Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Diskutujme (XG verze)



Diskuzní portál Diskutujme.online, a jeho dceřiná novější zkušební verze Diskutujme.eu, je místem ku skutečným svobodným diskuzím a útočištěm pro lidi z ukončených Diskutníků. Je tomuto webu také vizuálně nejblíže, ač bych řekl, že oproti Diskutníkům je mnohem přehlednější co do orientace v kategoriích a tématech. Profily jsou až minimalisticky jednoduché, na úvodní stránce najdete vše co pro orientaci potřebujete. Kromě diskuzí je tu i pro mne zajímavá sekce Články, které jsou ovšem též takovým úvodníkem k dalším možným diskuzím. A proč jsem psal o skutečně svobodných diskuzích? K prvotnímu seznámení s webem a jeho principy a pojetím doporučuji přečíst si dva stěžejní články Administrátora Dilema zvané Online a Politické školení mužstva čili PŠM.

Zdroj: Diskutujme.online


Při registraci na Diskutujme po vás budou chtít jen zadání nicku a e-mailové adresy, na kterou vám bude odeslána zpráva k dokončení registrace. Co mě trochu překvapilo, že ač jsem se registroval naprosto standardně, tedy bez použití anonymizačních prostředků či podivné mailové adresy, zobrazila se zpráva, že můj účet byl vyhodnocen jako nestandardní a vyžaduje schválení správcem webu. K tomu došlo cca. po hodině a půl po aktivaci.

Zdroj: Diskutujme.online


Zdá se, a to i dle vyjádření o počtech nových registrací Administrátorem, že se na tento diskuzní portál přesunula ta největší část z Diskutníků. Chcete li si užít svobodnějších diskuzí, mimochodem oba weby jsou mimo legislativu jak České republiky tak Evropské Unie, doporučuji k vyzkoušení. Stačí zadat adresu diskutujme.online. A ještě jeden postřeh na úplný závěr, web je naproto bez jakýchkoliv reklam.

Anděl Azazel, AN


 
Tady na Xglosách v rozšířené XG verzi si řekněme i další postřeh, narozdíl od Chatujme, kam se přesunula též část uživatelů z ukončených Diskutníků, tak na Diskutujme, ač jsou tam nejrozmanitější kategorie, tak například sekci "Náboženství a filosofie" tam nenajdete. A nabízí se samozřejmě srovnání, které bude vycházet z mé poznámky z článku AzaNovin, že vlastník Diskutujme, narozdíl od LuRyho, nehodlá na zvýšeném počtu diskutujících uživatelů rýžovat. Jistě jste si všimli, že reklama na Chatujme se nejen přesunula v poslední době na viditelnější místno ale je i stále větší a větší. Každopádně nechme se překvapit, zda li web Diskutujme.online bude i v budoucnu ufinancovatelný pouze z dobrovolných finančních darů, či přistoupí k nějakým dalším formám financování provozu.

Stojí za to si položit otázku, proč právě Alelujářům se tak zalíbil server Chatujme? Nu, nabízí se jedno z možných vysvětlení, ono svobodomyslnost a svoboda tak nějak u pánbíčkářů jsou naprosté bezhodnoty, naopak je to něco, co je ve víře nežádoucí. Napadnou vás, moje milé čtenářky a milí čtenáři, i jiné důvody, proč se Alelujářům (ale i dalším, jako JupiteHansům, Kesllyům apod.) u LuRyho tak líbí?

A jaký bude závěr této glosy? Může to být třeba, pro změnu, výzva k vašim názorům na mnou položenou otázku. Ani tady necenzorujeme, nekejklíme, nebohujeme, tak DISKUTUJME - svobodně.

Anděl Azazel


Komentáře

  1. ::::: Ještě druhý skok na OF Jard01 :::::

    Jarda Křeček provětral na svém Osobním fóru další své dva nicky S.M.R.T a ZlatyDrak_Wronthax. Také u těchto přezdívek je uvedena ta samá mailová adresa jako u předešlých, takže z jedné adresy je možno nasekat minimálně 7 nicků. Jak už jsem se vyjádřil minule, tohle je děs běs XChatu, dnes tedy spíše GymChatu. Na zmiňované diskuzní fórum se podívejte ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mezi E-mailem a Mobilním E-mailem je rozdíl.:DDD Když si založíš nick na Xchatu tak musíš mít klasický E-mail z kterého dokončíš registraci, ale Mobilní E-mail si v nastavení profilu na Xchatu nastavíš sám jakýkoliv chceš a může ho mít zadán klidně celý Xchat ten samý Mobilní E-mail.:DDD

      Vymazat
    2. @ Šavlozubý křeček

      Promiň, ale nevím co to tu meleš za nesmysly, a tím mystifikuješ mé čtenáře, zvláště ty případné lamoidní. Neexistuje žádný "mobilní email", tedy něco, co by mělo být snad cosi jiného než klasický email. Mobilní email může být tak maximálně výraz pro aplikaci či nějakého klienta v mobilním telefonu pro stahování zpráv z emailové schránky. Ano, dávejme věcem správný název, takže držme se výrazu "emailová schránka" a tedy "adresy emailové schránky". Jinak se tu krásně prokazuje AzaMoudro, že "Smích v některých případech značí jen a pouze hloupost dotyčného jedince", nic ve zlém.

      Já na XChatu nemám žádný účet, tak si již nic nemohu ozkoušek, respektive si kvůli tomu nějaký zkušební účet vytvářet nebudu. Každopádně ze zkušenosti vím, že existuje něco, čemu se říká "registrační email", a ten si lze v nastavení skrýt či nechat veřejný. Registrační mail lze samozřejmě změnit, pak ovšem dochází k proceduře ověření emailové adresy, kdy je na takovou novou emailovou adresu zaslán kód k ověření, sám jsem tuto proceduru v minulosti podstoupil. Mimochodem jsem to ještě v květnu minulého roku konzultoval na blogu IKSČET s Janem Zálešákem ZDE. Nechce se mi věřit, že by existovalo nekonečné množství "ověření" na jednu emailovou adresu.

      Nevím, jestli je možné do kolonky Email v profilu XChatu (oddíl Osobní) vepsat úplně libovolný email, třeba i neexistující a nesmyslný (aza@hovadko.com) a takový email by se pak zobrazoval u nicku i na jiných místech. Každopádně opakuji znovu, nic jako "mobilní email" neexistuje.

      A-A

      Vymazat
  2. ======= Diskutujme.com =======

    Samozřejmě můžete vyzkoušet i Diskutujme.com ZDE. Proč je ovšem Diskutujme na 3 doménách a na každou se musíte registrovat zvlášť, to se přiznám, že je mi záhadou. Ale třeba si to tu někdo znalý přečte, a poinformuje.

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mimochodem, kdo je vlastníkem domén diskutujme.online/.eu/.com se, narozdíl třeba od všech chatovacích portálů, nedá zjistit. Nebo mně se to aspoň nepodařilo, u všech tří se zobrazovalo, že je to soukromé. Vlastníky domén xchat.cz je 42ideas, chatujme.cz - Petr Jiráček, superpokec.cz - Jan Bezděk atd., kdo ovšem stojí za Diskutujme netuším. U Diskutníků to byl ještě pro příklad Jakub Ševela.

      A-A

      Vymazat
  3. ::::::: KarelKeslly má na Chatujme už 10 diskuzí :::::::

    KarelKeslly se ze zakládáním nových diskuzí na Chatujme rozjel, kam se na něj hrabal Jonatan, takže v současné době jich má KarelKeslly 10 (slovy: deset). Nejnověji založuil fórum "Breathariáni (život bez jídla a vody)" a "Atributy lásky". Kolik ještě dalších diskuzí pod značkou KarelKeslly vznikne?

    A-A

    OdpovědětVymazat
  4. ::::::::::::: NOVINKA na SuperPokecu: Fotoalba v Profilu :::::::::::::

    Na SuperPokecu mají konečně v roce 2020 Fotoalba, která jsou integrována přímo v profilu. Do této doby existovala jen extérní Fotoalba, nijak přímo s profilem a uživatelem provázaná. Vše zatím běží v testovacím módu (dle oznámení provozovatele Grantik), takže se tomu zřejmě ještě budou vychytávat mouchy.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  5. ===== Nový fejeton: V nebi a na chatech nejsou žádní zajímaví lidé. =====

    Mé fejetonové pero, narozdíl od podcastového mikrofonu, nespí. A tak vznikl další fejeton s faktorem X, naleznete ho jako obvykle na:

    - webu X-Fejetony společně se všemi dalšími publikovanými ZDE
    - tady na Xglosách v menu X-Fejetonyn jako nejnovější fejeton ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ===== MINI FEJETON: 3+1 ban zdarma. =====

      V adminské místnosti XChatu ""Továrna na "ONI" sny"" se objevil popisek "3+1 ban zdarma". To je právě ale ten největší omyl adminů. "Pomáhat a chránit" či "Jsme tu pro Vás, pro každého, pro všechny stejně a spravedlivě" to by měly být ty správné slogany. Administrativa by se měla podílet a být aktivní i ve vylepšování a návrzích vedoucích k pokroku služby XChat. Jenže tito jedinci takto neuvažují a nikdy uvažovat nebudou. Své poslání berou právě a jen v intencích těch BANů. Zvláště neschopní jedinci jako Bogeman, či pistolnice OpiFka vnímají svojí "službu" jen a pouze skrze červené tlačítko.

      Chat nepotřebuje BANaře (i když i to je samozřejmě součástí), portál potřebuje schopné vedení, potřebuje vizionáře, potřebuje ty, kteří by dýchali pro portál a ne pro své přátele. Vysvětlujte to ale Honzovi Zálešákovi. Ondřej Tesárek (#Bratříček) se již raději ani k XChatu veřejně nehlásí, dělá jako by mu snad ani nepatřil. Stydí se za XChat? Tak proč ho společně s Honzou, Davidem a Petrem kupovali? Proč nedali šanci někomu jinému (zájemci byli)? Není legenda jako legenda. Zatímco legenda Azazel je hodnotně věčná, legenda XChat se proměnila v žumpu GMP (GymFamilyPárty) plus úchylové, perverzáci a jiní sexživlové. Ale hlavně BAN, třeba i 5+3 zdarma, to je pro adminy žumpy XChat to nejdůležitější a stěžejní.

      Anděl Azazel

      Vymazat
  6. V prvním odstavci si vystihl vládu nejen České Republiky ale i celé Evropské Unie.:DDD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. @ Šavlozubý křeček

      V prvním odstavci čeho? (Zařazujte, prosím, své reakce k příslušným vláknům, ať je jasné na co reagujete). Já bych Českou vládu a EU naprosto nespojoval, páč ač rozhodně nejsem příznivcem ani Babiše ani Hamáčka, tak si vláda vede dobře, naopak EU jako by byla neviditelná, jen tu a tam má ještě k tomu blbé hemzy. Tudíž až tahle krize skončí, tak by se otázka Czexitu měla rozhodně hodit na stůl.

      A-A

      Vymazat
  7. ::::::: Postřehy z chatů (12. duben) :::::::

    XCHAT - Tady se i na Diskuzích ukazuje to, co platí pro celý portál, na XChatu (GymChatu) si opravdu už zůstali jeno "ONI". Jedou pouze hravá fóra, kde se hlavně presentuje Haluška se Zooomkem, k nim se občas přidá admina Mish.ka, jindy admina Angel, a naposledy i admina OpiFka se svým druhým nickem opY. K tomu se přidružil nějaký reklamní spam na erotický portál na fórech Chci více sexu, BDSM a vše k tomuto tématu, Fisting či Cuckolding / Kandaulismus. Tudíž i Fóra GymChatu odrážejí stav tohoto portálu - "ONI" a SEX. Gym a jeho parta by si měla dát pár facek, za to co s legendárním XChatem provedla.

    CHAT.CZ - Zde si po čase ukážeme, co je na tomto chatu možné, neb je třeba čas od času ukazovat na hnus této francírkovo žumpy. Obrázek ZDE
    (zdroj obrázku: Chat.cz - Úvodní strana)

    CHATUJME - Na tomto portálu (Bohujme) se už i v běžné diskuzi "Diskuze k aktuálním zprávám" probírá víra a věřící. Takže to ještě takový bonus ke klasice Alelujáři plus Keslly-Gina-Jupite. Za "naší" éry byly diskuze rozmanité, taková všehochuť, od různé muziky přes mezilidské vztahy až po diskuze k nejrůznějším službám na Chatujme. LuRymu se to ale nějak nelíbilo, když tam měl rozmanitost a kvalitu, nu, tak teď tam má tohle. A je z toho u vytržení. Taky na facku.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  8. ::::::::::::: AZAŽURNÁL - Téměř 60 % dat posbíráno. :::::::::::::

    V pravidelném jarním statistickém průzkumu návštěvnosti chatovacích portálů se blížíme k 60 procentům. Co zatím surová data naznačují? Více ZDE

    AzaŽurnál
    II. kanál AN X-magazínu A-A

    OdpovědětVymazat
  9. ::::::::::::: Postřehy z chatů (14. dubna) :::::::::::::

    XCHAT - Tady se na diskuzích objevil jakýsi velikonoční blábol, zřejmě fejk mulťáku, "komous_vychova" na fóru "Komouš výchova" a následoval příspěvek Vagabunda (kterého jsem kdysi identifikoval, a do dnes nevím zda správně, jako diskuzní nick Kingieho), jenž se podivuje nad nediskuzí o tématu "komouš výchova". Podívat se na fórum můžete ZDE. K místnosti ještě jednu poznámku, psal jsem o tom již v minulosti, ano, povšimněte si, že v roomce nejsou většinou žádné něžněnky, to je poměrně zvláštní jev. Co z toho plyne? Že v Komoušově mužové (ano přesně takto jsem chtěl toto slovo napsat) tvoří jen bandu kreténů.

    CHATUJME - Nu, nevím, jestli si s tím podkuřováním alelujářům a dalším lidem z Diskutníků LuRy trochu nezavařil, páč se na nej hrnou další další a další požadavky na úpravy (ve smyslu podej prst a chtějí celou ruku). Aneb Jak se stát poskokem na svém vlastním portálu. Ale kdo chce kam, že.. ovšemže.

    CHAT.CZ - Tam se stále drží "Onlinekostel" a jeho protiváha "Ateistický koutek"

    SUPERPOKEC - Jak jsem již informoval, tak byly do profilů vimplementovány fotogalerie. Nu, při zběžném procházení jsem ovšem nenarazil zatím na jediný profil, na jediného uživatele, který by tohoto využil. Zase až tak moc, při uživatelské skladbě, se není čemu divit.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  10. ::::: Malá kulturně poetická vložka :::::

    Byli jsme a budem - Anděl Azazel

    Byli jsme a budem, středobodem
    evropským a žádná pýcha
    chráním tebe, chráníš mě
    rouškou do které se kýchá.

    Korona je na nás krátká, zkrátka
    krom obličejové pleny
    vlastníme z jedné třetiny
    germánské to geny.

    Byli jsme a budem.. netřeba zabývat se trudem.

    A-A

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Bard se přejmenoval na Gemini

Diskuzní fóra vs sociální sítě

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Co měsíc dal - Leden 2024