Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Když právě vzniklá Meta smázne Metu z dvanácté mety.

 

Meta o.p.s.

 

 

Facebook se nedávno přejmenoval na Meta. Tedy přejmenovala se společnost, v rámci rebrandingu a zlepšeni image. Největší sociální síť se jmenuje pořád stejně. A pak tu máme českou neziskovou organizaci Meta, o. p. s., která má na Facebooku provozovaném společností Meta stránku již celých dlouhých dvanáct let, tedy od roku 2009.


Meta na Metě (rozuměj Facebooku) porušuje zásady komunity ohledně zneužívání identity

To jsou věci, panečku, což? Ještě že se Facebook nechtěl přejmenovat třeba na Xglosy, což je sice paktický nesmysl, ale teoreticky, pak bych zřejmě přišel o svou stránku. Ne že bych nějak výrazně smutnil, že.. ovšemže. Stránka Meta pražské neziskovky je na Facebooku mnohem déle, než ta moje, jak už jsem psal, od roku 2009. Sleduje jí, tedy spíše už sledovalo, 4 717 lidí. Tuto neziskovou organizaci, která podporuje děti s odlišným mateřským jazykem a jejich učitele, už na Facebooku nenajdete. Prostě jí Cukřík zrušil, právě proto, že prý zneužila identity techologického giganta.

Facebook zrušil stránku bez jakéhokoliv upozornění. Meta, o. p. s. ji hojně využívala ku zveřejňování různých spotů a dalších záležitostí, včetně kurzů a jiných kampaní. Ta poslední se kupříkladu týkala českých teenagerů. Uprostřed této kampaně je Facebook utnul, protože se prý vydavají za "jednotlivce či podnik".


Meta se vydává za Metu, tak určitě

Meta (Facebook) jako poskytovatel a provozovatel služby, o mnoho mnoho a mnoho větší, než je nějaká pražská neziskovka Meta, o. p. s., má za to, že i když k přejmenování společnosti došlo nedávno, tak česká neziskovka shodující se názvem, která je na FCB dvanáct let, se za ni vydává. To fakt nevymyslíš. Na ruhou stranu, asi na to právo má, ale smyslu mi to nedává, co vám?

Meta, o. p. s. sice podala jakési odvolání, kde i doložili, že podle rejstříku obecně prospěšných společností zjevně a drahně dlouho existují, ale myslíte, že to bude Faceboo zajímat? Tedy dostalo se neziskovce odpovědi, že je to v řešení. Nu, patrně nějaká automatická odpověď, jak to vše dopadne asi všichni tušíme, že.. ovšemže.

Přitom by nebyl ze strany Facebooku problém, kdyby nejprve stránku upozornili, a ta si třeba k názvu dopsala zkratku obecně prospěšné společnosti, tedy by se ona stránka jmenovala Meta, o. p. s., a nikdo by ji za FCB (Meta) nezaměňoval. Ale proč by Cukříka zajímala nějaká pražská neziskovka, že.


A jaký bude závěr dnešní glosy?

Mark Zuckerberg má jakousi vizi o virtuálním vesmíru (Metaverse). Kladu si otázku, kdo mu do toho jeho virtálního světa vstoupí? Se všemi informacemi a zkušenostmi z jeho sociálních sítí. Asi bych dokázal vytvořit a specifikovat takovou skupinu bytostí, zřejmě bych použil plno nelichotivých přirovnání. Rozepisovat se ale nebudu, nestojí mi to za tu energii. Takže stručně vyřknu, že co svět světem stojí, blbců je na něm vždycky významná většina. Takže třeba svůj virtuální vesmít naplní. Anebo to bude kolosální blamáž. Nevím. Co ale rozhodně vím, ač většinu svých počinů na FCB postuji, u tohoto článku tomu tak nebude. Cukří slídiči a algoritmy nikdy nespí, tak proč riskovat. Ale třeba na MeWe, krom jiných sítí, ho postnu určitě, tam je ještě "svobodný virtuální svět" v pořádku.


Anděl Azazel
Úvodní obrázek: meta-ops


Ještě něco: Mimochodem ochrannou známku Meta si již v srpnu nechala registrovat jedna arizonská PC firma. Klidně se toho názvu prý vzdají, za "pouhých" 20 milionů dolarů. Ale o tom si více můžete přečíst na AzaNovinách ZDE.

 

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
 
 
Ochranou známku „Meta“ si nechala registrovat PC firma už v srpnu. Požadují 20 milionů dolarů - AzaNoviny
Čína mění zastaralé stíhačky na drony - AzaNoviny
Polské Allegro kupuje Mall a CZC - AzaNoviny


AzaŽurnál.eu

Stagnace a pády. Statistika Podzim 2021 - AzaŽurnál
Gigaserver – hosting a domény od Seonet Multimedia - AzaŽurnál

TELE3 – Webhosting na míru s dobrou reputací - AzaŽurnál


 

Komentáře

  1. Trochu mi to připomíná rozhadanost a paranoiou uzivatele Klenot_mezi_muzi na Xchatu kde vede svou válku proti uživateli hardboy třeba na nicku nepomlouvej_hardtoye opravdu doporucuji si na posledním zmiňovaném nicku přečíst screeny co má ve fotoalbu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. @ Šavlozubý křeček

      Jak už jsem ti říkal soukromě, GymChat už nikoho moc nezajímá. A už vůbec ne nějací exoti, zoufalci a dinosauři typu Klenot, Vapett, Ataka a podobní budižkničemové. Takže pochybuji, že by nějaké války těchto zbytečných bytostí na zbytečném sexoušském GymChatu někdo víc zkoumal. Nu..

      A-A

      Vymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Policie jako největší Úřední slídil - Ceny Velkého bratra

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Notesoo - Spadla klec. Definitivní konec české sociální sítě

Co měsíc dal - Březen 2024

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Čtyři roky na Twitteru

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?