Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Nový vzhled Facebooku. Máte ho? Líbí? (Verze XG)


(Původní článek pro AzaNoviny)

Nový vzhled Facebooku si mohli někteří z nás již vyzkoušet, nyní Facebook nasadil svůj "new design" globálně všem. Nemusíte ho samozřejmě používat, nemusíte na něj přecházet, je to jen na vás.

 

Zrdoj: (všechny obrázky) Já Anděl Azazel

Pokud se vám nezobrazila přímo v hlavním panelu výzva k vyzkoušení nového zobrazení Facebooku, tak si můžete kliknout na šipku v pravém horním rohu, kde najdede kolonku "Přepnout na nový Facebook". Pokud ji tam ještě nemáte, tak se vám tam jistě brzy objeví.


Facebook vám nabídne možnosti vzhledu (světlý - tmavý), Já jsem zvolil tmavý. Můžete mezi nimi kdykoliv přepínat. Stejně jako se můžete vrátit úplně k "starému" Facebooku, pokud se vám ten "nový" nebude líbit.





Nový Facebook opravdu působí svěže, dyzajnově čistěji a rychleji se načítá.




Co říci závěrem? O mně je známo, že z tisice a jednoho důvodu nemám moc Facebook rád. Každopádně musím říci, že tímto zajímavým a moderním vzhledem má u mě Facebook jedno velké, ač bezvýznamné, plus.

A co vy, jak se vám nový Facebook líbí? Budete ho používat, anebo setrváte u starého "světa pod modrou lištou"?


Anděl Azazel, AN


V XG verzi tohoto článku budeme ještě pokračovat. Tedy přidám jen klasické zakončení, které je u mých glos pravidlem.

Tedy. A jakaý bude závěr této glosy? Ano, vzhledově si u mě Facebook velmi polepšil, opakuji že pouze vzhledově. Opravdu je to nynější prostředí pro mě mnohem příjemnější, modernější, svěžejší a po všech stránkách lepší. A co chatovací portály? Ty zamrznuly, zřejmě na věky, někde v dyzajnovém pravěku. XChat, ač již dlouho slibuje nový vzhled, tak má pořád ten z roku snad 2008. Libimseti jede stále verzi 2010, a tady se to zcela jistě už nezmění nikdy. O staré herce SuperPokec snad nemá ani smyslu se zmiňovat. Podobně jako o tyrkysové uniformitě Chatujme. Není všechno jen o vzhledu, samozřejmě, ovšem chatovací portály žijí v pravěku i v mnoha, ne li ve všech, ostatních aspektech. Pak tedy není divu, že na nich přežívá jen hrstrka dinosaurů a pralidí.

Anděl Azazel


Nejnovější články AzaNovin
http://azanoviny.wz.cz/2020/03/25/postovni-zpravy-v-datovych-schrankach-zdarma/
http://azanoviny.wz.cz/2020/03/23/socialni-site-snizuji-kvalitu-kvuli-pretizeni/

http://azanoviny.wz.cz/2020/03/23/mobily-zdarma-a-jine-podfuky-kyberzlocincu/

http://azanoviny.wz.cz/2020/03/23/aukro-zmrazilo-docasne-svoje-provize-u-mobilu-notebooku-a-jine-elektroniky/

http://azanoviny.wz.cz/2020/03/20/novy-vzhled-facebooku-mate-ho-libi/




http://azanoviny.wz.cz/2020/03/18/meet-vpsfree-cz-bezpecna-videokonference-zdarma/
http://azanoviny.wz.cz/2020/03/10/dokument-dopamin-mobilni-zombie/
http://azanoviny.wz.cz/2020/03/08/eu-zvazuje-navrat-vymenitelnosti-baterii-v-mobilech/

http://azanoviny.wz.cz/2020/03/07/giggle-socialni-sit-jen-pro-zeny/

http://azanoviny.wz.cz/2020/03/07/facebooku-microsoftu-i-googlu-kazi-koronavirus-plany/


http://azanoviny.wz.cz/2020/02/28/google-chce-po-amaricke-vlade-obnoveni-spoluprace-s-huawei/



Komentáře

  1. ::::::::::::: Postřehy z chatů (20. březen) ::::::::::::

    SUPERPOKEC - Je již naprosto jasné, že místnost "Domácí výroba" z Chatujme se definitivně přesunula na SP. Na Chatujme je roomka trvale uzamčena s popiskem "Místnost se brzy zruší". Naopak na SP Horkykafex uveřejnila na diskuzním fóru této místnosti toto "Vítejte na fóru naší místnosti a přeji krásné povídání. Vaši správci".

    CHATUJME - Místnost ANP je pořád prázdná a jen ji udržuje při životě BOT admina Láva, to je prostě pro mě naprosto skandální. Co se týče diskuzí, tak nic nového, nedávné postování Anathemy nemá zatím žádné pokračování. Mimochodem byl prý zahlédnut oné noci v jedné místnosti s Lávou a LuRym. Nu, to by mě zajímalo jaké hovory tam chlapci vedli? Vás některé také, že.. ovšemže? :D

    LIBIMSETI - Na diskuzích veskrze jen Guru Kouba, v poslední době se tam objevil opět ten html megaspam. To je opravdu na zavření tam. K ničemu už to neslouží.

    XCHAT - Zdejší Fórum je již opravdu jen fór, neb tam jen v těch hravých diskuzích typu aa bb, Násobilka 2, Odčítame po jedné atd. atd. "spamují" Haluška se Zoomkem, občas se k nim přidá dinosaurus Blimakr či Angel8Lady (admina, přítelkyně Prazdroje /jestli se teda nic nezměnilo, nelseduji bulvární zprávy :D/) či Mish.ka něco napostuje do Obrázkových čísel (admina též).

    CHAT.cz - Tady budu trochu bulvárnější, neb z tohoto chatu není v podstatě nikdy informovat o čem, tedy o něčem kloudném, tak napíši, že uživatelka Masozrava_pampeliska (též zdejší komentující Klára) má diky pouze tomu, že se baví s tím hrozným Azou, asi Azakoronavirus, že se ji všichni vyhýbají, v poslední době se s ní nebaví už ani Akanes (ale to může být třeba kvůli zákazu jeho přítelkyně Daisy, nevím :D).

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jen dodám, že v případě MP a Akanes ta možnost v závorce padá (Ověřeno)

      A-A

      Vymazat
    2. Původně jsem se tam šel rovnou Zrušit úplně a jen závěrem dát pár příspěvků, s Lavou jsem se nebavil Vůbec!!! Ani slovo, jen tam sem tam se přihlásil a nic nekvákl a očumoval. S LuRym jsem se bavil o tamních nynějších poměrech a chtěl jsem znát jeho názor , nebudu nic z toho nějak zmiňovat, ale rozhodnul jsem se, že se "zatím" ještě neodmažu a budu sledovat, do jaké katastrofy se to tam ještě dostane. Nic Podstatného. Samozřejmě jsem konstatoval, že nynější podoba se mi naprosto, ale naprosto hnusí!!!

      Vymazat
    3. @ LichKingAnathema

      Díky za osvětlení pro čtenáře. Katastrofa to je, ano, ono tam vlastně teď už jsou jen ti alelujáři v množství větším než velkém na diskuzích a pak fanklub grantíkova SP-Rádia, nu a krom ještě bábušek u kávičky tam v podstatě nic jiného není. Smutné.

      A-A

      Vymazat
  2. ::::: Zprávičky z chatů (sobota 21.03.) :::::

    XCHAT - Tady už Ataka nevydržel karanténu v zákazu plivání svých prudičsko-práskačsko-slizounských jedů a neskonalou touhu po zvidětelnění (svého maločlověčenství) a napostoval na fórum ku své místnosti Komouš výchova po čase jakýsi blábol. Podívat se na to můžete ZDE

    LIBIMSETI - Koronavirem se v poslední době nechal inspirovat i hyperspamer Guru Kouba na diskuzích Libimseti. Diskuzní fóra Libimseti ZDE

    CHATUJME - Čerstvá novinka na Chatujme nese označení v1680 a je z dnešního dne, tedy 21.03.2020: Diskuze - hodně zanořené příspěvky namísto smrsknutí půjde číst scrollováním do strany. Více vám k tomu v tuto chvíli neřeknu, ještě jsem neprozkoumal, páč se mi chce klikat na tamní diskuze čím dál tím méně (jo bloger trvdý chleba má). Na novinky "Co je nového?" se můžete podívat ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat
  3. Po delším čase si dáme zase klasické statistiky návštěnosti chatovacích portálů (21.03.)
    Legenda: Portál (Chat celkem - Chat pokec)

    == 08:00 ==

    XChat 810 (679 - 19)
    Libimseti 99 (27 - 20)
    Chatujme 98 (28 - 27)
    SuperPokec (22 - 22)
    Chat.cz (5/3 reg - 5)

    == 09:10 ==

    XChat 1080 (804 - 63)
    Libimseti 126 (40 - 22)
    Chatujme 126 (41 - 38)
    SuperPokec (23 - 23)
    Chat.cz (8/6 reg - 8)

    == 10:20 ==

    XChat 1245 (900 - 66)
    Libimseti 195 (47 - 18)
    Chatujme 158 (50 - 47)
    SuperPokec (31 - 31)
    Chat.cz (8/7 reg - 8)

    == 11:30 ==

    XChat 1343 (974 - 70)
    Libimseti 186 (54 - 23)
    Chatujme 141 (50 - 42)
    SuperPokec (31 - 31)
    Chat.cz (11/7 reg - 11)

    Jeden by řekl, že nouzový stav ohledně koronaviru povede k navýšení návštěvností. Lidé nikam moc nemohou, ovšem hle hle, ono se nic takového neděje, velebída jako vždycky. Dumám, co by se z toho dalo vyvodit za závěr? Nu.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  4. ::::::::::::: Již zítra! : Oči pro pláč nebo úsměv na líci ? III. - Autorka: Nicnechapu :::::::::::::

    Poslední část trilogie "Očí pro pláč" od Nicnechapu je již vytvořena. Publikovat jsem se ji rozhodl zítra, tedy v neděli 22. března. Bude převážně z prostředí Chatujme, víc neprozradím, ač už jsem ji celou četl. Nechte se překvapit, myslím, že některým se nebude číst dobře. A víc už ani muk. Takže zítra, milí čtenářové!

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na delší dobu jsem se odmlčela. Tobě jsem psala Azo, že je v práci frmol a děcka doma začínají blbnout kvůli koronaviru. Situace se už uklidnila a dokonce ten slibovaný nový noťas k mým narozeninám mi rodinka dala už teď. Moje poslední dílko jsem pro jistotu poslala ještě ze starého a dneska už píšu sem z nového. Ale je to síla. Už jenom oživit nový noťas stál nervy nejen mě, ale i děti. Kdyby ke mě neměly povinnou úctu, asi by mi řekly něco horšího, než že jsem lama :D:D:D.
      A samozřejmě že i já Tobě a všem čtenářkám a čtenářům Glos přeji, aby jsme toto nesnadné období všichni překonali co nejlépe.
      A máš pravdu- Pampelišce Klárce to moc sluší a jak ona stojí za Tebou, tak já také.

      Vymazat
    2. @ Nicnechapu

      Čímž mě to asociuje, že bych už vážně mohl nablábolit nějakou novou kapitolu podcastu.

      Stojíte za mnou jo, takže tedy Já stojím před vámi. No, tak mě hlavně za mými zády nepomlouvejte, děvuchy :D

      A-A

      Vymazat
  5. ::::::::::::: Postřehy z chatů (22. březen) :::::::::::::

    CHATUJME - Na úvodní straně v boxu Diskuzí přibyla další obměnitelná záložka, tedy Aktuální diskuze byly rozděleny na "Aktuální kategorie" a "Aktuální téma". Jelikož defaultně se zobrazuje Akt. kategorie, pak je to zřejmě snaha po tom, aby při prvním pohledu nevypadal tento box jako pouze a jen alelujářský s pouze a jen alelujářskými diskuzemi.

    SUPERPOKEC - Tam se evidentně zvedla návštěvnost, která je již několik dní trvalejší, takže můžeme spatřit, že dosahuje i od 27 až přes 30 uživatelů. Bude to zřejmě v souvislosti s přechodem místnosti "Domácí výroba" z Chatujme a patrně pár dalších osob, které tu naznačila Nicnechápu, která prostředí Chatujme má samozřejmě, hlavně z minulosti, daleko lépe zmapované.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  6. ::::::::::::: Hranice 95 % "sexoušů" na XChatu překonána! :::::::::::::

    Dnes 23. března v čase 09:20 bylo na chatu XChat celkem 855 uživatelů, z toho 42 ve "slušných" místnostech a 813 v SEXu. Podíl "SEXoušů" tak činil 95,08 %, podíl uživatelů ve "slušných" roomech byl tedy pouhých 4,91 %.

    Má XChat ještě na víc?!

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplný rekord to ovšem zdaleka není, sobotního rána 21. 3. 8:00, tedy před dvěma dny, byl podíl "SEXživlů" dokonce 97,20 procent, jak plyne ze zde uveřejněné statistiky k tomuto dni, kde ta procenta nebyla jen dopočítána!

      A-A

      Vymazat
    2. Viděl jsem, že největší póvl je v místnosti BEZ HRANIC. 110 "lidí" v jednu chvíli.

      Vymazat
    3. @ JeliMán

      Zdá se, že je to kolikrá největší místnost na XChatu, dokonce tam je mnohdy více lidí, než v "Kluci s kluky". Takže se dá i předpokládat, jak říkáš, že se tam bude stahovat ta největší sebranka.

      A-A

      Vymazat
  7. === AzaŽurnál - Další pravidelné statistické šetření návštěvnosti chatů. ===

    Téměř půl roku uteklo jako voda a bude tu v brzké době jarní statistické šetření návštěvnosti chatovacích portálů. Bude probíhat v měsíci dubnu a bude mít určitá specifika. Tedy ne ten sběr dat samotný, spíše jeho výsledky v různých souvislostech, jako je koronavirová pandemie či přesun určité skupiny uživatelů z Diskutníků na Chatujme. A možná i přesuny z Chatujme na SuperPokec. Výsledky budou uveřejněny koncem dubna nebo začátkem května, nechme se překvapit jak vše dopadne. Bude to zase pád jako téměř vždycky?

    AN, AŽ

    OdpovědětVymazat
  8. ======= Zbrusu nový fejeton "Koronavirus mocně ovlivňuje celý svět, na klasické chaty ale nemá vliv žádný." =======

    Tento můj nejnovější výtrus, zabývající se souvislostmi ohledně zvýšeného provozu na internetu kvůli karanténním opatřením a pražádného navýšení návštěvnosti klasickcýh chatů si můžete přečíst, jak už jste zvyklí:

    - přímo na X-Fejetonech ZDE
    - na Xglosách v menu X-Fejetony ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat
  9. Přírodě žel, jedno plus Facebooku oproti Twitteru. v článku jsem psal o tmavém vzhledu na FCB, který jsem si nastavil. Na Twitteru jsem to zkusil též. Blbé ovšem je, že po promazání (historie, cookies apod.) se vrátí nastavení defaultní, tudíž si to Twitter tedy asi ukládá do PC uživatele. Na FCB to tak není, tam pro promazání zůstává stále takové nastavení, jaké bylo před ním. Nu.

    A-A

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Bard se přejmenoval na Gemini

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Blog.cz končí! (XG verze)

Co měsíc dal - Leden 2024

Diskuzní fóra vs sociální sítě