Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Co se děje s Líbímseti? Konec či začátek konce?

 

Líbímseti.cz 502 Bad Gateway

 

 

Máme poslední den roku 2021 a Já se vracím, alespoň pro tento silvestrovský čas, k tématickým kořenům. Server Líbímseti je rozhodně na poli českého internetu, seznamek a komunitních portálů legendou, příroděžel již jen a pouze skomírající a zdevastovanou legendou, kde už moc živáčků nezastihnete. A teď je navíc tento server už několik dní nepřístupný.

 

Líbímseti 502 Bad Gateway


Ano, po zadání adresy libimseti.cz se vám zobrazí hláška 502 Bad Gateway. Co že to znamená?  Chyba 502 Bad Gateway je stavový kód HTTP, což značí, že jeden server na internetu obdržel neplatnou odpověď od jiného serveru. Chyby 502 Bad Gateway jsou zcela nezávislé na vašem konkrétním nastavení, takže ji vidíte v jakémkoli prohlížeči, na libovolném operačním systému a na jakémkoli zařízení. Chyba 502 Bad Gateway se zobrazuje uvnitř okna internetového prohlížeče, stejně jako to dělají webové stránky.

V některých prohlížečích se vám může zobrazit "Tato stránka je nedostupná" a chybová hláška
ERR_CONNECTION_REFUSED. Co to znamená? Jak název napovídá, znamená to, že váš pokus o připojení k webu byl odmítnut. Tento problém může být způsoben problémem na straně klienta (tedy u vás) nebo na straně serveru. Problémy na straně serveru znamenají, že web je ve skutečnosti nedostupný úplně pro každého, tedy nejen pro vás.

A to je právě problém Líbímseti. Už několik dní vykazuje nějaký problém a nelze se k tomuto webu připojit z jakéhokoliv prohlížeče. O jaký problém se jedná a co to u Líbímseti znamená? Těžko říci. Ale nic dobrého to věstit nebude.



Líbímseti v rozkladu a v těžké krizi

Kdysi slavný server Líbímseti na internetu už jen přežívá, a dalo by se říci dožívá. V podstatě je celé desetiletí bez vývoje, systém drží pohromadě snad už jen silou vůle, a počty uživatelů klesly na tak nicotnou a mizivou úroveň, že snad už "včera bylo pozdě" tento retro portál vypnout. Myslím, že i tady na Xglosách jsem vás o současném prachbídném stavu Líbímseti informoval průběžně dosti.



Expirace domény leden 2023

Dle registru (Whois) cz.nic, tedy správce domén .CZ, je jako datum expirace u libimseti.cz uváděn 8. leden roku 2023. Tedy expirace za rok. Jestli jí Robert Latýn a nikomu nic neříkající organizace WORLD TECHNOLOGY CAPITAL LLC bude prodlužovat, čert ví. Já osobně si kladu otázku, proč?


Magazín Líbímseti stále jede

Líbímseti má svůj magazín na adrese magazin.cz. Vypadá to, že se tam stále objevuje aktualizovaný obsah, tedy nové články, uveřejňované už asi jen pod jménem Eva Mizerová. Jestli to tam někdo vůbec čte netuším, zdá se že i tento magazín je dávno za zenitem. Ale tady to berte bez záruky, páč to nijak nesleduji, vzhledem k tomu, že obecně podobné magazíny nevyhledávám, že.. ovšemže. Mimochodem držitelem domény je samozřejmě též Robert Latýn a její expirace je 21.10.2022.


A jaký bude závěr dnešní glosy?

Já chatová legenda Anděl Azazel samozřejmě uznávám všechny ostatní legedy. Ať už se jedná o uživatele, a to dokonce třeba i o prudiče a hackery jako kupříkladu Trash z XChatu, anebo celé portály. Nesmazatelná trojka "našeho mládí" Lidéčko - XChat - Libko už na věky legendami zůstanou, ať už si o jednotlivých portálech myslíme každý z nás cokoliv. Objektivně je třeba uznat, že to byly právě tyto tři chatovací servery a komunitní portály, které ve své době formovaly českou komunitní (a seznamovací) scénu.

Ty roky už jsou, a opět si to objektivně přiznejme, ovšem dávno předávno pryč. Lidé.cz už ani neexistují, XChat se proměnil v jakýsi GymChat (přátelé Gyma plus kohorta sexoušů tvořících 90% návštěvnosti) a Líbímseti je v těžkém úpadku a dožívání. S legendami je to různé, kažopádně Já osobně je ctím. Už i proto, že jsou legendami neživoucími. Ano, na rozdíl od živoucí legendy, vím že to teď bude znít egoisticky a nabubřele, ale je to prostá realita a skutečnost, tedy od živoucí legendy Mně Anděla Azazela, který nejen stále žije, dokonce je v nepřetržitém růstu.

Líbímseti, o kterém je dnešní glosa, mělo ukončit svůj provoz už dávno. Velké legendy se poznají i podle toho, že vědí, kdy je čas odejít. A Libko už značně a zbytečně přesluhuje. Ničemu a nikomu již není ku prospěchu, zcela jistě ne uživatelům, kterých už na portálu přežívá jen menší než malá hrstka. Diskuze jen spamuje jakýsi megamagor Kouba a na chatu převažující návštěvnost tvoří Víťa z Chatujme se svojí imaginární rodinkou rozprostřenou do několika místností. Když Libko skončí, nikomu, opakuji nikomu chybět nebude. Jen snad Víťovi, který si bude muset hledat zase jiné působiště, ve kterém by si "tvořil svůj svět" :D

Anděl Azazel

 

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
    
Světová ekonomika v roce 2022 poprvé překročí 100 bilionů dolarů - AzaNoviny

Satelity SpaceX se téměř srazily s čínskou vesmírnou stanicí, stěžuje si Čína. - AzaNoviny

BigTech dle tržní kapitalizace dále posilují - AzaNoviny


 
Obložené papriky - Recepty a vaření
Obložené papriky

Komentáře

  1. === Aktualizace k Líbímseti ===

    Jak se zdá, po poledni prvního dne v roce je Líbímseti opět dostupné.

    Pro ilustraci - Chat vykazuje návštěvnost 21. Což ale značí součet nicků z jednotlivých místností, nikoliv počet uživatelů, páč uživatel, který bude v 5 místnostech tvoří návštěvnost pět a ne jedna. Takže kupříkladu takový Víťa se svými multinicky rozprostřený po několika místnostech v tuto chvíli tvoří sám návštěvnost 12. Ano, 12 z celkové návštěvnosti 21, takže pusto a prázdno, koneckonců jako obvykle.

    Víťa si několik dní zřejmě okusoval nervozirou a netrpělivostí nehty. Nu, a teď se dočkal, v podstatě téměř sám na opuštěném a zapomenutém portálu, si dál se svojí imaginární rodinkou může tvořit "svůj svět". Smutné. Smutná to bytost, že.. ovšemže.

    A-A

    P.S.: No nic, tak si budu muset zase počkat, než napíšu článek "Libko R.I.P.", škoda, už jsem se chystal :D Už bych měl rád v tomto klid, abych nemusel čas od času kontrolovat, jestli a jak to Libko na netu ještě straší.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Bard se přejmenoval na Gemini

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Blog.cz končí! (XG verze)

Co měsíc dal - Leden 2024

Diskuzní fóra vs sociální sítě