Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Kovářovic kobyla nechodí bosa.

Když jsem tu mnohokráte hovořil o osobních údajích, GDPR apod., když o tomto tématu bylo psáno nedávno v AzaNovinách (na článek se můžete podívat zde), pak dle titulku této glosy bylo nutné opatřit i poslední z akvizic Xmagazinu A-A, a to tu hlavní akvizici, tedy web AzaNovin, prohlášením o Zásadách ochrany osobních údajů. Xglosy a X-Fórum již měli splněno. A nyní došlo i na samotné AzaNoviny. Zásady ochrany osobních údajů AzaNovin jsou k nalezení zde a můžeme se na ně podívat i na obrázku.

Zdroj: AzaNoviny Xmagazín A-A

Pro většnu webů jsou Všeobecné podmnínky nebo Zásady ochrany osobních údajů (někde včleněné do Podmínek) samozřejmostí. Tak jako například na chatech Chatujme.cz, Xchat.cz, Libimseti.cz a mnohde jinde. Ne tak ovšem na chatu Chat.cz, kde dokonce Pavel Francírek, který chat provozuje jako jediný společník firmy Toplist s.r.o, jenž prohlásil pro mnohé naprosto šílenou věc, která byla otištěna i v AzaNovinách. Připomeňme si Francírkovu šílenou větu "Ano, všeobecné podmínky chybí. Trochu se mi příčí dělat něco, co je jenom formalita, kterou nikdo nečte"

On Pavel Francírek je nejen v těchto věcech takový neumětel a břídil (Nebudu se v této glose zabývat jeho počinem Chat.cz, který ani po 5 letech nelze nazvat nějakým posunem a pokračováním, tam kde kdysi skončil, protože Chat.cz je systémově jen zaplátovaný paskvil a šílený experiment, který prokázal svou nefunkčnost a vše dokládá skladba uživatelů toho chatu). Pokud by totiž, společně s dalšími členy Xtýmu, věnoval pozornost právním otázkám, pak by nikdy nedošlo k tomu, že na základě naprosto vazalské smlouvy s Centrumem přišli chlapci o Xchat. Mnozí tvrdí, že jim byl prostě ukraden. Nebudu se pouštět do hodnocení jeho progamátorských kvalit, pokud byl jeden čas šéfem vývoje na Lidé.cz, pak tam zřetelně nějaké budou. Každopádně se mi jeví, že Francírek je schopen dobře pracovat pouze v týmu (kde je ostatními korigován), či pokud má jasné zadání. Jestliže jede sám a na svých vizích, pak to dopadá tak strašně nevalně jako Chat.cz. Ovšem bavíme se o provozování chatů, a právě v tomto je Pavel Francírek naprostý, nebojím se to říci, mimoň.

AzaNoviny vůbec projdou zásadní změnou, to mohu už zde nastínit, bude o tom brzy informováno. Budou zrušeny některé weby (nebo už některé byly, jako XAN web, či opuštění Facebooku), některé budou přesunuty a včleněny do vlajkové lodi Xmagazínu, tedy webu AzaNovin. To se pravděpodobně bude týkat i II. kanálu AzaNovin AzaŽurnálu, který se stane součástí hlavního webu. Bude zrušen i nejspíše blog AzaNovin. V určité době mělo význam míti více webů, které ovšem byly roztříštěny, nyní se vše naprosto sjednotí a zůstane to hlavní trio, tedy X-Fórum, AzaNoviny a jejich součást, tedy můj soukromý blog Xglosy, společně s již zmiňovaným AzaŽurnálem.


Anděl Azazel

Komentáře

Mohlo by Vás zajímat

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Policie jako největší Úřední slídil - Ceny Velkého bratra

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Notesoo - Spadla klec. Definitivní konec české sociální sítě

Co měsíc dal - Březen 2024

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Čtyři roky na Twitteru

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?