Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Thunderbird: e-mailový klient pro nás oldskůláky.. Anebo?

 

Logo Mozilla Thunderbird

 

 

Sláva Thunderbirdu je polní trávou, e-mailový klient tak nějak přestal lidi zajímat. Tedy alespoň v té míře, jako v jeho nejlepším legendárním období. To je aspoň pro mě smutný fakt, páč Já ho používám asi 666 let a nehodlám na tom zatím nic měnit. Bude to ovšem záležet i na samotném Thunderbirdu, jestli se nevydá nějakou, aspoň pro mě, nepřijatelnou cestou.

Thunderbird na mobilu?

Málo platné, smartphony vládnou světem. A Thunderbird tady značně zaspal, páč do dnešních dnů nemá mobilní aplikaci. To se má ale změnit. Ryan Lee Sipes, produktový manažer e-mailového klienta Thunderbird, totiž na Twitteru potvrdil, že Mozilla vyvíjí mobilní variantu určenou pro Android. Má prý prioritu číslo dvě, tedy hned za novým uživatelským rozhraním pro desktop. V budoucnu by měla být i aplikace pro iOS.

Mobilní Thunderbird bude samozřejmě napojený na ekosystém Mozilly a bude možné ho synchronizovat s uživatelským účtem Firefoxu. Krom toho bude existovat též synchronizační API, takže bude možné doplnit i další alternativy. Appka by měla být dostupná jak v obchodě Google Play, tak i jako samostatné APK, v neposlední řadě by se mohla šířit i přes alternativní uložiště jako F-Droid.

 

Thunderbird Anděla Azazela
Thunderbird Anděla Azazela


Thunderbird 102

Někdy v červnu má dorazit Thunderbird 102 s upraveným vzhledem a vylepšeným importem a exportem zpráv. E-mailový klient má před sebou ale ještě několik dalších velkých kroků. Hlavním cílem je v budoucnu upravit uživatelské rozhraní tak, aby se Thunderbird lépe používal a také lépe vypadal, ovšem žádné konkrétní změny přiblíženy nebyly, anebo jsem to zatím nezaznamenal. Desktopové klienty pro Windows, macOS a Linux používá něco přes 20 milionů lidí.


A jaký bude závěr dnešní glosy?

Nevím, jestli z nového vzhledu Thunderbirdu nemám mít trochu obavy. Zlý jazykové (Já si je nazvu "moderní sračkoidi") se o poštovní aplikaci vyjadřují někdy tak, že tvrdí, že Thunderbird vypadá, že by mohl být aplikací pro zakřivení času přímo do roku 2003. No a co - Mně to tak vyhovuje, mám ho rád takového jaký je. Každopádně si pro jistotu přenastavím aktualizace, páč je mám v současné době jako automatické. Bych se opravdu nerad jednoho dne vzbudil a místo klasického Thunderbirdu měl na compu něco, co bude připomínat Poštu pro Windows :D

 

Článek si můžete pustit i v audioverzi

 

Anděl Azazel
Úvodní obrázek: wikimedia - CC BY 3.0
Obrázky: Thunderbird Anděla Azazela

 

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
        
Americké letectvo provedlo úspěšný test hypersonické zbraně - AzaNoviny
Šéf NASA bez servítek: „Čína je docela dobrá v krádežích“ - AzaNoviny
Google v Rusku vyhlásil bankrot - AzaNoviny


Houbové karbanátky II - Recepty a vaření
Houbové karbanátky II

Komentáře

  1. No co , tak pak přejdeš na Ptícu Burnuju , rusáci to zase ukradnou :D (jinak Thunderbird také již asi 666 let stále používám včetně Mozilly)

    OdpovědětVymazat
  2. == INFO z blogu ==

    Jak jsem předeslal, došlo k úpravě a zeštíhlení Menu Xglos. Vyhodil jsem položku "Co se chystá", která již neplní svůj účel, s tím, jak se Xglosy v čase proměnily. Další položka, která zmizela jsou "Tisková prohlášení", páč jsem vyhodnotil, že již ztratila význam. Zůstávají tedy v současnosti položky: X-Fejetony, Hovory X, Xkozloviny, AzaPoet, Kontakt a Kodex Xglos.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  3. == Postřehy a perličky z netu ==

    ::: Twitter a Musk :::

    Popravdě se zájmem sleduji, jak dopdne odkup Twitteru Elonem Muskem, tedy jestli vůbec dopadne. Nějak se to zaseklo na přezkumu počtu fejkových účtů, nu a zatím současné vedení svým posledním rozhodnutím spíše svobodu slova více zašlapalo do země, tudíž Elon bude mít asi dost práce, pokud to tam chce opravdu udělat svobodnějším prostředím.

    ::: Bay View :::

    Google otevřel svůj nový kampus, který sám vprojektoval. Je opravdu nadčasový, navržený pro flexibilutu a jak jinak než "zelený". Myslím, že se jim to dost povedlo. Kdyby vás to nějak více zajímalo tak mrkněte na článek ZDE

    ::: Retro chaty :::

    GymChat
    Na GymChatu (dříve XChat) asi musí být neskutečná mrtvolná nuda (nikoho to ale nepřekvapuje, že.. ovšemže), když po uživateli KretinoStupido, vyvolávajícího na Fórech AzaNoviny, se přidal i známý exot Ataka, a to přímo na Fóru Jarda (Šavlozubý křeček), Jaromír reagoval postováním odkazu na jeden z mých článků na X-Fejetonech s názvem "Na kdyby se nehraje. Pohádka o XChatu." Je to už tři roky stará záležitost, ale pokud byste se chtěli aspoň na chvíli zasnít, jak to mohlo dopadnout s XChatem, kdyby ho koupil někdo jiný než Gym, tak si to můžete dát TADY

    Chatujme
    LuRy, ač opožděně (překvapivě u nej, že.. ovšemže) odstranil z portálu vlajku. Ono to tedy už proběhlo před časem, ale tak to sem píši jen pro informační úplnost.

    Líbímseti
    Tam je to mega giga marné, stále prázdnější, vlastně tam už zůstal skoro sám samotinký známý prudič a gauner Víťa se svojí imaginární rodinkou (svými multinicky). Vážně nechápu, že už tam někdo konečně nezhasne.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  4. == Mistrovství Světa? Ne, jen nějaké Mezinárodní Hokejové Hry ==

    Tak to je mé krátké zamyšlení nad úrovní právě probíhajícího světového šampionátu na blogu Archa X. Můžete si pustit i audioverzi.

    Článek ZDE

    Audioverze je i tady na Xglosách v menu Xkozloviny. Nebo si ji můžete pustit na svých oblíbených službách. Stejně tak jako audioverzi k článku o Thunderbirdu (platí to samé)

    A-A

    OdpovědětVymazat
  5. == AzaPoet XXIII. ==

    Ano, po nějaké době je tu nový AzaPoet z nekonečného příběhu mých říkanek.

    Najdete ho v menu AzaPoet ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Bard se přejmenoval na Gemini

Diskuzní fóra vs sociální sítě

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Co měsíc dal - Leden 2024