Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Solitaire (Solitér) slaví. Microsoft Solitaire Collection

 

Microsoft Solitaire Collection - 31. výročí

 

 

To je na Xglosách poslední dobou samé slavení, což :D Zítra oslaví Microsoft Solitaire své 31. výročí. 22. květen je veden též jako Mezinárodní den Solitaire. Větší množství a hlavně hlubších informací najdete zítra v AzaNovinách. Tady na to půjdeme čistě blogově a hráčsky, a taky typicky po xglosovsku.

 

Solitaire nebo li solitér


Kdo je to vlastně solitér?

Solitér je osamělá, ojedinělá, jedinečná, či okolí převyšující osoba. Ale může to být i  věc, zvíře, rostlina. Takže Já určitě budu solitér, neb jsem ojedinělý přízrak, jedinečná bytost a to s tím převyšováním okolí, nu to nebudu rozmazávat, ať nepůsobím namyšleně, že.. ovšemže. Každopádně jako solitér hraji Solitaire.

Solitaire nebo li Pasiáns

Pasiánsové hry vznikly, jak už napovídá i samotné slovo, ve Francii. Ve Spojených státech si podobné hry přejmenovali, jako mnoho jiného (fotbal na soccer, páč v USA hrají americký fotbal rukama, že.. ovšemže) na Solitaire. Nu a masovosti se Pasiáns či li Solitaire dočkal s příchodem počítačů, kdy ve Window 3.0 vyšla také hra Solitaire v podstatě jako jakýsi výukový program, jenž měl uživatele naučit manipulovat s myší a naučit je manévry jako "táhni a pusť" nebo dvojklik. A Window 3.0 byly vydané 22. května 1990, takže odtud je ten Mezinárodní den Solitaire, že.. ovšemže.



Microsoft Solitaire Collection


Od Windows 8 Solitairové hry už nejsou zahrnuty v základní verzi, Microsoft vyjel s aplikací Microsoft Solitaire Collection. Tam je 5 druhů her - Klasický Klondike, pak Spider, FreeCell, Pyramid a TriPeaks. Je možné hrát Denní výzvy, kde je vždy tato pětice her v různých obtížnostech. Pak jsou tu Události na každý den, a tam jde o čas, kdy se pak tvoří žebříček a hráči získávají různá ocenění ve formě prstenů. Nakonec je tu Hvězdný klub, což jsou takové sbírky her a hráč v nich získává hvězdičky (počet dle obtížnosti) a koruny za splnění té které sbírky či její části.


Microsoft Solitaire Collection - Xkozel alias Azazel


Oblíbené neoblíbené


Já jsem nikdy nenašel vztah ke hře FreeCell, nikdy jsem ho v minulosti nehrál, krom samozřejně vyzkoušení si této varianty hry, a moc ho nehraji ani teď. FreeCell hraji občas, když je zahrnut v nějaké Události, kterou chci celou dokončit. Mé oblíbené jsou Klondike, Pyramid a TriPeaks.



A jaký bude závěr této glosy?


Bude tentokráte věru stručný. Legendám sluší legendy, a tak legendě Azazel sluší legenda Solitaire.



Anděl Azazel



✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

 Čtěte na AzaNoviny.eu

XChat má už jen dva jednatele, Petr Flégl odstoupil. - AzaNoviny
 
Bitcoin Tesla přestala přijímat. Těžba je neekologická. - AzaNoviny

Nové podmínky WhatsAppu již platí. V Německu ale mají zákaz. - AzaNoviny


A-A PROJEKTY - Vše na jednom místě

A-A Projekty



 
Houbový guláš s uzeninou - Recepty a vaření
Houbový guláš s uzeninou


Recepty a vaření - Pinterest


AzaŽurnál
Archa X
 

Komentáře

  1. Ještě na odlehčenou..

    Jednak jsem si vybavil, jak jakýsi nejmenovaný Ataka, na nejmenovaném GymChatu, v nejmenované prudičské roomce KV dával popisek reagující na můj článek o kurzu Google Digitální Garáž. Popisek byl tuším "Skladujeme mrkev v digitální garáži" bo nějak tak. Nu, a druhak se Microsoftu hanlivě říká Mrkvosoft. Tak mě pro Ataku napadl popisek "Chroupeme mrkev u Solitéru Mrkvosoftu" Tím mě tam bude mít dvojitě :D

    A-A

    OdpovědětVymazat
  2. :: Tlačenka vajíčková ::

    Klasická tlačenka je mňamka, o tom žádná. Ale vyzkoušeli jste už tlačenku vajíčkovou? Pokud ne, tak mrkněte do Receptů a vaření ZDE

    Dobrou chuť!

    RaV

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Bard se přejmenoval na Gemini

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Diskuzní fóra vs sociální sítě

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Co měsíc dal - Leden 2024