Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

V síti – Stanou se z lovců lovení?! (Verze XG)

Toto je původní článek napsaný pro AzaNoviny

Zde bude doplněn ještě komentářem z mého pera a dalšími informacemi, převážně se týkajících chatovacího portálu XChat.



Radikální dokumentární film, jehož tvůrci jsou Vít Klusák a Barbora Chalupová, jehož premiera je plánovaná na 8. března 2020, a jehož koproducentem je Česká televize, bude o zneužívání dětí na internetu. Rozpoutá válku s predátory na sociálních sítích a komunitních serverech?!


Ze statistik vyplývá, že téměř třetina českých dětí zažila na vlastní oči, prostřednictvím webkamery, že před nimi někdo masturboval. Virtuální predátoři se často skrývají za falešným dětským profilem, což jim usnadňuje oslovit „vrstevníky”. Pomocí sofistikovaných triků si brzy získají důvěru dítěte a snaží se z něj vylákat obnažené selfie. Jakmile se jim to podaří, začnou dítě vydírat tím, že jeho fotky zveřejní například na Facebooku, nebo rozšíří na jeho škole.

Tento dokumentární film dokumentuje tři dospělé ženy (které předstírají, že jsou dvanáctileté dívky), Michaelu Soukupovou, Týnu Junovou a Nikolu Komárkovou. Tyto „dívky“ si píšou a telefonují s tzv. sexuálními predátory na internetu. Sexuální predátoři mají většinou za cíl z obětí vylákat obnaženou fotografii. Pro účely tohoto dokumentu byly vybudovány tři dětské pokoje (ve studiu), ve kterých se odehrávala komunikace s predátory. Jen jeden z dvou a půl tisíce lidí si s dívkou chtěl jen psát, téměř všichni ostatní se zaměřovali na sexuální fotografie a videa. Dvě ze tří hereček musely podstoupit psychoterapii.

Natáčení se uskutečnilo pod dohledem ředitelky Linky důvěry, psycholožky, sexuoložky, právníka a kriminalisty se specializací na kyberkriminalitu.

Více se o dokumentu můžete dozvědět na stránkách České televize ZDE. Anebo se podívejte na článek na Lupě ZDE. Též si můžete další informace vyhledat na iRozhlasu ZDE.

Rozpoutá tedy tento film válku s predátory? Uvidíme na jaře příštího roku.

zdroj: Wikipedia, Česká televize, Lupa.cz, iRozhlas.cz

AN


↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔
 

Zde na Xglosách bude ještě přídavek. Jednak bych rád ukázal pár (což bude opravdu znamenat dva) zajímavé a vybrané komentáře z diskuzí:

Komentář Jedna:
Co je asi největší paradox? Že zatímco chlapi zneužívají na sociálních sítích děti, Facebook víc zajímá mazání některých názorů. Prostě šílený.

Komentář Dvě:
Ale docela by mě zajímalo jak se k tomu postaví jednotlivé portály.

Protože jejich aktivita nebo spíše konektivita by mohla vést k pocitu, že predátorské a fake účty si udržují pro hezká čísla o počtu aktivních uživatelů. A fámy pak hovoří třeba o tom, že ban dostali lidé kteří naopak na podvodné účty upozorňovali. A to se nejedná jen o případy predátorů z toho dokumentu, ale oblíbení zahraniční vojáci, kteří hledají ženské. Obzvláště velký je jejich výskyt na Lidé, kde pravidelně zaplňují diskuzní skupinu Fake profily. Doplněné jejich ženskými protějšky, které si mnohdy uživatelé dokáží snadno "vygooglit" ale adminy to netankuje.


Ano, také by mě zajímalo, jak se k tomu postaví jednotlivé portály. A protože na Xglosách je to hlavně o chatovacích a komunitních webech, tak jak se k tomu postaví například XChat, kterého se to dle dostupných informací bude též týkat.

Nedávno jsem tu uveřejňoval například profil s "neskutečnou" přezdívkou ": 

Azazel Anděl 21. září 2019 10:37

::::::::::::: tatinkovaholcicka :::::::::::::

Když už se tu řešily nicky (přezdívky), ať už multinicky či závadnost nicku (viz. komous_Azazel), tak se podívejme ještě na jinou věc. Nick "tatinkovaholcicka", je to v pořádku, že takový nick na XChatu může existovat? Je tam již přes 2 měsíce.

V pravidlech služby XChat se například dočteme toto, ohledně používání slovních spojení v erotických kategoriích:

Vzhledem k množícím se případům pedofílie je zakázáno užívat v kategoriích 16+ a 18+

termíny se zdrobnělinami "mlaďoučká, mlaďoulinká, mlaďounká, mladinká, maloučká, maličká" apod. ve spojení s výrazy: "dcera, dceruška, dcerka, dívka, holka, holčička" apod.

výrazy se zdrobnělinou "holčička", případně "dceruška", jako jsou například: "malá holčička, mladá holčička, velmi mladá holčička, hodně mladá dceruška" apod.

totéž platí i pro opačné pohlaví a pokud se chcete bavit o dětech, raději si zvolte jinou kategorii místností

A tady se podívejme na SKRÝN části profilu nicku "tatinkovaholcicka". Všimněte si, že je tam zastínen obličej (tedy jakýsi identifikátor), pro jistotu, aby to vyhovovalo podmínkám na obsah služby Blogger, neb nikdo nemůže tušit kolik té osobě je opravdu let, tedy zda-li není nezletilá a samozřejmě též obecně zákonům a GDPR. Zobrazit si profil zmiňovaného nicku můžete sami dle adresy, která je na něm uvedena, na službě XChat.

Co si o tom myslíte? Je v pořádku, že takový nick a takto celkově pojatý profil se nachází na chatovací službě XChat?

A-A
OdpovědětVymazat

    Azazel Anděl21. září 2019 11:17

    Jen taková malá oprava, přesná podoba toho nicku je "tatinkovoholcicka".

 

Na tento profil se můžete přímo podívat ZDE

A koukněme se i na další profily: ZDE02, ZDE03, ZDE04, ZDE05
 

Všimněte si určité podobnosti těch nicků, obsahují místo určení (z Břeclavi, ze severu, z Chomutova atd.)

Já jsem měl v minulosti, ještě za dob AN určité informace o lidech z dětské místnosti (která už v součastnosti neexistuje) 12-16, kde se to pedofily jen hemžilo. Ač jsem kdysi informoval o spoustě věcí, do tohoto jsem se nikdy nepustil, nejen proto, že by to odkrývání bylo složité. Každopádně své informace z různých zdrojů jsem o tomto měl. Uvedu jen jeden příklad, toto má být údajně nick homosexuálního pedofila, který používá přezdívku "nedelka" ZDE, který takto získává pod profilem malé dívky důvěru malých chlapců. Ten nick tam je 6 let. Já si kladu otázku, jak je možné, že ještě nebyl adminy odhalen, když to všichni vědí jaký je skutečný stav.

A jaký bude závěr této glosy? Pohovořím právě o XChatu. Možná by měli admini, než likvidací za jiné názory, jinou filosofii a obecně za jinakost, se věnovat podobným případům, které tu uvádím. Nebo jim jde opravdu, jak zaznělo v jednom zde mnou publikovaném komentáři (a sám Jan Zálešák /GymJWM/ v rozhovoru pro AN hovořil o tom, že je třeba myslet i na finance), že kvůli vylepšení čísel návštěvnosti a zobrazování reklam jsou tyto nechutné věci přehlíženy? Neměl by křižák Bogeman, se svým pomocníkem Hatikvou, spíše než likvidovat nábožensky a filosoficky jinak založené jedince, se věnovat likvidacím pedofilů a obecně úchylným záležitostostem? Neměla by pistolnice OpiFka svoji touhu být alespoň ve virtuálu alfa samicí, která sejme kohokoliv, kdo se jí jen nelíbí, věnovat raději  sestřelování pedofilů? Ovšem známe křesťanskou morálku, ryze pokryteckou morálku, stejně jako známe případy křižáckých pedofilních kněží, že.. ovšemže. A jak je to s pokrytectvím samotného Jana Zálešáka? Příroděžel, mám z vlastní zkušenosti a zkušenosti mnohých jiných, pocit, že pokrytectví je Honzovo zdatnou disciplínou.

Anděl Azazel

 



  AZANOVINY - Nejnovější články 





http://azanoviny.wz.cz/2019/10/23/v-siti-stanou-se-z-lovcu-loveni/
http://azanoviny.wz.cz/2019/10/23/facebook-vymazal-desitky-uctu-udajne-nekale-ovlivnujicich-kampan-v-usa/
http://azanoviny.wz.cz/2019/10/23/sef-xiaomi-pristi-rok-vice-nez-10-5g-smartphonu/




http://azanoviny.wz.cz/2019/10/03/surface-duo-skladaci-mobil-od-microsoftu/
http://azanoviny.wz.cz/2019/10/03/mozna-uz-nas-dlouho-spehuje-mimozemska-sonda/
http://azanoviny.wz.cz/2019/09/18/matebooky-s-linuxem/
http://azanoviny.wz.cz/2019/09/25/nejoblibenejsi-socialni-site-2019/
http://azanoviny.wz.cz/2019/10/03/mozna-uz-nas-dlouho-spehuje-mimozemska-sonda/




http://azanoviny.wz.cz/2019/09/07/tretina-xchatu-v-zastave-financniho-uradu/



http://azanoviny.wz.cz/2019/09/10/hiwe-predstav-si-chat-z-90-let-v-tvem-mobilu/



http://azanoviny.wz.cz/2019/09/07/huawei-p30-s-androidem-10-a-ve-dvou-novych-odstinech/
http://azanoviny.wz.cz/2019/09/07/avast-nedoporucuje-pouzivat-gps-lokator-pro-deti-pro-jeho-zranitelnost/




http://azanoviny.wz.cz/2019/08/24/na-facebooku-budete-moci-zakazat-sber-sdilenych-dat-tretich-stran/






http://azanoviny.wz.cz/2019/08/24/google-rusi-dalsi-funkci-youtube-zpravy-konci/

http://azanoviny.wz.cz/2019/08/18/stale-castejsi-vypadky-facebooku-a-instagramu/








Komentáře

  1. V Komouš výchově (protekční místnosti Ataky /kamaráda Bogemana/) je opětovně nasazen mulťák "ministr_Alzazeli". Nějak mi uniká, co tímto chce Jan Zálešák (GymJWM) vysílat směrem ku veřejnosti a potenciálním novým uživatelům? Toto má být nový XChat? Založený na protekcionalismu, mulťáctví a fejkovství? V návaznosti na glosu si kladu otázku, zda li je Honza Zálešák větším pokrytcem či větším zastydlínem z prvních roků milenia. Za chvíli tu bedeme mít rok 2020 a Já se tak trochu obávám, že v případě Jana Zálešáka to bude obojí. Smutný to pohled na XChat a smutné konstatování, že měl Honza snad raději dát šanci jiným (zájemcům), kteří by třeba XChat dovedli k důstojnější budoucnosti, než je úchylácký, perverzní, vyfejkovaný a mulťácký, kdejakou svoloč podporující SEXserver. Škoda, nu.

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na XChatu v Komouš výchově už, jak jsme si též ukazovali, rotují již dříve známé nicky z rodiny Alzazeli. Dnešního dne přišel na řadu komous_Alzazeli ZDE

      A-A

      Vymazat
  2. I dnešního rána stálle trvá situace, že ve Víťových 3 místnostech je stále už mnoho dní nachatována NULA. Přitom je přítomen na portálu, tedy přihlašuje se, ovšem je pouze uveden na Hlavní stránce, či stejně jako jeho multinicky Iveta, Radio, Chat-Club na Profily, kam má i zaBANovaný uživatel přístup, tedy na hlavní stránku a na svůj profil, případně do vzkazníku (jen pro čtení). Tudíž to již opravdu vypadá, že je Víťa perzekuován na Chatujme. To to ale trvalo! Uvidíme, jak to bude trvat dlouho.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  3. ::::::::::::: Postřehy z chatů (24. října) :::::::::::::

    Chatujme - Ze 3 Víťových místností byla v Chat-Clubu nachatována 1 hodina, jinak už týden všude 0 hodin. Nicky Vita1970, Iveta, Radio, Chat-Club se zdržují jen na Hlavní straně a profilech (asi vlastním), což by souhrnem znamenalo, že mají tedy nějaký postih.

    Štafetu multiroomek po Víťovi převzal Karl1, který má 5 nestálých a uzamčených místností. Naštěstí asi nepřevzal od víti multinickovství, protože je v nich obvykle jen sám a sám.

    Na Diskuzích pouze Slovní kopaná, jinak diskuze (bez nějaké inzerce apod.) vykazují poslední příspěvek z před 5 dnů.

    XChat - Diskuze mrtvé, jen Myshka a Obrázková čísla.

    A například v místnosti Bezva flirtík byli kolem 19 hodiny 4 (slovy čtyři) uživatelé. Tato kdysi několika stovková místnost za působení Gyma a jeho party doslova pošla.

    Lidé.cz - Teď se možná divíte, proč tento porátl uvádím. Ne, nezměnil jsem názor, že tady se o chatovací server opravdu nejedná, každopádně kdysi tomu tak bylo. A tak jsem podnikl ještě jednu výpravu, tentokráte jsem otestoval i některé věci jako přihlášený uživatel. A možná z toho vznikne i glosa, takové ohlédnutí, kam se Lidéčko po 5 letech dostalo.

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ještě další ukázka známé žumpoidnosti žumpy Chat.cz
      Skrýn ZDE

      Francírek by měl vážně tuhle megaostudu vypnout.

      A-A

      Vymazat
    2. Ještě takové malé porovnání. Místnost U Prdloňky kolem času 22:45 na Chatujme v místnosti 0 uživatelů - na Libimseti 11 lidí. Nu..

      A-A

      Vymazat
  4. ::::::::::::: Postřehy z chatů (25. října) :::::::::::::

    Chatujme - Zdá se, neb v místnostech Víti stále v grafu nachatovaných hodin u řadu dnů NULA, že má tedy Víťa a jeho nicky nějaký postih od Administrátorů. A pak si řekněme, jak je možné, že je Stálým správcem, protože Pravidla Chatujme říkají toto:

    Stálým správcem se můžete stát, pokud splníte níže uvedené podmínky:

    Nachatováno alespoň 100 hodin.
    Minimální věk v kategorii Sex a vše kolem něj 18 let, Seznámení a flirt 15 let a v ostatních ketegoriích bez limitu.
    Žádné tresty od Administrátorů.
    Nemít žádný záznam na Blacklistu (černá listina).
    .

    Z čehož logicky plyne, že při nesplnění podmínek by měl být SS odejmut. Přiznám se, že takovou šílenost, že zaBANovaný uživatel je dále SS (ač ani nemá jak svoji funkci vykonávat), tak to jsem viděl jen a pouze na žumpoidním francírkově paskvilu Chat.cz. Nu, to se tedy Chatujme opět dostává do "dobré společnosti".

    Chat.cz - Na tomto chatu dříve platilo, že pokud Stálá místnost dlouhodoběji spadně pod určitý nachatovaný čas, je odstálena adminem či provozovatelem. Vzpomeňme, jak svého času byla ukrutně rychle odstálena místnost Přátelé Temnoty.

    Podívejme se na současnou situaci na Chat.cz ohledně stálých místností, už z toho budete vidět, v jakém marastickém stavu se tento server nachází. Chat.cz má 7 stálých místností (Offroad se nikdy nepočítal, to je svět sám pro sebe). A 4 ze 7 místností jsou pod nepsaným limitem 1 dne za 14 dní.

    Proud do neznáma - za 14 dní: 20 hodin!
    Vinárna "DRBÁRNA" - za 14 dní: 16 hodin!
    Klidné povídání - za 14 dní: 3 hodiny!!!
    Cokoli tě napadne - za 14 dní: 2 hodiny!!!

    Tak to je přímo megakatastrofa, že.. ovšemže.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  5. ::::::::::::: Reakce z Podpory Chatujme na mé "Oznámení a ohrazení" ohledně Víťi :::::::::::::

    Na mnou zaslaný mail na Podporu Chatujme jsem obdržel odpověď a určitá sdělení.

    Více si můžete přečíst v Aktualizaci předešlé glosy 3x a DOST! Oznámení provozovatelům Chatujme ohledně uživatele Vita1971.

    Anděl Azazel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě malý dodatek k AKTUALIZACI : Stránku s důkazním materiálem do konce měsíce skryji, bude tedy neveřejná a odkaz nebude fungovat. Byl to hlavně důkazní materiál určený pro Provozovatele Chatujme, který bylo nutné pro přehlednost seskupit (a někam nahrát) a byla to lepší volba, než všechny obrázky nahrávat a posílat jako přílohu e-mailu.

      A-A

      Vymazat
  6. ::::::::::::: AZAŽURNÁL: Data posbírána :::::::::::::

    V podzimním statistickém šetření AzaŽurnálu byl dokončen sběr dat. Nyní se bude vše zpracovávat, vytvářet tabulky a grafy, aby začátkem listopadu mohlo být vše publikováno. Čekejte nejrozsáhlejší statistický přehled návštěvnosti chatovacích portálů, jaký kdy AzaŽurnál vydal.

    AzaŽurnál
    II. kanál AzaNovin X-Magazínu A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ::::::::::::: AZAŽURNÁL: Data spočítána :::::::::::::

      V podzimním statistickém šetření jsou již posbíraná data spočítána a vsazena do celkem 14 grafů. Vzniknou ještě 3 tabulky a vše bude samozřejmě opatřeno příslušným komentářem. Publikování tohoto statistického šetření bude dle plánu začátkem listopadu. Ano, bude to nejrozsáhlejší statistický přehled v dějinách AzaŽurnálu.

      AzaŽurnál
      II. kanál AzaNovin X-Magazínu A-A

      Vymazat
  7. ::::::::::::: Postřehy z chatů (26. října) :::::::::::::

    XChat - Tady pokračuje rotace nicků z rodiny Alzazeli, tentokráte je na řadě přezdívka "ministr_Alzazeli". Popravdě místnost Komouš výchova je celkem velký trapas XChatu, protekční místnost kamaráda Bogemana (kterého sám Gym nedávno sesadil z pozice hlavního admina) Ataky, který jako po 20 let neznámý uživatel formátu okresního přeboru, se nyní, když už na XChatu prvoligisté dávno nejsou, jal hrát si na "xchat", a to takovým způsobem, že vytvořil místnost, kde se nachází jen zmiňnovaný prudičský multinick nejen s přezdívkami "Alzazeli", dále Nekro (věčně vyexpedovávaný prudič z Meditace), manio-depresivní Anonymus (další z řady okresního přeboru, který se kdysi nikde nechytal), prudič z Lidé.cz Roman02 (sám o sobě prohlašoval, že na Lidé rozložil několik místností, na XChatu musel být Prazdrojem zbaven funkce SS v Meditaci, nejen za podporu největší prudičky XChatu všech dob Happyny), velmi zoufalá Čajová lžička alias Diedrech, co žije život téměř dvoumetrového Romana, nemajíce zřejmě svůj vlastní, apod.

    Chatujme - Víťu "policajta" už probírat nebudeme. Na tomto portálu se udála jiná, a to závažná věc, byla zrušena funkce Administrátorky přes smajlíky a též Šéf Administrátora a původního člena adminského sboru Ttomasek. Adminy tak jsou v současné době Provozovatelé - Dutch a LuRy, a dále Firer, Lava a Grantik.

    SuperPokec - zde Miki54 na diskuzích "Omluvenky SS" omlouvá svoji kolegyni SS zmístnosti Zralý věk a divoké myšlení Krocka000, že má v opravě NTB a tak nemůže plnit hodiny pro Stálé správce. (Tady bych doporučil Grantikovi, nechť na Úvodní straně příspěvky doplní o okdaz na příslušný příspěvek a fórum, tak jak to má jeho "bratr" LuRy na Chatujme)

    Na vše zde popsané se můžete podívat na souhrném obázku ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat
  8. ::::::::::::: AzaPoet XI. :::::::::::::

    Nejnovějším počinem z mé tvůrčí poetické sbírky jest AzaPoet XI. Najdete ho, jako ostatní AzaPoety (Nekonečný příběh) v menu AzaPoet ZDE
    Přeji příjemný kulturní zážitek :)

    A-A

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Bard se přejmenoval na Gemini

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Diskuzní fóra vs sociální sítě

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Co měsíc dal - Leden 2024