Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Nový web AzaNovin a diskuzní fórum X-Fórum spojuje 11. květen.

 

AzaNoviny a X-Fórum

 

Nový web AzaNovin a diskuzní fórum X-Fórum spojuje 11. květen, ovšem rozdílné jsou roky. Zatímco X-Fórum bylo spuštěno v roce 2016, nový web AzaNovin, který nahradil ten úplně původní, byl pro veřejnost vypuštěn roku 2017. Každopádně je to takovou zajímavostí, když rok má 365 dnů, že dva portály se při jejich spuštění sejdou v jednom jediném to stejném dni.


Diskuzní fórum X-Fórum


Hned na začátek si upřímně řekněme, že je v současné době dočista mrtvé. Ano, stejně tak jako spousta jiných podobných malých fór. Přeci jen holt žijeme v době sociálních sítí, kde je věru daleko více možností a v konečném důsledku i více lidí. A o interakce jde přeci především, podstatou diskuzního fóra jsou logicky diskuze. A diskuze budou probíhat zase převážně jen tam, kde jsou lidé, a ti jsou na sockách. Takže tu máme facebookové skupiny, bubliny na Twitteru se sledi (followers), vlastní "servery" na Discordu a mnoho dalšího.


Zlaté časy X-Fóra


Diskuzní fórum X-Fórum prožilo své nejsvětlejší chvilky právě v roce 2016, kdy po pomalejším rozjezdu nastal příval nejrůznějších diskutérů v nejrůznějších kategoriích a tématech. Měl jsem tam v tom čase jako Administrátor i hvězdně obsazené posty Moderátorů. No posuďte sami, třeba Anathéma či Fatal Error. Dokonce se nám tam vloudili i nějací pánbíčkáři, a minimálně jedna osoba se pak objevila později na Chatujme alias Bohujme. Byly s nimi ale neskutečné problémy, tedy hlavně a předně oni mezi sebou řešili nějaké i osobní nesmysly. Vůbec nešlo o jejich náboženské přesvědčení, v tom měli samozřejmě neomezenou svobodu. Nakonec raději odešli.


Anathemova encyklopedie tvrdé muziky


Tohle stojí za vlastní odstavec. Anathema na X-Fóru vytvořil takovou malou encyklopedii nejen metalu. Na sekci Rock a Metal, kterou spravoval jako moderátor a též tvůrce témat, se můžete podívat ZDE. I tady se ovšem vyskytl problémový uživatel, a to, jak vyšlo později najevo, známá firma z Lidéčka, kterého nakonec prokoukl Anathema. Já jsem ho zase zběžně znal z Diskutníků, kde byl v tom čase tuším BANován. Ano, byl to Pan.Balu, který nebyl schopen pochopit, že Témata která tvořil mistr Anathema jsou právě jakousi encyklopedií a tvůrčí činností, a že diskutovat a třeba nesouhlasit může v příslušných diskuzích. Nakonec jeho prudění nabralo takových obrátek, bez toho, že by bylo zřejmé, že by se chtěl uklidnit, až ho Anathema zaBANoval. A Já jako Admin jsem mu to samozřejmě posvětil, páč si Pan.Balu stěžoval. Ale tady opravdu nebylo o čem, můj smysl pro objektivitu je opravdu gigantický, ovšem v tomto případě nebylo opravdu o čem přemítat. Páč tráva je zelená, o tom také není třeba přemýšlet.


Postupný úpadek i jeden dramatický rozchod


V roce 2017 začlo docházet k postupnému úpadku, a to jak na základě nutných eliminací právě osob a skupin, o kterých jsem psal výše, tak i k postupnému umenšování zájmu a tím menšího množství a frekvence příspěvků dalších uživatelů. Nu, a na takovém malém fóru to je hned citelně znát. A do toho přišel rozkol mezi mnou a Anathemou, který vznikl na Chat.cz. Nu, a již nebyla možná naše další spolupráce. Možná takhle zpětně si říkám, že je to škoda, a že vůbec ten tehdejší náš vztah "na nože" ničemu a nikomu neprospěl. Anathema mohl ještě mnohé ve své nejen metalové encyklopedii vylepšit a rozšířit. I tak ale po něm zůstala nesmazatelná stopa, a jeho výtvory patří k tomu nejkvalitnějšímu, co je na X-Fórum k nalezení. A Já bych mu za to poděkoval.


Pro pamětníky


Na X-Fórum je i taková pamětnická sekce, která se zove "Staré dobré AzaFórum", můžete se na to podívat ZDE. Tam jsou "lahůdky" vzniklé ještě před spuštěním diskuzního fóra, mnohé příspěvky jsou z roku 2015. Jedná se o záležitosti ze starého webu AzaNovin, kde bylo i takové celkem jednoduché diskuzní fórum. Tyto příspěvky jsem uchoval a následně vložil právě na X-Fórum do výše zmíněné sekce. Tudíž pokud by to tu četl nějaký ten pamětník, tak se může třeba z nostalgie trochu vrátit v čase. Link už jsem uváděl opět viz. výše.


Nový web AzaNovin


Starý web AzaNovin, který nakonec musel být odstraněn, a později nahrazen současným, začal svojí výstavbu záhy po spuštění celého projektu. Vznik AzaNovin Xmagazínu A-A se datuje k 17. červnu 2015, web byl spuštěn, ač byl stále ve výstavbě, o deset dní později, tedy 27. června.

Současné AzaNoviny asi představovat nemusím, o nich je tu za celou dobu napsáno dosti včetně reklam na články etc.


A jaký bude závěr dnešní glosy?


Stejně jako v životě jsou věci, které se povedou excelentně, pak ty které průměrně, jiné zaostavají a někdy je to blamáž. A také se vyskytnou v životě takzvané milníky, někdy katastrofy a jindy nový čerstvý vichr. Stejně tak je to s projektem Xmagazínu A-A a jeho celým portfoliem. X-Fórum je v současnosti mrtvola, jiné portály ale zase šlapou více než zdatně. A z každé katastrofy, která v průběhu přišla (viz. staré AzaNoviny) se člověk může poučit, aneb vše špatné je pro něco dobré. A takhle už projekt AzaNoviny Xmagazín A-A válčí 7. sezónu. A znáte přeci mé oblíbené motto: Vyhlašujete mi válku? Modlete se, abych vám neuvěřil!


Anděl Azazel
 

 

 

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

 Čtěte na AzaNoviny.eu

Dubnové statistiky StatCounter - AzaNoviny

Discord Sony integruje do PlayStation - AzaNoviny

Twitter v Rusku vyhovuje požadavku na odstranění zakázaného obsahu. - AzaNoviny


A-A PROJEKTY - Vše na jednom místě

A-A Projekty



 
Recepty a vaření - Pinterest


AzaŽurnál

Archa X

 

Komentáře

  1. ::::::: ARCHA X :::::::

    Po nějakém čase se vynořila z hlubin oceánu mořská panna Archivářka a skočíc na palubu Archy X jala se u kormidla vypustit svůj nový tvůrčí počin nebo-li článek. Navazuje na jeden již předešlý a vy si ho můžete přečíst právě na blogu Archa X ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat
  2. ::::::: Recepty a vaření :::::::

    Asijská kuchyně

    Dnešní recept, který vám přinášíme, jest Yakitori, což je japonský grilovaný pokrm z kousků kuřecího masa napíchnutých na špejlích. Na recept na přípravu Yakitori se můžete podívat ZDE

    Recepty a vaření
    AzaNoviny

    OdpovědětVymazat
  3. === Postřehy a zprávičky nejen z netu (13. května) ===

    :: V Německu nesmí WhatsApp sdílet data s FCB ::

    Kolem nových podmínek komunikační služby WhatsApp se diskutuje už dlouho, včetně úprku mnohých uživatelů jinam, třeba na Signal nebo Telegram. Podle německého komisaře jsou nové podmínky, které začnou platit 15. května matoucí, a tak zakazal rovnou WhatsAppu sdílet data s domovským Facebookem. Navíc souhlas s novými podmínkami podle komisaře prý nemůže být svobodný, jak vyžaduje evropské nařízení GDPR. Nu, v Německu se s tím nemažou, že.. ovšemže.

    :: Z klasických chatů ::

    = XChat a popisky roomek =

    Tak například známá prudičská místnost KV má popisek "honíme po zahradě opilé žížaly". Tak co k tomu říci, Atakovi už asi definitivně hrabe. Nu, a v adminské místnosti Továrna na sny je zase popisek "...do několika let bude vše funkční.". Nevím oč jde, ale tipnul bych, že popisek vytvořil admin Giggo jako jakousi ironickou hlášku se stavem čehosi. Nu, a takhle si na GymChatu žijou :D

    = Na jednom chatu admin na druhém nikoho nezajímá =

    Uživatel Xoof se před nějakým časem stal novým adminem GymChatu (dříve XChat) a souběžně s tím si založil profil na Chat.cz, kde dostal pozvánku od Pampelišky (ta je prý dle svých vlastních slov opět těhotná). Na Chat.cz admin z GymChatu visí sám samotinký ve své místnosti "Zklamané duše", nikdy nikdo k němu do roomky nevstoupí. Asi vůbec nikoho nezajímá. To se tak nezajímavým lidem (co jsou třeba i náhodou adminy na rodiném "ONI" chatu "Gym a přátelé") stává.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  4. - Krapet statistik z chatovacích portálů -

    Podíváme se jak si české chaty vedou v dobách jiných, než je primetime. Jde o odpolední, podvečerní a noční časy..

    Legenda: Portál (Chat celkem - Chat neero)

    == 13. května 2021 ==

    = 16:00 =

    XChat 1 407 (1 040 - 111)
    Chatujme 197 (54 - 39)
    Líbímseti 174 (44 - 24)
    Chat.cz 20 / 18
    SuperPokec 12

    = 18:30 =

    XChat 1 371 (937 - 120)
    Chatujme 235 (72 - 58)
    Líbímseti 211 (47 - 30)
    Chat.cz 30 / 19
    SuperPokec 17

    = 20:30 =

    XChat 1 445 (1 041 - 168)
    Chatujme 242 (70 - 62)
    Líbímseti 222 (51 - 33)
    Chat.cz 44 / 28
    SuperPokec 18

    = 23:00 =

    XChat 1625 (1 130 - 130)
    Chatujme 181 (61- 43)
    Líbímseti 166 (35 - 16)
    Chat.cz 44 / 27
    SuperPokec 9

    Stále stejná velebída, že.. ovšemže. Podívejme na Chatujme, jak mu jdou čísla dolů, kde je těch přes 300 na portálů a přes 100 na chatu? Tak nějak jsem to přeci předpovídal, viďte, že postupem času se ten náhlý nárůst způsobený migrací lidí z končicích portálů Diskutníci a Lidéčko opět zvrhne v postupné upadání návštěvnosti a Chatujme se nakonec vrátí někam tam, kde bylo před těmito migračními vlnami. Tedy do kopru. Ale nechme se překvapit, na podzim při statistice AzaŽurnálu se vše vyjasní a projasní.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  5. === Postřehy a zprávičky nejen z netu (14. května) ===

    :: Wi-Fi v restauračních zahrádkách bude ::

    Doteď bylo zakázáno provozovatelům zahrádek poskytovat svým hostům bezdrátové připojení k internetu. Toto opatření platí již dlouhé měsíce například i pro nákupní centra. Vláda se to rozhodla zrušit, takže od pondělka si v zahrádkách třeba při džbánku piva budete mocit skočit na Wifinu.

    == Z klasických chatů ==

    :: Chatujme ::

    O pozvolné postupné ale trvalé ztrátě navýšené návštěvnosti u Chatujme už píši nějaký čas. A stále se potvrzují mé předpovědi. Též se potvrzuje fakt, že značně ubylo i domorodců. Můžeme si to ukázat na příkladu místnosti "U Prdloňky" známé uživatelky Desnisa Speedy, kde je nachatovaný čas za poslední měsíc 3.62 hodin. Anebo letitá místnost "Ogaři a robky", tak tu už na chatu Chatujme ani nenajdete. Roomka "U Prdloňky" je místnost placená, takže ta nemusí plnit žádné limity, to pro úplnost.

    :: Ku zveřejněné informaci ohledně Pampelišky ::

    Neb jsem byl na oficiální mail požádán jmenovanou o smazání této informace, pak sděluji, že jsem této žádnosti nevyhověl, neboť k tomu není žádného důvodu. Jak jsem stěžovatelce sdělil, inkriminovanou informaci sama šířila veřejně ve veřejně přístupných prostorách na internetu. Nejedná se tedy o informaci tajnou, vyzrazenou ze soukromé komunikace, ani o informaci důvěrnou či porušující zásady ochrany osobních údajů. Xglosy mají svůj Kodex Xglos a jejich součástí jsou i Podmínky užití služby Blogger, v nich jasně stojí "informace, které jsou již volně dostupné na internetu nebo ve veřejných záznamech, podle našich zásad nejsou považovány za soukromé nebo důvěrné." Tudíž opakuji, informaci zveřejnila sama Pampeliška ve veřejném prostoru internetu.

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja bych teda poprosila o screen, kde verejne pisu, ze jsem tehotna.

      Vymazat
    2. @ Pampeliska

      Portál Líbímseti, veřejná místnost Cesta k rozkoši. V jakési konverzaci na veřejném skle jsi reagovala na otázku "Co nového?" "Jsem těhotná jinak nic". Skrýn případně předložím pokud by bylo třeba, ovšem někomu úplně jinému a jinde.

      Jenom si neodpustím poznámku, jak jsi hloupá. Čílíš se kvůli tomu, co někde veřejně troubíš do světa, a pak navrch to tady na Xglosách ještě rozmazáváš, asi aby to tvé těhotenství nikdo nepřehlédl.

      A-A

      Vymazat
    3. Ano, ja bych chtela videt ten screen. Dekuji

      Vymazat
    4. @ Pampeliska

      A patrně ke všemu ještě neumíš číst. Takže opakuji, skrýn bych předložil na obhajobu pokud by bylo třeba, a to na patřičných místech. My dva se nemáme o čem bavit poté, co jsi mi na Skypu přála ať skončím na vozejku. To není žádná soukromá informace, to jen aby moji čtenářové viděli, jaké jsi hodné děvče. Zařadila ses po bok různých Enfíků, Víťů, Machů, Ataků a podobných. Gratuluji. Skrýn k tomu také předkládat nebudu, opět platí jako u předešlého.

      A-A

      Vymazat
    5. Z toho teda plyne, ze zadnej screen nemas, takze ani dukaz, ze ta informace byla verejna. Tim padem jsi porusil pravidla blogera, ze?

      A kdyz tu teda opet zminujes informace, ktere jsem ti psala, tak muzu teda zverejnit i soukrome informace o tvem zdravi :). Jedem dle tvych pravidel :)

      Vymazat
    6. @ Pampeliska

      1) To, že jsi nechápavá není můj problém.
      2) To, že nejsi schopná rozlišit mezi běžnou, byť soukromou, hláškou a důvěrnými informacemi také není můj problém. Důvěrné informace o vážném zdravotním stavu kohokoliv bych samozřejmě okamžitě smazal, to tady nemá co dělat.
      3) Už máš promyšlené, pro svojí parádní disciplínu, koho budeš i ve svém druhém těhotenství balit a do koho se virtuálně zamilovávat, tak jako v první stavu to požehnaném? (Řečnická otázka)

      A tím bych naší debatu, jako naprosto zbytečnou a bezpředmětnou, ukončil. Sama ses tu víceméně znemožnila. Ale třeba je to jen můj subjektivní pocit, nechci svým čtenářům nic podsouvat, jistě si to sami vyhodnotí.

      Přeji ti klidný a bezproblémový průběh těhotenství, a ať jste nakonec, až přijde miminko na svět, oba zdraví. A třeba i zase nějakou tu "těhotenskou" virtuální lásku :)

      A-A

      Vymazat
    7. Slusne jsem te pozadala, at tu informaci smazes, v mailu ses mi v podstate vysmal. Tak kdo se tu zesmesnuje? Dostala jsem te tim, ze nemas dukaz o tom, ze jsem to psala verejne. Udelal jsi tu ze sebe blbecka ty (to bude mozna tema opiatama, ze?). A o moje lasky se nestarej :).

      Vymazat
    8. @ Pampeliska

      Tak ještě jednou a už opravdu naposled.

      Platí bod č. 1 viz. výše

      Hru na ublíženou hodnou holku už ti nikdo nepapá. Archivářka ti ji přestala papat už dávno, mně to trvalo trochu déle, než jsem prozřel. Každopádně tady se s touto hrou nechytáš, to si zkoušej na joudy ze dvou odpadních chatů Chat.cz a Libko, tam ti to možná budou papat i s navijákem. END všech ENDů

      A-A

      Vymazat
    9. Chudák Anathema :D No, ale snad už také prokouknul a prozřel. Pak nebude dělat blbosti a natřásat se před Pampeliškou nějakým P videem údajné Archivářky. Co vůbec ale není Archi, to už je potvrzené samotnou Bárou. A kdo trochu více mojí kolegyni a spoluautorku Archy X zná, tak ví, že by něco takového ani nedělala. Mně to k ní hned nesedělo, a můj pocit se ukázal správný. Což tedy Já obecně bych ani tak neodsuzoval, zvlášť pokud v takových případech je o tom třeba protějšek obeznámen. Pak je to čistější než si uklohnit s někým mimi a ještě s bubnem lovit jiné chlapy, že.. ovšemže

      A-A

      Vymazat
    10. Pokud si dobre pamatuju, tak jsi mi to video prvni posilal nekdy driv ty a vubec jsi nebyl presvedcen, ze by to Bara nebyla. Ty povidas jenom o tom a to, co se ti hodi, ale tim jsi vlastne vsude znamej.

      Vymazat
    11. @ Pampeliska

      Ano, posílal jsem ti ho před drahným časem, jen jsem ti neřekl kdo to poslal mně. A překvapivě, ano byl to Anathema. Asi teď má nějakou druhou vlnu s tím videem, a čert ví nakolik ho i osobně uchvátilo :D A ano, nikdy jsem nebyl přesvědčen, že ve videu účinkuje Bára, vždy jsem říkal, že nevím jak to je. Určitá podoba tam byla, ovšem přišlo mi to vždy divné a nikdy jsem neuvěřil, že by to byla Bára. A měl jsem opět pravdu. A už vůbec jsem nepochyboval o tom, že tím druhým hercem rozhodně není tvoje bývalá lásenka David (Čokl, Parta, Richam a milion dalších mulťáků), jak bylo také rozesílatelem sdělováno. Já říkám konstantně pořád to samé :)

      A-A

      Vymazat
  6. == Oznámení pro čtenáře odebírající nové články prostřednictvím e-mailu ==

    Vážení čtenářové - odběratelé,
    jelikož služba Googlu FeedBurner pro odběr e-mailů přestane být v měsíci červenec 2021 podporována, pak byl odebrán Widget "Sledovat prostřednictvím e-mailu" ze stránky blogu Xglosy (potažmo i z jeho publikační části blogu X-Fejetony). V tuto chvíli se nechystáme nahradit tuto službu z jiných zdrojů třetích stran. Věříme, že i bez tohoto nástroje nám uchováte věrnost, o nových článcích Vás budeme informovat na našich stávajících propagačních kanálech. Děkujeme za pochopení.

    Xglosy

    OdpovědětVymazat
  7. Posledně jsme si ukazovali statistiky z podobných časů ve všední den, dneska se podíváme na jeden víkendový..

    Legenda: Portál (Chat celkem - Chat neero)

    == 15. května 2021 ==

    = 17:30 =

    XChat 1 170 (823 - 86)
    Chatujme 181 (51 - 44)
    Líbímseti 154 (28 - 15)
    Chat.cz 22 / 19
    SuperPokec 14

    = 19:30 =

    XChat 1 112 (747 - 127)
    Chatujme 243 (69 - 57)
    Líbímseti 189 (43 - 25)
    Chat.cz 37 / 28
    SuperPokec 15

    = 22:00 =

    XChat 1 311 (992 - 157)
    Chatujme 220 (77 - 64)
    Líbímseti 168 (32 - 13)
    Chat.cz 57 / 40
    SuperPokec 11

    = 23:30 =

    XChat 1 470 (1 124- 137)
    Chatujme 146 (49 - 34)
    Líbímseti 150 (21 - 6)
    Chat.cz 45 / 33
    SuperPokec 5

    Je patrné, že dvě katastrofy z nedávné oficiální statistiky AzaŽurnálu, tedy Líbímseti a SuperPokec si svojí katastrofálnost uchovávají. V dnešní den se nevedlo ani moc GymChatu, vidíme že přes tisíc lidí na chatu bylo až v těžké noci, a to hlavně kvůli nárůstu sexživlů. Chatujme též potvrzuje klesající trend, takže opět jediným chatem, který si drží pozice je Franciho Chat.cz. Celkově mega giga smutná podívaná, což

    A-A

    OdpovědětVymazat
  8. ::::: Klobásový pudink :::::

    Kdo mě více zná, tak ví, že pudink naprosto nesnáším. Ano, ten klasický sladký pudink, tak jako nikdy nezvracím, tak po pozření pudinku bych fakt blil. Něco ale úplně jiného je pudink klobásový. To je mňamka. Zkuste ho taky.

    Recept "Klobásový pudink" ZDE

    Recepty a vaření
    AN

    OdpovědětVymazat
  9. ::::::: AZANOVINY - Nový článek a nový recept :::::::

    Nový článek se týká XChatu a provozovatelské společnosti 42ideas, kde došlo ku změně ohledně jednatelů. Článek se jmenuje "XChat má už jen dva jednatele, Petr Flégl odstoupil." a najdete ho TADY

    Nový recept je houbový. Na "Houbový guláš s uzeninou" se můžete podívat ZDE

    AN

    OdpovědětVymazat
  10. == Webhosting zdarma. Free hostingy 2021 ==

    Tak to je název nejnovějšího rozsáhlého článku na AzaŽurnálu. Jedná se o první článek na novém webu pod novou doménou. Podívat se na něj můžete ZDE

    AzaŽurnál
    II. kanál AzaNovin Xmagazínu A-A

    OdpovědětVymazat
  11. === Postřehy a zprávičky nejen z netu (19. května) ===

    Středa - postřehů a zpráviček třeba..

    :: XChat ::

    V místnosti 40 a více už je nějakých pár dnů nastavený filtr pro vstup "jen s ověřeným číslem". Neb místnost nemá SS, tak ho tam musel dát nějaký admin. Nu a považte, do popisku dal/a Telefon má každý jouda. Na to ovšem vznikla nestálá místnost "Novejsi 40 a vice" kam si uživatelé dali popisek "bez overeneho telefonniho cisla nejsme joudove". Na popisek stálé místnosti a frky o joudech si zřejmě někdo stěžoval, takže po několika dnech ho admini změnili na "Telefon má každý uživatel". Do nestálé místnosti se přesunulo tak 2/3 návštěvníků. Jaký z toho uděláme závěr? Jednak se ukazuje arogance a namyšlenost adminů, kteří nazývají uživatele JOUDY, neskutečné a hanebné. A za druhé, nemám tucha kdo z adminů tam ten filtr dal, ale ze zkušenosti, že si naposledy několikráte s tímto filtrem pohrával dřívější admin Bogeman, tak tipuji, že i tentokráte půjde o nějakého omezence.

    :: Chatujme ::

    Místnost Lidé.cz, o které jsem tu několikrát už psal, se stále potýká s velmi nízkou návštěvností. Samozřejmě, jako nedávno placená místnost jí to může být jedno, každopádně se opět blíží standardnímu limitu 90 hodin za měsíc v nachatovaném čase. A to ještě podstatnou část hodin tvoří dvě soboty, asi písničky na přání, páč jinak je v ostatních dnech téměř po celý měsíc návštěvnost opravdu žalostná. Nu..

    :: StopElon - nová kryproměna ::

    Že vám už název něco napovídá. Ano, je to kryproměna proti Elonu Muskovi zakladeteli automobilky Tesla. Ten v poslední době tak zahýbal burzami a kurzy kryptoměn, že ty strmě padají. Mimochodem původně se měna jmenovala FuckElon, ale nakonec to tedy krapet zmírnili. Je nastavena tak, že poplatky které by šly burzám nebo těžařům, tak se budou shromažďovat na jednom místně, nu a až jich prý bude dost, tak za ně bude skupován akciový podíl Tesly.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  12. === Postřehy a zprávičky nejen z netu (20. května) ===

    Čtvrtek, lepší postřehy a zprávičky.. než krtek..

    :: IE definitivně R.I.P. příští rok ::

    Internet Explorer, o kterém se říkalo, že se používá jen na jednu věc, a to ku stažení si pořádného prohlížeče :D definitivně skončí 15. června 2022, kdy bude oficiálně ukončena podpora ze strany Microsoftu. Já teda nevím, kdo to dneska ještě používá (krom Anathemy teda :D), Já 666 let jedu na Firefoxu. Každopádně nejrozšířenějším prohlížečem je Chrom, nu a další prohlížeč od Microsoftu Edge si vede též zdatně, ten je stejně jako Chrom postaven na Chromiu. A jaký prohlížeč používáte vy?

    :: 40 a více vs. Novější 40 a více ::

    Tady se situace nijak nemění, v původní stálé místnosti je jen pár lidí, zatímco v dočasné je ten většinový zbytek. Pokud "ONI" na GymChatu vyhánějí své uživatele ze stálých místností do dočasných, pokud "ONI" na chatu "Gym a přátelé" vyhánějí ze Šestnáctek stálé návštěvníky do jiných roomů či úplně mimo GymChat, pak je asi něco na GymChatu špatně. Ale to není žádná novinka, tam je něco špatně už přes 5 let.

    :: Nejen SP Chatujme má rádio ::

    Ano, nejen dvojchat SP Chatujme má své rádio, to se jmenuje Chat Rádio. Na franciho chatu Chat.cz se usadlilo rádio Calimeroclub, najdeteho ho ZDE. Co se týče stejnojmenné místnosti, tak tu spravují dva kluci, stejně jako další místnost "Jen KLUCI" pouze v obráceném pořadí hlavního správce. Na web jenkluci.cz se můžete podívat ZDE. Nu, Já jsem si hned říkal, že v poslední době se mi zdá, při mých, byť letmých průletech, že na Chat.cz je teď nějak víc teploučko :D

    A-A

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Bard se přejmenoval na Gemini

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Blog.cz končí! (XG verze)

Co měsíc dal - Leden 2024

Diskuzní fóra vs sociální sítě