Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Xkozloviny Podcast - Roční výročí.

 

Xkozloviny Podcast




Přesně před rokem si mohli posluchači poprvé pustit podcast Xkozloviny, první epizoda se jmenovala velmi stručně "One" a radši jí snad ani nikdy už neposlouchejte, ten zvuk je opravdu příšerný. Samotný hosting na Anchoru byl pořízen ještě o dva dny dříve, tedy 26. prosince 2019. Za zrod podcastu Xkozloviny považuji právě spuštění a vypuštění do éteru první epizody, takže začátek Xkozlovin je dán datem 28. prosince 2019.


Co je Anchor?

Anchor je bezplatná platforma pro vytváření podcastů. Obsahuje nástroje, které uživatelům umožňují nahrávat a upravovat zvuk, uspořádat jej do epizod podcastů, publikovat podcasty na poslechové platformy a zpeněžovat obsah shromažďováním příspěvků posluchačů nebo přidáváním reklam do epizod.

Anchor založili v roce 2015 Michael Mignano a Nir Zicherman. Společnost nejprve zahájila činnost jako sociální audio služba zaměřená na obsah v krátké formě. V únoru 2018 spustila společnost Anchor aktualizovanou verzi platformy speciálně pro vytváření a publikování podcastů.

V únoru 2019 získala Anchor společnost Spotify a funguje jako subdivize streamovací společnosti.


 

V podcastu Xkozloviny vzniklo za rok 14. epizod, 10 z nich jsou klasické Xkozloviny, 4 epizody vyšly jako subpodcast Archa X, který se pojí ke stejnojmennému blogu autorského dua Archivářka a Azazel. První epizoda subpodcastu Archa X vyšla 30. července 2020 a nesla název Archa X - Úskalí socializace a očekávání druhých.


Podcast Archa X

Kde všude si lze Xkozloviny poslechnout?


.. aneb oko bere. Ano, je to 21 míst, tedy o kterých zaručeně vím. Pustit si podcast Xkozloviny můžete na 19 (slovy: devatenácti) službách, platformách, aplikacích. Dále si vždy nejnovější epizodu Xkozlovin a nejnovější epizodu subpodcastu Archa X můžete poslechnout tady na Xglosách na stránce Xkozloviny, kde najdete též banery všech služeb a aplikací na kterých se podcast Xkozloviny nachází. Přehrávač, kdy si můžete sami navolit jakou epizodu budete chtít poslouchat je i na úvodní stránce A-A Projekty.


Ukázky platforem kde jsou Xkozloviny ku slyšení
Pár ukázek míst, kde jsou Xkozloviny k poslechu


 

A nyní se pojďme podívat krapet na statistiky podcastu Xkozloviny.

V jakých zemích byly Xkozloviny poslouchány?

Podcast Xkozloviny je samozřejmě primárně určen českému, moravskému a slezskému posluchačstvu, takže odpověd je jednoduchá nejvíce se Xkozloviny poslouchaly v České republice. A pak z 21 % v USA, což nějak moc nechápu.


Statitika podcastu Xkozloviny - Geografická poloha

Platformy

Jak vidíme ze statistik Anchoru, tak mírná nadpoloviční většina v poslechovosti ohledně různých platforem se uskutečnila mimo Spotify a Anchor, tedy skrze Apple Podcast a ostatní místa.

 

Statistika podcastu Xkozloviny - Platformy

 

Ženy nebo muži? Je to plichta

Jak vidíme v další statistice ohledně pohlaví, tak mužská i ženská část posluchačstva je naprosto velikostně totožná, tudíž se dá říci, že Xkozloviny jsou genderově vyvážené.

 

Statistika podcastu Xkozloviny - Pohlaví


Jaká je věková skladba posluchačů?

Tady se statistika vztahuje výhradně ku streamovací službě Spotify. Jak vidíme, tak dominují dvě věkové kategorie, a to 28 - 34 a 23 - 27 let, následované věkovou skupinou 35 - 44.


Statistiky podcastu Xkozloviny - Věkové složení


A jaky bude závěr dnešní glosy?


Podcasty obecně jsou velmi zajímavou disciplínou a je jen dobře, že i v České republice v posledních letech nabírají na síle a zažívají jakýsi boom. Na poslechu podcastů je skvělé to, že je můžete poslouchat při jiných činnostech, když pracujete na PC, při vaření, při cvičení, anebo si jimi můžete zpestřit cestu autem či MHD. Nu, a teď už mě omluvte, jdu si vyhonit.. eeeee, teda oprava, jdu si poslechnout ,Anathemou mě přisouzený prý můj oblibený, podcast Vyhonit ďábla :D. Nu, zakončil jsem to v lehce nevážném stylu, že.. ovšemže.


Anděl Azazel

 

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

 Čtěte na AzaNoviny.eu

AzaNoviny - Reddit
AzaNoviny - MojeID
AzaNoviny - Klasické chaty a fóra

 

A-A PROJEKTY - Vše na jednom místě

A-A Projekty


 
Švestkové víno - Recepty a vaření
Švestkové víno

Tuňákové placičky

Pizza šneci
Pizza šneci


Komentáře

  1. === Po tradičních Vánocích tradiční asii ===

    Recepty a vaření na AzaNoviny.eu vám přinášejí opět nový trojlístek receptů. Dnes zavítáme do asijské kuchyně, a za tímto účelem vznikla i nová stejnojmenná kategorie. Je libo Čínský salát, Asijského kapra ve woku či byste měli chuť na Smažené rýžové nudle s marinovaným tofu? Najdete v kategorii Asijská kuchyně ZDE

    Recepty a vaření
    AzaNoviny.eu

    OdpovědětVymazat
  2. ::::::: No, konečně! AzaNoviny HTTPS. :::::::

    Z nějakých důvodů stále nedocházelo u webu AzaNovin k přechodu na zabezpečený protokol HTTPS. Dnešního dne se tomu tak stalo. Ano, v roce 2020 mít web jen na HTTP už byla snad i trochu ostuda. Takže ano, i tak je přechod na zabezpečený protokol pozdě, ale lepší pozdě, než později. Přechod, jak se zatím zdá, se zdařil bez větších komplikací, které vždy mohou nastat. V příštích dnech bude ještě následovat určité dolaďování, tak aby AzaNoviny do roku příštího vstoupily v tomto směru co nejvíce vylaďené a v plné kondici.

    Tak to je první ze čtyř odstavců informací na blogu AzaNovin, pokud se chcete dozvědět více, třeba o tom, že si na AN chystají opět vyhrnout rukávy a dál pokračovak v dobré, kvalitní a pilné práci, pak celý článek naleznete ZDE.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  3. === Postřehy z chatů (28. prosince) ===

    Chatujme

    Kauza Achátový zámek/zámeček nabrala nečekaného vyvrcholení

    V kategorii Ostatní, kde se nacházela "uloupená" místnost Achátový zámek tato roomka již není. Dle abecedního řazení byla úplně nahoře, nyní je první místností "Beta Chatujme.cz". Pod čarou je k vidění nestálá dočasná místnost Achátový zámeček, kterou si otevírá uživatelka Commons. Po stálém Achátovém zámku však není ani vidu ani slechu. O tom, co se událo nemám informace, každopádně je trochu zvláštní a záhadné, že se toto děje pár dní po tom, co jsem zde na Xglosách tuto kauzu otevřel, že.. ovšemže.

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co by se dělo. Zase jsi někomu šlápl na kuří oko, odhalil jsi další machinaci na Bohujme
      Možná by to uměl vysvětlit ten Jánošík PeťaN, který se tváří, že vše zná, vše ví .

      Vymazat
  4. !!!!!!! X-PÁRTY na Xglosách !!!!!!!

    Komunita Xglos Vás zve, když už je ten zákaz vycházení (ale nejen), na silvestrovskou X-Párty, která se bude konat pod silvestrovskou glosou od rána po celý den. Přijďe vyjevit své novoroční přání či poselství, osvěžte ostatní nějakým vtípkem anebo čímkoliv co Vás napadne. Prostě přijďte aspoň na chvíli pobejt a pobavit se v dobré X společnosti.

    Komunita Xglos
    xglosy.eu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je zajímavý nápad, to se dojdu podívat a ráda i popřeju . Ale nevím, jak to bude po půlnoci, jestli ještě budu vidět něco :D

      Vymazat
    2. Pozvánky již dávno rozeslány, nu a už pár lidí, pár dobrých bytostí přislíbilo účast na X-Párty.
      Silvestrovská glosa bude mít podtitul "Kdo neslaví s námi, slaví proti nám." ale není to vůbec myšleno konfrontačně, naopak, Xglosy nechtějí rozdělovat, Xglosy spojují. A co můžete čekat? Třeba silvestrovský AzaPoet. Každopádně pevně věřím, že na X-Párty v komentech vytvoříme a vytvoříte ještě daleko předaleko lepší a zábavnější věcičky.

      Anděl Azazel
      xglosy.eu

      Vymazat
  5. === Božské koule ===

    Recepty a vaření na AzaNovinách vám přináší další trojlístek receptů, tentokráte půjde o mletá masa. Vyzkoušejte Božské koule, Hlávkové zelí s mletým masem nebo Holubce z mletého masa. Tyto recepty najdete v kategorii Maso v oddíle Mletá masa ZDE

    Recepty a vaření
    AzaNoviny.eu

    OdpovědětVymazat
  6. === Xglosy na Facebooku ===

    Od dnešního dne můžete Xglosy sledovat i na Facebooku, kde vznikla k tomuto blogu příslušná stránka ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Bard se přejmenoval na Gemini

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Blog.cz končí! (XG verze)

Co měsíc dal - Leden 2024

Diskuzní fóra vs sociální sítě