Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Retro chaty - Jen marnost, mrtvolnost, dožívání, nezájem. A nostalgie

 

Kostra - Retro (Ilustrační foto)

Čas od času i v dnešní době se stane, že mi někdo napíše třeba mail, jak se tady na Xglosách začetl do nějakého článku a komentářů, jak si hezky a nostalgicky zavzpomínal na ty dávné časy klasických chatovacích portálů. Ve většině případů jsou to lidé, které znám a s kterými jsem i třeba dosti v minulosti komunikoval. Stane se ale občas, že mi písne i někdo úplně mojí veličkosti neznámý, anebo alespoň svojí identitu nechce z nějakého důvodu prozradit. Mě to vlastně svým způsobem těší, ač už ty retro chaty v současnosti opravdu ale opravdu nikoho nezajímají, že ty staré články tady na Xglosách mají pořád nějaký účel a že se najdou jedinci, kteří když je třeba i nově objeví, tak si rádi na staré chatové časy zavzpomínají a propadnou se na chvíli do nostalgického snění.


Ono dříve nešlo jen o samotné články, v některých případech byly i o mnoho zajímavější komentáře, které jste psali vy a přinášeli jste tak přímou osobní autenticitu a výpovědi o dění, přinášeli jste třeba i úplně jiné pohledy a mnohdy i odlišné názory od těch mých. Což bylo super, páč si pak další čtenářové mohli sami učinit nějaký obrázek. Takovou v poslední době oblíbenou glosou se stala ta s názvem PPP - Prázdninový perličkový přehled, která přesně dokládá to, co jsem před chvílí psal. Možná není ani tak zajímavá a vypovídající ona glosa samotná, jako spíše komentáře pod ní, kterých se urodilo bohatých 94. Svůj "román" tam psal uživatel známý pod nickem Jedno Zwíře, nu pravda Pez, Anathema a Já jsme mu tam spíš jen asistovali, kroutili hlavou a krapet se mu i smáli.

Pojďme do současnosti retro chatů

Nostalgický úvod máme za sebou, tak se pojďme podívat, jak si ty retro chaty vedou v dnešní době. Už drahný čas kupříkladu k jejich návštěvnosti neexistují žádná data, protože je AzaNoviny skrze svůj II. kanál přestaly nabízet, jelikož bylo zbytečné to sledovat, když to nikoho dávno nezajímá.

Ve dvou týdnech jsem si vybral vždy jeden den, ze kterého jsem načerpal data pro současnou neoficiální statistiku. Zdůrazňuji, že oproti opravdu profesionálně vedeným průzkumům z minulosti jsou současná data jen letmým přehledem, ale pro naše účely to stačí. Takže jak si ty chaty v současnosti vedou? Mrkněme na to..

Vezmeme to ale vzestupně, aby bylo možné srovnávat a posoudit, tak jsem vybral z minulosti tři stěžejní body, tedy tabulky, na kterých si to umírání retro chatů v čase ukážeme. Začneme takovou neoficiální statistikou z roku 2014..

Jaro 2014

Retro chaty - Neoficiální statistika Duben 2014
Neoficiální statistika Duben 2014

Jaro 2016

První oficiální statistika chatovacích portálů AzaNoviny Jaro 2016
První oficiální statistika AzaNoviny Jaro 2016

Jaro 2021

Poslední oficiální statistika chatů AzaNoviny Jaro 2021
Poslední oficiální statistika AzaNoviny Jaro 2021

Jaro 2023

Retro chaty - Moje neoficiální statistika Květen 2023
Moje neoficiální statistika Květen 2023


Čísla nelžou, a hlavně se dají srovnávat. Ta data jak jsou seřazená zde jsou vypovídající sama o sobě, že.. ovšemže. Je to letitý neustálý a postupný úpadek a propad do mrtvolnosti.

XChat měl na svém portále v roce 2014 3187 přihlášených úživatelů, v roce 2021 už to bylo pouze 1459 lidí, na a v současnosti jich je 1327. Zatímco přímo na chatu v roce 2014 bylo 2068 uživatelů, tak v současnosti jich není ani polovina a propadlo se to už pod tisícovku na 933 chatujících. Ve slušných místnostech bylo v roce 2016 téměř 300 pokecu chtivých bytostí, v současnosti je jich také půlka, tedy 157.

Podobné je to i u ostatních retro chatů, jediným portálem, který se tak nějak vymyká je Francírkův Chat.cz, který s občasnými obousměrnými výkyvy má po dobu 9 posledních let vlastně tak nějak pořád stejně návštěvníků. Naprostou katastrofou je Líbímseti, to nemá ani smysl už komentovat. Nu a proč na internetu ještě smrdí Bezděkův SuperPokec už asi nechápe nikdo, když si uvědomíme, že Honza se svojí ženou jsou tam nalogování nepřetržitě, tak je tam večer defacto 10 (slovy: deset) lidí, tak to jsme měli daleko víc za naší éry Anathemy a Mě i na tom BezvaChatu :D


Pár současných perliček

I tady bude pár znamenat opravdu dvě, podíváme se na katastrofální Libko a Zálešákův GymChat

Tragickou návštěvnost Libka vidíte číselně vyjádřenou v této glose v tabulkách. Ještě tragičtější to ovšem je, když si uvědomíte, že někdy většinu té už tak katastrofálně nízké návštěvnosti obstarává jeden jediný uživatel s mnoha nicky, ano nám všem známý multinick Víťa. Pro neznalé jsem v obrázku místnosti a nicky Víti podtrhnul. Na Chatujme měl na profilu Víťa napsáno něco jako "Tvořím si svůj svět", ano na rozpadlém mrtvém Libku si skoro sám Víťa svůj svět tvoří :D

Líbímseti - Přehled TOP místností a uživatelů



Na GymChatu v diskuzi "Vylepšení XChatu" se na konci dubna zrodil příspěvek známého uživatele First. Tento člověk byl v minulosti třeba stálým správcem kdysi největší místnosti ve slušné části XChatu s názvem "Bezva flirtík", který se časem rozpadl, což samo o sobě o GymChatu vypovídá. Ten příspěvek jednak ukazuje stav do kterého se GymChat propadl, a o kterém jsem tu mnohokráte psal, tedy že GymChat je v podstatě už jen takový SEXchat, First to trefně nazývá "doupě". Druhak je to příspěvek úsměvný, prý "Nechtělo by to rozjet nějakou kampaň?" :D Honza Zálešák (GymJWM) provozuje XChat od roku 2016, tedy osmým rokem. Sliboval toho po převzetí od Centrumu (Economia) mnoho, třeba že po počátečních nezbytných změnách se bude snažit přivést nové uživatele, anebo že chce změnit poměr mezi erotickou a pokecovou částí. Jak jeho výkřiky a sliby dopadly dnes už dávno víme, a ten poměr mezi sexoušema a slušnýma pokecákama se ještě zvětšil, nu.

 
XChat Fórum - Diskuze Vylepšení XChatu



A jaký bude závěr dnešní glosy?

A má smysl ještě něco dodávat? Myslím, že všechno je zcela jasné a zřejmé. Retro chaty jsou už jen takovým dohnívajícím reliktem minulosti, které mohou vzbuzovat už jen tu nostalgii. Prostě ty retro chatovací portály jsou v totálním hajzlu.


Anděl Azazel

Obrázky: Pixabay; XChat; Líbímseti

 

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
          Čtěte na AzaNoviny.eu              
V 5. ročníku ankety Podcast roku změny ve struktuře kategorií - AzaNoviny
Twitter odstraní neaktivní účty, nabídne hovory i šifrované zprávy - AzaNoviny
Google integruje generativní umělou inteligenci (AI) do vyhledávání - AzaNoviny


Pažitková omáčka s kuřecím se zeleninou - Recepty a vaření
Pažitková omáčka s kuřecím se zeleninou



AzaŽurnál - Blog AzaNovin
AzaŽurnál - Blog AzaNovin

Komentáře

Mohlo by Vás zajímat

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Policie jako největší Úřední slídil - Ceny Velkého bratra

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Notesoo - Spadla klec. Definitivní konec české sociální sítě

Co měsíc dal - Březen 2024

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Čtyři roky na Twitteru

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Kam se přesunou diskutníci z Diskutníků?