Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Nominuj svůj oblibený projekt či službu v internetové anketě Křišťálová Lupa 2022

 

 

Křišťálová Lupa 2022


 

 

Nominace v anketě Křišťálová Lupa 2022 jsou v plném proudu. Internetová anketa už od roku 2006 každým rokem hledá a oceňuje nejúspěšnější a nejzajímavější projekty, užitečné služby a nejvýraznější osobnosti české internetové scény. Letos jde tedy již o 17. ročník ankety, která se oficiálně zove Křišťálová Lupa - Cena českého Internetu.


Celý projekt AzaNoviny Xmagazín A-A, jehož jsou Xglosy součástí, se motá kolem internetu, tudíž nepřekvapuje, že se této veleznámé a prestižní anketě věnuji i Já. A to ne poprvé. Pokud byste si chtěli připomenout, jak to dopadlo loni, pak si vítěze jednotlivých kategorií můžete osvěžit ZDE.


Novinka - Mladá krev

Novinkou letošního ročníku je kategorie Mladá krev, ve které budou oceněny projekty, za nimiž stojí lidé do 30 let. V této kategorii ovšem nemůžete hlasovat, jelikož těmi, kteří budou vybírat je Odborná porota.

Nominace do 17. srpna

V 17. ročníku Křišťálové lupy můžete nominovat až do 17. srpna, tedy v kategoriích určených pro hlasování široké veřejnosti. Stejný termín je pro Odbornou porotu. V každé kategorii můžete uvést název jednoho projektu dle svých preferencí a věnovat mu tak jeden nominační hlas. Není nutné vyplnit všechny kategorie, podmínkou je vyplnění alespoň jedné.

Jaké jsou kategorie pro hlasování veřejnosti?

Cena popularity - Nejoblíbenější projekt určený hlasováním veřejnosti.

Zpravodajství a publicistika - Zpravodajské a publicistické mediální projekty na českém internetu.

Zájmové weby - Tématicky či žánrově definované projekty určené pro specifickou cílovou skupinu uživatelů – odborná média, specializované magazíny, lifestylová média, bulvární média, komunitní projekty. (Tady můžete třeba nominovat AzaNoviny.eu)

Podcast roku - Pravidelný audiopořad na jakékoli téma (politika, věda, business, technologie, hudba, sport, zdraví, gastronomie etc.) (Zauvažujte nad nominací podcastu Xkozloviny)

Online video - Originální české videopořady, kanály na YouTube nebo Twitchi a další zajímavé počiny na poli internetového videa.

One (wo)man show - Libovolný projekt či aktivita zajišťovaná prostřednictvím internetu jednou osobou – např. blog, zpravodajství, účet na Twitteru či Facebooku, e-commerce. (Nu, což takhle nominovat Xglosy.eu)

Nástroje a služby - Nástroje a služby provozované prostřednictvím internetu, např. databáze, katalogy, komunikační služby, publikační platformy.

Internetové obchodování - Projekty, které jsou založeny na zprostředkování transakčních operací - e-shopy, cenové srovnávače, katalogy zboží, transakční weby, platební nástroje

Kde hlasovat?

Své nominace pro 17. ročník ankety Křišťálová lupa můžete uskutečnit na této stránce https://kristalova.lupa.cz/nominace/

Kategorie ve kterých hlasuje Odborná porota

• Mladá krev
• Anticena
• E-commerce inspirace
• Globální projekty českých tvůrců
• Marketingová inspirace
• Obsahová inspirace
• Osobnost roku
• Projekt roku
• Veřejně prospěšná služba – cena České televize

Odborná porota je složená z významných osobností podnikatelského, mediálního a internetového světa. Svým hodnocením určí pořadí v uvedených kategoriích.

Harmonogram ankety Křišťálová lupa 2022

Nominace: od 12. července do 17. srpna 2022.

Finální hlasování veřejnosti: od 23. září do 1. listopadu 2022.

Slavnostní vyhlášení výsledků a předání cen vítězům se uskuteční ve čtvrtek 24. listopadu 2022.

A jaký bude závěr této glosy?

Internet je naše moře.. ehm, pardon.. to je nějaký historický plk od Pirátů. Tak jinak.. Ale když už jsme u té historie, tak si my lidé označujeme nejrůznější období jako kukpříkladu Doba ledová, Doba bronzová, Doba kamenná, nu a tak bychom mohli současnost pojmenovat jako Doba internetová, že.. ovšemže. Bez internetu si dnes jen těžko představit svět a život. Ano, naše životy jsou s internetem již těžce spjaty, neboť nejde jen o sociální sítě, sledování videí, seznamování anebo zpravodajské a zájmové portály. Po internetu nakupujeme, platíme, vyřizujeme si potřebné věci na úřadech etc.

Někdo by mohl nazývat internet "virtuální realitou", ale kdeže. Už před dávnými lety jsem konstatoval, mnohým navzdory, že neexistuje žádné rozdělení na skutečnou a virtuální realitu. Je jen a pouze realita, a pouze její součásti si můžeme nazvat realitou virtuální či skutečnou, načež jak dnes vidíme, jdou tyto světy tak propojeny, že je snad už zbytečné si je nějak pojmenovávat a rozlišovat. Tak žijte, internetujte, jděte do přírody, dělejte co vás baví, kde vás to baví, a s kým vás to baví. Anebo si zanominujte v anketě Křišťálová lupa 2022.


Anděl Azazel
Úvodní obrázek: kristalova lupa

 

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
 
           
Tajemná temná hmota – začíná ohromné podzemní pátrání - AzaNoviny
Musk vs Twitter, šéf Tesly se brání brzkému zahájení právní bitvy v září - AzaNoviny
Tajemná temná hmota – začíná ohromné podzemní pátrání - AzaNoviny


Duhový dort - Recepty a vaření
Duhový dort

Komentáře

  1. == VÍTÍM SE TI aneb Poslední uživatel Libka Vita1971 ==

    Tak to je můj nejnovější článek nejen o Libku, je zmíňen i XChat (GymChat), o tragedii Líbímseti a o tragédovi Víťovi známého též původně z Chatujme. Článek vyšel souběžně na dvou místech, a to..

    - na X-Fejetonech ZDE

    - na Libkoblogu ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Policie jako největší Úřední slídil - Ceny Velkého bratra

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Co měsíc dal - Březen 2024

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Co měsíc dal - Únor 2024