Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Parler - Svobodná alternativa Twitteru, kterou se snaží umlčet.

 


Parler logo

V sobotu byl ještě Parler v USA absolutně nejstahovanější aplikací. Napomohly tomu nedávné události na jiných sociálních sítích, předně zablokování Donalda Trumpa na Twitteru. Na sociální síť se houfně přesouvalo velké množství uživatelů, a to i z České republiky, to jsem mohl sám na vlastní oči sledovat.

Jenže na řadu nastoupila celoplanetární cenzura a právě v těchto chvílích dosahuje nevídaných dimenzí. Odmítání svobodných názorů internetovými oligopoly došlo tak daleko, že jak Google tak Apple odstranili aplikaci Parler se svých internetových obchodů. K tomu společnost Amazon službu Parler o půlnoci z neděle na pondělí odstranila ze svého hostingu Amazon Web Services (AWS). Parler je tedy v tuto chvíli nedostupný.

 

Aktuálně na AzaNovinách: Alternativy k Twitteru a Facebooku.


Jak dlouho potrvá výpadek sociální sítě Parler se s určitostí nedá říci. Ze samotného Parleru přišly zprávy, že výpadek může být delší než se předpokládalo, neb mnozí další poskytovatelé hostingů odmítají tuto službu na svých serverech.

O sociální síti Parler psaly v červenci minulého roku AzaNoviny, na článek
"Parler – Sociální síť co neoznačuje dezinformace." se můžete podívat ZDE.

Ještě v brzce ranných hodinách jsem si stačil přidat pár známých tváří z Twitteru, které se přesunuly na Parler mezi sledované a zpětně jsem obdržel i pár sledování. V tuto chvíli vám nemohu nabídnout obrázek, jelikož jak bylo řečeno, sociální síť Parler je v tuto chvíli nedostupná, neb jí internetové korporátní oligopoly totálně zařízly.

Parler nedostupný

 

Včerejšího dne jsem publikoval na Arše X související článek s názvem " 1984. Nebudeme držet huby. Zatím to ještě jde." Můžete si ho přečíst ZDE

 

A jaký bude závěr dnešní glosy?


V přímém přenosu vidíme, že korporátní internetoví hráči se cítí už tak silní, že se rozhodli určovat co se smí a nesmí říkat, co je a není pravda, a případně jim nelibé názory a postoje cenzorovat a dokonce likvidovat celé konkurenční sítě. Nikým nevolení zástupci internetového korporátu se jali totalitně určovat celému internetovému světu jakáže je to jediná správná ideologie a odlišné názory se přestávají připouštět. Hnus, flus, šlus! Nu, a LuRy na Chatujme jistě v těchto chvílích chrochtá blahem, že.. ovšemže.

 

Anděl Azazel

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

 Čtěte na AzaNoviny.eu

AzaNoviny - Reddit

Alternativy k Twitteru a Facebooku. - AzaNoviny

MeWe – Váš soukromý život není na prodej #Not4Sale - AzaNoviny
 

 

A-A PROJEKTY - Vše na jednom místě

A-A Projekty


Recepty a vaření

 

Sýrové kuličky - Recepty a vaření
Sýrové kuličky

Pečený losos s fazolkami a koprovým přelivem - Recepty a vaření
Pečený losos s fazolkami a koprovým přelivem

 

Jahody v medovém šampaňském
Jahody v medovém šampaňském

Komentáře

  1. Odpovědi
    1. Njn je to škoda, ale to se dalo čekat že Facebook, Twitter a Instagram se budou snažit udržet u koryta co nejdéle, do té doby dokud budou existovat blbci kteří na nich budou závislí.

      Vymazat
  2. === Postřehy z chatů (12.ledna) ===

    Chatujme

    Paradox - LuRy na svém portálu zveřejňuje nějaké seznamy "závadných" webů, k odkazům na tyto a jiné weby při přesměrování přikládá varování, že může jít o dezinformační web atd. ale přitom přímo na svém portále má nejen dezinformační post, ale dal by se dokonce označit jako poplašná správa. Podívejte se na to zde jako ukázku, či přímo na diskuzích Chatujme viz. zdroj.

    Drnec | Předmět: Lidi tady nejste na Lide.cz

    Za 38 dní expiruje tahle doména chatujeme.cz cvoci !!!!! .Na co si to tady hrajete ? Když Vám to neřekne Martin ze své úcty a hrdsti , tak vám to kurva řekne Lenoch jo Vychataný lenoch vy cvoci !!! Protože to není tady zadarmo Lidi !!!! .. Dejte mu těch pár drobných ( on si to zaslouží) a uvidíte pofíka, ale !!! do té doby opravdu nic není zadarmo tady ... to je server který on platí ale vy to nejste a nespoléhejte na to .. Nebudu Martina financovat mám dost svých projektů, ale doménu mu neseberu tomu věřte a ten kdo ji sebere bude mít co dělat semnou .. s pozdravem Dejv Banány nebudou ...

    (Zdroj: Chatujme.cz - Diskuze - Bylo za socialismu lépe?)

    Úplně pomineme, že dotyčný postovatel neumí počítat, každopádně si tedy upřesněme, že doména "chatujme.cz" expiruje 24.02.2021. V textu se píše cosi o ukradnutí domény apod. a celé to může pro nezasvěcené působit dojmem, že by snad k tomuto datu mělo Chatujme skončit. Předpokládám, že doména bude v termínu prodloužena a nic se neděje. A kdo je Martin, co to tam má údajně financovat, to také netuším co je za blábol. Samozřejmě nemusím vědět vše. Rozhodně ale tento příspěvek naplňuje znaky dezinformací a dokonce snad poplašné zprávy.

    Na závěr tedy AzaMoudro: Kovářovic kobyla chodí evidentně ale opravdu evidentně bosa.

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. AzaWiki - Co je datum expirace?

      Jedná se o datum, do kterého si držitel jméno domény zaplatil. V tento den ale jméno domény nebude zrušeno, jen vstoupí do tzv. ochranné lhůty. Ta trvá 60 kalendářních dní: 30 dní je jméno domény plně funkční, poté dochází k vyřazení a 61. den k definitivnímu zrušení. Tento 61. den již není možné platnost jména domény prodloužit.

      A-A

      Vymazat
    2. To jako že když nezaplatí tak může Chatujme zaniknout ??

      Vymazat
    3. @ Šavlozubý křeček

      Po ochrané lhůtě zanikne doména, tudíž teprve pak by si jí mohl koupit někdo jiný. Po 30 dní po konci expirace bude ještě vše normálně fungovat, byť už je to ta ochraná lhůta. Nevím proč by LuRy neměl neprodloužit doménu, tedy jí nezaplatit, když to tam stále nějak vylepšuje (tedy za mě "vylepšuje" :D). Stejně tak např. doména xchat.cz má datum expirace 27.10.2021, a také nic nenasvědčuje tomu, že by to Gym neměl prodlužovat.

      Moje domény xglosy.eu a azanoviny.eu mají také nějaké datumy expirace a Já je budu muset někdy obnovovat, tedy zaplatit na další období. Xglosy by i tak nezanikly, jen by se vrátily k doméně 3. řádu a byly by tedy plně opět pod Bloggerem, stejně tak AzaNoviny by přešly na dómenu 3. řádu. To se bavíme jen o doménách, pak je tu samozřejmě nějaký placený hosting, kde by přechod na free verzi opět něco znamenal. Ale stejně jako pánové LuRy a Gym, tak ani Já nemám v úmyslu končit a zaniknout.

      A-A

      Vymazat
  3. ::::::: Kritické zhodnocení roku 2020. :::::::

    Tak to je mé ohlédnutí za rokem 2020 z webu A-A Projekty. Jak jsem kritický k ostatním, tak stejně nesmlouvavě hodnotím i své počiny, a ač byl minulý rok z celkového pohledu úspěšný a zdařilý, tak bylo pár jednotlitovostí, kde šlo o neúspěch až propadák. A Já se nebojím ani na své nezdařilosti ukázat prstem. Jedině ten, kdo dokáže být objektivně kritický sám k sobě, má právo být stejně kritický i k ostatním. Článek si můžete přečíst ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat
  4. === Což takhle dát si... květák ===

    Další tvojlísek receptů se ponese ve vůni květáku. Zapečený květák se sýrem a těstovinami, Pečený květák s čočkou a koriandrem a Zapečený květák po orientálsku, tak to jsou ony květákové recepty, které najdete nově na AzaNovinách v Nejnovějších receptech rubriky Recepty a vaření ZDE

    Dobrou chuť!

    A-A

    OdpovědětVymazat
  5. === Postřehy z chatů (15. ledna) ===

    XChat

    Hledá se We.are.anonymous - Prosím vás, najděte už někdo toho Anonyma, nebo přeafektovaný Ataka zešílí. Tedy ještě více než je :D Přečtěte si sami na fóru místnosti KV ZDE

    Neuvěříte (Perverzní ženy) - SS této místnosti na fóru uveřejnila několik bodů, mezi nimi naprostá šílenost, a to v bodě 6., kde se uvádí "všichni návštěvníci místnosti jsou na skle povinni odpovídat na dotazy Stálého správce". Nestačím zírat, co se to na GymChatu děje.

    Libimseti

    Kouba plus Mach, Víťa fuč - Diskuze na Libimseti se naprosto umrtvily, Kouba se již přestal totálně vyskytovat, stejně jako vejlupci Víťa s Machem, ten se samozřejmě nezapomněl ještě před opětovným uložením do rakve po 666. smazat.

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. === Postřehy z chatů (16. ledna) ===

      XChat

      Kauza "Fontána" - Uživatel mirrek zmiňující výhrůžky PČR a další věci, které si přečtěte zde jako ukázku, anebo s dalšími věcmi přímo na fóru Administrátoři z odkazu viz. Zdroj

      mirrek ... 16.01.2021 11:14:08 ... (6603/6603)
      Re: Vážení,
      Odpověď na příspěvek od DonLaFontaine z 06.01.2021 20:03:32:

      Že lžeš a manipuluješ, no tak to je v pohodě, že vytrháváš věty z kontextu, je tvá velmi ceněná dobrá vlastnost. Elitě xchatu, jak sami o sobě tvrdíte, se nedá odporovat.
      Oháníš se tvrzením že jsi muslim, pokud dovedeš napsat že jsi budhistický muslim, tak to znamená že jsi bezvěrec který neví o náboženstvích zhola nic. Že se hlásíš k muslimům, to jen pro to, aby jsi měl koho obviňovat.
      Na závěr,
      mám rád kabaret a ty jsi protagonista kabaretu xchatu.cz, sláva ti za výkony které tady podáváš. :-) :-) :-)

      S přáním mnoha úspěchů

      Miroslav.

      PS: Mám dotaz, kdy mě přijde zatknout policie, jak s elitou mi vyhrožujete, s využitím svých známostí u policie.

      (Zdroj: XChat.cz - Fórum - Administrátoři)

      A-A

      Vymazat
    2. spíš se hledá Halucinace, letos na Xku ještě nebyla.....no hledá....nebo jí spíš ani nikdo nehledá.....

      Vymazat
    3. @ LichKingAnathema

      Ta dle svých vlastních dřívějších slov už na GymChat nemá čas, neb se chce více věnovat soukromým věcem. Dle mých, zdůrazňuji neověřených, informací, má teď mít údajně nějaké lůžkové jednání se Slahym, který nedávno z důvodu nedostatku času položil adminskou funkci.

      A-A

      Vymazat
    4. === Postřehy z chatů (17. ledna) ===

      Chatujme

      Na diskuzích byla zrušena karma, tedy sčítání plusů a mínusů. Bylo to nahrazeno emotikonami, jak říká sám tvůrce LuRy, po vzoru Facebooku. Tedy hlasování se bude týkat jen vždy toho jednotlivého příspěvku, kde se ony emotikony a počet zobrazuje.

      Soukromá poznámka: No jistě, vzor FCB. Holt každý máme jiné vzory, FCB je v dnešní době již nepoužitelná sociální síť, pokud bych tam neměl firemní AzaNoviny či nově Xglosy, tak bych tam už dávno nebyl. Pro svobodné myslící bytosti bych doporučil alternativní sociální síť MeWe, náhrada za Twitter jest Parler (tedy až bude zase zprovozněn poté, co ho BigTech v podstatě zlikvidovaly), a místo Whatsappu, ze kterého nově prchá spousta uživatelů, můžete použít Telegram či Signal. Nebuďte stádo.

      Na další alternativy se můžete podívat v článku AzaNovin ZDE

      A-A

      Vymazat
    5. === Postřehy z chatů (19. ledna) ===

      XChat

      Bezva klábosení - Tato místnost dvou stálých správců Acustic a Xoof hlásí v popisku místnosti, že bude k datu 1. února odstálena.

      Perverzní ženy - Tady se už člověk nestačí divit, co tam za manýry předvádí SS Superja. Už jsem tu zmiňoval jednu šílenost "6. všichni návštěvníci místnosti jsou na skle povinni odpovídat na dotazy Stálého správce" - opravdu nechápu, proč by měl kdokoliv mít povinnost na kohokoliv reagovat a odpovídat mu (výjimkou jest zjišťování administrátora, zda li dotyčný není bot, tam tu povinnost z tohoto důvodu má). A v editovaném příspěvku se objevila další šílenost "!!! PŘI PSANÍ NA SKLE JE DOVOLENO PSÁT V KRÁTKÉ DOBĚ POUZE 3 PŘÍSPĚVKY - VÍCE BUDE BRANÉ JAKO TAPETOVÁNÍ - KICK a OPAKOVANÉ KEY!!! - to jest v podstatě jako by bylo řečeno, nebavte se moc na skle. Ono s tím, jak na GymChatu je opravdu velmi malý počet znaků na jeden post, bych třeba Já jednu jedinou myšlenku musel rozepsat právě tak do 3 řádků, pak už bych asi tedy nesměl nic napsat, páč by to dle Superja byla tapetace. Ono vůbec celé to co předvádí Superja vypadá, že si chce hrát na firera a tím se realizovat. V roce 2021 na GymChatu je to velmi usměvné (a v jistém slova smyslu, ano, perverzní :D)
      Zdroj (XChat.cz - Fórum - Perverzní ženy)

      A-A

      Vymazat
    6. Ono teda ta Superja bude vůbec asi mít méně výkonější šedou kůru mozkovou. Na fóru infoboti se shání po infobotu do místnosti. Pomíjím fakt, že z toho co píše patrně vůbec nemá představu o tom, jak takový bot funguje, co je k tomu vše třeba atd., páč ne každý musí být znalec. Každopádně v roce 2021 chtít vzkřísit infoboty, to může napadnout tak blamážadmina Lávu z Chatujme, anebo právě Superja. Infoboti jsou už asi 666 let opravdu ale opravdu pasé. Navíc pobavila její poslední hláška, kdy jí uživatel Johny_travnikar nasměroval na uživatele Acustic (on píše zkus acustika), který v místnosti Bezva klábosení v minulosti provozoval bota, a Superja se táže, cituji "Jen nerozumím kdo nebo co je "acustika"" :D :D Tak to jen taková zábavná vložka, že.. ovšemže D
      (Zdroj: XChat.cz - Fórum - Infoboti)

      A-A

      Vymazat
    7. Superja je stará lesba vošklivá jak půlnoc kterou nikdo šukat nechce natož jí lízat a tak jí z depresí už jen šplouchá na maják...:DDDD

      Vymazat
    8. @ Šavlozubý křeček

      :D a bez komentáře :D

      A-A

      Vymazat
    9. === Postřehy z chatů (21. ledna) ===

      Libimseti

      Uživatel Vita1971 porušuje zákony ČR

      Vita1971 na serveru Libimseti.cz založil diskuzi "卐 Sudetenland 卐" a vložil do ní další své příspěvky, kde dále používá svastiku, a to ve spojení s výrazem "Národní socialismus" etc., vše jsem napsal do Veřejné výzvy Administrátorům.

      Víťou založená diskuze buď přímo ZDE
      ..anebo na obrázku ZDE

      Výzva Adminům ZDE

      A-A

      Vymazat
  6. ::: Co se chystá :::

    19.01.2021

    Rozhovor ze série Hovory X s Bořkem se zatím neuskutečnil, příroděžel měl jsem toho nejen ohledně Xglos ale i AzaNovin mnoho. Rád bych ovšem v následném období tento rozhovor uskutečnil. Pak bude otázka, co s touto sérií dále.

    V nejbližší době bych chtěl udělat novou Anketu X. Téma nebudu prozrazovat, dotazovaní brzy zjistí.

    Rád bych ještě v lednu vyjel s novou epizodou Xkozlovin.

    Jinak bude i v tomto roce pokračovat nastavení Xglos v tom smyslu, že budu přinášet články z nejrůznějších témat internetu, počítačů, sociálních sítí či mobilů, klasickým chatům se budu věnovat už méně a to hlavně v komentářích, kde budu přinášet novinky a postřehy.

    Neočekávaná aktuální glosa může samozřejmě vzniknout kdykoliv, dle dějů a událostí, či mých momentálních nápadů.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  7. ::::::: AzaPoet XVIII. :::::::

    A je tu AzaPoet XVIII., první AzaPoet v novém roce. Přečíst a poslechnout si ho můžete jako vždy zde na Xglosách v menu AzaPoet ZDE

    Příjemný kulturní zážitek -)

    A-A

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Bard se přejmenoval na Gemini

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Diskuzní fóra vs sociální sítě

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Co měsíc dal - Leden 2024