Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

České podcasty pro tvůrce, příležitost být vidět

Mikrofon - Podcasty (Ilustrační foto)

Tak nakonec je z toho přeci jen trilogie :D Nejprve se vraťme ještě k mému poslednímu článku, který byl možná dosti kritický. Jenže holt co jiného chcete čekat, když Dan Tržil hned v úvodu jednoho z newsletterů napíše "..u redesignu webu České podcasty jsme dlouho přemýšleli, jakým způsobem podcasty řadit a jaké zobrazovat. A protože se na to část z vás ptá, možná jsme neudělali úplně nejlepší práci v tom, aby to bylo už z webu zřejmé." No ono to má být právě už z webu zřejmé, obecně u jakéhokoliv webu. České podcasty nejsou nijak strukturálně objemné, tudíž bych předpokládal, že těch pár stránek má být intuitivních a ne k nim psát ještě vysvětlivky a nápovědu. Nu, každopádně dnes se budeme věnovat hlavně tvůrcům. Pro ty tu vidím určitou šanci, jak dočasně propagovat svůj podcast a rozšířit si své publikum. Ano teď je pro to vhodná doba, později to už nemusí být tak jednoduché. Takže popojedem..


České podcasty pro tvůrce

Zatím jsem se věnoval hlavně posluchačům a objevování zajímavých podcastů. Tuto glosu budu věnovat tvůrcům obsahu. Pro tvůrce mohou být právě České podcasty krokem, jak se dostat k novému publiku a najít více lidí, které by právě ten jejich podcast mohl zajímat. Může to být i dobrý odrazový můstek k tomu, jak zjistit více o publiku či možnost najít způsoby, jak na svém podcastu mohou tvůrci vydělat. Vizí Dana je právě proměna Českých podcastů v místo, kde se potkávají potřeby posluchačů a tvůrců.

Hodnocení aneb šance být vidět

České podcasty kladou důraz na hodnocení, a to nejen celých podcastů, ale i jednotlivých epizod. Kvalita epizod se samozřejmě může dost lišit a poslech něčeho úplně nového je dosti časově náročný. Vzhledem k tomu, že hodnocení epizod je novinkou a zatím jich tedy není mnoho, je celkem snadné dostat se do sekcí O čem se mluví nebo Nejlepší epizody.

A to je právě ta příležitost, která se už časem nemusí opakovat. Takový podcast se dostane před oči cca 3 tisícům lidí, kteří každý den přicházejí hledat a objevovat, co si poslechnout. Proto by tvůrci zvláště nových či doposud ne tak známých podcastů měli oslovit své  fanoušky, nechť ohodnotí jejich podcast nebo oblíbený díl na Českých podcastech. Je to skvělá příležitost, která funguje, dokud ještě není široce známá.

Pro podcastery

Jednak autor podcastu dnes může jednoduše svůj počin na web přidat. Podcasteři mají svojí sekci a České podcasty pro ně chystají do budoucna různé nástroje a funkcionality. Už dnes nabízí seznam doporučených podcastových studií, které lze využít. Je jich celkem 21, u každého je uvedena cena, adresa a mnoho dalších užitečných informací.

A jaký bude závěr dnešní glosy?

Někdy je nejdůležitěžitější vystihnout ten pravý okamžik, být na správném místě v ten správný čas. Být u toho, když se něco rozjíždí, páč na začátku je vždycky menší konkurence, takže šance být vidět je o to větší. Takže chcete-li být vidět na Českých podcastech, teď je ta chvíle, teď je ten čas.


Anděl Azazel
Zdroje a obrázky: České podcasty, Pixabay

 

 ✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
               Čtěte na AzaNoviny.eu                    

Ruští hackeři globálně zneužívají slabiny v softwaru TeamCity české firmy
Netflix poprvé odhalil a zveřejnil sledovanost
Krajina na Měsíci se dramaticky změní, předměty ze Země je pokryta už teď

Maková kolečka s povidly - Recepty a vaření
Maková kolečka s povidly


AzaŽurnál - Blog AzaNovin
AzaŽurnál - Blog AzaNovin

Komentáře

Mohlo by Vás zajímat

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Notesoo - Spadla klec. Definitivní konec české sociální sítě

Čtyři roky na Twitteru

Co měsíc dal - Duben 2024

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Co měsíc dal - Březen 2024

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

Letní nadhledová glosa: V SEO skóre daly Xglosy chatům na frak.