Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

AzaŘíkanky po patnácté.

 


U všech Lichů - to je křiku, U všech Azů - konec mrazů, U všech Luků - ticho hluku, U všech Fírů - známka míru, U všech Badů - slizkých hadů, U všech ange - dáme pomeranč, U všech spamů - to je hlenů, U všech Grantů - to je fantů, U všech cenzů - to je hemzů, U všech Vítků
bez servítků, U všech Pipů - blbých vtipů, U všech Machů - čepic krachů, U všech Legend - to je prebend, U všech Kytek - Gym nám vytek a konečně U všech bárek - mírů válek. Tak jsou začátky jednotlivých rýmovaček, kterým jsem dal souhrnný noblesní název AzaPoet. A u příležitosti toho patnáctého vzniká tento článek ale hlavně podcastová epizoda, kde budou všechny díly znovu odrecitovány.

Nekonečný příběh AzaPoetu se začal psát 21.února roku 2019 na chatovacím portálu Chatujme, po odchodu mé osoby se vše přesunulo do samostatné sekce na Xglosy. Mimochodem několik z prvních dílů na Chatujme smazal nakonec nýmand, neumětel a prudič všech diskuzí, barbar JupiteHans. První 4 díly byly pouze v textové podobě, od 5. pokračování už začala souběžně vznikat i zvuková podoba mých říkankových dílek.

Ku příležitosti patnáctého dílu AzaPoetu vznikla epizoda Xkozlovin, kde jsou všechny díly znovu namluveny, tedy i ty první čtyři, u nichž se audio nekonalo. Nejnovější díl AzaPoetu si můžete přečíst a poslechnout v klasické podobě v menu AzaPoet, podcast se všemi díly a mnohem mnohem více, si můžete poslechnout na svých oblíbených službách a aplikacích, na stránce Xkozloviny, anebo zde v přiloženém přehrávači. Příjemný poslech.

     




Anděl Azazel


✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

AzaNoviny

 
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

Archa X

 

 

 

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

Komentáře

  1. Posloucháme všichni Azazela rádi, protože jsme jeho kamarádi.:DDD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slyšte, slyšte azazelské zvěsti.. nebo dostanete ...... :D
      Že, ovšemže :D

      A-A

      Vymazat
  2. Jinak bych ještě tady opravil můj nesmyslný plk o tom, že se jedná o 11. epizodu Xkozlovin, neb jak i z označení je vidět zde v přehrávači, tak je to epizoda Xkozlovin osmá. Já jsem to psal i přímo v popisku u podcastu:

    Xkozloviny (8.) - AzaŘíkanky po patnácté.
    Yesterday, 22 min

    Krapet netradiční díl shrnující dosavadní říkankové a poetické dílka AzaPoetu. Volně navazující na článek a podkast z Archy X. Ano, Umění je nejvyšší formou rozkoše, literatura je umění, minule na Arše byla próza, teď na Xkozlovinách je "poezi". A ještě něco, je to opravdu 8. díl, nikoliv jedenáctý, jak v epizodě uslyšíte :D Už mi z těch čísel Xkozlovin a Archy X trochu hráblo asi, takový malý chaos, že.. ovšemže :D


    Takže ano, přiznávám, lehce jsem se v těch číslech zamotal, tudíž opakuji, jde o 8. díl epizody Xkozloviny, celkově je těch epizod již 12, neb jsou tam již 4 epizody Archy X. Nu a dílů AzaPoetu je tedy již 15. Tak ať to máme přesně, a Já se ještě jednou omlouvám za to, že jsem se sám v těch číslech ztratil :D

    A-A

    OdpovědětVymazat
  3. Po čase si dáme opět statistiky. A budou to statistiky jedny z posledních, před oficiálním statistickým šetřením AzaŽurnálu.

    === 22. září ===
    == 19:40 ==

    XChat 1134 (768 - 85)
    Libimseti 178 (38 - 18)
    Chatujme 170 (62 - 55)
    Chat.cz (36/26)
    SuperPokec (23)

    == 20:30 ==

    XChat 1288 (924 - 128)
    Libimseti 201 (58 - 25)
    Chatujme 165 (67 - 56)
    Chat.cz (51/33)
    SuperPokec (16)

    == 21:30 ==

    XChat 1451 (1 035 - 136)
    Libimseti 229 (59 - 32)
    Chatujme 148 (58 - 50)
    Chat.cz (46/31)
    SuperPokec (14)

    == 22:30 ==

    XChat 1539 (1 051 - 116)
    Libimseti 178 (43 - 17)
    Chatujme 107 (45 - 36)
    Chat.cz (42/29)
    SuperPokec (9)

    == 23:40 ==

    XChat 1376 (876 - 61)
    Libimseti 146 (31 - 8)
    Chatujme 70 (25 - 17)
    Chat.cz (31/18)
    SuperPokec (7)


    Jak vidíme, tak žádná překvapení a změny moc nevidíme, stále prachbída. Nu, uvidíme jaká budou opravdu korektní a profesionálně zpracovaná data podzimní statistiky AzaŽurnálu, sběr oněch dat začne již brzy. Nechme se všichni překvapit, jaké budou výsledky.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  4. ::::::::::::: Postřehy z chatů :::::::::::::

    XChat - SS Legendawn v září stále ještě snad ani minutu nebyl v místnosti jemu ku správě svěřené, tedy v 16+, tudíž svou funkci nevykonával (připomeňme, že SS mají povinnost strávit v místnosti nejméně 60 hodin za měsíc). V současné době se přestal vyskytovat i na Chat.cz, kde v září pobýval.

    Chatujme - Zde bylo v posledním období založeno opět pár náboženských diskuzí, a to Sekta Svědkové Jehovovi (založil: janek100), Slovo Boží (kroky), Křesťanský výklad Svatého Písma (visitor77), Co je to Bůh? (paganbaby). Kategorie Nábženství a filosofie v tuto chvíli čítá 20 diskuzních fór.

    Chat.cz, Chatujme - Paganbaby, která založila diskuzi na Chatujme Co je to Bůh? pochází z chatu Chat.cz, registraci na Chatujme má nedávnou (08.09.2020 08:23). To je jen další z řady důkazů, že zbytky lidí na chatech už se dokonce vyskytují na několika místech, takže ta celá situace české chatové scény je tím ještě v reálu daleko horší, když určitá podstatná část lidí obývá vícero portálu, a to buď zároveň a nebo mezi nimi přechází.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  5. ::::::::::::: Postřehy z chatů: Chatujme hledá Fór admina :::::::::::::

    Jak zveřejnil dnes v "Informacích pro uživatele" na chatovacím portálu Chatujme hlavní admin Lava, byl vypsán konkurz na "Fórum Admina", požadavky jsou vesměs totožné jako v posledním konkurzu. Měl by mít navíc přehled o diskuzích a celkově zkušenost s chatem, ve smyslu správcování fóra či místnosti.

    Doposud vykonával, tak nějak přidruženě, funkci Admin Profilů Firer. Co vedlo provozovatele a vedení ku zřízení samostatné funkce Fór Admina (mimochodem kdysi jsem ji sám navrhoval a dokonce se přihlásil do konkurzu /který tedy nebyl vypsán :D/) to netuším, ani zda li se chystá nějaký odchod. Každopádně jsem sám zvědav, a myslím že nejen Já, kdo se jednak přihlásí a druhak, kde chtějí na Chatujme někoho opravdu schopného vést Fórum najít.

    Jinak ku 4 nedávno založeným náboženským diskuzím přibylo další nové fórum, a to "Svědkové Jehovovi JW", které založil xxxclub. V současné době tedy má kategorie Náboženství a filosofie již 21 diskuzí, z toho tedy LuRy již stačil dvě uzamknout.

    Navíc se na systémové diskuzi "Diskuze - Nápady / Stížnosti / Připomínky" strhla přestřelka mezi uživateli různých křižáckých směrů a vyznání, zvrhla se opět do podoby, která na systémové diskuze nepatří. Nu nevím, zda li přesun pánbíčkářů z Diskutníků na Chatujme je pro LuRyho portál výhrou. Čas ukáže.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  6. ::::::: Hovory X střídají Domi-Story :::::::

    V hlavním Menu došlo ku změně, přibyla samostatná stránka HOVORY X, kde jsou přehledně uspořádány všechny publikované díly rozhovorů, stačí na ten který díl kliknout. HOVORY X nahradily v Menu DOMI-STORY, neboť spoluautorka Xglos Dominikka rozjela svůj Příběh sice svižně, ovšem po několika dílech přestala publikovat, tudíž by tato sekce byla v současnosti neaktuální. Pokud by se Dominikka navrátila ku psaní dalších pokračování Příběhu Dominiky, pak by se tato stránka do Menu navrátila.

    A-A

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Policie jako největší Úřední slídil - Ceny Velkého bratra

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Co měsíc dal - Březen 2024

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Co měsíc dal - Únor 2024

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne