Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Návrat legendy - Český slavík 21

 

Český slavík 21 - Hudební anketa

 

 

 

Po dlouhých čtyřech letech se vrací legendární hudební anketa Český slavík. Nu, máme tu teď ale na Xglosách pěkně přeanketováno, že.. ovšemže. A hezky jsem se opět dostal, ač jsem to zprvu ani neplánoval (no jako skoro vždycky :D), do takové mé obvyklé a oblíbené  trilogie. Po anketě Bloger roku na iDnesu a Křišťálové lupě se dnes tedy pustíme do třetí právě probíhající ankety - Český slavík 21.



Český slavík 21


Český slavík je největší celonárodní anketa o nejpopulárnějšího zpěváka, zpěvačku a hudební skupinu. Vymyslel ji už v roce 1962 Ladislav Smoljak a každoročně se těší velké pozornosti fanoušků, čtenářů, posluchačů, diváků, ale též zpěváků, manažerů a vůbec hudebního průmyslu. Od roku 2021 probíhá hlasování metodou D21 matematika a sociálního reformátora Karla Janečka na platformě Decision 21. V každé kategorii hlasující rozděluje 5 hlasů a volí Zlatého, Stříbrného a Bronzového slavíka. Vyhlašování výsledků ankety patří pravidelně mezi nejsledovanější televizní pořady roku.



Změna majitele pořádající agentury Musica Bohemica


Karel Janeček získal v eseróčku Musica Bohemica většinový podíl a jal se obnovit nejznámější a nejstarší hudební anketu v České republice (dříve i v Československu). Je též jejím prezidentem. Zatím poslední ročník této oblíbené ankety se konal v roce 2017 a doprovázel ho skandál kolem skupiny Ortel a zpěváka Tomáše Ortela. Na to si jistě mnozí vzpomínáme. Nu, a pak se anketa odmlčela. Aby letos mohla být obnovena , ať už na anketu máte jakýkoliv názor, ale málo platné, tedy aby tento český klenot pokračoval ve svém legendárním tažení.



V jakých kategoriích letos můžete hlasovat?


Ty kategorie jsou čtyři - Zpěvák, Zpěvačka, Hudební Skupina (to jsou ty tradiční), nu a pak tu máme novou kategorii, která se zove Hip hop & Rap. Takže jestli jste natěšeni a máte už absťák z toho, že jste si nemohli dlouho v této legendární anketě zahlasovat, tak to můžete udělat třeba hned ted a TADY. Hlasování už probíhá od úterý 21. září od 10.21 hodin a potrvá až do pátku 5. listopadu 2021 do půlnoci. Výsledky ankety pak budou vyhlášeny v pátek 19. listopadu večer v Hudebním divadle Karlín, a to v přímém přenosu televize Nova.

Pokud se zúčastníte hlasování, pak budete zařazeni do soutěže o hodnotnou cenu, a to zahraniční zájezd do Egypta ve čtyřhvězdičkovém hotelu pro dvě osoby od cestovní agentury Marco Polo.


A jaký bude závěr dnešní glosy?


Je nepochybné, že letošní ročník bude postrádat takové to tradiční napětí, kdože vyhraje v mužské kategorii (ano, jsem krapet sarkastický :D). Pro božského Káju (Karel Gott) hlasovat už není možné. Ale neklesejme na mysli, páč mistr Karel je přeci věčný. Každopádně si přejme, ať se obnovená legendární hudební anketa vydaří, neboť ať už ji vnímáme každý z nás jakkoliv, jedná se o klenot české hudební a fanouškovské historie.



Anděl Azazel
Obrázek: remix Pixabay

 

 

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
 
Největší kybernetické hrozby současnosti pro Windows, macOS a Android - AzaNoviny
Gmail pro Android dostává vylepšené filtry vyhledávání - AzaNoviny
Microsoft Office 2021 vyjde 5. října společně s Windows 11 - AzaNoviny


AzaŽurnál.eu

Savana – Spolehlivý a rychlý webhosting. - AzaŽurnál
Endora – Freehosting, webhosting a domény - AzaŽurnál
Czechia – Hostingové služby od ZONER Software - AzaŽurnál



Závin s vinnou klobásou a sýrem - Recepty a vaření
Závin s vinnou klobásou a sýrem


Komentáře

  1. HipHopRap ? To vyhraje Litulka z Litulkovic :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. @ Nicnechapu

      Jen bych chtěl říci, že ten městys se jmenuje Litultovice. A víc se Meškem nemá smysl zabývat, koneckonců on už zase není ani anktivní, tedy odkráčel do svého rovu, doufám, že na věky věkův.

      Raději zde napíši ještě k článku takovou zajímavost, že nový majitel Českého slavíka Karel Janeček uvažuje o kandidatuře na prezidenta ČR. Zatím si testuje a monitoruje svoje šance. Psaly o tom přímo jako doplnění článku AzaNoviny ZDE.

      A-A

      Vymazat
  2. ::: Hermelín, hermelín a zase hermelín :::

    Ano, na státní svátek se v Receptech a vaření hermelínovalo. Jednou se hermelín nakládal, v druhém případě plnil jablky, nu a nakonec do třetice všeho dobrého se dělala z hermelínu pomazánka. Tři nové hermelínové recepty najdete na úvodní stránce Recepty a vaření, anebo v sekci "Sýry" ZDE.

    Dobrou chuť!

    Recepty a vaření
    AzaNoviny.eu

    OdpovědětVymazat
  3. Bleskovka z Chatujme - Jako admini končí Láva a Firer

    K dnešnímu dni opouští řady administrátorů Láva s Firerem, tudíž zůstává jen Culllinan a Grantik. Oznámil to dnes provozovatel portálu Chatujme Lukáš Ryšánek (LuRy). Takže pokud budeme počítat i jeho osobu mezi adminy, tak jich má Chaujme v současné době tedy 3 (slovy: tři). Nu, takže si to tam defacto (když si odmyslíme tu Culllinan) vedou jen LuRy s Grantikem. Asi budu uštěpačný, ale jak jsem rád, že s tímto portálem už dávno předávno nemám nic společného. Zlatý chatový důchod :D ..že.. ovšemže

    A-A

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Bard se přejmenoval na Gemini

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Blog.cz končí! (XG verze)

Co měsíc dal - Leden 2024

Diskuzní fóra vs sociální sítě