Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Hovory X - Díl čtvrtý: HardBoy


Jméno mého dalšího rozhovorového hosta možná některé překvapí, tedy spíše ta skutečnost, že se uvolil k poskytnutí rozhovoru v rámci řady zvané Hovory X na, pro některé nenáviděných, Xglosách. Jeho xchatová přezdívka je HardBoy, civilním jménem je Honza a po světě už chodí plných 37 let. Řadí se mezi xchatové dinosaury a služebně nejstarší aktivní uživatele, založení profilu na legendárním XChatu se totiž datuje před tzv. rok nula, tedy mileniální letopočet 2000.


Odpíchněme se od konce úvodu hned k první otázce. Datum tvé registrace na XChatu je 07.12.1999, čímž se zas moc aktivních uživatelů nemůže pochlubit, i současný majitel (jeden ze čtyř společníků 42ideas s.r.o) a tvůj jmenovec Honza Zálešák (GymJWM), mimochodem kdysi první červený admin pod Centrumem, tak založení jeho nicku se datuje k 02.02.2000. Vzpomeneš si na to, jak a proč a kde jsi narazil zrovna na XChat a ve svých, jestli dobře počítám, 16 letech se na tomto portálu zaregistroval? A vnímal jsi odkup XChatu Centrumem a posléze rozepře s tvůrci XChatu, kdy došlo k oddělení a původní tým začal provozovat vlastní portál s názvem Xko?

Trochu předběhnu - kdyby se v letech 2008-09 všichni nepřestěhovali na Facebook, tak nás tu z minulého století je dost :-)

Můj nick vznikl dokonce dříve, už v říjnu 1999, ale nějakou chybou v tehdejší databázi se nenačítaly hodiny a tak jsem se odmazal a založil znovu. Tyhle dřevní doby XChatu si pamatuju opravdu málo, chodilo se sem klasicky z výpočetky ze školy a dost se kravilo po místnostech. Starší spolužák dokonce i věděl jak přecházet mezi nima jen přepisem v příkazovém řádku :-D No byly to zajímavé doby.

K přechodu pod Centrum si pamatuju, že jsem někde komentoval dění (srpen-září 2000), velká většina lidí zůstala na Xko.cz.

Další vývoj ale netuším, XChat jsme využívali ke komunikaci s lidmi v rámci města, naprosto nám to stačilo. Osobně jsem měl připojení doma až v roce 2004, a to jsem měl kolem 400 nachatovaných hodin.



Co tě vedlo k tomu, že jsi mi na nabídku rozhovoru kývl? Přeci jen naše vztahy nebyly nejrůžovější, tedy předně tvoje ku mně, k AzaNovinám atd., vlastně ani pořádně nevím z čeho tvoje zášť pramenila? A neobáváš se toho, že tě za poskytnutí rozhovoru pro Xglosy někteří lidé na XChatu odsoudí a budou na tebe hledět skrz prsty?

Tak jsem stálým čtenářem AZAnovin už od roku 2015, dříve ty screeny působily až směšně, ale postupem času je znát, že ty provařené osoby na nich se nijak dodnes (pokud jsou stále aktivní) nezměnily.

A tak jednou jsem tě někde vyhodil a Bogy mi poslal ten vzkaz, jo to bylo taky srandovní. Nečekal jsem to. Podruhý mi psal vzkaz, když jsem zaklíčoval ve flirtíku jeho oblíbenkyni Lenču :D To se pamatuje dobře. Ona komunikace s různými administrátory je na dlouhé povídání.

No a jestli mě někdo odsoudí ? Tak zrovna někteří by měli držet jazyk za zuby a pomalu pokleknout :D Ale samozřejmě nebudu jmenovat, oni ví koho myslím.


Dostáváme se k nejožehavější kauze posledních dnů, která zmítala XChat, až nakonec zasahoval i sám GymJWM. Jak ty vnímáš jeho zásah vůči Hideovi, to jak se k celé situaci GymJWM postavil a jak dosti potopil i svého administrátora Gigga? Byla změna atmosféry v místnosti "16 let a více" opravdu tak brutálně jiná, po nástupu dvou SS HFlower a Legendawna? Na Xglosách bylo o této kauze spousta informací, vyjádřil se i sám Hide, popiš nám jak jsi ty vnímal a vnímáš celou tuto nepěknou taškařici svýma očima, svým pohledem?

Nepěkná taškařice - to je ono. Nevím nic o Hideově minulosti, ale vždycky působil jako pan nejchytřejší, co jen zahlcoval sklo blbostma. Jenže co si budeme povídat, teď tam je jako SS jiná liga než za časů Irsaqa a Vapetta :-D Takže to vzalo trochu ostřejší spád. Kdyby byl chytřejší, nenechá se zblbnout řečma o IP adrese. Jenže přiznal ten známý screen a tím své další jednání absolutně pohřbil.

Atmosféra byla jiná, změnila se pravidla, stálých uživatelů se nikdo na nic neptal a instalace proběhla. Ale s odstupem času je znát jako jinde kdysi, že urputnost a odhodlání lidí s výhodami, teda funkcí klesá. Vždy si vzpomenu na novopečené SS ve flirtíku, jejich počáteční snaha bývala až směšná.

GYM zakročil, byl jsem u toho v místnosti. Mohli zakročit i jiní, ale asi potřebovali vedle v místnosti poradit a měli pocit nesmělosti. Ono je to tak pokaždé. Kamarád z ONI vždy pomůže. A jestli Gigga potopil, může se to zdát, ale teď přesně si nepamatuju, jestli ta připomínka o prostudování výsledků ankety nebyla jen jednostranná odpověď od Hidea.



HardBoy © Xglosy


Máme léto, dobu prázdnin a dovolených, roušky jsme už mohli kompletně odhodit, a na chatech se dá po dva měsíce čekat snížený provoz. XChat už tak byl dosti vyprázdněný, hlavně ta neerotická sekce, o prázdninách se nejspíše propadne až skoro na samé dno, jedinou větší místností byly právě Šestnáctky, jinak je tam dosti pusto a prázdno. Jako dinosaurus jistě pamatuješ nejlepší léta XChatu a návaly v obrovských místnostech, zavzpomínej na tu dobu, kdy XChat byl celospolečenským fenoménem. Jak na tebe působí ta současná mrtvolnost a neblahý stav XChatu? A kde vidíš příčiny toho, že bárka s názvem XChat je velmi blízko svému potopení?


Všímám si toho v pondělí v práci, není do čeho píchnout, lidi na XChatu nejsou … :-D Asi pracujou.

Ale popořadě, úplně ty prapůvodní místnosti si nevybavím, jisté je, že dvě stovky lidí v místnosti byly normální. Ale nechodilo se nikam nastálo. Tak 16-17 let zpět jsme se scházeli v místnosti podle okresního města. Tam jsme si vystačili sami a nevím, že bychom nutně chatovali s někým třeba i z Prahy, Brna, Ostravy apod. Kolem roku 2005 to byl samý sraz, certifikace, modrý hvězdičky a do 2008/09 to byl takový zlatý věk XChatu, dle mě.

Během studií jsem navštěvoval třeba místnost Ústí nad Labem a v pohodě se tam pokecalo jak s místníma, tak s lidma z koleje. Vlastně odtamtud byla ta hloupější adminka ENVY :D

Postupně se promazaly místnosti, design se zasekl na roce 2006? Popravdě nevím, proč se i dnes mohu koukat na nějaký Vyvolený …. a hlavně známí lidi to tu zabalili.

A dál už je to stejné, chodí se tam, kde jsou fajn lidi - občas Bezva Flirtík, občas Věkový rozdíl, a poslední rok 16 a více.


Bohužel vždy se najde banda trollů a idiotů, co naruší klid ve jmenovaných místnostech a je potřeba se zabydlet jinde. Nevím, co se loni stalo ve flirtíku, ale lidi přestali pravidelně chodit, SSka na okrasu …. Ve věkovým jsou teď pro změnu Happy free Friends :-D Možná to zabíjí fejkování a mulťáctví - a jak píše jeden známý a často vyhazovaný uživatel - mnozí si v sexu honí jen ego.

No a pak tu je sorta těch debílků v sex. místnostech, co si roky vystačí s jednou větou a jedou jí dokola každé holce/ženě. Ale nikdo s tím nic dělat nebude, protože hlavní je NABONZOVAT ADMINŮM, oni sami nic dělat nebudou. Asi bych měl pít víc kávy a být nad věcí.


V rozhovorech většinou stáčím jednu otázku ku svým hostům na hudbu. V tvém případě netuším, jak náruživý fanoušek muziky jsi a zda li posloucháš nějaký vyhraněný styl. Proto téma rozšířím, a můžeš si vybrat, o čem nám budeš chtít povědět. Co třeba filmová tvorba, anebo počítačové hry, či máš nějakého svého specifického koníčka? Dej čtenářům Xglos nahlédnout i do těchto oblastí HardBoye.

Protože celý XChat je v dnešní době tak trochu punk, i já směřuji k tomuto stylu. Často jsem na koncertech v okolí nebo třeba v Praze, Ústí a tak …

Filmová tvorba … no novinky mě zas tolik netáhnou, ale jsem ujetej na starší seriály, jak z produkce zahraniční nebo Čsl.

Z her ve zkratce - GTA, starší 3D střílečky, závodní NFS, HOMaM a AoE II, ale pak hlavně Czech Soccer Manager :D

A koníčka mám - pár veteránů...teda asi deset :-D



Většina lidí, s kterými dělám rozhovor, poznala a procestovala několik chatovacích a komunitních portálů. Jak jsi na tom Ty, jsi zarytý xchaťák, anebo jsi působil či působíš i na jiných podobných serverech? Za sebe si myslím, že bude platit první možnost, neb jsem tě jinde nikde neviděl. Pokud tomu tak je, co stojí za takovou věrností právě XChatu?

Tady to bude hodně strohé - kolem roku 2010 jsem byl asi měsíc na Lidé.cz
Takže konzerva a pohodlnost :D



A pomalu ale jistě bude náš rozhovor končit. Závěrečný dotaz je ve všech Hovorech X koncipován jako naprosto volné téma. Tudíž, milý HardBoyi, nyní máš prostor sdělit čtenářům Xglos naprosto dle své libovůle co máš na srdci, co bys chtěl aby o tobě ještě věděli, co by v tomto rozhovoru mělo z tvých úst zaznít a ještě nezaznělo?

Tak prvně chci pozdravit ty, co znám osobně - oni vědí, já taky :-D

Pak bych pozdravil ty slušnější adminy, co se ke mně chovali i přes BANy hezky :-)

Potom Pampelišku, jejíž zadek na fotce mě dokopal k dopsání rozhovoru :-D

A pokud to čte, tak v této nelehké době zdravím sociální pracovnici Terezhicku20 aka 01Karamelka01 a připojuji, že ty záznamy z “norníků” nám nasdílel její miláček Vapett :-*



Děkuji za rozhovor



Věchny rozhovory HOVORY X přehledně uspořádané najdete v menu na stránce Hovory X

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

AzaNoviny



✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

Archa X







Komentáře

  1. Odpovědi
    1. @ Pampeliska

      Tak, páč jsme šikovní, že Kláro, tak jsme si to zjistili sami, ty ses pozeptala, mi naťukla, a Já to vygooglil. Opravdu jsem to také nevěděl, páč taková místa nenavštěvuji, takže pro všechny ty, kteří také neví, co jsou to "Norníci", tak se jedná o server, vlastně je to takové diskuzní fórum, kde zákaznici prostitutek si navzájem sdělují své zkušenosti a typy atd. Odkaz sem dávat nebudu, páč Xglosy jsou slušné medium a nebudou odkazovat na stránky s expicitně sexuálním obsahem, že.. ovemže. Ale za ten název si můžete dát tečku a doménu net.

      A-A

      Vymazat
  2. Pár postřehů k rozhovoru:

    No tak jistě, AzaNoviny před těmi více jak 5 lety (to to letí, už jedou 6. sezónu), tak to byly takové omalovánky, Já jsem to sám už přiznával. A pravda, někteří lidé se opravdu za ta léta vůbec nezměnili, což vypovídá o těch lidech, a když, tak k horšímu.

    Mi přišlo správcování Irsaqa, krom těch jeho občasných rozmarů se zákazem šeptání, vcelku i v pohodě, snažil se řešit věci i rozumně a nehrál si na biřice a nemusel dávat najevo "Já jsem tu SS". Dle mě právě na to místnosti umírají, když si je obsadí jedna skupina, která, jak pravil Hide výstižně, si lidi označí jak krávy, onálepkuje, a jede si své kamarádčofty. A když je to k tomu skupina vyslaná Gymem a jeho přáteli, tak je to prostě katastrofa. Určité formy správcování mohou být v nějakých soukromých místnostech, ne v místnostech zaběhlých a dlouholetých.

    Ano, design je tak rok 2007, to bych taky tak tipoval, a patrně se už nikdy nezmění, je to příšerné retro. Dopadne to jako s téměř všemi sliby Gyma a jeho party, to bylo na začátku proklamací o dohnání zanedbaného vývoje a kdesi cosi, včetně nového vzhledu. Každý si může porovnat jeho sliby a realitu po více jak 4 letech. Jen zmrvil co mohl.

    Ano, admini na XChatu vlastně nikdy nic sami nedělali, taky pravda. Další vada, Já si představuji výkon adminské funkce trochu jinak, pak se nelze divit, že někteří uživatelé si na bonzování vlastně založili své působení a hry na XChatu. To je špatně.

    Ehm... a Pampelišky zadek, no ten se už taky stává legendou, jako Azazel :D

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenže zatím co její jistě krásný zadeček nikdy nikdo neviděl, tak o Azazelovi četl již celý svět, a několik světových náboženství si ho nárokuje hned.:DDD

      Vymazat
    2. @ Šavlozubý křeček

      To máš asi nějaké špatné informace, možná ty jsi neviděl. Tudíž, krom tedy tebe, skoro všichni :D Ale musím dodat, a už to tu v minulosti padlo, že se jedná vcelku o normální fotku, to jen aby někteří zase neblouznili :D

      A-A

      Vymazat
    3. Kreckuu, jsem tak rada, ze jsi to napsal, protoze podle nekterych ho videli vsichni :D.

      Vymazat
    4. === Šavlozubý křeček v příštích Hovorech X ===

      Když už se tu zjevil Šavlozubý křeček a je o něm řeč, tedy Jard01, tak ač jsem sice zrušil pevné plány a jízdní řád Hovorů X, tak pokud se nic nepředpokládaného nestane, tak příští rozhovor bude právě s Jardou. Otázky jsou již napsány, tudíž je to už jen na tomto, po HardBoyovi, též dinosaurovi XChatu (GymChatu). Těšte se :)

      A-A

      Vymazat
    5. Já ho taky neviděl :D a přitom by mne jako provařeného prudiči Análníka měl sakra zajímat! :D :D :D

      Vymazat
  3. === Mrtvola Mach stále občas otravuje aspoň přes redakční mail AN ===

    Já ty jeho výblitky sem už ani nedávám, netřeba mrtvolu oživovat, ale když už jsme pod glosou z prostředí XChatu (nově GymChatu), a shodli jsme se, že někteří lidé se opravdu ani za dlouhý čas vůbec ale vůbec nemění, tak se to jako bonus i tématicky hodí.

    Nejdříve vám povím, že jeden z mailů byl skrýn z FBC (to sem nebudu ani na ukázku dávat), nějaké slečny z obce, ve které Mach bydlí. Měla to být údajně jeho přítelkyně, a on k tomu po svém dodal, co že to s ní prý údajně zrovna nedávno dělal. No všichni víme asi jak to je, zvláť, když na skrýnu bylo tlačítko "Přidat do přátel" (divné u jeho údajné holky) ale nejúsměvnější bylo to, že se jmenovala Lenka, přitom to není tak dlouho, co v jiném mailu psal o své údajné přítelkyni též, ta se ale jmenovala Simona. Tak jestli si chlapec nepopletl ruce, jako pravou a levu, či jak to má hozené, že.. ovemže :D

    Nu, a na ukázku sem hodím jeden skrýn z redakčního mailu AN ZDE
    (Poznámka: Tu mailovou adresu už ani nepřekrývám, páč jste se s ní mohli setkat na XChatu, tudíž je to veřejný již údaj)

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak si ještě, jako letní bonusovou humornou vložku, zamachrujem, teda zamachujem. I když humorné, nu, ono je to spíše už jen megagigatragické. Ale tak on Mach stejně chce, abych to zveřejnil, a tak máme pohodové léto, tak co bych neudělal dobrý skutek, on bude aspoň krapet šťastný přešťastný a glosám to neublíží. Ale všeho s mírou (nebo s Mírou), takže po tomto mailu, co dorazil do redakce AN, to zase utneme. Na Machovo výblitky se můžete podívat ZDE

      Vyjádřím se k podstatným věcem. Já nevím co udělal pro XChat a následně GymChat Irsaq, každopádně minimálně je jisté, že mu nijak neublížil, jako SS 16+ udržoval tuto místnost v dobré kondici, co do počtu návštěvníků to postupem byla jediná větší místnost v neero sekci (po totálním rozpadu BF, který vedli spřízněnci s ONI, koneckonců můžeme je vídat v provozovatelsko-adminské místnosti Kávomilové), a ať už měl své rozmary, tak řešil věci spíše s rozvahou a hlavně se mu lidé v roomu nebouřili. Uvidíme kam přivede místnost ONIHaluška se svým podržtaškou Legendawnem. Co se týče Firera, tak ten snad na XChatu ani nikdy nepůsobil, pochází z Lidé.cz, poté se vyskytoval na BezvaChatu a dnes dělá admina na Chatujme.

      Nu, a od slušných uživatelů se přesuneme ku zmiňovaným prudičům, prudiči nikdy nemůžou a nemohli nic dokázat a ovlivnit, Fela byl na XChatu zlikvidován i tím, že se rušily účty neaktivní více než půl roku (mimochodem dříve se tradovalo, že půlka celé databáze s účty je právě Fela :D), Mach se marně snaží pronikat na GymChat, stále je mazán a jsou mu blokovány nové a nové IP. A vyjádřím se ještě k Trashovi, ten je pro mne trochu zklamáním, Já jsem vždy říkal, že jsem ho uznával jako prudičskou legendu, protože opravdu něco uměl, každopádně velikáni vědí, kdy je čas odejít (sám mohu být příkladem, ale i jiní). Dnešní poletování po GymChatu Trashe společně s DonLaFontainem, či zavdávání si dokonce s Happynou, tedy bloudění po prázdném GymChatu je už spíše úpadkem k tragické trapnosti.

      Nu, a jak jsem říkal, Macha opět na čas uložíme do mrazáku, řeč o něm bude v rozhovu ze série Hovory X s Jardou Šavlozubým Křečkem, to mohu dopředu prozradit, neb rozhovor je již v podstatě hotov a už jen čeká na publikování.

      A-A

      Vymazat
    2. === Mach dál spamuje redakční mail AN ===

      Ano, dorazily již další dva maily od Macha, uveřejňovat už je nebudu, jeden z nich jsem přeposlal Jardovi, neb ho v něm hojně zmiňoval (vždycky to tak dělám, i v minulosti, že to jen přepošlu člověku, o kterém Mach výrazněji píše).

      Nu, a my si připomeneme, hlavně pro ty, co to neznají, YTB kanál Macha. Třeba "Miss zadeček 2020" Klára Pampeliška to neznala, ani nechtějte vědět co na to říkala, když jsem jí to ukazoval.. i když ono asi si to umíte představit, páč to bude stejné, co jste si na to říkali či řeknete vy, ono na to ani nic moc jiného se říci nedá, že ovšemže :D

      YTB kanál Macha ZDE
      (!!! Důrazné upozornění: Shlednutí videí na vlastní nebezpečí !!!)

      A-A

      Vymazat
  4. Super rozhovor, plny informaci a bez zbytecne filozofie...hezke :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. @ Pampeliska

      Nu, HardBoy se držel přeci jen trochu zpátky, ale Já to chápu, že nedal některé věci úplně na plná ústa (jak jsme tu zvyklí :D) a zdržel se konkrétností. Naopak velmi oceňuji, a jsem rád, že ku rozhovoru svolil, když si představím některé lidi, jako třeba Fatal-error, ta pokud to zjistí, tak to bude záplava keců a kydů :D, rozhodně jsem rád za výpovď jednoho z pamětníků a veteránů starého dobrého XChatu, který navíc není nijak spojen s mojí osobou. A jak už jsem avizoval, dalším z veteránů bude Jarda Křeček.

      A-A

      Vymazat
  5. === Archa X: Problematika dominantně submisivních vztahů ===

    Archivářka na Arše X publikovala rozsáhlý článek týkající se tohoto tématu zmiňovaného v nadpise. Pokud by měl někdo zájem, článek je k přečtení ZDE

    Nebude ovšem jen k přečtení, vznikne i podcastová verze, kde bude tedy i k poslechu.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  6. === Admin Giggo už druhý den v 16+ ===

    Administrátor přes SS Giggo se v posledních dvou dnech zdržuje v místnosti "16 let a více", patrně si tam chodí jen pokecat, nu ale při tom třeba sleduje místní šum. Rozesílání slečnám sebe sama v oranžovém ručníku, jak mi sám sdělil před pár měsíci, se prý už dávno nevěnuje :D

    A-A

    OdpovědětVymazat
  7. === Sloupek na AzaNovinách "Pohledy Anděla Azazela" ===

    Pátý Pohled Anděla Azazela připomněl probíhající 6. sezónu projektu AzaNovin. A neopomněl ani zmínit nejnovější počin, tedy společnou spolupráci s Archivářkou na projektu Archa X.

    Pohled pátý aneb šestou sezónu s Vámi

    A-A

    OdpovědětVymazat
  8. === Letní prázdninová perlička ===

    KecejChat už ukončil ku konci minulého roku svoji činnost, když si dnes zadáte adresu onoho chatu, pak na vás jukne sám Rederix z obrovské fotografie, nad kterou ještě připsal " Největší king, borec, krutopřísnej člověk byl, je a bude vždy na věky věků: Rederix". Nu, :DD, že.. ovšemže.
    Můžete se na to podívat zde na totmo odkazu https://kecejchat.cz/

    A-A

    OdpovědětVymazat
  9. === Dva nové čerstvé X-Fejetony ===

    Ano, vypustil jsem rovnou dva své fejetonové výplody, první se jmenuje "Kérky, piercing.. a pedofilní komunita.", ten druhý "Lidéčko, Diskutníci, Blog.cz.. a kdo dál?"

    Oba mé tvůrčí výtrusy najdete klasicky jak jste již zvyklí, tedy

    - přímo na publikačním blogu X-Fejetony ZDE
    - zde na Xglosách dočasně v menu X-Fejetony ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat
  10. === X-Fejeton: GymChat (XChat) - Podle nosa poznáš kosa, podle hýčkání prudičů žumpu. ===

    Dámy a pánové, v poslední době jsem fejetonově plodný, a tak se zrodil další s názvem, který vidíte v nadpise. Je o GymŽumpě, o místnosti Věkový rozdíl, o Happyně a dalších nechutnostech. Nebral jsem si tentokráte servítků pražádných. Můj nejnovější výtrus najdeje jako obvykle

    - přímo na publikačním blogu X-Fejetony ZDE
    - zde na Xglosách dočasně v menu X-Fejetony ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat
  11. === PODCAST ARCHA X ===
    Archa X (2) - Problematika dominantně submisivních vztahů
    Nejnovější podcastový počin Archivářky ke stejnojmennému článku z blogu Archa X, korábu na vlnách pragmatismu i emocí.

    Poslechnout si ho můžete:

    - zde na Xglosách v menu Xkozloviny ZDE
    - na blogu Archa X v menu Podcast ZDE
    - na vašich oblíbených platformách a aplikacích

    A-A

    OdpovědětVymazat
  12. === Nick největší prudičky chatů opět na scéně GymChatu ===

    Tušíte správně, jde o nick wendulinQa, který používala Happyna, a který byl zaBANován, zřejmě asi tedy i smazán, neb tento má registraci 10.08.2020. Starý nick byl k tomu i Certifikován.

    Na profil wendulinQa na XChat.cz se podívejte ZDE

    Ještě bych upozornil na blafy, co jsou pod profilovou fotografií v boxu Vzkaz pro návštěvníky.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  13. === Satanismus od nesatanisty. ===

    To je nejnovější výtrus Anděla Azazela z korábu Archa X. Čtěte na Arše ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Bard se přejmenoval na Gemini

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Diskuzní fóra vs sociální sítě

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Co měsíc dal - Leden 2024