Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Tradiční Líbímseti netradičních řešení.

 

Kdysi slavný zábavní portál Líbímseti je tu s námi již osmnáct let, byl spuštěn v roce 2002. Původní provozovatelé prodali server nejmenované skupině investorů v roce 2010. V tu dobu už mohutnil a sílil v České republice Facebook a služba Líbímseti byla již v propadu. Noví majitelé ovšem s portálem neučinili vůbec nic, v podstatě vypadá dnes naprosto stejně jako před těmi deseti lety. Ano, po programátorské stránce do systému nikdo deset let nesáhl, jen ho i dnes ještě nějak spravují administrátoři Pip-Boy a Pan.baron. Že vám to připomíná osud jiného serveru, který nedávno zanikl? Ano, v podstatě totožně tomu bylo i na blogovací službě Blog.cz, též se tam o to po administrátorské stránce někdo staral ale jinak byl portál deset let bez jakéhokoliv vývoje.


Na Líbímseti volí i zajímavé a netradiční řešení, než přejdeme k tomu nejnovějšímu, tak si připomeneme, jak se Libko vypořádalo s GDPR. Zatím co podobné portály XChat či Chatujme podnikly příslušné kroky ku naplnění evropské směrnice, a Já jsem je za to svého času chválil, pak Líbímseti zvolilo úplně jiný přístup. Ve svých Provozních podmínkách v bodě 7. konstatují předpoklad toho, že vložené údaje uživateli nemají pravou identitu a tak se jich GDPR netýká.

Zdroj: Libimseti.cz - Provozní podmínky
 

V poslední dlouhé době sužoval portál, tedy předně jeho diskuze, uživatel Kouba. Mnozí se divili, že proti tomuto člověku nebylo nijak zakročeno, neb si z diskuzí na Líbímseti udělal svůj soukromý blog a k tomu po všech diskuzích zběsile a nepřetržitě spamoval odkazy na své weby. Nakonec Líbímseti přišlo s řešením, opravdu opět úsměvným, neobvyklým a netradičním. Aby se zbavili Kouby, pak zablokovali veškeré odkazy z diskuzí. Po kliknutí na jakýkoliv odkaz nacházející se na diskuzích se vám objeví tato stránka.

Zdroj: Libimseti.cz



A jaký bude závěr dnešní glosy? Diskuze na Líbímseti jsou již dávno mrtvé, stejně jako je v posledním tažení celý portál. Už jsem si několikrát kladl otázku, na co se stále čeká? Pravděpodobně už jen na to, až někdo zhasne.


Anděl Azazel

 

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

AzaNoviny






✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

Archa X






Komentáře

  1. Čeká se až padne Facebook, miliarda blců vypne Notebook, a vrátí se normální lidé na internet.:DDD

    OdpovědětVymazat
  2. ARCHA X - Hola hola, rouška volá.
    Tak to je můj nejnovější výtrus pro Archu X, volně navazující na můj článek Kam mizí svobodný svět?. Souběžně s článkem vznikla i podcastová podoba.

    Článek si můžete přečíst na Arše ZDE

    Podcast najdete jak na Arše ZDE, tak na Xglosách v sekci Xkozloviny ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat
  3. === Aktuální postřehy z chatů - XChat měl výpadek ===

    Na XChatu měli výpadek v souvislosti s SSL certifikáty. Bylo to oznámeno v 9:17 na facebookové stránce XChatu. Ještě před čtvrt hodinou se stránky zobrazovaly nekorektně, nyní by již mělo být vše v pořádku.

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Xchat měl neplatné certifikáty, já osobně musel aktualizovat a restartovat celý komp. Žádný z prohlížečů které známe nebyl schopen Xchat zobrazit.

      Vymazat
    2. === Postřehy z chatů: Haluška se na žluté nespoléhá // Tak určitě :D ===

      Připomeňme si celý odstavec z fóra místnosti 16 let a více:
      Pro web žurnál psychicky nemocného člověka a jeho poskoky, kteří se místo procházek v přírodě věnují nesmyslům a mnou si ruce nad očerňováním druhých, to znamená to, že se nespoléhám na žlutý a nikdy nespoléhala, jsem jenom upřímná,ostrá a férová huba, tak abychom si rozuměli

      Vzpomeňme, jak nedávno ruku v ruce společně jako jedna žena prolétly místností 16 let a více Haluška a admina OpiFka, spolu přišly a spolu společně v jeden okamžik odešly.

      Nu, a nyní se podívejme na OBRÁZEK, s jakým to žlutým adminem je Haluška zamčená v místnosti a na tajňačku v kategorii Film, knihy a počítače, kam nikdo nechodí a nikdo nekouká.

      Opakování matkou moudrosti jest, tudíž TAK URČITĚ :D (anebo možná spíš: Tak urkitě) :D

      Zdroje:
      XChat.cz - Fórum - Stálé místnosti - 16 let a více
      XChat.cz - Chat - Kategorie místností: Film, knihy a počítače

      A-A

      Vymazat
    3. === Další postřehy: ONI jen ONI ===

      Na GymChatu, krom ONI, nikdo moc další nezůstal, to už víme. A tak si už jen ONI hrají, nedostatek uživatelů nahrazují mulťáky, a dělají si co chtějí. Jako v místnosti VIP, kde byla před 21. hodinou tato sestava:

      Cinkyy, Mrsh.ka, meedvidekk, Johny_travnikar, Johny_zahradnik, BoGeMaN, EssoX
      (Zdroj: XChat.cz - Místnost VIP v sekci Volný čas a sport)

      Do místnosti mají vstup pouze certifikovaní, jak vidíte, tak jsou tam nicky Johny_zahradnik a Mrsh.ka, což CRT nicky nejsou, jsou to mulťáci Johny Trávníkáře a adminy Mish.ky.

      Ano, již jen ONI si tvoří pro sebe místnosti jako Kávomilové (v minulosti Kynologie), pro kamarády více prudičsky zaměřené K. výchovu, a když už nějaká místnost ještě pořád funguje nezávisle na ONI, tak do takové jediné funkční větší místnosti nasadí člověka či lidi z ONI, tedy hlavně Halušku, u které jsme se přesvědčili, že tu se žlutou OpiFkou, tu se žlutým Slahy, a když je třeba i tu se samotným provozovatelem Gymem. Tak urkitě.

      Mimochodem v místnosti "16 let a více" bylo před 21. hodinou 24 nicků, předně těch, které ani neznám nebo v dávnější minulosti do roomky ani nechodily, domorodce aby jeden pohledal.

      Smutný a zoufalý svět ONI na smutném, prázdném a zoufalém GymChatu.

      A-A

      Vymazat
  4. Domorodců je na Xchatu jako těch pomyslných jehel v kupce sena.:DDD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. @ Šavlozubý křeček

      Jinak taková s ničím zde nesouvisející informace, ale že jsi ten psí nadšenec, tak dneska máme Mezinárodní den psů :)

      Novinky.cz

      A-A

      Vymazat
    2. Tak to musím otevřít láhev a připít všem hafíkům.

      Vymazat
    3. Ahoj Křečku.

      Konečně jsem se urvala a mám čas napsat.
      Pročetla jsem si Tvůj rozhovor s Azou a moc se mi líbí !!! Opravdu moc !
      Zaujalo mě, že se jmenuješ Jaromír, hned mě napadl Jaromír Jágr a jeden Jaromír z pohádky. Nemůžu si vzpomenout na název, ale hrál tam dvojroli Pavel Trávníček- Jaroslav a Jaromír, nebo to byl Jaromil ?

      Taky jsi psal, že by pomohlo XChatu, kdyby ho koupil někdo jiný, myslíš si, že v této době má ještě někdo zájem si nějaký chat koupit?

      Taky jste se s Azou bavili, odkud jsi- jižní Čechy a okolí rodiště Zdeňka Trošky- tak to žiješ v opravdu krásném kraji.
      A taky jsi se rozepsal o psech . Aljašský Malamut je moc hezký pes a mě se vybavilo, že kdysi dávno na Lidech.cz byl nick,, Malamut,,
      Moje rodinka se shodla na tom, že bysme si pořídili taky pejska a volba padla na francouzského buldočka. Chtěli bysme toho černého , tak už máme vysněný dáreček pod stromeček.

      Ten rozhovor se mi líbil zatím ze všech rozhovorů nejvíc. To se vám povedlo kluci !!!

      Vymazat
    4. @ Nicnechapu

      Ta pohádka se jmenovala Třetí princ, dvojroli tam i hrála krásná Libuše Šafránková, páč jak se nakonec ukázalo, ty princezny byly dvě, že.. ovšemže.

      Jinak díky za pochvalu ohledně rozhovoru, Já osobně si u nich netvořím nějaké žebříčky, u mě je vždycky důležité, jaký z toho mám konečný pocit, a zatím jsem měl ze všech rozhovorů pocit dobrý a pozitivní, každý ten rozhovor byl trochu jiný, ale myslím, že se zatím povedly všechny.

      A co se týče XChatu, spíše tedy už nyní GymChatu, tak tomu v tuto chvíli nepomůže už nic, ale ano, pokud by ho tehdy, a Já jsem o tom mnohokráte již psal, koupil XChat někdo jiný, a dle vlastních slov Gyma byli ještě dva další zájemci, tak by bylo zajímavé sledovat, jak by to pod jinými majiteli dopadlo, myslím že hůře, než v jakém marasmu a prázdnotě se nachází chat nyní, by to dopadlo sotva.

      A-A

      Vymazat
  5. Dnes si po čase ukážeme návštěvnost na chatovacích portálech v segmentu chat "slušné místnosti".

    === 26.08. ===

    12:45 - XChat 64; Chat.cz 26; Chatujme 23; Libimseti 13; SuperPokec 11

    19:00 - XChat 68; Chatujme 46; Chat.cz 20; SuperPokec 17; Libimseti 16

    20:30 - XChat 104; Chatujme 36; Chat.cz 28; Libimseti 24; SuperPokec 19

    22:00 - XChat 89; Chat.cz 45; Chatujme 27; Libimseti 24; SuperPokec 12

    23:00 - XChat 86; Chat.cz 38; Libimseti 23; Chatujme 22; SuperPokec 9

    Výše se hovoří o marasmu GymChatu, což když si vezmeme, že před koupí Gymem a jeho partou tam jen v samotné jedné místnosti Bezva flirtík bývalo ještě tehdy ve večerních hodinách více jak 150 lidí, tak dnes není tolik ani ve všech 6 "slušných" kategoriích dohromady.

    Další pohromou je Chatujme, jak vidíme, ta návštěvnost je příšerná, v některých časech se propadá dokonce za Chat.cz, a pokud by se brala celková návštěvnost, tak bude jednoznačně, zvláště opět v určitých časech, za Libimseti. Nu a jeho spřátelený chat SuperPokec, tak ten už opravdu míří k číslům bývalého BezvaChatu, takže je otázka, kam to celé pánové LuRy a Grantík přivedli, jaký výsledek má jejich společný projekt Chat Rádio, a jak a čemu pomohla adminská přítomnost a zatažení Grantika na Chatujme? Na to nechť si odpoví každý sám. Mimochodem v nějakém příštím "Postřehu z chatů" se budu věnovat Diskuzím, neb jsem se na Chatujme nedávno po čase nalogoval, tak vám předám své poznatky.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  6. === Co se chystá ===

    29.08.2020

    ... aneb plány (nejen) Xglos do nového školního roku.

    XGLOSY

    Co se týče řady "Hovory X", pak by měl vzniknout rozhovor se Somnií, následně přijde na řadu "Rozhovor naruby", kde otázky bude klást Nicnechapu a odpovídat Já.

    Mělo by dojít i na již avizovaný článek od sousedů ze Slovenska, tedy z prostředí portálu Pokec.sk.

    Další glosy přinese sám čas a má tvůrčí a nápadová invence.

    POHLEDY A-A (AZANOVINY)

    V průběhu měsíce září bych rád napsal jeden až dva Pohledy, zřejmě k aktuálním tématům a dění.

    ARCHA X

    I zde jsou tradičně v plánu 1 - 2 články pro společný projekt s Archivářkou, tématem by mohly být například sochy či nějakým způsobem pojatý astrologický článek, anebo úplně něco jiného, co ještě v tuto chvíli ani sám netuším.

    AZAPOET

    Neb poslední AzaPoet byt napsán a namluven 4. července, pak by bylo záhodno, kdybych v září vytrousil nějakou novou říkanku. U všech září, básník září.. (tomu se myslím říká, dle Járy Cimrmana, absolutní verš :D)

    XKOZLOVINY (ARCHA X)

    Zde bych to rád spravedlivě podělil, tudíž uvažuji, že by mohla vzniknout jedna epizoda čistě jako Xkozlovina a jedna epizoda ze série Archa X.

    Nu, a u dalších neplánovaných věcí, se nechme překvapit, co s sebou přinesou zářijové dny.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  7. ::::::: ARCHA X: Přeceňování racionality :::::::

    Lehce filozoficky, a možná i mysteriózně laděný nový článek Archivářky s názvem "Přeceňování racionality" byl publikován na Arše. Můžete si ho přečíst ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat
  8. === GYMJWM v 16kách ===

    Večer až do této doby byl k vidění na XChatu v místnosti 16 let a více sám GymJWM. Posledně v místnosti řešil a vyexpedoval a zaBANoval Hida, jaký účel má dnešní jeho návštěva mi zatím není známo.

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I dnes, v pondělí posledního srpna, pobývá GymJWM v místnosti "16 let a více". Zřejmě vyslání zástupkyně "ONI" GymChatu HFlower nestačilo, a tak se jal, v poslední větší místnosti v neero kategoriích, na vše dohlédnout osobně. Ano, zřejmě je třeba zajistit, pokud by tomu tak nebylo, jestli i v Šestnáctkách je ten správný GymChat, tedy místo libé pro Gyma a jeho kamarády, zda li vše odpovídá, aby náhodou ani tato místnost nebyla "pro lidi", páč na lidi sere pes.

      Jak to s místností nakonec skončí? Nu, pravděpodobně tušíte správně, jako se všemi ostatními místnostmi, že.. ovšemže. Myslel jsem, že to Gymovi už takhle stačí, když si tam zůstali už "skoro jen ONI", ale ne, on zřejmě chce docílit, aby tam byli "už jenom a úplně jenom ONI".

      A-A

      Vymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Bard se přejmenoval na Gemini

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Blog.cz končí! (XG verze)

Co měsíc dal - Leden 2024

Diskuzní fóra vs sociální sítě