Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Chat.cz bez Stálých místností. XChat v červených číslech.

 

 

Chaty - Chat.cz a XChat.cz

 

 

 

Chat.cz po nejnovějších úpravách zrušil Stálé místnosti. Ono jich pravda už moc neměl a od klasických chatů se vždy dosti lišil a v průběhu času čím dál více. Jednak je to jediný z podobných portálů, kde mohou chatovat i anoni, tedy neregistrovaní uživatelé, druhak k registraci je nutná pozvánka. Ale těch odlišností je mnohem více, například uživatelská karma či zvláštní filtry pro vstup do jednotlivých místností.


Žádné Stálé roomky, jen Dočasné a Dočasné Rezervované


V poslední době byly na Chat.cz už zásadně upraveny Diskuze. V podstatě byly veškeré diskuze smazány až na dvě, tedy Náměty a připomínky a Pískoviště (pro vývojáře a majitele Franciho). Pak už mohou existovat jen Diskuze ku Rezervovaným roomkám. A to je vše. Asi to má smysl, neb Diskuze v dřívější formě byly naprosto mrtvé.


Diskuze na Chat.cz
Diskuze na Chat.cz

Nyní se majitel portálu Chat.cz rohodl zrušit Stálé místnosti, což také dává smysl, neb jedinou funkční roomkou byl Fajn pokec, možná ještě místnost V pekle, a tím to tak nějak končilo. Uživatelé si zde zvykli otevírat si své dočasné místnosti, které bylo možné si rezervovat a tím defacto zakladatel získal Stálého správce a mohl si sám přidávat další Správce. Vše je tedy směřováno k tomu, aby Chat.cz byl takovým samoobslužným chatem, kdy si uživatelé ve svých místnostech stanovují svá pravidla. I funkce Administrátora, kterou zastával nám mnohým známý JiH, byla zrušena. Lidé si vše v rámci svých roomek řeší sami, tudíž žádného vyššího arbitra není třeba.


Chat na Chat.cz
Chat Chat.cz


Chat.cz a XChat spojuje jméno Pavla Francírka


XChat


Pavel Francírek stál u vzniku legendárního XChatu v roce 1998. I když kořeny XChatu sahají ještě dále, a to do roku 1996, kdy se na českém internetu objevila první seznamka, jejímž autorem byl Martin "bizi" Michale, s ním tehdy spolupracoval Jiří Vaníček. Právě v roce 1998 se přidal Pavel "franci" Francírek. Na počátku roku 2000 vstoupil do Xteamu ještě další člen, a to Jakub Olexa.

V roce 2000 tento Xteam navázal spolupráci se společností NetCentrum. Nemělo to dlouhého trvání, po roztržkách se nakonec XChat rozdělil na dva tábory, doména XChat.cz zůstala Centrumu, původní tým pokračoval jako Xko.cz.



Chat.cz


Poté, co bylo rozhodnuto Seznamem o tom, že chatovací  a komunitní portál Lidé.cz dostane naprosto jinou tvář, tedy bude nasazena úplně jiná verze, která bude spíše již jen seznamkou a nahradí staré Lidéčko, začal franci společně s bizim programovat Chat.cz. Služba byla spuštěna v březnu roku 2014. Mimochodem Pavel Francírek stál i u počátků právě Lidéčka, neboť byl vedoucím vývoje systému Lidé.cz a souvisejících služeb, a to až do roku 2006.

Pavel Francírek je i tvůrcem známé aplikace on-line počítadla a statistik přístupů na stránky TOPlist. A jelikož měl volné místo na serveru, kde tento audit návštěvnosti webových stránek běží, tak ho využil k umístění právě portálu Chat.cz. Jak už bylo zmíněno, tento chatovací portál je koncipován lehce jinak, než jeho předešlé počiny. U pozvánek se patrně nechal inspirovat sociání sítí Discord. Uživatelská karma se ovšem minula naprosto účinkem, a pozvánky mohou posílat právě jen uživatelé s karmou, když se podíváme, jací uživatelé jí vlastní. Ne každá implementace fungujících záležitostí jinde musí být smysluplná a k užitku. Objektivně ale musím konstatovat, že Chat.cz, jakožto jakýsi chatovací hybrid, si jako jediný z těch klasických chatových portálů udržuje nějakou slušnou aktivní návštěvnost, která v posledním období dokonce vzrostla. Na nedávné jarní statistiky se můžete podívat na AzaŽurnálu ZDE. Ty další budou k dispozici patrně někdy na konci října letošního roku, tedy ty podzimní.


Chatovací portál XChat.cz
Chatovací portál XChat.cz

XChat v červených číslech


Po 4 roky vykazoval XChat, vlastněný společností 42ideas, zisk. Za rok 2020 se už ovšem dostal do ztráty přes 60 tisíc korun. Více informací najdete na AzaNovinách v článku XChat ve ztrátě poprvé od převzetí 42ideas.



A jaký bude závěr dnešní glosy?


Pavel "franci" Francírek naučil Čechy slovu "chat". Dnes už ovšem toto slovo má přeci jen krapet jiný význam a hlavně mladší generace už si pod ním představí dočista něco jiného než my staří pardálové. Klasické chaty, a dá se dnes směle říci "retro chaty" už beznadějně skomírají, a vlastně nikoho už moc nezajímají. Chat.cz nemá žádné ambice, běží na volném místě serveru pro TOPlist, a své vyznavače a uživatele si najde. XChat, dnes už spíše GymChat, je naprosto nezvládnuté převzetí dávné legendy partou kolem GymJWM (Jan Zálešák). Místo pozvednutí a letitého dohnání "nevývoje", kterým se Gym a jeho parta na počátcích kasali, je tento portál jen v trvalém úpadku a navštěvován v drtivé většině už jen sexouši a podobnými individui. A nyní se dostává už i do ztráty. Uvidíme jak tomu bude, při stále klesající návštěvnosti v dalších letech. Zisky z předešlých roků jednou dojdou. Bude Gym a jeho parta XChat dotovat?


Anděl Azazel
Zdroje a obrázky: chat.cz, xchat.cz, remix Pixabay

 

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
 
XChat ve ztrátě poprvé od převzetí 42ideas. - AzaNoviny
Pozor na “vylepšený” WhatsApp. Trojen Triada vám ukradne nejen citlivá data. - AzaNoviny
Konec platnosti očkování se u prvních lidí blíží. Může se ztížit cestování - AzaNoviny


AzaŽurnál.eu

Webhosting v Česku – Přehled hostingů 2021 - AzaŽurnál
Domény a spolehlivý webhosting Forpsi. - AzaŽurnál
Blogování. Kde psát blog? - AzaŽurnál

 

Blue Lagoon - Recepty a vaření
Blue Lagoon

Komentáře

  1. Ještěže na chat.cz už nechodím. Ale i tak mě napdá jeden dotaz. Když teda už na chat.cz fakticky nejsou žádní administrátoři, jak se tedy bude řešit situace, kdy nejvyšší správce místnosti začne zneužívat svou funkci? Kdo ho odvolá z funkce? Nikdo.Upřímně na chat.cz je jeden velký chaos.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. @ Borek06

      Ke zneužívání funkce Hlavním správcem fakticky nemůže dojít. Na Chat.cz je tak rozdílný systém oproti ostatním klasickým chatům (XChat, Chatujme ..), že se ty klasické přístupy známé z oněch chatů nedají už aplikovat. Psal jsem v článku o samoobslužnosti, tudíž uživatelé si ve svých místnostech řeší věci sami, aniž by bylo třeba nějakého dalšího arbitra. Hlavní správce si určuje v místnosti vše sám, ve smyslu "moje místnost - moje pravidla". Novinkami na Chat.cz je také to, že Hlavní správce má nově zelenou hvězdičku (tu dřívě vlastnil admin chatu JiH). Ta funkce zelené hvězdy se nazývá "room admin", takže vlastně teď konečně naplňuje a dosahuje správného významu. Room admin (Hlavní správce) ve své místnosti též nově může zakázat automatické předávání Dočasného správce systémem, v tom případě je možné přidělit DS pouze Stalým správcem (tak jak to bylo třeba na starém Lidéčku nebo je to v současnosti na Chatujme). Tedy vše se řeší v plně autonomní místnosti, kde je zelená hvězda jako Room Admin, oranžová jako SS (ty si sám přidává či odebírá RA) a případně žlutá DS. Vše se řeší v rámci roomky, což mi přijde i správné, prostě je to založeno na tom, že si jednotlivé roomky tvoří svojí komunitu, když se někomu něco nelíbí, tak ať do místnosti nechodí, založí si svojí a tam si vytváří komunitu svou. Odpadají tím právě uživatelské a mnohdy osobní spory, které by musel řešit nějaký celochatový admin.

      Chat.cz se sám označuje za moderní chat, to jak v tuto chvíli vypadá jeho systém by tomu odpovídalo, ten konstrukt klasických chatů je už opravdu zastaralý a přežitý. Pokud bych si Já měl vybrat, pak čistě systémově bych volil právě Chat.cz, neboť tam je ve své místnosti člověk svým pánem "moje místnost - můj hrad" a vede si svou roomku čistě po svém. Problém Chat.cz je spíš nekvalita uživatelská. Mně je to samozřejmě už dávno jedno, Já o těch chatech už jen píši občas, Já už jsem naštěstí 666 let v chatovém důchodu.

      A-A

      Vymazat
  2. tvoje volba. já bych raději volil chatujme nebo jemu podobný chat, protože jsou tam pevní admini.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. @ Borek06

      To je samozřejmě každého věc, co se mu líbí a co preferuje. To je na každém. Každopádně na co admini, když nejsou třeba. A vzhledem k tomu, když si mnozí vzpomeneme na nejhloupější adminu XChatu ENVY či ještě nedávnou pseudo adminu pistolnici OpiFka (a ten seznam by byl dlouhý, to jsem jen vypíchl), tak takoví admini víc škodí než pomáhají, anebo jsou úplně k ničemu, Anathema by v případě ENVY z vlastní zkušenosti též potvrdil. A co se týče Chat.cz, nu tak tam, jak jsem už psal, býval admin JiH. Též bychom se tu jistě s Anathemou shodli, že ten tam většinou byl jako by tam nebyl. Krom tedy případů, když už něco řešil, tak šel na ruku svým chráněnkyním. Takže také takový zbytečný admin.

      Když si člověk dokáže věci vyřešit sám, a má k tomu potřebné nástroje, pak je to ze všeho nejlepší. Abych do třetice všeho dobrého jmenoval Anathemu :D, tak my jsme si mnohé věci dokázali všude zařídit sami, i mnohdy bez nějakých vyšších práv (i když je fakt, že my jsme byli věční funkcionáři :D, ale i tak to nepozbývá platnosti v případech, kdy jsme byli na nižších postech). Ale chápu, že jsou uživatelé, kteří potřebují vodit za ručičku a kam se chodit vyplakat, případně mají jako koníček nekonečné bonzování. Nu..

      A-A

      P.S.: Raději to napíšu, prosím Tě, ten druhý odstavec není osobní útok na nikoho, ano :) Je to obecné konstatování.

      Vymazat
    2. Bořku Bořku. Systém na chat.cz je momentálně dotažením věcí ze starého Lidéčka, kde vše fungovalo ke konci perfektně a přesně to spělo k tomu, že žádní admini nebyli potřeba (snad krom diskuzí, které jsou ale na chat.cz téměř nulové, tak je to jedno)....tedy je to nejlepší systém, který jak píše Azazel všude je!!! Přesně problémem jsou staří trollerští uživatelé v uvozovkách, což je 80 procent prudičů využívajících nesmyslené karmy z let předchozích, až se to vyčistí (což tedy ale nevím jak od nich, i když....) , poté to možná bude velmi dobrý chat pro staré příznivce této platformy, hlavní plus je, že už tam není naprosto nic nebo na škodu dělající JIH, tedy jako admin s funkcí!!! Jediné pro mne místnost (ale holt v tomto jsem stará konzerva já vím) že není profilová fotka zpravidla skutečného uživatele, což bych nechával autorizovat třeba francim, už těch uživatelů mnoho přibývat nebude a určitě by to jednou týdně zvládnul sám poschvalovat, nu a samozřejmě multinicky (povolil bych maximálně jeden další nick navíc, jinak Anoni...ale i mne je to naprosto již volný, nemám na to vůbec čas a....asi ani nechci mít čas.

      Vymazat
    3. S chat.cz a s těmi, kteří jej vedli nebo možná ještě teď vedou mám své zkušenosti a bavit se tady o tom nebudu. Prostě pro mě je chat.cz mrtvý chat kvůli tomu, že se tam nedodržovala pravidla a každý si tam mohl dělat co chtěl a někteří tam dokonce i beztrestně nadávali slušným uživatelům. Tím pro mě tento chat skončil a víc jej řešit nebudu.

      Vymazat
    4. @ Borek06

      Nemohu si pomoci ale musím to napsat, nezlob se na mě prosím, ale tohle je hloupý názor. Vycházet z nějaké dávné historie, ze zkušeností x let nazpět, ano bývalo to tam šílené. Koneckonců jak Anathema tak Já jsme odtamtud i s celými místnostmi, a jednalo se i o další uživatele a další roomky (nejen Temnotu a Hrabě), tak jsme z Chat.cz museli zdrhnout, páč tam se nedalo existovat, a hlavně nebyl výhled na nějaké zlepšení. Jenže toto je historii, Franci to tam od té doby značně posunul (ať už se nám některé věci jako karma a jiné i dnes nemusí líbit), ovšem systémově to tam dosti vylepšil, například za nás tam nebyly v systému a místnostech vimplementovány vůbec bleckáče (jak my z Xka říkáme "klíčenky") a mnoho dalších věcí, které tam dnes jsou. Tudíž vedení místnosti má k dispozici dosti funkcionalit ku správě místnosti. Takže systémově, jak nejen Já tvrdím, to tam je ok. Stejně tak se tu shodujeme v té uživatelské nekvalitě, což problém je, kdy různí prudičové a podvodníci vlastní mnohdy i nejvyšší stupeň karmy. A k tomu jak tu Anathema správně zmiňuje, ty mulťáky, Já měl v dávné historii na XChatu takovou hlášku "Slušný uživatel má pouze a jen dva nicky, jeden hlavní a druhý záložní, víc jich slušný užvatel nepotřebuje". I dnes, co jsem leta v chatovém důchodu bych na té hlášce nezměnil ni písmena, ni čárky. A když si člověk uvědomí, kdo tam na Chat.cz má třeba nejvyšší karmu, jako taková MimiLien, která byla na SP, v době kdy Anathema dělal na tomto chatu Administrátora, zablokováno, a to dokonce majitelem Grantikem, za pozor "multinicky a podvody", tak to je zarážející. Zvlášť, když takových multinickových podvodníků a dalších prudičů s karmou je tam opravdu spousty. Nu.. tím bych to asi ukončil, ať nejsem moc dlouhý (znám svojí grafomanii, že.. ovšemže :D)

      A-A

      Vymazat
    5. Já se o tom ani už s tebou dal bavit nebudu. Nemá smysl ztrácet čas s někým jako ty, kdo si myslí, že mám hloupé názory přitom tomu tak není.sbohem

      Vymazat
  3. Pokud chce Xchat.cz přežít musí na sobě začít pořádně pracovat. Tím že nechá na fórech Gigga aby si dělal co se mu zlíbí moc nových lidí nepritahne. Protože to že Giggo omezuje práva slušných Xchataru na jejich osobních fórech a vydává je všanc darebakum typu Mach je fakt udivující. Navíc věděli jste že na vašem osobním foru vám klidně zakáže psát nové příspěvky či ho editovat ?? To mě překvapilo opravdu nejvíc že všeho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. @ Šavlozubý křeček

      Tak Fóra XChatu jsou už léta mrtvá, tam bych problém vzhledem k návštěvnosti nehledal. Naopak bych ponechal jen tu systémovou kategorii XChat, Stálé místnosti a pak Kontakt s adminy, z uživatelských fór bych ponechal jen ta Osobní či Soukromá, všechno ostatní bych zrušil, včetně nějakých prehistorických Vyvolených bo co to tam pořád ještě straší.

      A co se týče konkrétně osobních fór a o tom jak to tam spravuje a vede Giggo, nu tak se ho na to zeptáme. Rád dávám prostor oběma stranám, tak uvidíme co nám odpoví a jak vše osvětlí. Budu ho kontaktovat.

      A-A

      Vymazat
    2. Jak jsem slíbil, tak plním..

      Vyjádření Administrátora GymChatu Gigga:

      Ahoj Azanovino,

      Jsou v kompetenci toho zakladatele, přesto by měly rámcově stále dodržovat pravidla.

      Jinak moc nevím k čemu se mám z jeho příspěvku vyjádřit. Trest dostal, protože se choval, jak se choval.

      M.


      Čímž je moje účast v tomto u konce, obě strany dostaly možnost k vyjádření. Nejsem soudce, ani vlastně nemám z čeho a co soudit. Tudíž tím je pro mne tato záležitost uzavřená.

      A-A

      Vymazat
    3. Ještě jsem zapomněl dodat vlastně to hlavní, což jsem se k té informaci dostal později a už jsem to sem zapomněl dopsat. Takže tak činím teď. Jardovi bylo umožněno se svým hlavním nickem spravovat/editovat své osobní fórum (zákaz psaní na fóra trvá). Tudíž to je to o co šlo, tedy o možnost editace vlastního fóra. Takže konec dobrý, všechno dobré.

      A-A

      Vymazat
  4. Nu, a když už po delší době je tu článek o klasických chatech, tak se pojďme též po čase podívat na jejich návštěvnost.

    Legenda: Portál (Chat celkem - Chat "slušné roomky"); u Chat.cz číslo za lomítkem: Registrovaní uživatelé

    == 10. září ==

    = 12:30 =

    XChat 1 198 (859 - 81)
    Chatujme 181 (46 - 34)
    Líbímseti 131 (16 - 11)
    Chat.cz ??? (22/18 - 22/18)
    SuperPokec ??? (13 - 13)

    = 15:00 =

    XChat 1 165 (794 - 89)
    Chatujme 190 (33 - 27)
    Líbímseti 116 (15 - 11)
    Chat.cz ??? (21/16 - 21/16)
    SuperPokec ??? (11 - 11)

    = 18:00 =

    XChat 1 192 (651 - 81)
    Chatujme 213 (50 - 39)
    Líbímseti 135 (32 - 15)
    Chat.cz ??? (21/17 - 21/17)
    SuperPokec ??? (16 - 16)

    = 20:00 =

    XChat 1 125 (703 - 104)
    Chatujme 227 (56 - 41)
    Líbímseti 157 (20 - 14)
    Chat.cz ??? (33/19 - 33/19)
    SuperPokec ??? (15 - 15)

    = 22:00 =

    XChat 1 462 (1 033 - 128)
    Chatujme 233 (84 - 61)
    Líbímseti 189 (32 - 22)
    Chat.cz ??? (48/33 - 48/33)
    SuperPokec ??? (11 - 11)

    = 23:50 =

    XChat 1 427 (1 039 - 76)
    Chatujme 170 (51 - 27)
    Líbímseti 99 (20 - 12)
    Chat.cz ??? (33/22 - 33/22)
    SuperPokec ??? (5 - 5)

    Jak všichni vidíme, je to opět další a pokračující mega giga bída. Ono asi nikdo ani nečekal nic moc jiného, že.. ovšemže.

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. = Hodnocení statistik a Perličky z chatů =

      Ta návštěvnost, a je to průřezově po celý den, je opravdu naprosto tristní. Je to takový předvoj toho, co můžeme očekávat v oficiálním průzkumu návštěvnosti, který proběhne v říjnu. Výsledky z tohoto průzkumu "Podzim 2021" se objeví ke konci října či počátkem listopadu jako obvykle na AzaŽurnálu. Teď si pojďme něco říci k jednotlivým portálům.

      XChat - Jak již víte, tak GymChat byl v minulém roce poprvé od doby, co ho převzal Gym a jeho parta, ztrátový. Když se podíváme na tu návštěvnost, tak by se člověk divil, kdyby tomu letos mělo býti nějak výrazně jinak. Pouze v nočně-večerních hodinách přeleze GymChat hranici 1 400 lidí na celém portálu, stejně tak počet tisíc na celém chatu, když po většinu dne se návštěvnost celého chatu pohybovala značně pod tisícovkou. A jak je patrné, tak za nárůst v oněch nočních hodinách jsou zodpovědní předně sexouši, tedy uživatelé pobývající v ero a sex místnostech.

      Chatujme - Chatujme byl jediný portál, který si v jarním průzkumu polepšil. Bylo to proto, že na tento LuRyho server migrovali uživatelé z Diskutníků a Lidé.cz, neboť obě služby skončily. Z těchto dnešních čísel vyplývá, že se pozvolna naplňuje moje predikce, kdy jsem správně předpokládal, že ta čísla budou postupně klesat až se Chatujme navrátí na ta svá původní. Už je to pomalu tady, že.. ovšemže.

      Líbímseti - Tak to je totální absolutní katastrofa už. Naprosté mrtvo, protože si k těm mega giga bídným číslům ještě musíme říci, že návštěvnost cca 9 tvoří ke všemu jen sám Vita1971 se svými mulťáky rozprostřenými v několika svých zamčených místnostech. Tím se dostaneme k tomu, že v některých časech bylo fakticky na Libku na chatu jen a pouze celkem 5 až 10 lidí. Koneckonců podívejte se na přehled místností a uživatelů na obrázku ZDE.

      Chat.cz - Tady je návštěvnost dlouhodobě stabilní a po většinu dne je ohledně chatu Chat.cz již na třetím místě, tedy třetím nejnavštěvovanějším chatem.

      SuperPokec - Má cenu tuto mrtvolu, s návštěvnostmi bývalého Bezva Chatu, vůbec komentovat? Odpovím si sám: Nemá.

      - Perličky -

      - na GymChatu je známý DonLaFontaine v BANu
      - zde diskutující Borek06, který si před časem smazal stejný nick na Chatujme, má na XChatu nick Charlie87. Ale ani tam moc nechodí, poslední přihlášení: 5.5.2021
      - roomka Lidé.cz na Chatujme existuje už jen proto, že je placená. Zeje ovšem totálně prázdnotou, nu posuďte sami - Celkem nachatováno za posledních 30 dní: 5.71 hod

      A-A

      Vymazat
    2. Tak toho znám, koukal mi na profil na Xchatu ten Charlie 87

      Vymazat
  5. === Postřehy a zprávičky nejen z netu (12. září) ===

    Po prázdninách si dáme zase pro jednou známou rubriku "Postřehy a zprávičky nejen z netu".

    Microsoft a Windows 11

    Aktualizace pro Windows 11 budou jen, dle prohlášení Microsoftu, pro podporované PC. To znamená, že ručně si může Windows 11 nainstalovat kdo chce, tedy to půjde i na počíteče se starším procesorem, ovšem takovým PC budou odepřeny aktualizace včetně těch bezpečnostních. Nu, Microsoft evidentně chce, abyste si koupili nový comp, že.. ovšemže.

    Chat Rádio (Chatujme & SuperPokec)

    Po prázdninách se navrací i písničkový pořad na Chat Rádiu "Písničky na přání". Po letní pauze se tak stane v sobotu 18.9. v klasickém čase 19 -22 hod. Tuto informaci zveřejnila stránka ChatRadio na Facebooku. Perličkou zde může být, kdo tento post olajkoval - řiťolezec blamáž admin Láva a sám Grantik. Nu, i toto asi vystihuje dosti jasně jak se to s rádiem má, že.. ovšemže :D

    Jardovo fórum (XChat /čti GymChat/)

    Jarda asi v rozrušení, že nemůže spravovat a editovat své fórum Jard01, tak si svoje fórko krapet "zaspamoval" 7 příspěvky ze 4 svých multinicků (postaviček). Jeden příspěvek mu tam loupnul, čert ví proč, i "známá firma" uživatel z prudičské roomky KV Ataka. Nu, pakliže Jarda si nemůže své fórum spravovat, pak mu tam teď může čmárat kdo chce co chce, a on se na to může jen dívat. Tak psssst, ať se to nedozví třeba Mešek Litultovič Mach :D Admin Giggo se zatím na můj dotaz nevyjádřil, údajně má být snad na dovolené.

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, nudím se v práci tak jsem po delší době ze zvědavosti nakouknul:)
      Na žádné čety už dlouho nechodím, ale tak nějak letmo jsem je poznal a pokusím se to zhodnotit nějak objektivně a upřímně z pohledu nezávislého občasného uživatele.
      Nejhorší chatovací portál je podle mě chat.cz.Přijde mi hrozně jednoduchý,diskuze úplně mrtvé, místo profilovek nějaké nesmysly, samej fejk a blbý kecy na skle viz. pár jedinců a jejich fotoalba takže za mě opravdu nejhorší spíš takový private low society chat:)
      Další chat který se mi nelíbí je libimseti. K tomu mám úplně odpor, už jen ten název mi přijde takový spíš do nějaké seznamky na FCB než jako chatovací portál, přijde mi to tam nepřehledné a jediné co bych tam viděl jako nějaké pozitivum je možnost videochatu, která na chatech o kterých se tu píše jinde není což je jediné takové malé bezvýznamné plus a díky tomu řadím tento portál o stupínek výš než chat.cz.
      Chatujme.cz tak tento portál mi přijde celkem fajn, není to sice úplně můj šálek kávy, je tam zbytečně moc místností na malý počet uživatelů a celkově mi přijde, že je to takový spíš chat pro důchodce a věkový průměr tam bude tak okolo 55-60 let, což je pro mě nuda, bavit se jen o vaření, pečení, smažení, počasí,politice, náboženství, dospělých dětech a nemocech, to není asi nic pro mě a MC Grantik to je jak sejdeme se na Vlachovce před 30 lety:), pro mě prostě nezajímavé, ale chápu, l) lže určitá skupina lidí si tam zábavu najde a je fajn , že tam jsou relativně živé diskuze oproti ostatním chatům což jasně ukazuje i reálnou návštěvnost než nějaká data a statistiky kam se počítají všechny fejci, altíci a multiúčty, kterých je několikanásobně víc než těch opravdových.
      X chat to je to taková perla mezi chaty:)) Když se povznesu nad jednou ultramegamaximoc největší mrchou z celého internetu Opifkou a jedním závislým psychopatem, který ničím jiným asi nežije tak mi společně s lidé.cz v té původní verzi přijde asi nejzábavnější, jsou tam nejdokonalejší a nejkrásnější fejci, které náhodný kolemjdoucí nemá vůbec šanci odhalit,věřím že většina se dřív zblázní nebo uteče což je škoda, bývával to opravdu zábavný portál, kde i takový exot jako já vždycky někoho potkal s kým se dalo bavit a i se seznámit. Určitě mi přijde ze všech chatů nejpřehlednejší a graficky nejhezčí, jednoduché, jasné i pro nováčky, kdyby tam teda nějací byli:))Kvíz je dobrý nápad ale chtěl by hooodně moc vylepšit, aby to bylo zábavné a né stereotyp "vygůgli a piš“. Co se mi tam opravdu nelíbí tak je nepřehledné fórum a sexuální zaměření. Názvy některých místností to je fakt síla, nevím jestli se mám děsit nebo smát..
      Takže za mě kdyby nebyly všechny ty chaty téměř před smrtí díky tomu že většina lidí raději propadla závislosti na FCB a jiných nesmyslech tak bych asi první šel na Xchat a také má i nejlepší název.
      Tak a to je asi tak vše:)Přeju šťastnou volbu, doufám že vyhrajou ti co nelžou a nekradou:)

      Vymazat
    2. @zwire

      A hleďme, kdo se nám to probudil a na Xglosách se po dlouhém čase zjevil, Jedno Zvířátko. Jsem se chtěl mrknout na ten jeho blog, který se zove "CvokBlokAnimal", ovšem nic tam není, vůbec žádný obsah. No ale popojedem a vyjádřím se k mnohým zvířecím mýlkám, ale v pár věcech budu i souhlasit.

      Chodit pravidelně na chaty v současné době je ztráta času a zbytečnost, to kvituji. A nejhorší a nejlepší chat, nu to hlavně záleží na tom, co a jak posuzujeme. Zda li systém, design, vedení, uživatele etc., těch kategorií by mohlo býti mnoho. My jsme se tu s Anathemou shodli, že Chat.cz z hlediska systému jaký má v současné době, tak se jeví jako nejlepší, ovšem jedním dechem jsme též oba dodali, že problém je uživatelská základna, a tam je to, ano, spíše katastrofa. A diskuze bych neposuzoval nikde, páč ty jsou všude buď mrtvé, anebo pánbíčkářsko-důchodcovské (Chatujme), takže pro běžného aktivního tvora nic zajímavého.

      Libko je totálně zdevastované a mrtvé. Na diskuze se vrátil Kouba a opět je kompletně zaspamoval. A hrozně se pleteš, nebo spíš nemáš aktuální informace. Kdybys více četl Xglosy, tak už jsem na konci roku psal článek o konci flashe, a tím defacto o konci kamerek na Libku začátkem roku tohoto. Páč tam je to bez vývoje, a nic v tomto směru nebylo podniknuto, takže tam už pěkných pár měsíců žádné kamerky nefungují. Také se to odrazilo na návštěvnosti.

      Chatujme, ano souhlasím, chat pro důchodce (věkem i myslí). Tam to už naprosto stojí na diskuzích, a to už také dlouho víme, že tam jsou jen pánbíčkáři, a pak se tam důchodci hádají o to, jestli za minulého režimu bylo nebo nebylo lépe.

      "Sejdeme se na Vlachovce" pobavilo :D, to Grantikovo rádio je opravdu děs běs, ale těm jeho pěti a půl věrných to asi stačí. Pro ostatní o ničem. A data a statistiky jsou jediným objektivním obrazem těch chatů, ty podzimní už se chystají, a Chatujme si právě kvůli diskuzím, jak to zatím vypadá, udržuje velmi slušnou návštěvnost co do počtu lidí na celém portálu.

      XChat graficky nejhezčí? To si děláš ale hodně velkou srandu, že.. ovšemže :D Vždyť ten chat vypadá pořád stejně snad od roku 2008. Sorry, ale doba trochu pokročila, a ač Gym sliboval, když to kupoval, že bude i nový vzhled, tak zatím nic. A myslím, že nebude nikdy a až jednou GymChat zdechne, tak přesně v takové podobě jako dnes, tedy retro 2008. Uživatelsky se nemá smysl vyjadřovat, drtivá většina sexoušů, a ten zbytek opravdu bez komentáře. Nikdo zajímavý tam už dávno předávno není.

      Nu, takže asi tak za mě, ale toto zde říkám vlstně konstantně.

      A-A

      Vymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Bard se přejmenoval na Gemini

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Diskuzní fóra vs sociální sítě

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Co měsíc dal - Leden 2024