Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

 

R.I.P. Lidé.cz

V polovině příštího měsíce dojde k ukončení služby Seznamu Lidé.cz. 14. prosince 2020 tak zanikne legendární značka, která v minulosti byla komunitním serverem s klasickým chatem, diskuzemi a mnohými dalšími službami, později od jara 2014 pak již hlavně seznamkou, v kterou se Lidé.cz přerodilo nasazením zcela jiné verze.

O důvodech konce Lidé.cz či o historii této služby si můžete přečíst v rozsáhlém článku AzaNovin Lidé.cz končí 14. prosince. Tady na Xglosách se ale budu věnovat jiným věcem, tedy jak plyne z názvu, tak lidem a jejich případným dalším působením na jiné službě či výčtu konce starých dobrých portálů obecně. Můžete si připomenout podobně znějící článek z 5. června minulého roku s názvem Kam zmizeli lidé z Lidé?

 

Lidé.cz končí 14. prosince 2020
zdroj: Lidé.cz
 

Začněme tedy tím druhým, ono i konec Lidé.cz je vlastně již konec číslo dvě, tentokráte tedy definitivní. Konec číslo jedna, jak už tu bylo naznačeno, se odehrál v březnu roku 2014, kdy Seznam nasadil naprosto jinou verzi, proti které se strhla nebývalá lavina protestů, lidé chtěli nazpět své staré dobré Lidéčko. Ano, tím pro mnoho a mnoho klasických chaťáků a diskutérů tehdy přestalo jakoby Lidé.cz existovat, neb pro ně bylo nepřijatelné působit na nově nasazené, a pro nás mnohé, paskvilní verzi. A tak si spousta uživatelů hledala nová působiště, na jiných chatech a diskuzích. Nyní se tedy rozloučíme se značkou Lidé.cz již nadobro.



Na jaře roku 2020, přesně 31. března, ukončila činnost další legendární značka, známé obecné diskuzní fórum Diskutníci.cz. Tento portál vznikl 17. února roku 2008 a právě i sem se přesouvala část uživatelů ze starého Lidéčka, tedy těch z diskuzí, které byly dosti podobné. Dnes už tedy více než 7 měsíců ani tato legenda s názvem Diskutníci.cz neexistuje. Můžete si připomenout článek z Xglos z 1. dubna letošního roku s názvem Diskutníci R.I.P. (XG verze)


zdroj: Diskutníci.cz

 

V tomto roce byl ukončen provoz i další velké legendy, tentokráte šlo o blogovací platformu. 16. srpna doblogoval Blog.cz, i o této události informovaly AzaNoviny, a též vznikla verze pro Xglosy, kterou si můžete připomenout ZDE.

Webová aplikace Blog.cz byla spuštěna v srpnu 2005 a stala se rychle největším publikačním systémem na českém internetu. O provoz Blog.cz se do roku 2011 starala společnost Jyxo s.r.o., která stojí za internetovými projekty jako je například stejnojmenný vyhledávač Jyxo.cz. V květnu 2008 získala 100% podíl ve firmě Jyxo s.r.o. společnost TV Nova s.r.o., provozující TV Nova, od roku 2012 je provozovatelem Blog.cz TV Nova s.r.o. Dnes už tedy  měsíce neexistuje ani tato legenda, blogovací platforma Blog.cz.

zdroj: Blog.cz
 

Po výčtu konců legendárních webů přejděme k prvnímu tématu, tedy co bude s lidmi z končící služby Lidé.cz. Asi stojí za zamyšlení podumat, udělejte si to každý sám, moje milé čtenářky a milí čtenáři, co za uživatele na paskvilní verzi Lidé.cz vlastně mohlo zůstat, a samozřajmě co za nové lidi tento portál navštěvovalo. Asi všichni se shodneme v tom, že část uživatelů tvořili nejrůznjší úchyláci a podobné existence.

Když se budeme věnovat těm relativně normálnějším, a to slovo "relativně" je velmi na místě, páč Já opravdu nechápu jak mohli někteří dále na tom paskvilu působit, tak první náznaky přesunů již existují. Například diskuze Metal666 si našla nové působiště na portálu Chatujme. Podívejme se na to na obrázku.

 

zdroj: Lidé.cz a Chatujme.cz
 

Na Chatujme též vznikla a byla ustálena místnost s názvem Lidé.cz a popiskem "pro lidi z lidéčka, pro zábavu a smích, pozdravit je fajn, bez urážek prosím, mydle vstup zakázán". Na XChatu (tedy dnes spíše GymChatu) se zase z ničeho nic probudila a zaplnila místnost v kategorii Seznámení a flirt s názvem Seznamka, která již leta letoucí zela prázdnotou. Nu a když se zamyslíme nad tím, že GymChat má 90 procentní návštěvnost v SEX kategoriích, pak si můžeme zcela dobře představit, a tím se dostáváme zpět k první úchylácké skupině, že se z Lidé.cz na GymChat přesune řada právě úchyláků a podobných živlů, jako by jich XChat už neměl i tak dost, že.. ovšemže.


 

A jaký bude závěr této glosy? Legendy letos padají jak hrušky ze stromu, po Diskutnících a Blogu.cz bude Lidéčko v rozmezí pouhých osmi měsíců již třetí takovou legendární značkou. Staré dobré odchází. Ale což, máme přeci Instagram a TikTok, a jistě budou další nově přicházející úžasnosti a úchvatnosti. Jedno ale zcela jistě zůstane, již několikráte zmiňovaní úchyláci, dokonce na legendě a starém (ne)dobrém XChatu jich pravděpodobně přibude.



Anděl Azazel


✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

 


Komentáře

  1. === Pohled osmý aneb staré legendy mizí. ===

    V podobném duchu jsem pojal svůj nejnovější Pohled na AzaNovinách, který jsem nazval
    Pohled osmý aneb staré legendy mizí.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  2. === X-Fejetony: Třetí vlna migrace z Lidéčka ===

    Třetí vlna migrace z Lidéčka, ano tak jsem nazval svůj nejnovější počin na X-Fejetonech. Jak se na úplném konci dočtete, původně jsem zamýšlel psát o něčem, k čemuž jsem se nakonec ani nedostal. Takže bude pokračování.

    Nový X-Fejeton si můžete klasicky přečíst buď..

    - přímo na publikačním blogu X-Fejetony ZDE

    anebo..

    - zde na Xglosách v menu X-Fejetony ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat
  3. ::: Recepty a vaření - Slané rolády a záviny :::

    Neděle na RECEPTECH A VAŘENÍ byla o Roládách a závinech, tedy těch slaných a masových. Urodil se hned trojlístek receptů: Závin se sýrem a šunkou; Závin se zelím a uzeným masem a Španělská vepřová roláda. Dobrou chuť pejí AzaNoviny.eu.

    Slané rolády a záviny na AzaNovinách

    AN

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ::: AzaNoviny na PINTERESTU :::

      Recepty a vaření jsou v tuto chvíli hlavním hnacím motorem AzaNovin na Pinterestu. Z nějakých nedávných v průměru 300 zobrazení se AN na Pinterestu během jednoho měsíce dostaly k počtu 16,64tis. zobrazení a 12,7tis. počet návštěvníků.

      AzaNoviny na Pinterestu

      A co vy? Ještě nemáte svůj Pinterest? Svůj katalog nápadů, záložkovnu obrázků, katalog inspirací a zajímavostí z celého internetu? Ještě nemáte své Nástěnky a Piny? Svět je o sdílení a interakcích, na Pinterestu nemusíte mít milion přátel, nemusíte čekat dny na nějakou reakci, na Pinterestu si ukládáte nápady, které vidí a sledují ostatní, a třeba si vae nápady taky uloží, stejně jako vy vidíte nápady, které si uložili ostatní, a uložíte si je od nich také. Nemusíte znát jediného člověka a přesto jste součástí komunity těch co hledají, sdílí a rozdělí se o zajímavé věci, které mohou zajímat i vás. Na Pinterestu si každý vybere to své téma, tem svůj obor zájmu.

      Tak na co ještě čekáte? Chyťte si své nápady, páč na XChatu chytnete tak leda úchyláka, na Chatujme ránu krucifixem do hlavy.

      AN a Anděl Azazel

      Vymazat
  4. ::: Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet :::

    Tak to je citát, který tak nějak charakterizuje tyto Xglosy. Někteří například neradi slyší, tedy tady spíše vidí, pravdu o GymChatu. Nu, pojďme si v pár postřezích ukázat pravou tvář tohoto portálu.

    Nejdříve zavítáme na fórum Stálí správci, kde si připomeneme post SS HallucinationFlower

    HallucinationFlower ... 23.11.2020 13:00:54 ... (2487/2491)
    Re (3): Hlášení o špatné SŠ HallucinationFlower
    Odpověď na příspěvek od Yakuza_Like_a_Dragon z 22.11.2020 11:06:16:

    Hele, Danieli, nebo Mešku? *20*, přestaň žvatlat, nebo do toho archivu fakt hrábnu *566* Přesně ten tvůj žvást ohledně rozesílání sprosťáren si na mě aplikoval před 5 lety, kdes měl strachem přetaženou předkožku, takže příště zvol něco, čím se nenapráskáš *2519* Měla jsem za to, že ten amatérismus si vyklepal z rukávu a jsme furt tam,kde kdysi dávno *42* Mach *2009*

    (Zdroj: Uživatelská fóra / XChat / Stálí Správci)

    Připomeňme si, že tehdy šlo o to, že HFlower vyhrožovala Machovi zveřejnením jeho fotografie přirození. Tomu se mimochodem říká sexting. Nu, nyní si ukážeme co Mach naspamoval do redakčního mailu AN..

    OBRÁZEK

    Nevím tedy jak do toho zapadám v bujné fantazii Macha Já, a havně nevím, proč si to řeší skrze AN mail. Každopádně aspoň k něčemu je to dobré, tedy jako ukázka, jak to na GymChatu vypadá a co se tam odehrává.

    Na fóru Stálí správci toho naleznete vícero, jak jste se z odkazu zdroje jistě přesvědčili, i admin Giggo se tam do toho zamíchal. My se podíváme ještě na jiné fórum, a to "Věkový rozdíl" ..

    Stálé místnosti / Sex a neřesti od 18 let / Věkový rozdíl

    .. nejen že v místnosti dlouho řádila největší prudička XChatu všech dob Happyna s nickem PinQi jako by se nechumelilo, pravda nedávno byla na pár dní zaBANována, veleúsměvné, tak ta místnost je vůbec dosti třeskutá, a jak vidíme na fóru, tak tam lítají též neskutečné filtry (zajímalo by mě, kdo tam tak vysoké filtry dává?), jedni si stěžují (Brrroukkk), druzí to schvalují (HardBoy) a do toho něco blábolí admin Giggo.

    Tak i taková je současná podoba portálu. Jak se vám líbí?

    Vítejte na GymChatu!

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ještě si ukážeme jeden obrázek z GymChatu..

      OBRÁZEK
      (Zdroj: XChat.cz
      - Kategorie místností Volný čas a sport (Mrkvička v lednici) a místnost EMO (Hudební styly a kapely))

      Jak vidíme, známý prudič a megamulťák z Komoušova zakládající další prudičskou místnost s mým jménem, sekundují mu SS Ataka a bývalý hlavní admin GymChatu Bogeman.

      Na spodním obrázku přichází na scénu opět Mach. Co tam vymýšlí Ataka za plány, a s kým vším je podniká, nu asi se tam vážně dost nudí, že.. ovšemže. Chápete to někdo? :D

      Takže opět.. Vítejte na GymChatu!

      A-A

      Vymazat
  5. === V Komoušově si Digitální Garáž nenechali ujít ===

    Ve známé prudičské místnosti na GymChatu evidentně Xglosy velmi dobře čtou a sledují, jako například poslední můj počin o Google Digitální Garáži. Jasně to plyne z nového popisku roomky..

    OBRÁZEK
    (Zdroj: XChat.cz - Chat - Kategorie místností Volný čas a sport)

    A-A

    OdpovědětVymazat
  6. ::: Co se chystá :::

    01.12.2020

    Co Vás ještě čeká do konce roku a v roce příštím:

    Měl by vzniknout avizovný rozhovor ze série Hovory X s Bořkem, snad se to do konce roku povede.

    Budu psát glosu o Líbímseti, mohu prozradit, že to bude o tamních webkamerkách a konci Adobe Flashe.

    Stále čekám, jak se vyvrbí záležitost kolem Fór admina na Chatujme, pokud nějaký zvolený bude, přinesu o tom informace ve formě glosy.

    Koncem roku by mohla vzniknout nějaká rekapitulační a bilanční glosa. Na začátku příštího roku bude, to ale na AzaNovinách a za celý projekt, publikována Výroční zpráva o fungování celého projektu za 6 sezón.

    Neočekávaná aktuální glosa může samozřejmě vzniknout kdykoliv, dle dějů a událostí, či mých momentálních nápadů.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  7. ::: Z Blogu AN - Konec roku a tím konec 6. sezóny se blíží. :::

    Celá 6. sezóna, po té 5. konsolidační, byla ve znamení zkvalitňování a profesionalizování celého projektu. Již dnes, měsíc před koncem roku, můžeme prohlásit, že stanovené cíle a směřování celého projektu a jeho jednotlivých částí se podařilo naplnit.

    Každopádně a rozhodně nechceme usínat na vavřínech a už vůbec ne zimním spánkem. Do konce roku nás čeká pokračující optimalizace u hlavních dvou produktů Xmagazínu, tedy u AzaNovin a Xglos. Ke konci roku patrně bude ještě jedna novinka ohledně hlavního webu AN a na začátku roku příštího nás čeká zveřejnění Výroční zprávy celého projektu.

    AzaNoviny.eu - Kvalitní značka s kvalitním obsahem.

    AzaNoviny Xmagazín A-A - Již 6. sezón s Vámi :-)

    OdpovědětVymazat
  8. = Máme prosinec. Vláda Kozoroha a začátek pohanského kruhu roku se blíží. =

    To je můj nejnovější počin z Archy X. Vy, kdož jste ponořeni v křižáckém pojetí Vánoc či v jeho moderní konzumní podobě, to snad ani nečtěte. Ne vážně, neklikejte na to, jděte si raději přečíst Bibli, anebo si vystát frontu na vozík. Nebo si můžete přečíst blog o šminkách. Věřte, že to s vámi na Arše myslíme dobře :D

    Vy, kdož byste si rádi početli, tak můžete ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat
  9. === Hned dva nové X-Fejetony ===

    Slibované pokračování Třetí vlna migrace z Lidéčka (II. díl) najdete pod prvním dílen tady na Xglosách v sekci X-Feejetony ZDE
    - též si nejnovější fejeton můžete přečíst na publikačním blogu X-Fejetony ZDE

    Namyšlené halušky a výhrůžky morálních neautorit. - Tak to je další X-Fejeton, který ovšem najdete jen a pouze na publikačním blodu X-Fejetony ZDE. Má to dva důvody, jednak tady na Xglosách by se to tříštilo s těmi dvěma díly o Lidéčku, a druhak jsem to někomu slíbil, že to přímo na Xglosy nebudu dávat. A Já plním své sliby nejen o Vánocích, že.. ovšemže

    A-A

    OdpovědětVymazat
  10. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  11. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ADMINISTRÁTOR: Porušení Kodexu Xglos - Nevyžádané obchodní sdělení!

      Vymazat
  12. === Lidéčko je od dneška historie ===

    Ano, jak už jsem předběžně informoval v jedné glose, tak čas konce Lidé.cz dnes nadešel. Lidéčko se ode dneška stává historii, na doméně lide.cz se již zobrazuje jen tento text:

    Provoz služby Lidé.cz byl ukončen

    Budete automaticky přesměrováni na hlavní stránku Seznam.cz za 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0 s.


    Tedy to číslo se odečítá, a po 15 vteřinách vás to přesměruje na hlavní stránku Seznamu. Takže se sluší a patří Lidéčku popřát upřímnou soustrast.

    A-A

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Bard se přejmenoval na Gemini

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Blog.cz končí! (XG verze)

Co měsíc dal - Leden 2024

Diskuzní fóra vs sociální sítě