Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Malá postřehová glosa z Facebooku.

Hned na začátek řeknu z ostra, že stále více nechápu, proč tolik lidí používá tuto sociální síť. Mně osobně tam nevyhovuje snad vůbec nic. Celá filosofie Facebooku a jeho funkce a funkcionality mi přijdou zvláštní, omezující, s nemožností vlastních nastavení a vůbec čehokoliv, co by mělo možnosti vlastní invence. Uniformní sociální síť pro blbce. Nu, a tak tam jsou všichni, dokonce i neblbci. No zcela určitě, když jsem tam i tak trochu Já, že.. ovšemže.

Popravdě tolik pro mne nepoužitelných a nezužitkovatelných zbytečností, co je na Facebooku, to se opravdu jen tak nevidí. A vzhledem k tomu, co už jsem zmiňoval, že na této síti jsou snad všichni, tedy celý svět, pak začínám o našem světě a bytostech na něm velmi ale opravdu velmi pochybovat.

Přejděme nyní k aktuální mé konkrétní zkušenosti. Měl jsem v úmyslu zapojit a vstoupit do skupin kolem blogů naší Stránku Archa X (projekt Archivářky a Azazela). Ač jsem se v Nápovědě Facebooku dozvěděl, že i Stránky mohou být členy Skupin, pokud to ta která Skupina tak nastaví, nic takového se nekonalo. Nikde žádná možnost, jak chci vstoupit do skupiny, jen vstup osobního účtu. Nevím, zda li to je tím, že používám novou verzi Facebooku, na které se mi hlavně líbila možnost tmavého vzhledu? 

Facebook Archa X


A když už jsem tedy jako naprostý facebookový nýmand (i přes to, že jsem na Facebooku asi deset let) nenašel možnost jak vstoupit do Skupin jako Stránka, tak jsem se jal dvě Skupiny vytvořit, abych viděl, zdali to správce může nějak nastavit, omezit jen na osobní účty etc. Žádné takové nastavení ve vlastní skupině, tedy jako Správce skupiny jsem nenašel, je tam jen Pozvěte přátele, nastavte Veřejná nebo Soukromá, nahrajte obrázek, přidejte popis. A to je vše.

Skupiny, které jsem založil, se zovou "České BLOGY" a "České PODCASTY"

Facebok České BLOGY

Facebook České PODCASTY


A jaký bude závěr této glosy? Traduje se, že Azazel ví (skoro) všechno, ovšem musím zcela jasně konstatovat, že ve facebookovém světě se ztrácí, nechápe ho, nerozumí mu, a je zmaten jak včelka lesní. Zda li je to způsobené paskvilností facebookového světa je otázka, následována otázkou, proč ho tedy (skoro) všichni používají? A protože jsem člověk, který si rád nechá poradit, pak uvítám vaše názory, postřehy, a rady porady v komentářích.



Anděl Azazel

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

AzaNoviny






✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

Archa X









Komentáře

  1. Do komentářů ještě obecně dodám, že zde se krásně ukazuje, že ne vždy to co je největší a nejúspěšnější, tak musí být zároveň nejlepší. Snad u všeho jest pozvěte přátele, ale co když člověk bude dělat cosi, co není zaměřeno na přátele, anebo na určitý okruh přátel. A tady se jedná i o samotné sdílení. V tomto, a nejen v tomto, byla sociální síť Google plus daleko lepší a smysluplnější, odrážela věci tak, jak se dějí i reálně. Ano, G+ měla kruhy, ty si mohl člověk nadefinovat jak chtěl, takže určité věci sdílel přesně jen s tou skupinou a tedy přesně s těmi lidmi, se kterými to či ono měl sdílet v záměru, neb něco jiného bude zajímat rodinu, něco jiného třeba prcovní skupinu, a úplně něco jiného třeba spolek pejskařů či náruživých kuželkářů. Google plus už ale neexistuje, nikdo na ní moc nebyl a tak jí Google zrušil, vymyšlena nebyla vůbec špatně. Ale holt tupé omezené stádo má svůj Fejs, nu.

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže v nastavení jsem již objevil, že Správce může nastavit kdo může vstoupit do Skupiny, tedy buď jen Lidé, anebo Lidé a Stránky. Jak se vetřít do Skupin ovšem jako Stránka, je mi dále záhadou (je otázka, zda li to v novém stylu zobrazení lze, neb vím, že když jsem používal klasický modrobílý hnus, tak jsem někam v minulosti se stránkou AzaNoviny vstoupil). A mimochodem, proč používám nový vzhled FCB? Protože sice vím, že jsem v té chvíli na FCB ale jako FCB to nevypadá :D Asi jsem získal na klasický vzhled FCB nějakou alergii či co :D Prostě teď už to není "svět pod modrou lištou".

      A-A

      Vymazat
  2. === Nick největší prudičky chatů opět na scéně GymChatu ===

    Tušíte správně, jde o nick wendulinQa, který používala Happyna, a který byl zaBANován, zřejmě asi tedy i smazán, neb tento má registraci 10.08.2020. Starý nick byl k tomu i Certifikován.

    Na profil wendulinQa na XChat.cz se podívejte ZDE

    Ještě bych upozornil na blafy, co jsou pod profilovou fotografií v boxu Vzkaz pro návštěvníky.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  3. === Mrtvola Mach uložen k ledu ===

    Říká se, a pravdou to jest, že moje trpělivost bývá někdy bezbřehá, ovšem jen téměř. Vzhledem k tomu, že i přes ignoraci a nezveřejňování na Xglosách trollského spamování Macha na redakčním mailu AN neustávalo, opakovaně a neustále přicházely nové a nové machosrance, včetně jím upravených kradených fotografií, v poslední době hlavně Jardy Křečka (a jelikož k jedné jeho fotce mám i Já autorská práva, tak i ukradených mně), pak jsem byl nucen jeho mailovou adresu přímo v Gmailu zablokovat a stejné učinit v mém poštovním klientovi.

    A to je snad už definitivně konec Macha v Čechách, neb i na i na chatovacích portálech je likvidován a nemá přístup už snad nikam. Mrtvoly patří k ledu, a Mach už tam zůstane na věky věkův.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  4. === Satanismus od nesatanisty. ===

    To je nejnovější výtrus Anděla Azazela z korábu Archa X. Čtěte na Arše ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat
  5. ARCHA X - Hola hola, rouška volá.
    Tak to je můj nejnovější výtrus pro Archu X, volně navazující na můj článek Kam mizí svobodný svět?. Souběžně s článkem vznikla i podcastová podoba.

    Článek si můžete přečíst na Arše ZDE

    Podcast najdete jak na Arše ZDE, tak na Xglosách v sekci Xkozloviny ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat
  6. Jinak ještě k Facebooku. Já opravdu nechápu, proč Mark nutí uživatelům to, co by si on a jeho společnost představovali. Totálně mě například irituje to vnucování Příběhu, vůbec nechápu, proč tam není nějaký křížek k tomu, abych si to mohl vykliknout, protože nikdy žádný příběh vytvářet nebudu. A kolik nás takových je? A proč tam všichni na tom FCB smrdíte? Mně to nedává smysl. Nu

    A-A

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Bard se přejmenoval na Gemini

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Diskuzní fóra vs sociální sítě

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Co měsíc dal - Leden 2024