Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Čtvrté výročí podcastu Xkozloviny a deset posledních AzaPoetů

Čtvrté výročí podcastu Xkozloviny


Dnes jsou to přesně 4 (slovy: čtyři) roky co spatřil světlo světa podcast Xkozloviny. Ano, 28. prosince roku 2019 byl uveřejněn první díl, řekněme si zvukově naprosto tragický, mého podcastu. Jak už jsem mnohokráte psal, tak jsem si chtěl pouze tuto disciplínu vyzkoušet a dát tomu prostor a čas. Absolutně nic jsem od toho nečekal, naprosto žádné cíle si nestanovil. Nu, a na tom se prakticky nic nemění ani u čtvrtého výročí. Oslavovat snad lze jen ty 4 léta trvání, jinak Xkozloviny nic zásadního nepřinesly. Dá se říci, že prostě existují.


V jednu chvíli se Xkozloviny jako prostor pro mé blábolení vyčerpaly. Musel jsem se zamyslet, co s nimi dál. Já hrozně nerad něco ruším, pokud to není nezbytné a pokud usoudím, že je ta která věc naprosto k nepotřebě, neplní vůbec žádný účel, prostě je totálně k ničemu. U Xkozlovin jsem přemýšlel, jak je zužitkovat, když už tu jsou. Napadlo mě, že by šly využít jako taková audioverze pro některé články. Jsou lidé, kteří před čtením dávají přednost poslechu. A tak vznikaly audioverze nejen článků na Xglosách ale i článků na blogu Archa X. To je tedy v současnosti v podstatě jediná funkce podcastu Xkozloviny, tudíž k jakémusi užitku slouží, tudíž existují a budou existovat dál.

AzaPoet

Na Xkozlovinách vznikl v minulosti takový přehled tehdy dosavadních patnácti AzaŘíkanek s názvem AzaŘíkanky po patnácté. Bylo to publikováno 21. září 2020. A neboť se urodilo do dnešní doby dalších a kulatých deset básniček, ta úplně poslední včera, tak nastal ten správný čas, i vzhledem k výročí Xkozlovin, vypustit oněch deset AzaŘíkanek v uceleném bloku.

A jaký bude závěr dnešní glosy?

Popřeji Xkozlovinám, nechť si dál jen tak plynou v éteru, jako doposud. A ať se dožijí nejen příští rok půlkulatin, nýbrž jsou tu s námi ještě řadu a řadu let. Toť vše.


Anděl Azazel

P.S.: Teprve když jsem nahrál epizodu Xkozloviny (22), která obsahuje namluvený tento článek a deset posledních říkanek AzaPoetu, jsem si uvědomil, že se nejedná jen o výročí 4 let fungování podcastu, nýbrž že je tato epizoda i jubilejní TŘICÁTÁ, neboť existuje ještě subpodcast Archa X, a ten má 8 epizod. Tak si ještě se zpožděním pogratuluji :D
A-A


Epizodu vztahující se k tomuto článku si můžete pustit z přehrávače zde (nebo na vašich oblíbených platformách /přehled najdete v menu Xkozloviny/)
 

 

 

  ✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

               Čtěte na AzaNoviny.eu                    

Podvody využívající QR kódy od srpna do září narostly o 587 % - AzaNoviny
Zákaz prodeje některých hodinek firmy Apple v USA dočasně pozastavil soud - AzaNoviny
AI bude podle ředitele ČAUI příští rok využívat 70 až 80 procent Čechů - AzaNoviny

Tuňáková pomazánka - Recepty a vaření
Tuňáková pomazánka


AzaŽurnál - Blog AzaNovin
AzaŽurnál - Blog AzaNovin

Komentáře

Mohlo by Vás zajímat

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Notesoo - Spadla klec. Definitivní konec české sociální sítě

Čtyři roky na Twitteru

Co měsíc dal - Duben 2024

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

Co měsíc dal - Březen 2024

Letní nadhledová glosa: V SEO skóre daly Xglosy chatům na frak.