Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Čistému vše čisté - Čisté řešení aneb Toplist nebrat!

Zdroj fotografie: Objevit.cz

Po posledním pomateném kroku Pavla Francírka, jediného společníka Toplist s.r.o, provozujícího chatový portál, možná bych měl již psát "chatový", Chat.cz, kdy zavedl registrace na pozvánky od uživatelů s karmou, jsem se rozhodl zvolit jasné a čisté řešení absolutního odchodu z tohoto paskvilního, dnes již nechatu, a dát zcela jasně najevo, že s tímto produktem nechci míti již pranic společného. Já jsem, hlavně z novinářských důvodů, registrován na všech českých relevantních chatech, jelikož Pavel Francírek Toplist s. r. o. dostal svůj produkt již mimo chatový prostor, není důvodu na tomto nechatovém paskvilu dále pobývat a držet si tam registrovaný nick.



Proto jsem podal na diskuzi Chat.cz Náměty a připomínky veřejnou žádost o odstranění všech informací týkajících se mé osoby (dle směrnice GDPR) a dále odstranění diskuze bývalé stálé místnosti Hrabě X a vymazaní z databáze příslušné místnosti, kterou jsem založil.


Zdroj: Diskuze Náměty a pripomínky a Diskuze Hrabě X na Chat.cz

Jak bylo Pavlem Francírkem Toplist s.r.o. reagováno, se podíváme na dalším obrázku.

Zdroj: Diskuze Náměty a připomínky na Chat.cz

A nyní si řekněme, co se fakticky stalo. Po mém přihlášení na svůj účet Azazel Anděl druhého dne jsem objevil toto.

Zdroj: Přihlášení Chat.cz





Později byly oba mé nicky, tedy Azazel Anděl a Xkozel, smazány. Diskuze HX se ovšem stále na tomto nepovedeném paskvilním nechatu nachází. Pravděpodobně stejně jako je v systému stále místnost Hrabě X (to si sám nemám nyní možnost ověřit, tak je to jen předpoklad).



Pavel Francírek Toplist s.r.o. mi spamuje email

Dámy a pánové, je tomu tak. V dřívějších a dávnějších dobách jsem měl web Esoterika, na který jsem umístil měřidlo návštevnosti Toplist. Tento web již ale dávno neexistuje, neboť jsem ho zrušil. Tím ovšem nepřestaly do mé emailové schránky chodit přehledy návštěvnosti, týden co týden. Jistě všichni znáte z emailů, že u takovýchto věcí vždy dole je nějaký odkaz na odhlášení odběrů či zasílání. U Toplistu tomu tak ale není, je tam jen odkaz na nastavení zasílání přehledů. Ke kterému je ovšem nutná registrace, kterou, a po letech si to již nepamatuji, možná ani nemám. A pokud ano, pak neznám heslo, což by možná šlo nějakým způsobem obnovit. Ale spíše, a jak si ukážeme na dalších obrázcích, platí první možnost.

Mimochodem, s podobným problémem se setkalo vícero lidí, svého času, když jsem se po tomto pídil, tak jsem nalezl na stránkách Toplistu pobouřenou reakci, že Pavel Francírek dotyčnému tazateli spamuje email, a on nemá jak se tohoto zasílání zbavit, když již web ani nevlastní. Nyní, když jsem se pokusil toto dohledat, jsem již nic nenalezl, Pavel Francírek je znám tím, že nerad připouští jakoukoliv diskuzi (známe i z paskvilu nechatu Chat.cz, prostě nerad diskutuje), tudíž tuto sekci dotazů zřejmě zrušil. Pamatuji si matně, že nabízel dotyčnému jakési řešení, které ovšem zřejmě po dlouho dobu před tím nebylo k dispozici.

Nyní se pojďme podívat konkrétně na můj již řadu let neexistující web Esoterika, ke kterému stále dostávám přehledy od Toplist s.r.o.


Zdroj: Email Anděla Azazela



A nyní se podívejme na odkaz z emailu, který směřuje na další podrobnější statistiky a přehled na stránkách Toplistu.

Zdroj: Toplist.cz



Povšimtěte si URL, tedy esoterika.webnode.cz . Sami si můžete na tento odkaz kliknout, objeví se vám toto.

Zdroj: esoterika.webnode.cz


Jak jsem již říkal, web Esoterika jsem zrušil, a toto co zde vidíte, nebo co si můžete sami po kliknutí na odkaz ověřit, to rozhodně nejsou moje stránky. Tudíž Pavel Francírek Toplist s.r.o. mi týden co týden spamuje můj email statistikami návštěvnosti webu, který ani není můj. Naštěstí je to email, který převážně používám k registracím, takže jsem, stejně jako mnozí jiní, například zmiňovaný člověk v předešlém, dlouho toto nijak neřešil, neboť řešení by bylo pravděpodobně zdlouhavé a je otázkou, zda li v konečné fázi uspokujující.

Ono se pak zřejmě nelze divit, že se Pavel Francírek, narozen 28. dubna 1975 (zdroj: Wikipedie), chlubí tím, že jeho měřidlo návštěvnosti stránek obhospodařuje oproti konkurenci daleko větší objemy. Nu, pokud "obhospodařuje" weby, které již ani neexistuí, nebo patří dokonce někomu jinému, pak se těmto "objemům" nelze divit.. že.. ovšemže.

Mimochodem, aplikaci Toplist měl Pavel Francírek, dle svých vlastních slov na Objevit.cz hotovou a přepsanou během dvou týdnů.

Část rozhovoru s Pavlem Francírkem na Objevit.cz

Redaktor: Kdy se u Vás zrodila myšlenka na založení takového projektu? Co jste od toho tehdy očekával?

Pavel Francírek: Bylo to v roce 1997. Kamarád Martin Michale, se kterým jsem později spolupracoval i na vytvoření Xchatu (tam ještě s Jirkou Vaníčkem), serveru Lidé.cz a dalších, vytvořil jednoduchou službu na měření zvanou „Topko“. Já v té době měl zkušenosti s SQL, které se on nechtěl tenkrát učit (smích), takže jsem začal psát novou verzi sám.

Hodně mi vyšlo vstříc české zastoupení Microsoftu, takže první verze byla postavena na jejich technologiích (odtud koncovka .asp v měřícím kódu). To už dneska neplatí. Někdy v roce 2001 byl Toplist (skutečně asi za dva týdny) přepsán a premigrován na LAMP (P jako Perl) řešení.





A závěr dnešní glosy? Pavel Francírek (* 28. dubna 1975) Toplist s.r.o. je stárnoucí neseriozní podivín, který mé osobě, a předpokládám že mnoha dalším, spamuje email týden co týden Přehledem návštěvnosti stránek, které mnohdy už ani neexistují nebo jsou ve vlastnictví někoho jiného, stárnoucí pošetilý podivín, který provozuje pod firmou Toplis s.r.o. anarchoidní bordelářský nespravovaný nechat, plný psychoasociálů, fejků, multinicků, prudičů, podvodníků odpadu a jiného sajrajtu, který by na klasických chatech takzvaně neměl nárok. Pavel Francírek, tehdejší chatová ikona a pojem, je dnes člověkem, který je všem ostatním majitelům chatů k smíchu nebo nad jeho počínáním a jeho paskvilem nesoucím drze název Chat.cz nevěřícně kroutí hlavou. Připoměl bych například jeho neskutečný výrok na můj dotaz ohledně Všeobecných podmínek "@Azazel: Ano, všeobecné podmínky chybí. Trochu se mi příčí dělat něco, co je jenom formalita, kterou nikdo nečte.....".

Absolutní závěr: Cokoliv co nese název Pavel Francírek Toplist s.r.o. NEBRAT!




Anděl Azazel





Nášup neboli Přídavek  28.10.2018  15:50

Podvodník Francírek vykazuje na chatu jinou návštěvnost než jeho vlastní aplikace Toplist


O nekorektních číslech návštěvnosti, které Paval Franírek Toplist s.r.o. vykazuje na svém "chatu" jsem již psal v glose ze 17. června tohoto roku, která nesla název Podfuky a útěky. Můžete si ji připomenout a poté číst dále tento nášup.

Dnes se podíváme na to, jak si Pavel Francírek Toplist s.r.o. sám odporuje v uváděných číslech návštěvnosti, jiná čísla se objevují přímo na "chatu" Chat.cz a jiná v jeho vlastní aplikaci Toplist.

Všechny zde uváděné údaje jsou z 15. hodiny dnešního dne, tedy pořízeny v jeden a týž okamžik. Nejdříve nahlédneme na počítadlo návštěvnosti Toplist, na které se sami můžete podívat na této adrese help.chat.cz/kontakt/ . Aby bylo jasné, co toto počítadlo měří, pak stačí kliknout na ono počítadlo a dostanete se na adresu toplist.cz/stat/111111/ . Zde zjistíte oč jde, tedy o Měření domény: chat.cz.

Pro přehlednost si vše zmiňované ukážeme na obrázcích.



Zdroj: Počítadlo Toplist na Chat.cz a Přehled statistiky Chat.cz na Toplist.cz


A nyní se podívejme, jaká čísla byla k vidění v 15:00 na úvodní stránce "chatu" Chat.cz.

Zdroj: Úvodní stránka Chat.cz Seznam místností

Počítadlo Toplist měřící doménu Chat.cz nám v 15:00 ukazuje Návštěvy - Dnes: 493 a Online: 29. Naproti tomu na úvodní stránce Chat.cz můžeme vidět ve stejný čas - Online: 314 a Chatuje: 13. To je panečku neskutečný rozdíl, což?! Ono kdyby Pavel Francírek uváděl na svém "chatu" ta čísla korektně, pak by to bylo na úvodní stránce takto - Online: 29 a Chatuje 13. Ano, toto by bylo odpovídající, stejně jako na jiných chatech, tedy 13 lidí se nachází v místnostech a dalších 16 lidí je například ve Vzkazníku, na Diskuzích nebo si prohlíží Profily, či je jinak přítomno na "chatu". Kde bere Pavel Francírek číselný údaj Online 314 je záhadou. Tedy ona to vlastně moc záhada není, je to čisto čistý podvod!

Komentáře

Mohlo by Vás zajímat

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Policie jako největší Úřední slídil - Ceny Velkého bratra

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Notesoo - Spadla klec. Definitivní konec české sociální sítě

Co měsíc dal - Březen 2024

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Čtyři roky na Twitteru

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?