Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

LuRy zabíjí Chatujme a lidé se bouří!

 AKTUALIZACE 25.06.  13:30    (e-mail zakladateli Chatujme Dutch)

Toto je v podstatě takové pokračování předešlé glosy s názvem "Lury (a Grantik) zabíjejí Chatujme!". A pokračování bude, přírodě žel, i v pokračujících Anathemových botách.

Uživatelé velmi nelibě nesou některé změny z poslední doby, a to hlavně nemožnost vidět jako nepřihlášený kdo se nachází v místnostech (popřípadě i (ne)viditelnost některých diskuzí). Připomeňme si názor uživatelky Sally, který byl zveřejněn v předešlé glose "Já se taky přihlásila, jen když jsem viděla někoho známého na chatu. I tak sem chodí málo lidí, tak bude chodit ještě méně......... A pravdou je, že chaty jsou i jinde a není problém odejít." Ano, přesně takto funguje určitá část uživatelů, odhadl bych výrazná část uživatelů obecně na chatech.

LuRy toto opatření ovšem opětovně obhajuje, i přes značné protesty. A i uživatelka Tara11 naznačuje, co může následovat u nemalé skupiny lidí, odchod z portálu Chatujme.cz.

Zdroj: Všechny obrázky - Diskuze na Chatujme.cz



A jak už známou českou povahou, lidé si z toho dělají i srandu.




Nyní si ukážeme názory, které jsou dle mého mínění naprosto mimo realitu.




Názor Bořka je naprosto zcestný a odpovídá uvažování lidí z bývalého BezvaChatu. Donutit k něčemu lidi si může dovolit tak Microsoft, jako monopolní hráč v určitém segmentu. A to ještě neplatí tak stoprocentně, vzpomeňme na zrušení nabídky Start a jeho opětovné zavedení po značných protestech uživatelů. Dámy a pánové, nutit uživatele k čemukoliv, je cesta do pekel, lidé chtějí mít svobodu, svobodnou volbu a dělat věci tak, jak je jim vlastní, tak jak jsou zvyklí. A pokud jim to někdo omezí a bude je k čekumokoliv nutit, pak se prostě seberou a půjdou tam, kde je nikdo k ničemu donucovat nebude.

A že toto co píši platí, to dokazují čísla přihlášených na portál Chatujme. Žádné navýšení přihlášených se nekoná, naopak úbytek lidí stále trvá a je dokonce značně větší než propad návštěvnosti samotné služby chat. A Já odhaduji, že nejen tímto opatřením, bude portál Chatujme, a všechny jeho služby, nadále upadat.



Další Anathemovy boty

Po totální botě s weby mísnotí, jak jsme si ukazovali v předešlé glose, se po omluvách jal Anathema vše opravit. I tak mu Lava vyčetl další chybu (viz. skrýn) a u další místnosti konstatoval nepotřebu všeobecných pravidel.



Další botou Anathemy jest, že příspěvek k Diskuzím umístil na fórum Chat - Nápady/ Stížnosti / Připomínky. LuRy mu to sám následně sdělil.  Ono pokud chce někdo kritizovat, pak by se opravdu neměl dopouštět takovýchto základních pochybení.


Anathema dále zkritizoval Nástěnku, kterou by snad i zrušil nebo výrazně omezil. Nejdříve se podíváme na reakce, pak si k tomu něco řekneme.



Nejdříve musím říci, že na přeslazenost a stupiditu obrázků na většině Nástěnek mám stejný názor jako Anathema (a dobře si pamatuji ty "hrůzy" v daleko větším měřítku ze starého Lidé.cz). V čem se ovšem naše názory rozchází, tak to je fakt, že když už ty Nástěnky Chatujme má, pak je opravdu věcí těch, kteří ty stupidní obrázky posílají anebo přijímají, opravdu to, že se někomu něco nelíbí, není důvod k jakémukoliv omezování, když to někoho baví, a Já to tedy nechápu, tak každému co jemu příjemné jest.

Ono věcí, které se rozcházejí, je povícero. Například zakladatel Chatujme Dutch by Nástěnky zrušil, zatímco jeho společník LuRy je obhajuje. A jak už jsem v předešlém zmínil, sám nechápu počínání lidí, kdy jak sám LuRy uvádí u "ne-chatových uživatelů" je to prý priorita. Pak si položme otázku, co je to za segment lidí, kteří pouze a jen chodí dávat, nezlobte se na mě, přihlouplé, přeslazené a nic neříkající obrázky někomu na Nástěnku, mnohdy i lidem, které ani neznají? Toto konání mi přijde smyslu postrádající, rozumově těžko pochopitelné a hlavně, takovými uživateli bych se zrovna moc nechlubil.

A k Anathemovi souhrnem. Evidentně se potvrzuje AzaMoudro: Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš. A zřejmě i pod tíhou toho, že je v současné době na Chatujme "otloukánkem", vojákem stojícím "sám v poli", kdy ho již zbylé osazenstvo jen peskuje, fackuje, kritizuje a dává najevo, že je svými příspěvky jen a pouze prudí, pak zřejmě pod touto tíhou dělá mistr Anathema chybu za chybou, botu za botou. Možná si jen opravdu hraje, reálného smyslu to ovšem nemá, nemá to významu většího než jeho samostatné hry a zahnání nudy (ač se snaží tomu dát hlubší rozměr). Moc jeho současné počínání na Chatujme nechápu, páč pokud by to myslel vážně, pak už se nyní jen ztrapňuje. Takže zůstanu u teze, že je to jeho gameska a že možná rozkládá, velmi podle a fikaně, Chatujme zevnitř. Všechna jiná vysvětlení totiž postrádají rozumovou a logickou složku.



A jaký bude závěr dnešní glosy? Bude otevřený, protože tato glosa ještě nekončí, bude mít pokračování neřku li Aktualizaci. Proto sledujte tuto glosu i nadále, v blízké době se rozroste o další zajímavé informace.


Anděl Azazel


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AKTUALIZACE 25.06.  13:30    (e-mail zakladateli Chatujme Dutch)


Bylo mou občanskou chatovu povinností upozornit zakladatele portálu Chatujme.cz na skutečnosti a události, které se v době jeho nepřítomnosti odehrály. Zde je e-mail adresovaný panu Dutch:


Zdroj: E-mail Anděla Azazela


A jaký bude závěr této aktualizované glosy? Možná by měli provozovat chatovací portály ti, kteří jsou schopní opravdu cokoliv provozovat, nikoliv vývojáři a programátoři, neb příklad z chatu Chat.cz máme. Pavel Francírek, co by svého času vedoucí vývoje Lidé.cz se velmi osvědčil a Lidé.cz bylo premiantem chatovacích a komunitních služeb. Měl ovšem jasné zadání a působil pouze jako vývojář. Ve chvíli, kdy chtěl provozovat svůj vlastní portál, to dopadlo katastrofálně. A podobně je tomu i u Lukáše Ryšánka (nebudu soudit jeho vývojářské schopnosti), jako provozovatel se ovšem ukázal ve světle naprostého nýmanda. Zachrání Dutch svůj portál? Nebo ho to již nijak nezajímá a třeba v budoucnu bude tak znechucen, že svůj podíl nabídne ku koupi? Grantikovi? Kdo ví?!

Anděl Azazel




AZANOVINY - Nejnovější články


http://azanoviny.wz.cz/2019/06/21/bude-sailfish-os-alternativou-huawei-k-androidu/

http://azanoviny.wz.cz/2019/06/21/100-tisic-aktivaci-za-prvnich-8-hodin/
http://azanoviny.wz.cz/2019/06/20/t-mobile-neomezene-datove-leto/

http://azanoviny.wz.cz/zprava-k-4-vyroci-projektu-azanoviny-x-magazin-andela-azazela/

http://azanoviny.wz.cz/2019/06/15/s-andelem-azazelem-nejen-o-azanovinach/














X-FEJETONY - Nejnovější fejetony


https://xfejetony.blogspot.com/2019/06/chaty-janabrachismus-vlada-luzy.html

https://xfejetony.blogspot.com/2019/05/ceknu-ty-chaty.html

Komentáře

  1. Avizovaný fejeton ku současnému šílenému dění na Chatujme.cz jsem ještě nestihl napsat. Ale nebojte, moje milé čtenářky a moji milí čtenáři, možná to bude i ku prostpěchu věci, neb do něj mohu zařadit i novější skutečnosti. A všechno tak nějak sladit s dvěmi posledními glosami (a pokračováním, neřku li Aktualizací té úplně nejnovější). Tudíž těšte se, těšte se na příval nových informací, nových pravd a nového literárně fejetonového výtrusu.

    Váš glosátor a fejetonista Anděl Azazel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A nový fejeton z mého břitkého pera je tu. Najdete ho jako obvykle v položce menu X-Fejetony zde na Xglosách. Anebo přímo na blogu X-Fejetony v následujícím odkazu:
      https://xfejetony.blogspot.com/2019/06/chatujme-chat-super-duchu.html

      A-A

      Vymazat
  2. A než se dočkáte rozšíření této glosy, neřku li Aktualizace (a sledujte to, neb to bude opět bomba), tak se zatím podívejte, jak jsem nedávno otevřel diskuzi na LIBIMSETI.
    https://diskuze.libimseti.cz/upadek-libka-949399

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aktualizace této glosy jste se již, moje milé čtenářky a moji milí čtenáři dočkali. Ano, zaslal jsem e-mail zakladateli Chatujme Dutchovi. Já opravdu netuším, je li mu dění na jeho portálu už naprosto ukradené, každopádně jak jsem zmínil v aktualizaci, provoz chatovacího portálu jistě není zadarmo. A chce li doplácet a dotovat kroky svého společníka, to je samozřejmě jen a pouze jeho věc. Já jsem se jen a pouze jal ho na nepříznivý stav a nepochopitelné a možná nesmyslné kroky Lukáše Ryšánka upozornit. Každý má být informován. Nu..

      A-A

      Vymazat
  3. Tudíž se pojďme podívat na návštěvnost (portál - chat) 25.06. v čase 14:10..

    XChat: 1228 - 804
    Libimseti: 159 - 25
    Chatujme: 115 - 32
    SuperPokec: 17
    Chat.cz: 13/ 9 reg.


    Opravdu nechápu, proč LuRy již delší čas tak zvýrazňuje ne-chatové uživatele? Jejich počet totiž klesá ještě výrazněji než těch chatových. Nu..

    A-A

    OdpovědětVymazat
  4. Azazel, já tam napsal jen svůj názor, tak mě tady za něj hned netepej. Mimo to, každý tam má právo vyjádřit se k chodu chatu a vůbec k chatujme samotnému tak mě prosím neodděluj od ostatních názoru jako nějakou plevu. Kdyz uz sis zde dovolil použít screen mého názoru. Díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. @Borek06

      Jak jsi jistě sám zjistil, použil jsem v této glose 2 tvé názory. A s tím druhým, dle toho co jsem již psal, v podstatě souhlasím. Ono jistě, na věci mohou mít lidé různé názory, ovšem pak jsou záležitosti, kde se v některých případech jedná o holý nesmyl, jako právě v případě opatření zneviditelnění nicků v místnostech. A jak jsem viděl, zvedla se proti tomuto vlna nevole, a ty jsi byl snad jediný, kdo to obhajoval, tedy krom samozřejmě Lavy (což je jen patolízal a podržtaška LuRyho a Grantika, takže u něj to nepřekvapuje) A názor Karelka vůbec neberu v úvahu a pomíjím, páč od něj je cokoliv pro mne irelevantní).

      Ono je to totiž opatření opravdu naprosto nesmyslné, a jak se tam někteří vyjadřovali, a Já mohu potvrdit, že i Já jsem takto někdy fungoval, že jsem třeba vůbec na nějaký z chatů ani neměl záměr jít, jen jsem letmo nakoukl a když jsem uviděl třeba někoho známého, někoho s kým jsem třeba dlouho nemluvil, tak jsem se přihlásil. A na chatu jsem pak třeba strávil další 2 hodiny, ač jsem to vůbec neměl ani v plánu. A přesně takto funguje určitá část uživatelů. A o tuto část uživatelů bude Chatujme chudší. Opravdu by mě zajímal ten LuRyho silný důvod? Protože ať přemýšlím jak přemýšlím, tak mě žádný smysluplný a rozumný důvod nenapadá, asi prostě proto, že žádný rozumný důvod pro to nění. Nikde na žádném jiném chatu toto nikde neexistuje a nikdy neexistovalo, ani o tom nikdy nikdo snad neuvažoval. Jediným důsledkem bude další snižování návštěvnosti Chatujme. Samozřejmě ale LuRy je majitel či spíše spolumajitel, tak má právo svůj chat i zabíjet. A zatím se mu to daří velmi zdatně.

      A-A

      Vymazat
    2. Hele, nevím, kde jsi přišel k tomu, že jsem něco obhajoval, ale neni tomu tak. Ono totiž záleží na úhlu výkladu. Já totiž taky neobhajuju to, co tam LuRy udelal, protože bych taky chtěl vidět, kdo je v místnostech. Ale teď už to prostě nepůjde. A jinak přečetl sis tu mou výzvu v sekci diskuse, náměty stížnosti? Pak bys možná pochopil, že nejsem příznivec těchto opatření a nenapsal bys to, že něco obhajuju. Prostě chci tak jako mnoho dalších uživatelů svobodný chat, kde nebudou nesmyslně zákazy a příkazy a kde admini potažmo majitel nebude přehnaně zasahovat do chatu. A jinak to, že jsem kdysi chodil na jiz neexistujici bezvachat nemá nic společného s mým myšlením. Bylo to mě svobodne rozhodnutí. A uráží mě a nepřejí si abys mě škatuloval jako nějakého zoufalce s uvazovanim uživatelů bezvachatu.

      Vymazat
    3. @Borek06

      V pořádku, pak jsem si tedy tvá slova vyložil jinak, než byla míněna. K dalšímu se nyní nebudu vyjadřovat, neboť to bude součástí patrně opět navazující glosy. A BezvaChat byla příroděžel jen šaškárna, tam to mělo úroveň snad jen za mého adminství. Ale k tomu už bych se nevracel :)

      A-A

      Vymazat
    4. Takže pozvánku na novou glosu zařadím sem, do tohoto vlákna. Výzva adminům v ní jistě bude hrát důležitou roli. Jen bych chtěl na tomto místě, i v glose to zmíním, jasně konstatovat, že mojí osobu a Bořka neváže nic, takže LuRyho Azastihomam již nabyl výrazného vrchu. Z toho byl šel udělat zajímavý název glosy, třeba Výzva adminům - čteš glosy, jsi na indexu. Ale dost možná se to bude jmenovat úplně jinak, uvidíme.

      Kdy bude glosa publikována, záleží na mnoha faktorech. Obsahem by mohl být pohled, že nejen Bořek čte glosy, ale i takový Jedno_zwire, který mě nedávno kontaktoval na XChatu, a další. Zmíním pravděpodobně i další Anathemovu botu (už jich je v tak krátkém období opravdu mnoho). Nu, více nebudu prozrazovat, neb ještě ani sám netuším, co se vše do glosy urodí a též, co se do ní vejde, neboť romány zrovna nejsou to pravé ořechové. Každopádně linie glosy je zřejmá a bude navazovat na dvě předchozí. Tudíž se, moje milé čtenářky a moji milí čtenáří, těště.

      Anděl Azazel
      Xglosy

      Vymazat
  5. ::::::: LETEM CHATOVÝM SVĚTEM :::::::

    Server Libimseti.cz je opěr nepřístupný (502)


    Dvě věci ze včerejšího dne:

    - Ukázka, jak to vypadá někdy na žumpě Chat.cz
    http://jyxo.info/uploads/8E/8e07f48c74135548b98f665eca623310ea8cf41a.png

    - Ukázka toho, jak LuRymu to zneviditelnění lidí v místnostech (ne)funguje, tedy jak kdy, ale to asi nikoho moc nepřekvapuje již, že.. ovšemže
    http://jyxo.info/uploads/D2/d2ae56cc2d4dbb27664118b8754a058f3a543e35.png


    SuperPokec - Už nějaký čas je v místnosti SuperPokec nabotován jen Grantik (většinou jsou tam nabotování Grantik a Agata)

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jen tak pro zpestření, nejen pro pamětníky, jeden článek z netu, který se zove ICQ, Líbímseti a další trapárny z dob virtuálního temna, ve kterých jsme jeli před deseti lety

      https://g.cz/icq-libimseti-a-dalsi-traparny-z-dob-virtualniho-temna-ve-kterych-jsme-jeli-pred-deseti-lety/

      A-A

      Vymazat
    2. Aktuálně bleskově - Server Libimseti už zase funguje.

      Vymazat
    3. I když Libimseti mělo delší výpadek, tak je na portálu přihlášených k času 10:40 už 160 lidí. Zatímco na Chatujme je ve stejný čas přihlášených 98. Celá statistika v komentech předešlé glosy. Mimochodem to je již dlouhodobější jev, že se v některých časech Chatujme v současné době propadá pod 100 v počtech přihlášených na celý portál. Nu..

      A-A

      Vymazat
    4. A čas 13:00 ..

      XChat 1185 - 827
      Libimseti 140 - 34
      Chatujme 101 - 28
      SuperPokec 13
      Chat.cz 11/6 reg.

      A-A

      Vymazat
    5. A když se na to podíváme ještě jinak, tak nyní v čase 13:30 je na Chatujme 26 lidí na chatu, z toho je 11 v sexu, tudíž v pokecových místnostech je 15 lidí. Nu, na SP je jich 13 a na Chat.cz 12 (na obou chatech ani sex místnosti nemají (povětšinou). Nu, Chatujme sice vypadá jako velký chat ale návštěvností se řadí k těm malým. Nu

      A-A

      Vymazat
    6. Nu, a než jsem to dopsal, tak o pár minut později je pohled na Chatujme ještě děsivější. Podívejte se sami..

      http://jyxo.info/uploads/12/1276e9577b097c0a9668e62422ed08e4f7f3ee1c.png

      A-A

      Vymazat
    7. A nyní čas 17:50..

      XChat 1461 - 1024
      Libimsetu 202 - 39
      Chatujme 137 - 39
      SuperPokec 21
      Chat.cz 11/7 reg.

      Zdá se, že XChat, Libimseti a SuperPokec si tak nějak v průměru udržují svoje, Chat.cz se dnes zatím nedaří a Chatujme, tak to už je evidentně delší čas v pádu. Ono ty poslední změny na Chatujme se ještě, dle mého mínění, projeví v dlouhodobějším horizontu, kdy zůstane už jen to nejtvrdší jádro, ovšem i z těch nejvěrnějších všude na chatech část mizí, tudíž jde o to, že nebude dostatečná náhrada, přirozená obměna, protože příchod nových lidí se za této situace moc očekávat nedá.

      A-A

      Vymazat
    8. A ještě jiný pohled, z času 18:10.. Největší místnosti na jednotlivých chatech (sex - pokec)

      XChat 104 - 30
      Libimseti 15 - 9
      Chatujme 4 - 3
      SuperPokec 0 -5
      Chat.cz 0 - 4

      Tady také vidíme, co už známe, Chatujme nemá prakticky žádnou větší místnost. A momentálně je v tomto měření např. u pokecových místností na posledním místě co do největší pokecové room. Nu..

      A-A

      Vymazat
    9. Čas 20:20....

      XChat 1419 - 979
      Libimseti 230 - 61
      Chatujme 168 - 57
      SuperPokec 27
      Chat.cz 9/6 reg.

      Nu, jak vidíme, dnes se Chat.cz zatím opravdu nedaří. A Chatujme se stále potácí ve svých slabých chabých číslech.

      A-A

      Vymazat
    10. Posouváme se o hodinu dále 21:20..

      XChat 1542 - 1058
      Libimseti 253 - 59
      Chatujme 162 - 65
      SuperPokec 22
      Chat.cz 16/15 reg.

      Návštěvnost na portálu Chatujme je stále tristní i v těchto večerních hodinách. Ne tak dávno byla někdy až 250 či později 200. Dnes už se ani této hranici nepřibližuje. LuRyho politika nese evidentně své plody, a jak už jsem říkal, domnívám se, že ještě bude hůř. Nu..

      A-A

      Vymazat
    11. A čas 22:25...

      XChat 1678 - 1132
      Libimseti 225 - 64
      Chatujme 138 - 44
      SuperPokec 13
      Chat.cz 19/15 reg.

      A tím bych pro dnes statistiky uzavřel. Viděli jsme porovnání všech chatů v průběhu celého dne v různých časových obdobích. I z těchto posledních čísel je patrné, že Chatujme jde dolů. A děje se tak i proto, že kejkle LuRyho, které vyvrcholili neskutečnými opatřeními v současné době, proti kterým se bouří i samotní uživatelé portálu Chatujme, mají právě tento pád na svědomí a jak už jsem zmiňoval, pokud se LuRy s Grantikem nechytnou za nos (což nepředpokládám), pak bude pád do propasti tohoto chatu ještě v budoucnu výraznější.

      A-A

      Vymazat
  6. ::::: Prázdniny :::::

    Blíží se prázdniny, Já bych opět, jak už je na Xglosách zvykem, rád přepnul na "prázdninový mód". Samozřejmě je tu bouřlivá situace na Chatujme, kde se prosazují totalitní cenzorské praktiky a omezování mnoha věcí, což jak sledujeme, vede k nespokojenosti některých uživatelů a snižující se návštěvnosti portálu. Každopádně Xglosy přes prázdniny zvolní tempo, což neznamená, že v případě výrazných událostí nebudete informování. Takže nechme se všichni překvapit, jak mocné to zvolnění bude.

    Xglosy
    Anděl Azazel

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Bard se přejmenoval na Gemini

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Diskuzní fóra vs sociální sítě

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Co měsíc dal - Leden 2024