Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Rychlo-hromo-bleskovka

Událost na chat.cz, o které jsem byl dnes informován, musím chtě nechtě zaznamenat. Doneslo se mi, že nové registrace fungují pouze na Pozvánky. Tudíž jsem vyboulil oči a šel si vše ověřit. Ano, ta informace byla správná, když jsem zkusmo klikl na Registraci, objevilo se na monitoru toto:

Zdroj: Registrace na Chat.cz


Takže jsem vyboulil oči po druhé. A řekl si "Franci zešílel, tohle už není chat". Důležitá je ta druhá část mé prvotní reakce, neboť duševní stav Pavla Francírka mě osobně nijak zvlášť nezajímá. "..tohle už není chat" to je velmi zásadní, jelikož i s dalšími předešlými úpravami (záplatami) se tento Francírkův produkt tímto zde zmiňovaným krokem vyčlenil z rodiny chatů. Ano, tento produkt již nenaplňuje smysl chatu, pozbyl ve své komplexní podobě, tak jak je vystaven, již důležitých a stežejních atributů chatu. Nijak více se tímto zabývat nebudu, to si nechám až na avizované roční hodnocení.

AzaŽurnál bude jako každý půlrok dělat statistické šetření návštevnosti jednotlivých chatů. V tuto chvíli uvažuji o tom, zda Francírkův produkt nevyřadit z tohoto šetření, ještě se rozmyslím. Každopádně v dalším šetření se již, pokud bude v této podobě, chat.cz ve statistických čísleh rozhodně objevovat nebude.



A závěr dnešní glosy? Bude smutný. V dobách rozmachu chatů byla na scéně velká trojka, Xchat - Lidé - Líbímseti. Chaty s ohromnou návštěvností. Doba ovšem pokročila a chatům nepřeje. Lidé.cz se proměnilo v jakýsi nepopsatelný paskvil, který s chatem nemá již nic společného, Líbímseti.cz tak nějak samovolně dohnívá a nyní Chat.cz se naprosto totálně vzdálil něčemu, čemu by se chat dalo vůbec říci. Tudíž v současné době je tu opět trojka, těch relevantních a skutečných chatů, jsou jimi Xchat - Chatujme - SuperPokec. Návštěvnosti jsou samozřejmě v úplně jiných řádech a číslech než ve slavných chatových dobách. Toto je realita, smiřme se s ní. Je to pro některé z nás smutné, ale dámy a pánové, lépe už nebude.



Anděl Azazel

Komentáře

  1. Ještě do komentářů sdělím, že má příští glosa se bude věnovat Screenshotům, nedávno jsem nahlížel do Nápovědy chatovacího portálu, kde jsem se usídlil na chatový důchod, tedy Chatujme.cz, a uvědomil si, že všechny chaty instruují své uživatele stejně. Nu, Já jim nabídnu něco jiného, koneckonců jako největší skrýnař nejen Xchatu (volná citace hlavního majitele Jana Zálešáka), tedy největší skrýnař všech chatů a všech dob, bych měl přispět svou kapkou zkušeností do mlýna, že.. ovšemže :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ano i já už musím říct, tady to fakt dopadlo, to co se dalo považovat za standardní na chat.cz přestává existovat, dochází k totálnímu rozkladu chatu. Je to iracionální, represivní a radikální restrikce, která je úplně mimo.

    O této šílené restrikci jsem i já musel vydat článek.

    Já si myslím, že se ptáš dobře na zdraví majitele chatu, protože ta otázka se přímo nabízí.


    Firer Wall

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Článek jsem četl a hned také přidal na blog SNB. Můj komentář pod článkem na FW.

      https://snbsdruzeni.blogspot.com/p/blog-page.html

      Vymazat
  3. Hele, to je opravdu k nevíře. Mě taky duševní stav Francírka nezajíma ale všichni tři víme svoje, úplně v pořádku, při smyslech a ve správným vnímání reality asi nebude. Zvací systém se dá, hele, pochopit na nějakých odborných, profesních, hráčských a dalších webech, na webech elit, kteří si nechtějí připustit nějaké otravy, idioty a nýmandy. Tady je to fakticky k smíchu. Mimilien asi bude zvát multinickaře, Bakros co se teď jmenuje Yeas všechny se zvláštní školou, Terii obešle všechny ústavy pro mentálně zaostalý, Freya s MSAB zase psychiatrický léčebny, Aiwin všechny s inteligenční úrovní fotbalovýho fanouška Baníku Ostrava, Lucindov všechny blbky, Samota všechny fetky a výhrůžkáře, hele takhle bych mohl pokračovat ještě dlouho -D Jedno je jasný a na tom se tu shodneme, na chatu se mají poznávat, seznamovat, navazovat přátelství lidé, ti co už se znají a někoho si pozvou, to je fejzbůkařina. Francírek to prostě hodil tímhle úplně jinam, tohle je ne-chat.

    Možná taky ještě něco vyplodím. Možná navážu na tvůj článek Archivováno, Miroslave. Bude to asi jedna z posledních věcí k tý žumpě, protože ani mě to už dávno nebaví se zabejvat tím francírkovým paskvilem a těma odpadama tam. Pár věciček z posledních dějů mám, tak možná něco vyprdnu. A pak už jen hodně příležitostně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je to přesně tak, není to ale poprvé, co Pavel Francírek aplikuje určité věci na naprosto špatném místě, asi mu nějak nedochází, že na tom jeho paskvilu je sebranka z 5. cenové, nu.
      Navaž, Honzo, mám též nějaký materiál, tak ti ho pak pošlu, neboť Já se tím už opravdu zabývat nechci.

      Vymazat
    2. Ty bláho se s tím nemažeš Bulvo. :D:D
      Já k tomu nemám, co říct, jenom bych ti mohl vytknout, že to prostě nemá chybu. :D
      Klidně můžeš něčím přispět. Já chápu tvoje pocity, koho by pořád bavilo mluvit o tragickém, nevím jestli se to dá ještě nazvat vůbec chatem. Mně už to vůbec nebaví. :D

      Já už pomalu připravuju nový článek o chatujme, protože je občas potřeba vnést trochu světla, trochu pozitiva do té temnoty a negace, kterou ať už tehdejší Bezvachat, či současný chat.cz bezesporu představují. :D

      Azazeli děkuju ti, vážím si tvého zájmu, stejně tak si vážím i všech lidí, kteří mají zájem o mojí tvorbu.

      Vymazat
    3. Nemažu. A nemazal jsem se s tím ani ve svým nejnovějším článku. Asi posledním z prostředí nechatu Chat.cz

      https://superbulvar.blogspot.com/2018/10/archivovano-honzou.html


      Jan Bulva (r)
      jan.bulva333@gmail.com
      SuperBulvár

      Vymazat
    4. Samozřejmě i tento článek přidám na web SNB. Zároveň bych se optal kolegy Firera, jestli by se nechtěl stát plnohodnotným členem SNB (nu, Dominika nám krapet vypadla, a Já mám rád ty (ne)svaté trojice :D)? Zároveň uvažuji o otevírání místnosti SNB na Chatujme.cz, neboť hodlám na Francírkově žumpě ....... nu, to si nechám ještě zatím pro sebe, že.. ovšemže.

      Vymazat
    5. To je nabídka. :D Já ani nevím, jak bych se měl rozhodnout je to pro mě složitější, já už se moc do takových vážnějších věcí, funkcí a rolí tolik nezapojuju. Já nějakým vlastním a samostatným způsobem už funguju v téhle oblasti a mám, co chci. Já nevím, co by mi to přineslo uzavřít nějaký členský pakt, že bych jako někam patřil? Já si myslím, že už tam jsem i bez toho, ono už jen ty reakce na mě někdy, kvůli tomu. :D :D Já si ale z haterů nic nedělám. :D Takhle, já bych si to nechal projít hlavou, když dovolíš a ponechal bych to ještě bez odpovědi a uvidím, co mně napadne.

      Vymazat
    6. Tak ono nejde ani o žádné funkce a role, každý funguje samostatně, jak také napovídá názem SNB, tedy Sdružení Nezávislých Blogeů, o svou svobodu a nezávislost nikdo nepřichází. Jediným faktickým viditelným krokem bude změna na webu SNB, kdy by ses z Čestného hosta stal Člen, takže jde jen o techický detail. Myslím, že uveřňování nových článků (odkazů) na jednom společném místě od různých autorů, je dobrý počin vzhledem k propagaci lidí píšících o chatové scéně. Mohl bys tam dostat i přístup a sám si odkazy svých nových děl přidávat.

      Vymazat
    7. A jak jsem v předešlém mém komentáři naznačoval, že cosi hodlám na Francírkově žumpě, tak jsem také již učinil, na diskuzi Náměty a připomínky je můj počin k vidění, vznikne k tomu i glosa, která se bude nejspíše jmenovat "Čistému vše čisté - Čisté řešení".

      Vymazat
    8. Takhle, to s tou suverenitou a svobodou, to je mi celkem jasný, logický a jinak dobře, já nechci znít nějak neuctivě cením si té nabídky, ale pokud se nejedná o nic zásadního je mi to v zásadě jedno pro ten efekt a neřešil bych to.

      Já se spokojím s tím, co mám, já něco více nepotřebuju, alespoň protentokrát a dál se uvidí. :D

      Vymazat
    9. To znamená, že budu skromný, vystačím si, ale dík. :D

      Vymazat
    10. Sám nejsi nic, však s druhým srdcem síla.. a člověkem jsi ještě víc, když srdce rozbušila.. ozvěna touhy lidské.. po sklizni harmonické.. (Přírodě žel si teď nevzpomenu na autora sloky z básně Sám nejsi nic, nu)

      Vymazat
    11. Co já všechno nejsem. :D I v samotném je síla.

      Vymazat
    12. Tak to byl jen letmý pokus o kulturní literární vložku, ale chápu, že poezie zrovna v dnešní době nikoho moc neuchvacuje, což je trochu škoda.

      Víš, Já jsem dosti velký individualista a vše kolem všech součástí AzaNovin, tedy i Xglos, jsem vybudoval převážně sám, vypropagoval a dostal velmi silně do povědomí lidí na celé chatové scéně. Byl jsem svého času překvapen kam všude se dostaly například AzaNoviny, když v době, kdy jsem se usídloval, na chatový důchod, na portálu Chatujme.cz, tak mi LuRy, kterého nemusím představovat, sdělil, že AzaNoviny poměrně dobře znal a dokonce prý na jednom webu měl RSS čtečku. I přesto jsem ale v té či oné době spolupracoval s některými lidmi, nebudu vyjmenovávat, někteří by možná zde své jméno číst nechtěli, každopádně zmínit mohu např. Anathemu, protože o naší spolupráci na mnoha záležitostech se ví. Tudíž i tento člověk má svůj podíl na úspěchu AN a nelze mu ho upřít.

      Víš, milý Dane (snad se nebudeš zlobit, když jsem použil tvé křestní jméno), možná máš lehce pomýlené představy o tom co může znamenat spolupráce. Ono totiž tím člověk nepřichází vůbec o svojí, řekl bych suverenitu, naopak určité typy spolupráce, které preferuji Já, tak při nich žádná strana svou suverenitu neztrácí a každé ze stran je spolupráce nějak prospěšná, každá ze stran má ze spolupráce určitý svůj profit. Tudíž, i když jsem celé porfolium AN táhl v podstatě sám, tak jsem se nebál spolupracovat s mnoha lidmi, bez kterých by AzaNoviny nedosáhly takového úspěhu a věhlasu.

      My jsme se o Firer Wallu už bavili osobně v HX. Ty opravdu žiješ v klamné představě, že tvůj blog je čten tak nějak sám od sebe. Mohu tě ubezpečit, že bez určitých sil v pozadí (nebudu specifikovat), které tvůj produkt zviditelnili, zpropagovali, neboť na tom určité skupiny měly zájem, bez toho, že by ses svezl na vlně popularity AN Xglos, a bez mého osobního zájmu, tak by sis svůj blog patrně psal jen a pouze sám pro sebe. Toto neříkám z nějaké nabubřelosti, ze které jsi mě obvinil, to říkám jako holý fakt, kterým tě chci vyvést z určité tvé klamné iluze. Ono vůbec máš dosti pomýlené představy o spoustě věcí, zjednodušeně "jak to chodí", možná bys měl být pokornější a neopíjet se iluzorní představou, jak sis vše vybudoval a zařídil sám, a možná by ses měl spíše učit od zkušenějších, protože věř mi, že ty jsi v některých věcech učňovský naivní novic. K zamyšlení.

      Vymazat
    13. To je svévolný a účelový výklad hlavně. Já ti na to odpovím, akorát má odpověď se nepřijala z důvodu omezení počtů znaků v komentáři a to jsem byl ještě stručný, no nic, budu se muset vyjádřit jinak a to formou příspěvku na mém blogu Firer Wall. Já jsem to nechtěl řešit a rozmazávat, ale nedáváš mi na výběr. Vytvářet o tom příspěvek je pocta, kterou si ani v tomto případě nezasloužíš, protože normálně to nedělám. :D
      Já si dovolím pustit reklamu na své vyjádření v souvislosti s tím. Je to moje definitivní vyjádření, já nestojím o dialog. AMEN! https://firerwall.blogspot.com/2018/10/ja-azazel-andel-me-vyjadreni.html

      Vymazat
    14. To je hlavně realita, Dane. Realita, kterou jsem tě chtěl, tak trochu vrátit nohama na zem. Fakt, že asi nemáš ani pojem o tom, jak některé věci probíhají a fungují, že máš lehce dětské představy o určitých věcech nebo ani nevíš, že existují, to není pro mne nic k řešení. Já jsem si své, jak v našem rozhovoru v HX či zde v komentářích řekl, více k tomu nemám, resp. mám na práci důležitější a podstatnější věci (např. si přečti moji nejnovější, velmi vydařenou a kvalitně zpracovanou, glosu), než se tu zabývat plačkami uražené ješitnosti.

      Technická. Myslím, že tu ani počet znaků v komentářích není nikterak omezen, koneckonců svědčí o tom i některé dlouhosáhlé příspěvky. Každopádně Azarada, Já, když píši nějaký delší text k vložení na webu, tak si ho pro jistotu píši nejdříve do texťáku, neboť i mně se v minulosti stalo, že nastala nějaká chyba a text se nezveřejnil a zároveň byl nenávratně pryč. Tudíž tak :)

      Mimochodem, právě jsi se tímto pokusil udělat si reklamu, konflikt s Azazelem, no to je vždycky trhák. Ale, Dane, zklamu tě. Já jsem vše k danému tématu již napsal a jako konflikt to vnímáš pouze a jen ty.

      Vymazat
  4. Pro zajímavost. Takto odpovídal v roce 2011 Pavel Francírek v článku nazvaném "Pavel Francírek: Vytvořil jsem dvě jedničky na trhu a naučil Čechy významu slova „chat“" na Objevit.cz:

    Která z těchto chatovacích služeb podle Vás došla nejdál? Už se na jejich vývoji nepodílíte, je něco, co byste udělal jinak?

    FRANCÍREK: Pokud myslíte, co bych udělal jinak než jejich současní provozovatelé, tak bych se jim v první řadě začal věnovat. Na všech českých komunitních službách je vidět stagnace a čekaní na “až nás převálcuje Facebook”.

    KOMENTÁŘ AZAZELA: Jak se "věnuje" Pavel Francírek svému ne-chatu Chat.cz nám již všem stačil ukázat dostatečně. Nu, a nakonec v říjnu 2018 na chat naprosto rezignoval a udělal ze svého, už tak paskvilu, FF-US (Francírkův Facebook - Uzavřená Skupina)

    ------------------------------------------------------------------

    Jak podle Vás zasáhlo „objevení Facebooku“ seznamku Lidé.cz, u jejíhož vývoje jste také stál?

    FRANCÍREK: ...... Lidé.cz takové ale není. Je založeno na komunikaci a to většinou lidí, kteří se potkávají až tam (rozdíl hospoda vs. sraz spolužáků ze školy). Takže pokud se lidé chtějí seznámit s někým novým, půjdou na Lidé a ne na Facebook.

    KOMENTÁŘ AZAZELA: Ano, pokud se lidé chtějí seznámit s někým novým, půjdou na chat, abych to zobecnil. Proto Chat.cz již není chatem ale jak jsem psal FF-US (Francírkův Facebook - Uzavřená Skupina)

    ------------------------------------------------------------------

    Co považujete za vrchol Vašeho podnikání? Dosáhl jste už něčeho, co už nejspíš nepřekonáte?

    FRANCÍREK: Naučil jsem Čechy významu slova „chat“. (smích) ...........

    KOMENTÁŘ AZAZELA: Myslím, že Francírek překonal sám sebe (rozuměj znehodnotil, devalvoval sám sebe), když nejdříve všem ukázal jak chat rozhodně nemá vypadat a posléze význam slova "chat" zmuchlal a zahodil do koše aby ho nahradil FF-US (Francírkův Facebook - Uzavřená Skupina)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dopadl, jak dopadl je to průser, jeho průser, že ani nedostál svým slovům, ale já bych to vzal i z té horší stránky, něco se mu přece jenom povedlo, povedlo se mu jak sám říkáš znemožnit, jak sám sebe, tak hlavně i jeho projekt.

      Vymazat
    2. To dozajista. Bude zajímavé sledovat, co znemožnění klasických registrací přinese. Jak jsem tak zběžně koukal, tak poslední registrace se odehrály 11. října. Po 14. říjnu proběhla zřejmě jen jediná registrace, a to nicku Ivan2705 18. října. Naposledy teno nick ve 3 hodiny v noci, nu, kdo si zakládá nick v tuto dobu, že.. ovšemže. Je to nick bez fotky a bez ničeho, otázkou je, kdo poslal pozvánku tomuto nicku, možná jestli si pozvánku neposlal někdo sám sobě. Sláva multinickům, že.. ovšemže.

      Vymazat
    3. Jasně, ono je to o lidech prostě je to o těch lidech, kteří tam mají na to vliv.

      V tomto případě jsou to lidé, kteří vlastní karmu prostřednictvím které mají právo rozhodovat o tom, kdo se na chat dostane, tito privilegovaní stanovují, vytvářejí a ovlivňují profil a druh lidí.

      Pokud karmu vlastní lidé, kteří jsou neslušní, nepoctiví, prostě nějak problémoví, tak s kým se mohou takový přátelit a koho můžou pozvat že. .

      Vzhledem k tomu, kdo tam chodí a kdo tam vlastní karmu, tak jak to asi může dopadnout - bledě. Když je kozel zahradníkem, či dej blbci funkci. To prostě těžko bude mít nějaký prospěch, těžko to bude dělat dobrotu, takové opatření, taková radikální restrikce. :D Je to čistá logika věci prostě, čili ano Azazeli, velmi správně řečeno. :D:D

      Vymazat
    4. O "lidech" -D

      O nich je i můj nejnovější článek. Jak píšu ve svým článku, sliby se maj plnit nejen o Velikonocích, takže plním a tady jsem to vyprdnul

      https://superbulvar.blogspot.com/2018/10/archivovano-honzou.html

      Jan Bulva (r)
      jan.bulva333@gmail.com
      SuperBulvár


      Vím, dávám to sem dvakrát, no ale kvalita na množství nehledí, a jak by řek Míra "opakování matkou moudrosti jest" žejo

      Vymazat
    5. Ono je to ještě velmi jemně diplomaticky řečeno. :D Helemese, něco z Bulváru je tady paráda. :D

      Vymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Bard se přejmenoval na Gemini

Diskuzní fóra vs sociální sítě

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Co měsíc dal - Leden 2024