Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Pel mel: Urgence, Albert a další témata

Z obsahu

- Třetí urgence
- Albert
- K ignoraci Franciho z jiného úhlu
- Franci horší JiHa?
- Závěr




Třetí urgence



Zdroj: e-mail Anděla Azazela


Dnes jsem zaslal třetí a poslední urgenci mých stížností na RA JiH. V Pravidlech Chat.cz se uvádí toto: "Stížnosti na jednotlivé uživatele, nebo správce, bude možno uplatňovat u „nadřízeného“ správce. Tj. na uživatele u správce místnosti, na správce u Room admina a na něj u franciho.". Je zvláštní, že to funguje většinou pouze v tom prvním stupni, když jsem něco uplatňoval u Správců místnosti, pamatuji, že vždy bylo nějak reagováno. RA JiH většinu stížností, jak z osobní praxe, tak i z výpovědí ostatních uživatelů, vůbec neřeší a ani zpětně nereaguje. Je to dosti rozdílnost oproti např. Xchatu, kde Administrátor je v podstatě povinnen reagovat na stížnosti online a jít řešit situaci do místnosti, kde ho bylo požadováno (existuje samozřejmě ustanovení o zneužívání online pomoci s případnými tresty pro uživatele). I co se týče stížností skrze vzkazy, pak jsem se vždy setkal s nějakým vyrozuměním, vyřešením situace obsažené ve stížnosti. Nu, a poslední uroveň, tedy poslední stížnostní instance franci, to vidíme zde, to pravděpodobně nefunguje vůbec. Opět srovnání s Xchatem, kde i nejvyšší administrátor nějakým způsobem reaguje na věci kolem svých nižších adminů. Je tedy záležitost v Pravidlech na Chat.cz ohledně stížností jen "pro srandu"?





Albert


Zdroj: Diskuze místnosti Hrabě X na Chat.cz


Jak vidíme na obrázku, Albert se opět jal zasviňovat svými bláboly další diskuzi, po neskutečných hrůzách, které předvedl na diskuzi Přátelé Temnoty, tak to tentokráte zkusil na diskuzi HX. Tato diskuze je spravovaná správci místnosti, proto bylo toto snažení utnuto hned v počátku. Každopádně máme tu opět velký paradox, člověk, který opravdu nechutně, a to i s dalšími, znehodnotil a zaprasil už jednu diskuzi a činí tak dále na jiné, zřejmě nebude nijak perzekuován, zatímco Já jsem se proti odpornostem a zaneřáďování zmiňované diskuze postavil, zatím co Já jsem na diskuzi Stálí správci uveřejnil tématický příspěvek, tak mé osobě byl tento příspěvek smazán a vedl později k mému zablokování. Divné to poměry, co k tomu více říci.

Když už jsem u toho zaprasování, tak jen malá poznámka, že zde na Xglosách jsem již nekolikrát v poslední době musel řešit a mazat velké množství spamu, v jednom případě byly zaspamovány komentáře snad kompletně pod všemi články a to někde i pod všemi větvemi komentářů. Jen to opět svědčí o gaunerském chování některých jedinců z Chat.cz.




K ignoraci Franciho z jiného úhlu

Pokud se nedovolám alespoň vyjádření Franciho, pak možná přeci jen zkusím (je to zatím jen úvaha) nahlášení webu Chat.cz na ohlašovacích stránkách kyberšikany a závadnosti stránek PČR. Pravděpodobně se tím nebude i tak nikdo zabývat a toto nahlášení bude pracovníkem zpracovávající tato hlášení vyřazeno, jsem realista ale zase na druhou stranu, kdo ví. Ono totiž kyberšikanou jest i vyřazení ze skupiny, které může být bráno právě jako šikanování dotyčné osoby. Možná teď z lehkou nadsázkou zalituji, že nejsme v nějakém ze států USA, kde by se možná našel aktivní právník, který by podal žalobu právě na mnou zmiňované v občansko právním sporu a jak známe některé případy žalob ze Států (koneckonců je tam jiný právní systém), nebylo by toto tak úplě bez šance. Pravda, musel bych asi absolvovat nějaký herecký rychlokurz, abych byl schopen zahrát závažnou psychickou újmu z rozhodnutí RA JiH a chování Franciho, neb obecně zrovna hereckými dovednostmi neoplývám.





Franci horší JiHa?

Zdroj: Diskuze Náměty a připomínky na Chat.cz

Reakce Amstré byly jeden čas smazány a z logiky věci plyne, že jediným, kdo tak učinil, musel být pravděpodobně RA JiH. Byl ponechán jen úvodní příspěvek, kterým se Monos obracela na Franciho, ostatní bylo vyhodnoceno jako bláboly a v tomto případě správně, i Já bych to takto vyhodnotil. Ovšem co se nestalo, dostavil se Franci a tyto bláboly obnovil a dokonce si s Amstré notoval a její reakci ohodnotil tak, jak vidíme. Pro mě opět něco naprosto neskutečného a neuvěřitelného, smýšlení a myšlenkové pochody Franciho. Můžeme se tedy pak něčemu vůbec na tomto chatu divit? I s tím vším, co jsme již od Franciho slyšeli, kdy nechtěl ani zavádět kick, doporučoval s prudiči se vypořádat procházkou v přírodě a podobné hity? Možná je právě v tuto chvíli ten správný čas, abych byl objektivní, konstatovat a ptát se, není li JiH jen zprostředkovatelem a nástrojem Franciho prapodivných chatových vizí, lépe řečeno, jestli si Franci nenašel v základu souznícího člověka, přesto ne až tak radikálně sluničkářského, který ovšem plní jen zadání svého "chlebodárce". Navrch je pod neustálým a trvalým tlakem Freyi či Fatal, které se neustále něčeho dožadují a vytváří neskutečné tlaky na JiHa. Pak, je li JiH v těchto kleštích (z jedné strany Franci, ze druhé F a F), pak možná mu není co závidět, což ho samozřejmě i tak neomlouvá. Ale jak už jsem říkal, snažím se býti co nejvíce objektivní.




Závěr

A závěr dnešní glosy? Název a adresa chatu je velmi prostá, jednoduše Chat, tedy Chat.cz. Pokud vezmeme v úvahu, že jde systémově o paskvilní polotovar na úrovni chatů snad z roku tak 2004, který je "vylepšován" takovými nesmyslnými a zbytečnými věcmi jako filtr na karmu (praxe prokázala, že je to nepoužitelný a zbytečný nástroj), s přihlédnutím k obecným přístupům Franciho v mnoha jiných funkčních a organizačních záležitostech, pak je namístě se ptát, zda li si Franci ze všech nedělá jen legraci, tedy srandu. A nestálo li by za úvahu krapet vylepšit prostý název Chat, a to na SrandaChat. Myslím, že by to byl velmi výstižný název pro tuto chatovací službu. Co myslíte vy?



Anděl Azazel

Komentáře

  1. Já nevím, jestli byla horší ta franciho reakce s "procházkou v přírodě" a nebo ta tvoje, kdy jsi nám hodil kyberšikanátorské útoky na hlavu s tím, že je to jen náš problém a můžeme si za něj sami. Totéž se totiž dá říct teď o těch tvých "problémech". Konečně jsi ale dospěl k závěru, kdo je tady šéf a pochopil jsi, že vše na chatu se řídí podle něj, protože je to jaksi JEHO chat. Tedy píšeš o tom, co už všichni dávno víme. To ti došlo až teď? Ano, reakce franciho na některé dotazy, stížnosti a nebo uživatele jsou prostě poněkud svéráznějšího charakteru. On prostě moc s lidmi jednat neumí, to víme všichni. Nevím ale, když jsi s chatem a jeho vedením tak strašně nespokojen, proč to prostě nezabalíš a nejdeš jinam, kde je tráva zelenější. Ano chat má své chyby, nic nového pod sluncem. Kdo vidí, ten je vidí a ostatním je to jedno. Na chatu jde především o zábavu, ne o politiku. Tvoje konspirační teorie o nátlaku rovnou přeskočím, tím se nebudu zabývat. Kdyby ses s lidmi místo útočení na ně normálně slušně bavil, tak jsi nemusel v hlavě spřádat tyhle nesmysly a mohl ses domluvit jako člověk s člověkem, protože s JiHem se dohodnout dá. Ale rozumně a ne z pozice, do které se stavíš.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Policie jako největší Úřední slídil - Ceny Velkého bratra

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Co měsíc dal - Březen 2024

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Co měsíc dal - Únor 2024