Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Meet vpsFree.cz - Bezpečná videokonference zdarma (XG verze)

(Původní článek pro AzaNoviny)

V současné době, kdy řádí koronavirus je vhodné, aby se lidé setkávali co nejméně. Vhodným místem je pak řešení setkávání se na videokonferenčních službách. Spolek vpsFree poskytl vlastní webovou telekonferenční aplikaci, můžete si ji vyzkoušet ZDE. Stačí vám k tomu webový prohlížeč, netřeba žádného dodatečného software. Vše je zdarma a dokonce bez registrace.

Můžete si založit místnost do které pozvete další účastníky videohovoru, aplikace od vás bude vyžadovat pouze přezdívku, tudíž komunikace může být maximálně anonymní. Vše je šifrované a vpsFree hlásá, že neukládají žádná vaše data. Dále nechybí ani integrovaný textový chat a možnost zaheslování videochatu.

https://meet.vpsfree.cz/

Vše je postavené na open-source Jitsi Meet. Pokud máte dostatečný serverový výkon, pak si ji můžete spustit na vlastní infrastruktuře.

Jitsi Meet, hodně dobrá a jednoduchá open source alternativa k nástrojům jako Skype pro rychlé videohovory po internetu, funguje zdarma v prohlížeči a bez potřeby cokoliv instalovat. Stačí v podstatě jen zvolit název hovoru a nasdílet odkaz. Aplikace si zakládá na zabezpečené komunikaci a podobně jako jiné nástroje obsahuje užitečné funkce včetně sdílení obrazovky, propojení s kalendářem nebo možnost práce na sdíleném dokumentu přímo v okně hovoru. Má i verzi pro mobily.


Anděl Azazel; AN


Ano, říkal jsem, že Xglosy se v tomto roce budou pozvolna proměňovat. Takže se tu budou objevovat i takovéto glosy, vedle těch na které jste zvyknutí, které budou i nadále sledovat úpadek klasické chatové scény. Jednak proto, že bych vám rád rozšiřoval obzory, druhak též z důvodu, že bych se rád pokusil o částečnou proměnu čtenářstva, řeknu to napřímo, ono na těch klasických chatech už zůstává v dosti velkém procentu jen nekulturní, neinteligentní, nezajmavý, neúspěšný, nic moc umějící sajrajt. A Já bych rád oslovil i jiné publikum, aniž bych samozřejmě přišel o to stávající. Upřímnost mi nikdy nechyběla, jsem Azazel, na přetvářku a pokrytectví jsou tu mnozí jiní.

Možná si teď říkáte, vy zasvěcenější, proč píši zrovna o tomto projektu, když takových podobných je povícero. Máte jistě pravdu, vybral jsem si tento, který je určitým způsobem i halasnějšími weby propagován. Víte, ono je to jako s těmi rouškami proti koronaviru, je fajn je nosit, ač vás plně neochrání, ovšem vždycky je lepší dělat aspoň něco, než vůbec nic.


A jaký bude závěr této glosy? Už jsem ho asi naznačil, vždycky je lepší než nic, podniknout aspoň něco. Moje milé čtenářky a milí čtenáři, všichni jsme v situaci, kterou nikdo z nás nezažil od konce války, jsme omezováni na našich svobodných právech, díky nemoci COVID-19, ovšem děláme to pro sebe, buďme ohleduplní a dodržujme nařízení vlády, nikomu z nás se to nelíbí, nikdo nepropuká v nadšení, ale je to holt třeba. Já jsem mnohdy psal, že jsem vítězný typ. Věřme si, že my všichni zvítězíme, nad koronavirem, žádný boj není snadný, v této válce můžeme zvítězit jen tak, že se proti koronaviru spojíme. Jsme všichni na jedné lodi. Držte se :)

Anděl Azazel


Nejnovější články AzaNovin

http://azanoviny.wz.cz/2020/03/25/postovni-zpravy-v-datovych-schrankach-zdarma/
http://azanoviny.wz.cz/2020/03/18/meet-vpsfree-cz-bezpecna-videokonference-zdarma/



http://azanoviny.wz.cz/2020/03/10/dokument-dopamin-mobilni-zombie/
http://azanoviny.wz.cz/2020/03/08/eu-zvazuje-navrat-vymenitelnosti-baterii-v-mobilech/

http://azanoviny.wz.cz/2020/03/07/giggle-socialni-sit-jen-pro-zeny/

http://azanoviny.wz.cz/2020/03/07/facebooku-microsoftu-i-googlu-kazi-koronavirus-plany/


http://azanoviny.wz.cz/2020/02/28/google-chce-po-amaricke-vlade-obnoveni-spoluprace-s-huawei/


http://azanoviny.wz.cz/2020/02/25/u-mladych-jede-tiktok-instagram-a-facebook-je-pro-ne-nezajimavy/


http://azanoviny.wz.cz/2020/02/21/vrati-se-windows-na-mobily/
http://azanoviny.wz.cz/2020/02/21/prvni-pohled-uvitaci/
http://azanoviny.wz.cz/2020/02/21/defender-pro-android-a-ios/



Komentáře

  1. Opět pár čísel o návštěvnosti "slušných" místnotí na chatech..

    (18:30) XChat 105; Chatujme 58; SuperPokec 26; Libimseti 17; Chat.cz 23/16
    (20:00) XChat 130; Chatujme 67; SuperPokec 24; Chat.cz 26/21; Libimseti 16
    (21:40) XChat 146; Chatujme 63; Chat.cz 29/23; SuperPokec 22; Libimseti 19
    (23:20) XChat 83; Chatujme 25; Chat.cz 33/18; Libimseti 9; SuperPokec 8

    Lepší už to nebude.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  2. ::::::::::::: Anathema na Chatujme vstal z (ne)mrtvých :::::::::::::

    Napostoval do svého Metalu a Literatury po mnoha měsících několik příspěvků. V Metalu jedním z nich je například tento:

    "Chyběl jsem vám v tom porkyteckým návalu sráčů pokrytců z diskutníků, chceme .............­...bohujme.cz ? Když už jsme se zbavili Víti Jupitebla a Karla a byl na týden klid, má to tu být 666x horší?????"

    A-A

    OdpovědětVymazat
  3. ::::::::::::: Postřehy z chatů (20. březen) ::::::::::::

    SUPERPOKEC - Je již naprosto jasné, že místnost "Domácí výroba" z Chatujme se definitivně přesunula na SP. Na Chatujme je roomka trvale uzamčena s popiskem "Místnost se brzy zruší". Naopak na SP Horkykafex uveřejnila na diskuzním fóru této místnosti toto "Vítejte na fóru naší místnosti a přeji krásné povídání. Vaši správci".

    CHATUJME - Místnost ANP je pořád prázdná a jen ji udržuje při životě BOT admina Láva, to je prostě pro mě naprosto skandální. Co se týče diskuzí, tak nic nového, nedávné postování Anathemy nemá zatím žádné pokračování. Mimochodem byl prý zahlédnut oné noci v jedné místnosti s Lávou a LuRym. Nu, to by mě zajímalo jaké hovory tam chlapci vedli? Vás některé také, že.. ovšemže? :D

    LIBIMSETI - Na diskuzích veskrze jen Guru Kouba, v poslední době se tam objevil opět ten html megaspam. To je opravdu na zavření tam. K ničemu už to neslouží.

    XCHAT - Zdejší Fórum je již opravdu jen fór, neb tam jen v těch hravých diskuzích typu aa bb, Násobilka 2, Odčítame po jedné atd. atd. "spamují" Haluška se Zoomkem, občas se k nim přidá dinosaurus Blimakr či Angel8Lady (admina, přítelkyně Prazdroje /jestli se teda nic nezměnilo, nesleduji bulvární zprávy :D/) či Mish.ka něco napostuje do Obrázkových čísel (admina též).

    CHAT.cz - Tady budu trochu bulvárnější, neb z tohoto chatu není v podstatě nikdy informovat o čem, tedy o něčem kloudném, tak napíši, že uživatelka Masozrava_pampeliska (též zdejší komentující Klára) má diky pouze tomu, že se baví s tím hrozným Azou, asi Azakoronavirus, že se ji všichni vyhýbají, v poslední době se s ní nebaví už ani Akanes (ale to může být třeba kvůli zákazu jeho přítelkyně Daisy, nevím :D).

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jen dodám, že v případě MP a Akanes ta možnost v závorce padá (Ověřeno)

      A-A

      Vymazat
  4. ::::: Zprávičky z chatů (sobota 21.03.) :::::

    XCHAT - Tady už Ataka nevydržel karanténu v zákazu plivání svých prudičsko-práskačsko-slizounských jedů a neskonalou touhu po zvidětelnění (svého maločlověčenství) a napostoval na fórum ku své místnosti Komouš výchova po čase jakýsi blábol. Podívat se na to můžete ZDE

    LIBIMSETI - Koronavirem se v poslední době nechal inspirovat i hyperspamer Guru Kouba na diskuzích Libimseti. Diskuzní fóra Libimseti ZDE

    CHATUJME - Čerstvá novinka na Chatujme nese označení v1680 a je z dnešního dne, tedy 21.03.2020: Diskuze - hodně zanořené příspěvky namísto smrsknutí půjde číst scrollováním do strany. Více vám k tomu v tuto chvíli neřeknu, ještě jsem neprozkoumal, páč se mi chce klikat na tamní diskuze čím dál tím méně (jo bloger trvdý chleba má). Na novinky "Co je nového?" se můžete podívat ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat
  5. Po delším čase si dáme zase klasické statistiky návštěnosti chatovacích portálů (21.03.)
    Legenda: Portál (Chat celkem - Chat pokec)

    == 08:00 ==

    XChat 810 (679 - 19)
    Libimseti 99 (27 - 20)
    Chatujme 98 (28 - 27)
    SuperPokec (22 - 22)
    Chat.cz (5/3 reg - 5)

    == 09:10 ==

    XChat 1080 (804 - 63)
    Libimseti 126 (40 - 22)
    Chatujme 126 (41 - 38)
    SuperPokec (23 - 23)
    Chat.cz (8/6 reg - 8)

    == 10:20 ==

    XChat 1245 (900 - 66)
    Libimseti 195 (47 - 18)
    Chatujme 158 (50 - 47)
    SuperPokec (31 - 31)
    Chat.cz (8/7 reg - 8)

    == 11:30 ==

    XChat 1343 (974 - 70)
    Libimseti 186 (54 - 23)
    Chatujme 141 (50 - 42)
    SuperPokec (31 - 31)
    Chat.cz (11/7 reg - 11)

    Jeden by řekl, že nouzový stav ohledně koronaviru povede k navýšení návštěvností. Lidé nikam moc nemohou, ovšem hle hle, ono se nic takového neděje, velebída jako vždycky. Dumám, co by se z toho dalo vyvodit za závěr? Nu.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  6. ::::::::::::: Již zítra! : Oči pro pláč nebo úsměv na líci ? III. - Autorka: Nicnechapu :::::::::::::

    Poslední část trilogie "Očí pro pláč" od Nicnechapu je již vytvořena. Publikovat jsem se ji rozhodl zítra, tedy v neděli 22. března. Bude převážně z prostředí Chatujme, víc neprozradím, ač už jsem ji celou četl. Nechte se překvapit, myslím, že některým se nebude číst dobře. A víc už ani muk. Takže zítra, milí čtenářové!

    A-A

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Policie jako největší Úřední slídil - Ceny Velkého bratra

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Notesoo - Spadla klec. Definitivní konec české sociální sítě

Co měsíc dal - Březen 2024

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Čtyři roky na Twitteru

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?