Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Parler je zpět. WhatsAppu prchají uživatelé.

 

Cenzura a osobní údaje

Aneb cenzura a osobní údaje. Parler byl de facto zlikvidován velkými technologickými společnostmi (BigTech), když nejdříve Google a Apple stáhli aplikaci Parler ze svých internetových obchodů. Následoval krok společnosti Amazon, která prostě vyhodila Parlel ze svého hostingu. WhatsApp resp. Facebook si zase naběhl u svých uživatelů s novými podmínkami užití služby WhatsApp. Šlo o to, že mateřský Facebook měl mít dle nových podmínek umožněno sdílení dalších informací o uživatelích, dokonce snad i jejich konverzace, ač se vymlouvá na zacílení reklamy či zefektivnění služeb vůči obchodním partnerům.

 

Parler u Rusů.


Jak je to s touto alternativou Twitteru v současnosti? Když John Matze, zakladatel a šéf Parleru, narazil i u dalších hostingových a jiných společností ve Spojených státech, kdy této síti nechtěl nikdo další poskytnout prostor, tak John Matze zamířil do Ruska. V současné době působí na IP adrese, jenž patří společnosti DDos-Guard. Více se můžete dosčíst v článku AzaNovin John Matze a Parler se vrací, zatím jako webová stránka na ruské IP. Mimochodem koncem ledna má být prý Parler kompletně zpět.

Těžko říci, jestli jediný majitel Chatujme Lukáš Ryšánek (LuRy), který se rád inspiruje na Facebooku, brzy nezařadí Parler, až tedy začne opět fungovat, mezi "závadné a dezinformační" sociální sítě. Nu, a zda li nebude svým ovečkám doporučovat, aby se této platformě vyhnuly obrovským obloukem, případně zdroje pocházející z této sítě nebude označovat výstrahou, že se může jednat o "závadný a dezinformační" obsah. Divil by se někdo? Těžko, že.. ovšemže.

 


Rok 2020 na klasických chatech a diskuzních fórech CZ/SK



WhatsApp bere zpátečku.


Je evidentní, že ne úplně vše si nechají mnozí uživatelé líbit. V to zřejmě doufal Facebook u své služby WhatsApp, když chtěl nastolit nové podmínky užití. Krutě ovšem narazil, a poté, co mu uživatelé začali po milionech prchat na Signal nebo Telegram, tak vzal zpátečku. Zatím tedy jen posunul termín nových podmínek z 8. února na 15. května.

Co byste ovšem čekali od spolumajitele a hlavního aktivního činovníka GymChatu Jana Zálešáka (GymJWM). Na Twitteru uveřejnil tento příspěvek:

Jan Zalesak
@gymjwm
Jsem zvedavy, co vsichni ti, kteri ted migruji z whatsappu na telegram, budou delat, az tam na ne vyskoci reklamy :)

(Zdroj: https://twitter.com/gymjwm/status/1349102324325744647?s=20)

Jednak je evidentně vidno kde Gym stojí, co podporuje, jaké je jeho smýšlení, a druhak je úžasné, jak na reklamy naráží zrovna on, když reklamou má prošpikovaný GymChat a nechá si je zobrazovat a proklikávat už jen de facto kohortami sexoušů, že.. ovšemže.

 


Všechny díly Hovory X (Speciál Naruby, Anketa X) najdete přehledně na jednom místě


A jaký bude závěr dnešní glosy?


Vstupujeme do prazvláštní éry, kdy počet lajku bude mít vetši sílu než úrady a soudy. Do éry, kdy mnozí pokrytecky pokřikují "Jsou to soukromé společnosti. Nelíbí se vám jejich pravidla? Nelíbí se vám jejich zásady komunity? Tak si založte vlastní sociální sít". Ovšem, když se právě toto stane, tak ony společnosti svorně takovou síť zlikvidují. Já se domnívám, a nejsem sám, dokonce mluvčí německé kancléřky Angely Merkelové vyslovil podobné, že sice právo na svobodu projevu může být za určitých jasně stanovených podmínek omezeno, ale mělo by se tak dít na základě rozhodnutí toho kterého státu a v jeho zákonech daném rámci, nikoliv rozhodnutím manažerů a majitelů platforem sociálních sítí a daších korporátních technologických společností. A o tom, že osobní údaje nejsou veřejnými údaji či údaji, se kterými si můžou společnosti dělat co uznají za vhodné, tak o tom by měli předně rozhodovat uživatelé. Příroděžel, mám silný dojem, že těch hloupých a omezených, kterým je to jedno, je drtivá většina. Ale třeba se mohu mýlit. Jak bych byl tomu rád, že.. ovšemže.


Anděl Azazel

 

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

 Čtěte na AzaNoviny.eu


Alternativy k Twitteru a Facebooku. - AzaNoviny

 John Matze a Parler se vrací, zatím jako webová stránka na ruské IP. - AzaNoviny

 Z aplikace WhatsApp prchají miliony uživatelů na Signal či Telegram. - AzaNoviny


 

A-A PROJEKTY - Vše na jednom místě

A-A Projekty


Recepty a vaření

 

Zapečený květák po orientálsku
Zapečený květák po orientálsku

 
Zapečený květák se sýrem a těstovinami


Vepřová paštika

Komentáře

  1. ::: Co se chystá :::

    19.01.2021

    Rozhovor ze série Hovory X s Bořkem se zatím neuskutečnil, příroděžel měl jsem toho nejen ohledně Xglos ale i AzaNovin mnoho. Rád bych ovšem v následném období tento rozhovor uskutečnil. Pak bude otázka, co s touto sérií dále.

    V nejbližší době bych chtěl udělat novou Anketu X. Téma nebudu prozrazovat, dotazovaní brzy zjistí.

    Rád bych ještě v lednu vyjel s novou epizodou Xkozlovin.

    Jinak bude i v tomto roce pokračovat nastavení Xglos v tom smyslu, že budu přinášet články z nejrůznějších témat internetu, počítačů, sociálních sítí či mobilů, klasickým chatům se budu věnovat už méně a to hlavně v komentářích, kde budu přinášet novinky a postřehy.

    Neočekávaná aktuální glosa může samozřejmě vzniknout kdykoliv, dle dějů a událostí, či mých momentálních nápadů.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  2. === Postřehy z chatů (21. ledna) ===

    Libimseti

    Uživatel Vita1971 porušuje zákony ČR

    Vita1971 na serveru Libimseti.cz založil diskuzi "卐 Sudetenland 卐" a vložil do ní další své příspěvky, kde dále používá svastiku, a to ve spojení s výrazem "Národní socialismus" etc., vše jsem napsal do Veřejné výzvy Administrátorům.

    Víťou založená diskuze buď přímo ZDE
    ..anebo na obrázku ZDE

    Výzva Adminům ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Svastiky použil Víťa i v popisku stálé místnosti Sudetenland.
      Na obrázek se můžete podívat ZDE
      (Zdroj: Libimseti.cz - Chat - kategorie Města a místa)

      Jelikož na jedné z diskuzí dokonce přímo vzýval NACISMUS, pak věc je naprosto jasná, a Já budu doufat, že vedení Libka zasáhne. Pokud by se tak nestalo, a to ani po případném mém soukromém kontaktu, pak bych zvažoval další kroky v této neuvěřitelné kauze. Jako příslušníka národa a státu, který byl německým nacismem postižen, mě to co předvádí Víťa na Libku bytostně a hluboce uráží.

      A-A

      Vymazat
    2. !!! Kauza "Nácek" Víťa - Závadná diskuze "卐 Sudetenland 卐" odstraněna !!!

      Závadná diskuze ""卐 Sudetenland 卐" se již na serveru Libimseti.cz nenachází. Mohla být odstraněna dvěma způsoby. Buď administrátory, anebo si Víťa uvědomil co včera provedl a spáchal, zalekl se následků, a sám celou diskuzi smazal. Každopádně výsledkem této kauzy jest, že se neuvěřitelný pronacistický obsah z pera Víti již na serveru Libimseti nenachází.

      Já mám samozřejmě vše archivováno.

      A-A

      Vymazat
    3. Takže upřesnění, dle svých vlastních slov smazal zmiňovanou diskuzi sám Víťa.

      Tím bych asi celou kazu "Nácek" Víťa ukončil.

      A-A

      Vymazat
    4. === Postřehy a perličky z chatů (26. ledna) ===


      XChat

      HardBoy vs. Don.lafaye

      Že se tito dva pánové nemusí, je veřejným tajemstvím. Co za jejich vzájemnou nevraživostí stojí sice netuším, ovšem potvrzením mých slov jest obrázek z veřejných Fotoalb, tedy vzkazu Don.lafaye právě HardBojovi. Můžete se na to podívat přímo na Fotoalbech ZDE

      Já samozřejmě nic soudit nebudu, Don má pravdu v tom, že GymChat je umírající a bezvýznamný chat, pak mi jen vrtá hlavou, proč se ale tak rozvášnil, že.. ovšemže.

      Chatujme

      Mydlinky a Lentilky

      I na chatujme mají "vroucí" vztahy. Místnost Lidé.cz pro lidi z ukončeného lidéčka má v části názvu napsáno "Nechceme tu Mydlinky a jí podobné zralinky", zakladatelkou a SS je tu uživatelka Lentilkova. Nu, a hned nad touto místností si založil a zakoupil místnost "Kratochvíle" uživatel Casper. A teď to přijde, v popisku místnosti má "Nechci tady Lentilky a jí podobné zralinky". Nu, tak evidentně se na Chatujme mají rádi :D

      A-A

      Vymazat
  3. ::::::: Ke glose a návratu Parleru :::::::

    Na stránce Parler.com postupně přibývaly příspěvky různých osobností, jako Mark Levin, Amy Peikoff, Sean Hannity, Rand Paul i samotného zakladatele Johna Matze. Nejčerstvěji jde o prohlášení Parleru.

    Parler vydal na své stránce Parler.com prohlášení, které se týkalo útoků na zakladatele a šéfa společnosti Johna Matze a jeho rodinu, s odkazem na projev presidenta Bidena. Též se Parler vyjádřil k probíhajícímu soudnímu sporu s firmou Amazon a k již uskutečněným soudním rozhodnutím v dalších záležitostech. Dále se vyjádřil k obsahu, který je závadný a vyzývá k násilí s tím, že dle jeho analýzy je výskyt takových materiálů mnohem menší než na konkurenčních platformách. Společnost Parler vyvinula systém založený na umělé inteligenci, který má snižit výskyt závadného obsahu.

    V závěru prohlášení společnosti Parler se praví: "Parler se těší na spolupráci se starými i novými partnery, aby obnovil alternativní platformu sociálních médií, která se nejen vyhne zbytečné cenzuře, jenž je u jejích konkurentů stále oblíbenější, ale též více ochrání veřejnou bezpečnost."

    Více a podrobněji v článku AzaNovin John Matze a Parler se vrací, zatím jako webová stránka na ruské IP. ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat
  4. ::::::: AzaPoet XVIII. :::::::

    A je tu AzaPoet XVIII., první AzaPoet v novém roce. Přečíst a poslechnout si ho můžete jako vždy zde na Xglosách v menu AzaPoet ZDE

    Příjemný kulturní zážitek -)

    A-A

    OdpovědětVymazat
  5. ::::: Nové Recepty :::::

    Vyhládlo vám při čtení Xglos? Nečtěte Xglosy hladoví a inspirujte se třeba v Receptech a vaření. Dnes přibylo hned 6 nových receptů: Vaječný salát s pomeranči, Drožďová pomazánka, Pomazánka z olejovek, Kuřecí tortilla, Kuřecí prsa v jogurtovém županu a Romadurová pivní pomazánka. Všechny nové recepty najdete ZDE

    Pamtujte, že s jídlem roste chuť. Tak dobrou!

    Recepty a vaření
    AzaNoviny.eu

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Bard se přejmenoval na Gemini

Diskuzní fóra vs sociální sítě

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Co měsíc dal - Leden 2024