravě NTB a tak nemůže plnit hodiny pro Stálé správce. (Tady bych doporučil Grantikovi, nechť na Úvodní straně příspěvky doplní o okdaz na příslušný příspěvek a fórum, tak jak to má jeho "bratr" LuRy na Chatujme)

    Na vše zde popsané se můžete podívat na souhrném obázku ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ::::::::::::: Postřehy z chatů (27. října) :::::::::::::

      XChat - Co je zač místnost Komouš výchova už tak nějad dávno víme. Dalším dokladem jest nick "Nekrofil", což je zcela jednoznačně nick evokující zakázaná témata. Takový nick "Nekrosex" je například, po velmi dlouhé době konečně blokován. Každopádně v místnosti SS Ataka přihlíží. Ovšem ono nic než mulťáky, Alzazeli a Nekra tam nemá, tak co mu zbývá, že.. ovšemže.

      Chatujme - Někteří si možná vzpomenou, jak někdy před 3/4 rokem se uživatel Zwire na Chatujme rozlpýval, jak tam frčí diskuze. Nu, v současné době je to ale už hodně jinak. Diskuze jsou naprosto mrtvé.

      Na vše, tedy popisované věci z XChatu a Chatujme, se podívejte na obrázku ZDE

      A-A

      Vymazat
    2. Dalším z řady Alzazeli, v současné rotaci multinicků v Komouš výchově na XChatu, je přezdívka agent_Alzazeli. Vítejte na XChatu, Vítejte u Ataky!

      A-A

      Vymazat
    3. A na diskuzích XChatu nick Kaja_Gott_zombik (který se samozřejmě hned po napsání příspěvku smazal) napsal na diskuzi Co je víra toto: "Byl jsem v pekle a Bůh neexistuje, prej to je jen mýtus takže jsem zpíval zbytečně." Vítejte na XChatu, Vítejte v multinickspamiádě! (taková "Machovina").

      A-A

      Vymazat
    4. Tak ještě jedna hláška z diskuzí XChatu, z fóra Chyby XChatu od uživatele Great.Saiyaman3:

      Chyba xchatu ; málo lidí
      Proč tu mám chodit když tu nikdo není....

      ----------------------------------------------------------------------

      Ano, tak to je pravda pravdoucí, to vylidnění, předně té pokecové části je patrné na první pohled, na to netřeba žádných statistik, to lze pozorovat pouhým okem. A kdybych chtěl být hodně jízlivý, tak bych asi napsal, že největší chyba XChatu je přeci zřejmá a má jasný název.. GymJWM :D

      A-A

      Vymazat
  5. ::::::::::::: AzaPoet XI. :::::::::::::

    Nejnovějším počinem z mé tvůrčí poetické sbírky jest AzaPoet XI. Najdete ho, jako ostatní AzaPoety (Nekonečný příběh) v menu AzaPoet ZDE
    Přeji příjemný kulturní zážitek :)

    A-A

    OdpovědětVymazat
  6. Nu, po delším čase se můžeme opět podívat na návštěvnost chatovacích portálů z různých časů.
    Legenda: Portál (Chat - Chat bez ero)

    === 27. října 14:30 ===

    XChat 1084 (765 - 75)
    Libimsete 147 (37 - 11)
    Chatujme 110 (31 - 29)
    SuperPokec (12 - 12)
    Chat.cz (8/6 reg. - 8)

    Na všech chatech dohromady bylo tedy v tento čas v pokecových místnostech 135 uživatelů. Nooo..

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. === 27. října 19:00 ===

      XChat 1391 (986 - 121)
      Libimsete 163 (34 - 13)
      Chatujme 174 (64 - 61)
      SuperPokec (19 - 19)
      Chat.cz (14/13 reg. - 14)

      ===== 23:50 =====

      XChat 1596 (1 214 - 97)
      Libimsete 176 (45 - 21)
      Chatujme 68 (23 - 17)
      SuperPokec (9 - 9)
      Chat.cz (22/14 reg. - 22)

      Všimněme si zde toho, co už bylo pozorováno dříve a je setrvalým stavem, že zatím co některé chaty v pozdně nočních hodinách posilují či nepadají tak výrazně, pak portály Chatujme a SuperPokec zaznamenávají v těchto časech příkrý úbytek návštěvnosti. Bude to patrně, jak už jsme si též říkali, uživatelským složením. Takové Chatujme se dokonce propadá na stejnou návštěvnostní úroveň jakou v tu dobu má Chat.cz.

      Také si povšimněte, ve stejném čase, o kterém se zmiňuji v předešlém odstavci, že XChat má 92,25 % uživatelů v SEX kategorií. Strašné.

      A-A

      Vymazat
  7. ::::::::::::: AZAŽURNÁL: Data spočítána :::::::::::::

    V podzimním statistickém šetření jsou již posbíraná data spočítána a vsazena do celkem 14 grafů. Vzniknou ještě 3 tabulky a vše bude samozřejmě opatřeno příslušným komentářem. Publikování tohoto statistického šetření bude dle plánu začátkem listopadu. Ano, bude to nejrozsáhlejší statistický přehled v dějinách AzaŽurnálu.

    AzaŽurnál
    II. kanál AzaNovin X-Magazínu A-A

    OdpovědětVymazat
  8. ::::::::::::: Postřehy z chatů (29. října) :::::::::::::

    Libimseti - Na Libimseti jsou i blogy, a tak jsem tam nakoukl a nestačil se divit. Najdete tam třeba toto Na poprvé se psem . Tak to je zcela jistě explicitní pedofilně zoofilní pornografický obsah v textové formě. A při dalším pohledu zjistíte, že tam podobných věcí je povícero. Nu..

    XChat - Tam se známý uživatel Legendawn už též přesunul do Věkového rozdílu (chodíval do BF a 16 a více). Asi že se zmiňované místnosti vyprázdňují (v BF byl 1 člověk, v Šetnáctkách 13 lidí), tak se lidé přesouvají do větších místností. Ono hlavně se přesouvají z pokecu do sexu. To by mě zajímalo, kdy podle slov GymJWM bude ta vhodná doba, se opětovně zabývat změnou poměru v Pokec a Sex kategoriích? První pokus hned po převzetí XChatu nevyšel, a v současné době už v těch Pokec kategoriích skoro nikdo není. Hmm.. ?

    Chatujme - Tak tam se už diskuze až brutálně zasekly a umrtvily. Krom Slovní kopané, což je takové jen hravé fórum, tam další diskuze nejedou už celý týden a více. Nu..

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mimochodem, jsem nyní rychle jen udělal statistiku návštěvnosti chatu na XChatu. Na celém chatu bylo 917 uživatelů, z toho 857 lidí v SEXU a 60 v Pokecu. To znamená, že v SEX kategoriích bylo 93,45 % uživatelů! Nu, 93 a půl procenta lidí v SEXU, tak to už začíná být gigabrutální!

      A-A

      Vymazat
  9. ::::::::::::: X-Forum a Halloween :::::::::::::

    K Halloweenu jsme na X-Forum přichystali malou pohyblivou dekoraci. A také tématickou změnu kurzoru v podobě rakve. X-Forum


    X-Forum
    X-Magazín A-A

    OdpovědětVymazat
  10. ::::::::::::: Postřehy z chatů 31. října :::::::::::::

    Chatujme - Na Chatujme je pár novýc Placených místností. Jedna taková vznikla z běžné stálé místnosti, kterou jsem sám pomáhal ustalovat, z Brna, zakoupila si ji na rok Sahrazada. Další Placenou místností je úplně nová roomka Parkinson, tu si předplatila na rok uživatelka Zita.

    A ještě taková perlička, původní majitel a zakladatel Chatujme Dutch už nebyl na portálu více jak půl roku.

    XChat - V kdysi absolutně největší místnosti Bezva flirtíku nebyla po 13. hodině ani noha, ano v místnosti bylo 0 (slovy nula) uživatelů. Nu, je vidět, že GymJWM to na XChatu za 3 roky opravdu vylepšil. Zničit BF se nikdy nepodařilo ani těm největším prudičům v dobách, kdy se ještě dalo i bruátlně tapetovat a provádět mnoho dalších záškodnických akcí. Takže Gymovi a jeho partě patří po zásluze veliká převeliká gratulace.

    Libimseti - Zatím co na Chatujme jsou diskuze už megamrtvé, běžné diskze v přehledu aktivních mají poslední příspěvek od 8 do 12 dnů, tak na Libku diskuze, které jsou tam tedy strašlivě vystavěné, to si upřímně řekněme, tak celkem už dlouho fičí, i díky Azazelovi (tedy mně) a nebo v poslední době JupiteHansovi, známého též z Chatujme (ale jinak je to diskutérský světoběžník).

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ještě k XChatu, tak tam komouš Ataka asi opravdu zešílel, jak sám píše ve svém příspěvku s názvem Komouš člověčí kozel. Ale ten kozel ho evidentně v hlavince jak červík hlodá :D Nu přečtěte si jeho výpotek sami ZDE

      A-A

      Vymazat
  11. ::::::::::::: Postřehy z chatů 1. listopadu :::::::::::::

    Chatujme - Tamní diskuze už fungují v podstatě jen jako seznamka.
    Pánský club
    Starší milenka pro mladšího muže
    láska vzťahy séx
    Nu, a jestli se navrátí Anathema, tak přibude autospamiáda Metalu a Literatury. Diskuze Chatujme se dostaly do těžké krize. Asi si každý, i vy moji milí čtenáři, představuje diskuze úplně jinak. I toto je výsledek LuRyho kejklí. Smutný to pohled.

    XChat - Zde stále působí nick Nekrofil, ač jsem na něj upozorňoval v mailu adminu Opifku. Ta ovšem zřejmě raději řeší jí nesympatické jedince, sestřeluje jako pistolnice kdo se ji nelíbí a řeší údajné krycí názvy místností, jako prý Teploměr v zadečku. Zvláštní přístupy na tom XChatu, že.. ovšemže.

    Chat.cz - Tam se opět objevil nick Bogeman. Ač vím o koho jde, tak samozřejmě si to nechám pro sebe, páč chráním identitu svých zdrojů :)

    Libimseti - Jediné diskuze na chatech, kde to nějak žije Diskuze Libimseti

    A-A

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Bard se přejmenoval na Gemini

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Diskuzní fóra vs sociální sítě

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Co měsíc dal - Leden 2024