Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Pinterest. Celosvětový katalog nápadů vs. Instagram selfíček.

 


Pinterest je sociální síť, která v současné době čítá více než 322 milionů aktivních uživatelů a byla spuštěna v roce 2009. Slouží hlavně jako bookmarking, tedy k záložkování obrázků. Svým uživatelům umožňuje zdarma vytvářet tematické kolekce obrázků či fotografií, které najdou online, anebo je nahrají přímo ze svého počítače či smartphonu. Vzniknuvší kolekce, které se nazývají Nástěnky, mohou procházet ostatní uživatelé a jednotlivé obrázky z nich komentovat, označovat tlačítkem „Like“ nebo si je přidat do své vlastní Nástěnky.

Tak toto je úvod článku napsaného pro AzaNoviny, zovoucího se Pinterest - Katalog nápadů. Sociální síť a bookmarking v jednom. Doporučuji k přečtení.

 

Psal jsem na Xglosách:  Pokec.sk (XG verze) 



Pinterest i Instagram jsou sociální sítě ku sdílení vizuálního obsahu. Přesto jsou dle mého názoru úplně o něčem jiném. Pinterest je online nástěnka, nástěnka nápadů, inspirací, zajímavého obsahu z webů. Takové shromaždiště, vizuální uložiště záložek. Instagram je platforma sociálních sítí, která se používá ke sdílení videí a fotografií z vašeho smartphonu. Někdy se mu říká růžový Facebook. Dle mého názoru je to plytká aplikace pro plytké, povrchní, přízemní, jednoduché, ničím nezajímavé a nic moc umějící bytosti. Ano, to že tam jsou přítomni i někteří zajímaví, jedineční, umní etc. je dáno tím, že je to aplikace s ohromným množstvím aktivních uživatelů a tedy i vhodná k marketingovým účelům. Já zde mohu zcela jasně a za sebe prohlásit, že si hnus jménem Instagram nikdy nepořídím. Mám své zásady, to už tak u kozorohů bývá.



AzaNoviny mají na Pinterestu firemní účet, který se po nějaké dobé probudil z dočasného spánku, a předně kvůli probuzení se rubriky "Recepty a vaření" na samotném webu AzaNovin se opět více aktivizoval. Během krátké chvíle nabral přes 4 tisíce zobrazení za měsíc.

AzaNoviny na Pinterest

 

Pokud se chcete nechat inspirovat nápady z jakýchkoliv oblastí, ať už jde o vaření, módu, vybavení domácnosti či jakýkoliv obor vašeho zájmu či koníčků, pak mohu Pinterest jen a pouze doporučit.


Všechny díly Hovory X (Speciál Naruby, Anketa X) najdete přehledně na jednom místě 

 
A jaký bude závěr této glosy? Jakýsi anonymní nýmand v komentářích pod minulou glosou prohlásil, že to tu čtou údajně prý jen ti, o kterých píši. Nu, to bych byl v blaženém opojení, pokud by to tu četla většina lidí z Pokec.sk, českých a slovenských blogů, či třeba většina česko-slovenských uživatelů právě Pinterestu. Ano, protože o tom zde na Xglosách již předně píši. Anebo o zajímavých bytostech z klasických chatů, kteří už ale na těchto umírajících platformách většinou dávno ani nepůsobí. Xglosy jdou s dobou, ono jim ani nic jiného nezbývá, neb věnovat se výhradně umírajícím českým portálům jako je GymChat (dříve XChat), Chatujme, Libimseti či SuperPokec by znamenalo umřít společně s nimi. A to Xglosy opravdu v plánu nemají. Že.. ovšemže.



Anděl Azazel

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

 




Komentáře

  1. === Postřehy z chatů (15. listopadu) ===

    Chatujme a Recepty a vaření

    Na Diskuzích Chatujme 11.11.2020 bylo založeno fórum s názvem "Recepty a vaření", právě den poté, co jsem zde na Xglosách propagoval v komentářích Drink Nšoči jako nový recept v Receptech a vaření. Shoda náhod? Anebo jsou na Chatujme - Bohujme na tom už tak špatně, že musí opisovat od AzaNovin?

    GymChat a pokračující atakohnusy

    Podívejte se na obrázek ZDE
    (zdroj: XChat.cz; Kategorie místností Volný čas a sport)

    Vidíme opět vulgárně urážlivou dočasnou místnost, dnes s pozměněným popiskem, který stejně jako předešlý uráží nejen mojí osobu ale i všechny invalidní a fyzicky postižené osoby. Též si povšimněte místnosti Pampeliškov, kterou původní zakladatelce ukradl nick I_o.o_I , což není nikdo jiný než známý mulťák z Komoušova. Vítejte na GymChatu.

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. === Postřehy z chatů (16. listopadu) ===

      Chatujme - Vznik mnoha fór

      Dnes a včera vzniklo na Chatujme v Diskuzích mnoho fór se stejným rukopisem. Nick AsusF5 (Registrace od: 15.11.2020) založil hned 9 (slovy: devět) fór, jako Jennifer Lopez, Demi Lovato, Monika Absolonová, Rihanna či Monika Bagárová, fóra obsahují jen řadu obrázků a videí. Nick skylink (Registrace od: 16.11.2020) založil pro změnu 3 diskuze o seriálech a latinsko amerických telenovelách jako Kachorra či Hříšná láska. Nu, že nestačíte zírat co se to na diskuzích Chatujme - Bohujme odehrává? Jak jsem člověk, který se obecně moc nesměje, tak se musím válet smíchy po zemi, neb brečet se mi nejen nechce ale mám ty neprůchodné oční kanálky, že.. ovšemže :D

      XChat - Filtr 200 v Šestnáctkách

      V neklidné místnosti "16 let a více" na GymChatu je filtr na nachatované hodiny 200 a je to znát na návštěvnosti, kdy v roomce je 9 (slovy: devět) uživatelů. Z toho DS dělá DeadlyRain, což není nikdo jiný než zaBANovaný Vapett alias Mazlík z Libka, na kterého jsou už opět stížnosti z rozesílání svého pohlaví. Další uživatel v místnosti má přezdívku chci.onanistku. Vítejte na GymChatu.

      A-A

      Vymazat
    2. === Postřehy z chatů (17. listopadu) ===

      Chatujme - Šílenost nových fór pokračuje

      I dnes byla založena na diskuzích Chatujme - Bohujme fóra tzv. jak přes kopírák, 1 o telenovele Divoký anděl a další 4 s názvy Taylor Swift, Shania Twain, Kety Perry a Natalia Oreiro. Nickem SMICHOV (Registrace od: 17.11.2020) a ZbynekMagor (Registrace od: 09.11.2020). Neb všechna fóra, jak v minulých dnech od nicků AsusF5 a skylink nesou známky stejného rukopisu, vše jsou to nově založené nicky, pak je více než pravděpodobné, že tyto 4 nicky patří jednomu člověku. Ten by tedy dohromady (tedy se svými 4 mulťáky) založil celkem během tří dnů 18 nových diskuzí, a to jsem ještě možná něco přehlédl. Co na to LURY? Že by nic? Pravděpodobně. A není to vlastně už jedno, jestli stav diskuzí na Chatujme je hrůzný anebo velehrůzný? Asi je.

      A-A

      Vymazat
    3. === Postřehy z chatů (18. listopadu) ===

      Chatujme - Magor z fór řádí dál, nové diskuze, nové nicky

      Ano, dnes od stejného člověka, neb je to stále stejný mustr, tedy úvodní informace a představení, pak řada fotografií či videí, tak tedy od stejného a téhož člověka dnes vznikly zatím další 3 diskuze. Nesou názvy: Walker, Texas Ranger, Vražedné pobřeží a Xena. Vznikly k tomuto účelu i 2 nové nicky Cliff a Nails (oba Registrace od: 18.11.2020)

      Takže suma sumárum za poslední dny vzniko dle stejného mustru již asi více jak 21 diskuzí (přesně se mi to snad nechce ani počítat) a též nějakých 6 nicků jednoho uživatele. Otázka zní, kde to skončí? Kolik nakonec bude takových diskuzí? 40? 60? A kolik si onen uživatel ještě naseká nicků a kolik bude mít celkem mulťáků? 12? 20? A co na to LuRy? Když na toto všechno by krásně postačily diskuze 2 (slovy: dvě). Mohly by se jmenovat Seriály a telenovely, druhá diskuze by mohla mít název České a zahraniční zpěvačky. Toto co předvádí nějaký, s prominutím, "magor", je naprostá šílenost.

      Tady si vypůjčím známou hlášku Jeffa: Tak tam to teda dopadlo -)))))))))))))))))

      A-A

      Vymazat
  2. Ukážeme si po čase návštěvnost chatů, opět té "slušné" pokecové části, tedy bez sexu. A opět hezky česko slovensky..

    = 11:30 =

    Pokec.sk 978
    XChat 63
    Libimseti 11
    Chatujme 26
    Chat.cz 24
    SuperPokec 22

    = 14:30 =

    Pokec.sk 1 128
    XChat 74
    Libimseti 10
    Chatujme 25
    Chat.cz 22
    SuperPokec 16

    = 17:30 =

    Pokec.sk 1 461
    XChat 76
    Libimseti 32
    Chatujme 49
    Chat.cz 25
    SuperPokec 21

    = 19:30 =

    Pokec.sk 1 865
    XChat 99
    Libimseti 22
    Chatujme 50
    Chat.cz 47
    SuperPokec 26

    Propastné rozdíly CZ / SK .. mega giga propastné, že.. ovšemže.

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ::: Mini Anketa :::

      Občas tak přemýšlím, který z těchto chatů zanikne jako první. Už nemáme Lidé.cz (nová verze nemá s chatovacím portálem nic společného), zanikly i BezvaChat a KecejChat. Kdo je nyní na řadě? A koho byste vy postrádali? Tudíž 2 (slovy: dvě) anketní otázky:

      A) Jaký si myslíte že chat zanikne jako první?

      B) Jaký byste chtěli aby zanikl chat?

      A-A

      Vymazat
  3. === Recepty a vaření - Nová várka receptů ===

    Další várka receptů na AzaNovinách. Oslaďte si život s Kokosovými tyčinkami či Skořicovými klubky. Nejen pro pivaře Kachna na pivu s nádivkou. Anebo vyzkoušejte Vepřové kotlety s žampiony, milovníci omáček se mohou inspirovat u Vajec v lososové omáčce. Dobrou chuť přejí Recepty a vaření na AzaNoviny.eu. Klikni ZDE

    AN

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ::: AzaNoviny na PINTERESTU :::

      Recepty a vaření jsou v tuto chvíli hlavním hnacím motorem AzaNovin na Pinterestu. Z nějakých nedávných v průměru 300 zobrazení se AN na Pinterestu během jednoho měsíce dostaly k počtu 16,64tis. zobrazení a 12,7tis. počet návštěvníků.

      AzaNoviny na Pinterestu

      A co vy? Ještě nemáte svůj Pinterest? Svůj katalog nápadů, záložkovnu obrázků, katalog inspirací a zajímavostí z celého internetu? Ještě nemáte své Nástěnky a Piny? Svět je o sdílení a interakcích, na Pinterestu nemusíte mít milion přátel, nemusíte čekat dny na nějakou reakci, na Pinterestu si ukládáte nápady, které vidí a sledují ostatní, a třeba si vae nápady taky uloží, stejně jako vy vidíte nápady, které si uložili ostatní, a uložíte si je od nich také. Nemusíte znát jediného člověka a přesto jste součástí komunity těch co hledají, sdílí a rozdělí se o zajímavé věci, které mohou zajímat i vás. Na Pinterestu si každý vybere to své téma, tem svůj obor zájmu.

      Tak na co ještě čekáte? Chyťte si své nápady, páč na XChatu chytnete tak leda úchyláka, na Chatujme ránu krucifixem do hlavy.

      AN a Anděl Azazel

      Vymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Policie jako největší Úřední slídil - Ceny Velkého bratra

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Co měsíc dal - Březen 2024

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Co měsíc dal - Únor 2024