Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Kam zmizeli lidé z Lidé?

Tento článek byl napsán pro AzaNoviny.

Ono by otázka mohla znít, kaz mizí lidé z klasických chatů a komunitních portálů. Staré Lidé.cz bylo ovšem v roce 2013 jednoznačně největším českým klasickým chatem. Návštěvnost se pohybovala (pozn. počet lidí v jeden okamžik přítomných) někde kolem 15 tisíc přihlášených uživatelů na portálu, z toho 3,5 tisíce bylo přímo v chatovacích místnostech. V březnu 2014 byla odstraněna verze původního chatu s většinou funkcionalit a nahrazena verzí, která je již spíše seznamkou.




Facebook sice vznikl 4. února 2004, ovšem k veřejnému použití byl poskytnut až 26. září 2006. V roce 2008 se velmi rozšířil i v ČR, neboť do té doby narážel na jazykovou barieru. Právě v roce 2008 byla čeština přidána jako jedna z nových 35 jazykových lokací.

Vraťme se ovšem k titulku, nám jde předně o chaty a o migraci lidí ze starého Lidéčka na stejnou platformu, tedy klasický chat. Část uživatelů zůstala na nové verzi Lidé.cz, ovšem dle statistik NetMonitoru došlo k poklesu návštěvnosti oproti původní verzi portálu o více než 60%. Dále musíme počítat s tím, že současnou návštěvnost tvoří i noví uživatelé, kteří na nové Lidé.cz přišli během těch 5 let, aniž by třeba kdy působili na nějakém klasickém chatu. Takže to číslo lidí opustivších staré Lidé.cz bude patrně ještě větší než těch zde uváděných 60%. Kam se tedy takové množství lidí podělo? V roce 2014 se někteří rozprostřeli na chaty jiné. Ukážeme si jaké byly statistiky těsně po zániku staré verze Lidé.cz.



Jistě se zbytky uživatelů starého Lidéčka nacházejí na těchto chatech, společně se zbytky původních obyvatel těchto chatů. Protože za těch 5 let došlo k velmi výraznému poklesu návštěvnosti u všech chatovacích služeb. Největší současný chat XChat.cz se propadl z 3,2 tisíc přihlášených na nynějších cca. v průměru 1,6 tisíc. Ještě děsivější propad zaznamenalo kdysi slavné Líbímseti.cz, kdy z více než 3,7 tisíc se v současné době přihlašuje na tento portál něco kolem 250 uživatelů. Chatujme.cz, které mělo plán stát se nástupnickýcm chatem pro uživatele z Lidé.cz (nelze si nepovšimnout podobného vzhledu a funkcionalit), pak sice nalákalo na svůj portál přes 900 lidí, nyní ovšem návštěvnost (stále se bavíme o počtěch uživatelů v jeden okamžik přítomných) už nedosahuje ani čísla 200. SuperPokec tak úspěšný v náboru "Lidéčkářů" nebyl, zde se ovšem musíme spokojit jen s číslem přítomných na chatu, tedy přímo v chatovacích místnostech. I tak vidíme zřejmý propad, kdy z čísla 110 dnes chatuje na SP nějakých 26 uživatelů.

Na závěr, pro doplnění si ukážeme tabulku návštěvností jednotlivých chatů dle přítomnosti uživatelů v místnostech z posledního jarního statistického šetření AzaŽurnálu.



Za nějaký čas vstoupíme do třetí dekády 21. století, budou mít chaty a chaťáci ještě v této dekádě místo nebo zmizí stejně tak, jako zmizel telegraf či gramofon? Můžeme čekat nějakou renesanci klasických chatů?

Anděl Azazel; AN



A závěr dnešní glosy, tedy doplněk k článku napsaného a zveřejněného na AzaNovinách? Já se domnívám, že k tomuto už není moc co dodávat. Snad jen výzvu ku vlastníkům všech chatů: Dokázali jste, že to (ne)dokážete! Chatům zvoní hrana, a vy se plácáte ve starých zaběhlých chybách a přístupech, obklopeni hrskou věrných vyčleněných z pravidel, hrstkou neschopných, co by nemohli velet ani "malomocným". Nečekejte, že vám uživatelé spadnou z nebe, ono totiž na vaše prohnilé a neprofesionální organizační systémy nejsou,nejen ti kvalitnější, lidé zvědaví, Honzo, Honzo, Lukáši, Pavle atd. Víte proč vyhynuli dinosauři? Protože se nedovedli přizpůsobit novým podmínkám. Chcete dopadnout jako oni? Tak na co ještě čekáte? Nabídněte lidem to co mají jinde, anebo jinak a ještě lépe, nepruďte lidi s tím, co jinde neznají! Zamyslete se, nebo zhyňte! Více variant není.

viz. můj nejnovější fejeton: Chaty - Jánabráchismus, vláda lůzy, fašismus, monarchie?





Anděl Azazel



AZANOVINY - Nejnovější články

http://azanoviny.wz.cz/2019/06/05/v-ruske-armade-astra-linux-misto-windows/

http://azanoviny.wz.cz/2019/06/05/kam-zmizeli-lide-z-lide/

http://azanoviny.wz.cz/2019/06/05/vizum-do-usa-nove-bude-nutne-uvest-socialni-site/














X-FEJETONY - Nejnovější fejetony

https://xfejetony.blogspot.com/2019/05/ceknu-ty-chaty.html

https://xfejetony.blogspot.com/2019/06/chaty-janabrachismus-vlada-luzy.html
https://xfejetony.blogspot.com/2019/05/pozdrav-nebo-uvidis.html

Komentáře

  1. Víte, ono když se podíváte, jak to funguje například ve sportu, když se týmu nedaří, tak je vidět nějaká snaha o změnu. Trenér změní taktiku, prostřídá hráče, vymění brankáře, prostě dle toho kterého sportu něco podnikne, když se prohrává. Ví, že s nepříznivým stavem musí něco udělat. Majitelé a jejich administrativa mi přijdou jako koučové, kteří jen koukají jak jejich mužstvo (rozuměj chat) dostává lidově řečeno "nakládačku", jen přihlíží tomu jak jejich tým (rozuměj chat) prohrává a nechavají ho bez hnutí brvou prohrát.

    Tak to by mohl být takový mini X-fejeton, že.. ovšemže.

    Anděl Azazel

    OdpovědětVymazat
  2. ::::::: INFO Z CHATŮ :::::::

    Libimseti - Až cca. do 15 hodiny byl server nedostupný nebo házel hlášku prohlížečům "502 Bad Gateway". Nyní je již vše v pořádku.

    Chatujme - Tady byla ráno k vidění zajímavá věc, nejen počítadlo hodin má asi LuRy ne úplně skvěle fungující, v boxu "Aktivní místnosti" se objevovalo 2x Brno (ID 516) a v jednom případě vykazovalo počet lidí v místnosti 1 a ve druhém 0.
    http://jyxo.info/uploads/FC/fc3aa9a747f413bd8be82ae69ba68c8e38a298cb.png

    XChat - Tady jsou k vidění tentokráte alespoň ta hravá fóra (Asociace, Násobilka 2, Abeceda aa,bb a další), krom toho diskuze Cuckolding / Kandaulismus, což kdybyste netušili oč se jedná, je to tam i stručně osvětleno "Kandaulismus je sexuální praktika nebo fantazie, ve které muž ukazuje svoji partnerku nebo její obrázky jiným lidem pro jejich voyeurské potěšení. Cuckolding je zvláštní sexuální vztah. Cuckold je muž, kterému je jeho partnerka, nejčastěji manželka, nevěrná s jeho vědomím a s jeho souhlasem. Naopak cuckold zůstává většinou věrný."

    Jinak k času 15:35 chatovalo na jednotlivých chatech:
    XChat - 902
    Libimseti - 30
    Chatujme - 36
    SuperPokec - 17
    Chat.cz - 15/12 reg.

    Tudíž to už jsou opravdu směšná čísla, krom XChatu. To už je opravdu živoření něřkuli trapas.

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ::::::: INFO Z CHATŮ :::::::

      Chatujme - LuRy nasadil limity místností, ovšem jednak jen 1 hodinu (zřejmě na zkoušku a s úmyslem aby popadaly nulové místnosti) a druhak tuto hodinu nedal právě tam, kde je "nulových místností" nejvíce, do RP her. Tak uvidíme po půlnoci, jaký to bude mít efekt. Poslední počet místností byl tuším 107.

      XChat - Zde stále jedou hravá fóra (aspoň něco, že.. ovšemže), nu a na diskuzi Seznamka je jakýsi inzerát s finanční nabídkou, což by asi mělo být smazáno, tedy určitě smazáno. Tak také uvidíme.

      Jinak se nikde nic zvláštního neděje, i na diskuzích Libimseti již před časem oznámil odchod Koubavit, který si na tamnějších diskuzích udělal svůj blog, tudíž žádné další diskuze už nezakládá.

      A-A

      Vymazat
    2. ::::::: INFO Z CHATŮ :::::::

      Chatujme - Nuže, bylo tu 107 místností, nyní s limitem 1 h je na portálu místností 103. Takže efekt žádný. LuRy si ale nyní může říci, že 3 neděle před prázdninami, tedy doby kdy neplatí limity pro nikoho, plní své závazky vůči platícím místnostem a poskytuje jim službu. Výše limitu je v tomto případě nepodstatná, limit nějaký je a tím je služba naplňována a poskytována. A jelikož se již pravděpodobně do prázdnin nic moc nezmění, pak v září bude mít Chatujme zřejmě pořád přes 100 místností. To je také něco, čím se LuRy může pouze a jen "pochlubit", neb kvalita mu zmizela, stejně jako mu mizí počty lidí na chatu a celém portálu, zato má bezkonkurenčně nejvyšší počet místností na jednoho uživatele ze všech chatů.

      A to, že Grantík (majitel SuperPokecu) se na Chatujme nestará jen o rádio, to už sice víme, jen opakování matkou moudrosti jest, tentokráte byl včera k vidění v místnosti ANP.
      http://jyxo.info/uploads/0F/0f7b3d526b69c85f1c3f3602083952010809299c.png

      A-A

      Vymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Policie jako největší Úřední slídil - Ceny Velkého bratra

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Co měsíc dal - Březen 2024

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Co měsíc dal - Únor 2024

Kam se přesunou diskutníci z Diskutníků?