Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

K nejnovější statistice AzaŽurnálu. Ještě katastrofičtější stav chatů než katastrofa sama.

II. kanál AzaNovin AzaŽurnál zveřejnil nejnovější data návštěvnosti chatovacích a komunitních portálů. Na tento nejrozsáhlejší publikovaný statistický přehled se můžete podívat zde.

O tomto pravidelném průzkumu AzaŽurnálu informovaly též AzaNoviny ve svém článku zde.

Pojďme si bez okolků k tomuto oficiálnímu průzkumu a šetření AzaŽurnálu něco říci. Data jsou data a dle nich je nepochybné, že chaty se zmítají v klinické smrti a snad se jen čeká, kdy budou odpojeny od přístrojů, které je udržují při životě. Podívejme se na celkovou návštěvnost lidí, kteří si chodí ještě na chaty, zdůrazňuji to množné číslo chaty, tedy celkově na všechny portály pokecat.

Zdroj: AzaŽurnál



Dámy a pánové, moje milé čtenářky a milí čtenáři, 286 lidí toužících na všech chatovacích portálech po pokecu, tak to je opravdu již brutální trapas. Ano, trapas oněch chatovacích portálů, neb vůbec nic proti tomuto nepříznivému stavu a totálnímu úpadku nečiní. Jen bezvládně tento stav pozorují.


Projděme se nyní po jednotlivých chatovacích a komunitních portálech.

XChat

V roce 2016 tento legendární chat převzal Gym a jeho parta (42ideas). Ač měli velkohubá prohlášení o vyrvání chatu z rukou korporace, o zastavení propadu chatu bez vývoje, včetně slibů o "novém XChatu", též o nového vzhledu až po uživatelsky příjemnější prostředí, pak nic z toho 42ideas nepředvedla. Tato Gym parta dovedla legendární XChat pouze do stavu SEX chatu a ta data AzaŽurnálu jsou neúprosná. Jan Zálešák by se měl stydět za to, jak s XChatem naložil a do jakého marasmu ho přivedl. Všichni jsme mohli sledovat, co tu předváděla admina OpiFka, je vlastně takovou typickou představitelkou marasmu XChatu (stejně jako nýmand a nedávno sesazený na nižší post admin Bogeman), preferující své sympatie a svůj malý okruh přátel před profesionálním spravováním chatu, svojí adminskou protekční místnost před celkovou návštěvností a tvorbou nových uživatelských místností a zájmu běžných lidí a uživatelů o portál XChat, kde by si mohli normálně pokecat.

Líbímseti

Ano, toto je brutální katastrofa kdysi slavného serveru. Zde již nelze očekávat nějaké oživení. Jediným oživením je momentálně má větší přítomnost na diskuzích tohoto portálu, která rozhýbala strnulý stav fór, která jsou ovšem naprosto neskutečně a hloupě vystavěné. Tento portál už opravdu jede jen samospádem a dle mého názoru se už jen čeká, až někdo zmáčkne tlačítko Delete. Protože jinak moc nechápu, proč je ještě udržován.

Chatujme

Kdysi nadějný potenciální nástupce starého dobrého Lidéčka se díky nejen kejklím LuRyho (Lukáše Ryšánka) /neb zakladatel Dutch už nejeví o svůj portál zájem a 7 měsíců se na něm nevyskytl/ propadl ve všech směrech, tedy co do přítomnosti lidí na celém portálu, tak i na chatu a o diskuzích, které ještě za mého působení byly celkem akční nemluvě.

SuperPokec

Přechodně tento portál Grantika (Jan Bezděk), těžil z působení Chat Rádia a napojení na Chatujme. V současné době ovšem toto pominulo a SP se propadlo pod hranici 20 uživatelů na chatu ve večerních hodinách. Tento chat je typickým příkladem udržování při životě na přístrojích. Budoucnost nemá pražádnou.

Chat.cz

Tato odpadní francírkova žumpa jako jediná posílila, ovšem jen díky anonymům, tedy neregistrovaným uživatelům. Tady bych doporučoval vypnutí tohoto serveru, který je opravdu ostudou klasických chatů a ohyzdným portálem netu.


A jaký bude závěr dnešní glosy? Chatovací portály by měly konečně začít přemýšlet jinak, moderně (ovšem nikoliv ve sluníčkářském významu), měly by se začít zabývat udržitelným rozvojem a zastavením totálního propadu. Monarchie není úplně nejhorším systémem, závisí ovšem na osvícenosti krále, příroděžel vůdci všech portálů mají k osvícenosti velmi ale opravdu velmi daleko.

Anděl Azazel


AZANOVINY - Nejnovější články 




http://azanoviny.wz.cz/2019/11/14/nejvetsi-spolumajitel-xchatu-blokovan-na-facebooku/

http://azanoviny.wz.cz/2019/11/14/firefox-lite-2-0-odlehceny-prohlizec/

http://azanoviny.wz.cz/2019/11/14/samsung-je-nadale-jednicku-huawei-mohutne-dotahuje/
http://azanoviny.wz.cz/2019/11/01/cz-chaty-propad-do-hlubin/




http://azanoviny.wz.cz/2019/10/26/lesk-a-bida-libimseti/






http://azanoviny.wz.cz/2019/10/23/v-siti-stanou-se-z-lovcu-loveni/
http://azanoviny.wz.cz/2019/10/23/facebook-vymazal-desitky-uctu-udajne-nekale-ovlivnujicich-kampan-v-usa/
http://azanoviny.wz.cz/2019/10/23/sef-xiaomi-pristi-rok-vice-nez-10-5g-smartphonu/




http://azanoviny.wz.cz/2019/10/03/surface-duo-skladaci-mobil-od-microsoftu/
http://azanoviny.wz.cz/2019/10/03/mozna-uz-nas-dlouho-spehuje-mimozemska-sonda/
http://azanoviny.wz.cz/2019/09/18/matebooky-s-linuxem/
http://azanoviny.wz.cz/2019/09/25/nejoblibenejsi-socialni-site-2019/
http://azanoviny.wz.cz/2019/10/03/mozna-uz-nas-dlouho-spehuje-mimozemska-sonda/




http://azanoviny.wz.cz/2019/09/07/tretina-xchatu-v-zastave-financniho-uradu/



http://azanoviny.wz.cz/2019/09/10/hiwe-predstav-si-chat-z-90-let-v-tvem-mobilu/



http://azanoviny.wz.cz/2019/09/07/huawei-p30-s-androidem-10-a-ve-dvou-novych-odstinech/
http://azanoviny.wz.cz/2019/09/07/avast-nedoporucuje-pouzivat-gps-lokator-pro-deti-pro-jeho-zranitelnost/




http://azanoviny.wz.cz/2019/08/24/na-facebooku-budete-moci-zakazat-sber-sdilenych-dat-tretich-stran/




Komentáře

  1. Ještě snad dodatek k tomu mému závěru, kde píši "Chatovací portály by měly konečně začít přemýšlet jinak, ...", ono je už nyní asi pozdě, začít přemýšlet jinak měli již dávno, možná ještě tak před 3 lety by to bylo k užitku. Za dnešní situace už je, příroděžel, myslím pozdě. Ty portály se natolik vylidnily a umrtvily, propadly se tak šíleně kvantitativně i kvalitativně, že už ani není na čem stavět. A uživatele, kteří jednou odejdou, ty už je téměř nemožné dostat zpět.

    Proto je pro mě tak nepochopitelné, že vedení těch chatů se chová a praktikuje stejné postupy, jako v dobách zlaté éry chatů, neschopni se přizpůsobit nové době a novým podmínkám. A vzhledem k tomu, že krom zastydlého myšlení ještě nemají chaty ani nic moc co nabídnout, tak se domnívám, narozdíl od Gyma, který před rokem v rozhovoru pro AzaNoviny věřil, za určitých podmínek, že chat ve své podstatě je něco, co může hrát neustále velkou roli v prostředí Internetu, že chaty (a chat jako platforma) čeká jen cesta zániku. Jediné co se neví, jak bude ta cesta, u těch kterých chatů, dlouhá.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  2. A podívejme se letmo na návštěvnost portálů v 13:20
    Legenda: Portál (Chat celkem - Chat bez sexu) % lidí na Chatu v sexu.

    XChat 1377 ( 964 - 96) 90,0%
    Libimseti 181 (38 - 14) 63,1%
    Chatujme 140 (55 - 37) 32,7%
    SuperPokec (20 - 20) 0%
    Chat.cz (15 / 13 reg. - 15) 0%

    Viděli jsme oficiální podzimní statistiky AzaŽurnálu a vidíme i nyní, že je to pořád stejný obrázek. XChat se sice pohybuje řádově jinde, než ostatní portály, ovšem to jen díky té 90 procentní záplavě sexoušů.

    Když k tomu přičteme, že diskuzní fóra na těchto portálech jsou prakticky mrtvá, jediné kde se vůbec trochu něco děje jsou diskuze Libimseti, a to ještě hlavně díky lidem, kteří ani nejsou domorodci, tak tím je celkový stav těch portálů jen podrthnutý.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  3. ::::::::::::: XChat dělá nábor nových Administrátorů :::::::::::::

    Na XChatu klesl v posledním období výrazně počet Administrátorů až na pouhých 5. Nyní XChat zkouší nové, Zelenými hvězdičkami (Admini ve zkušební době) jsou Cinkyy, Hudyna, Mish.ka, Sissi, SlaHy. Uvidíme jak vše nakonec dopadne.

    Možná si časem i k samotným adeptům něco povíme.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  4. ::::::::::::: Šílený Karl aneb čím víc room, tím víc Adidas ::::::::::

    Nu, budu muset ještě jednu věc upřesnit, páč mě opravdu nenapadlo, že by Karl1 byl až tak šílený. Psal jsem o 5 jeho nestálých místnostech, tedy Kozomín (kategorie: Města), Jak vi k mi tak mi k vi, Ztratila jsem dva klíčky a Ztratila se mi tchýně (Ostatní) a Brutus (Hudba). Jenže ono to není všechno, v kategorii Pokec a zábava má místnost Život po životě, v Seznámení Už se stalo, v sekci Koníčky a zájmy room Chlastání, v Sexu Sadomaso, ve sportu Ležing a gaučing.

    Takže Karl má 10 (slovy deset) dočasných zamčených místnností (většinou je v nich sám). A také sám jeden Karl činí návštěvnost 10 chatu Chatujme. Tudíž dámy a pánové, moje milé čtenářky a milí čtenáři, vypadá to, že z Chatujme je to ještě horší než to vypadá. Nu..

    A-A

    OdpovědětVymazat
  5. ::::::::::::: Postřehy z chatů (6. listopadu) :::::::::::::

    Z diskuzí XChatu - Tady se řeší kamarádíčkování, anální aplinismus, výhody pro některé. dost to koresponduje s tím, co bylo navrženo za nové adminy (to si rozebereme ještě později, že se jedná zase a opět jen o rozšířenou "Gym rodinku"). Také se konstatuje, myslím že pravda pravdoucí, že veškeré legendy z XChatu už dávno předávno odešly. Ano, ano. Na fórum Jard01 se můžete podívat ZDE

    SuperPokec - Tam se jako obvykle neděje NIC.

    Líbímseti - Zde poměrně jedou stále diskuze. Tématem je jak admin Bergy, tak i místnost U Prdloňky, tyto chatové záležitosti ovšem, obávám se, nebudou mít asi žádné řešení.

    Chatujme - Tady také nic moc nového, 10x Karl rozcabený v zamčených dočasných místnostech. Jestliže nyní v čase mého příspěvku bylo na chatu 53 lidí, tak po odečtení 9x Karl jich je 42 ve skutečnosti. Jedna nová událost se ovšem odehraje zítra. To ještě nebudu prozrazovat.

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jedna novinka z Chatujme přeci jen, místnost Chat-Club se automaticky odstálila pro nesplnění limitu, tady se ukazuje, že jediným návštěvníkem tu byl multiVíta. Jeho další místnost Modrá Planeta čeká podobný osud v nejbližší době.

      A-A

      Vymazat
    2. Postřeh z Chat.cz - Zde jsou již pouze 4 uživatelé (říkejme raději nicky) co mají červené kolečko. Jelikož se všechny 3 stupně karmy (koleček) počítají dle určitého procentuálního počtu vzhledem k celkovému množství nicků, tedy těch co mají nějakou karmu, pak toto zcela jasně vypovídá o dalším snižování uživatelské základny. S přihlédnutím k tomu, že ještě mnozí uživatelé mají vícero nicků (mulťáci), pak je celkový počet uživatelů aktivních v posledním roce na tomto portálu již megakatasrofální. Nu.

      A-A

      Vymazat
  6. ::::::::::::: Noční novinka z Chatujme :::::::::::::

    Po 7 měsících mi byly obnoveny všechny služby na portálu Chatujme. Neboť mám rád transparentnost, tak to píši nejen zde ale napsal jsem to informativně (aby věděl) i spolumajiteli LuRymu. Též jsem mu sdělil, že krom Vzkazníku nebudu využívat dalších služeb, tedy např. psát na diskuze, psát ani vstupovat do místností chatu apod.

    Též jsem si odbarvil oba profily (Azazel-Andel a Xkozel) a smazal z nich nebo skryl veškerý obsah. Pouze jsem na profilech zanechal "Vzkaz pro návštěvníky". Na starou a novou podobu mých profilů se můžete podívat na skrýnu ZDE

    Přímo na profily na Chatujme.cz se můžete podívat přes odkazy:
    https://profil.chatujme.cz/Azazel-Andel
    https://profil.chatujme.cz/Xkozel

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ještě jedna noční novinka z Chatujme, další místnost Víťi, tentokráte v kategorii Města a místa, Modrá Planeta byla automaticky odstálena za nesplnění měsíčního limitu nachatovaných hodin.

      A-A

      Vymazat
  7. Další tvrdá kritika XChatu a kamarádíčkovství přímo na jeho diskuzích, a to na fóru Jard01.

    Bang_Shinigami ... 07.11.2019 11:22:28 ... (369/369)
    Re (13): Dům pro Macha
    Odpověď na příspěvek od Ataka z 05.11.2019 08:11:04:

    Jasně , a úpadek v bezva flirtíku je toho důkazem, že by se do role SS neměly cpát kdejaké slepice jen protože má někdo sestru která kamarádí s adminem. Lul
    A výsledek nejlidnatějších roomek je už jenom gayové a 16 a více.
    Vážně tohle už není xchat, mám dojem že jen vzpomínka na titány.

    (zdroj: XChat.cz Uživatelská fóra / Osobní / Jard01)

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, smutný to obrázek XChatu a Bezva flirtíku ZDE
      V kdysi největší místnosti jsou v podvečer dva uživatelé, z nichž jeden je Stálým správcem, spřízněný samozřejmě s OpiFkou, dále Bogemanem a novou zelenou hvězdičkou Cinkyy (ta je zase spřízněná s Mish.kou, Bogemanem a Gymem atd.). "ONI" nebo li "Gymrodinka", zůstali si tam už skoro sami, zvláštní, že jim to pořád nedochází, že takhle se to dělat nědá, že je něco špatně. Ale ono už je to v tuto chvíli jedno, ten čas už dávno propásli, ten správný čas. Ano, tohle už není XChat, to je GymChat s Gymrodinkou, kamarádíčky, análními alpinisty a podržtaškami, kteří mohou spolu chodit na pivo, nikdo další ale s nimi nechodí, nejen na pivo ale už ani na ten XChat. Až se mi chce teď vyhlásit minutu ticha, jako vzpomínku na velký XChat, na kterém bývali i velikáni.

      A-A

      Vymazat
    2. Azazel už na XChatu není, jeho duch, jeho nesmrtelný duch tam ovšem žije dál. Tak jako na diskuzi Astrální cestování. Podívejte se sami Uživatelská fóra / Filosofie a náboženství / Astrální cestování

      A-A

      Vymazat
  8. ::::::::::::: Chatujme má nového Administrátora :::::::::::::

    Lépe řečeno Administrátorku, je jí uživatelka Culllinan. Na její profil se můžete podívat ZDE
    A tím moje informování v tuto chvíli končí, neb vůbec netuším kdo to je a co je zač. Pro mne naprosto neznámá osoba, nikdy jsem si ani nevšiml, že by se na chatu či portálu vyskytovala. Tudíž kde ji, lidově řečeno, vyhrabali, to vážně netuším. Tak třeba někdy později zjistím alespoň pár informací, které bych vám mohl nabídnout.

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak alespoň malé rychlé info, co jsem bleskově zatím vypátral, tak Culllinan je zakladatelkou a SS v místnosti Bez zábran v kategorii Sex a vše kolem něj. Tuto místnost založila před více než 5 a půl lety. Trochu mě děsí v popisku oné místnosti Zákaz vstupu..... odpůrcům smailů. Pamatuji na XChatu adminu, kterou též nikdo neznal, byla též ze sex místnosti, nakonec jsme jí říkali "ahojíčkanda", tak snad toto nebude "smajlíkanda".

      A-A

      Vymazat
  9. Jinak ještě takové celkem bezvýznamné info, na Libimseti vznikl blog s názvem Aza Fórum. Není to nic zásadního, spíše takový úprk do klidu, tedy z šílených nespravovaných diskuzí bez správců a bez jakéhokoliv dohledu, kde si každý může dělat co chce. Tudíž aby moje litery nebyly třeba vždy hned zapraseny naprosto OT nesouvisejícími bláboly, tak proto tedy onen blog. Můžete se na něj podívat ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat
  10. ::::::::::::: Článek na blogu Libimseti :::::::::::::

    Pokud by vás, moje milé čtenářky a milí čtenáři, zajímalo, co jsem vytrousil na svém libimseti blogu Aza Fórum, pak si můžete přečíst můj nejnovější článek pojednávající o Bergym, Lavovi, XChatu, admin týmech a pravomocech.

    Článek najdete ZDE Bergy zvaný Neplnohodnotný

    Příjemný čtenářský zážitek.

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Což by mohla být taková předzvěst nové glosy. Ta by se kompletně mohla týkat adminů, změn, nových posil atd. Tudíž buďte v očekávání.

      A-A

      Vymazat
  11. ::::::::::::: Víťa z Chatujme dále hrozí TO a podepisuje se "tým Chat Chatujme" :::::::::::::.

    Uživatel portálu Chatujme Víta1971 zaslal na veřejnou emailovou adresu AzaNovin tento email, ve kterém mi dává svolení se zveřejněním a dokonce mě k tomu vyzývá ZDE

    Já nemohu plně zaručit, že se jedná o tohoto uživatele, páč ověření totožnosti by snad i bylo možné, ovšem složité a pracné. Dle vyjadřování a jiných indicií, jako emailová adresa, se to dá ovšem velmi zdatně předpokládat, že se opravdu jedná o uživatel Víta1971. Emailovou adresu jsem samozřejmě na obrázku, jako osobní údaj, překryl.

    Zároveň jsem o tomto informoval vedení Chatujme.cz, neboť se dotyčná osoba vydává za "Tým Chatu Chatujme" To se zřejmě pánům a dámě z vedení nebude moc líbit, že někdo jiný falešně vystupuje pod jménem portálu.

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jinak v poslední Víťově ještě zbylé stálé místnosti Rádio v kategrii hudba byl odebrán jak zakladatel, tak všichni SS. Podívejte se na to ZDE

      A-A

      Vymazat
    2. ======= Výsledek informování portálu Chatujme =======

      Včera, jak již bylo uvedeno, jsem obdržel tento mail na veřejnou adresu AN ZDE

      Informoval jsem o tomto mailu vedení Chatujme a přeposlal ho na Podporu tohoto portálu, neboť se autor vydával za "Tým Chat Chatujme". Přišla mi nějaká reakce, kterou nebudu zveřejňovat, s poděkováním za oznámení. Velmi oceňuji profesionální styl, jakým byl email z Podpory napsán, malinké negativum vidím v tom, že nebylo podepsáno konkrétní osobou, to je ale spíše nepodstatný detail.

      A-A

      Vymazat
  12. ::::::::::::: Co se chystá (09.11.2019) :::::::::::::


    V brzké době bude publikována glosa s názvem "Adminští novicové na chatech." Myslím, že již sám název je vševypovídající. Půjde samozřejmě o portály XChat a Chatujme. Tudíž tento článek nahradí avizovanou "srovnávačku".

    Glosa z prostředí Facebooku a vztahu k chatu je stále v mé mysli a plánech, je to ovšem glosa, která se dá napsat kdykoliv, tedy nic akutního. Tudíž plán zůstává.

    Blíží se nám konec roku, a to bývá obdobím rekapitulací. I Já budu hodnotit, pravděpodobně to bude 3 leté působení 42ideas na XChatu, vyhodnotíme si spuštění limitů na Chatujme (tady to pojmu asi jako III. pokračování již dvou existujících glos na toto téma) a vzhledem k tomu, že XGlosy patrně ještě v tomto roce dosáhnou hranice sto tisíc zobrazení, pak zhodnotím i je.

    Další aktuální glosy k aktuálnímu dění přinese sám čas

    A také bych mohl zase někdy vyplodit nějaký ten fejeton, neb už měsíc a půl fejetonově stagnuji

    A-A

    OdpovědětVymazat
  13. Aktuálně - Server Libimseti.cz ve 3:00 oznamuje opět hlášku 502 Bad Gateway. Z informování Xglos víte, že to není úplně poprvé. Uvidíme, do kdy to potrvá nyní.

    A-A

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Bard se přejmenoval na Gemini

Diskuzní fóra vs sociální sítě

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Co měsíc dal - Leden 2024