Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Březen - Měsíc dvou svátků.

 

March - Březen

 

Březen je měsíc čtenářů. Neradujte se ale příliš, že by šlo o vás, čtenáře mých blogových a jiných výtrusů. Dříve se to jmenovalo "Březen - měsíc knihy", z čehož je patrné oč předně kráčí. A v letech 1998 až 2008 jsme tu též měli "Březen - měsíc internetu". Ano, to bylo v dobách, kdy ještě nebyl tak rozšířen. Mimochodem vy odrostlejší, pamtujete ještě internetové kavárny? Nu, a internet byl též k mání v knihovnách, že.. ovšemže.

Nyní už pojďme k meritu věci. Tedy k tomu o čem tento článek bude. Jakéže to ty dva svátky mám na mysli? No přeci ty své. Jmeniny. Ano, v měsíci březnu slavím ony jmeniny dvojí, jednou u mého civilního křestního jména, druhak u křestního jména z mého pseudonymu. Miroslav a Anděl.

Anděl - svátek 11.3.


Původ jména Anděl je řecký a jeho významem jest "nebeský posel". Já jsem ale anděl/Anděl padlý, Já mám své poslání zde na Zemi. Existují i další podoby tohoto jména, jako třeba Andělín, Anďa či Anděloslav (tohle poslední by se mi i líbilo :D). Ovšem jak je známo, Já se vlastně nenechávám oslovovat tímto křestním jménem, takže ani Anděl mi defacto nikdo neříká. Jsem prostě Azazel nebo Aza.

Anděl - v numerologii číslo 9


Osobním číslem jména Anděl je devět - Génius. Devítka je člověk, který podvědomě cítí a ví, kde hledat odpovědi na všechny otázky. Musí si ale zvolit, zda li chce být materialista a zbohatnout, anebo hledat duchovní pravdy a zříci se světské slávy. Když si ujasní, co vlastně chce, pak se vše postupně stane přesně podle jeho přání. Devítky jsou předurčeny k úspěchu, jen se musí rozhodnout a využít své vnitřní zdroje, tedy svou intuici, podvědomí, rychlý odhad jiných a dar předvídat budoucnost. Pak, když už budou připraveni, do cesty se jim dostanou nabídky, možnosti a šance, které jim stačí pouze využít a dosáhnou to, po čem zatoužily. 



Mimochodem, jak jsem zjistil, tak údajně nově od roku 2011 se snad může slavit i 7. listopadu. Uf, to ovšem v tento den proběhla Velká říjnová socialistická revoluce. Takže, Já zůstanu raději u toho března :D 



Miroslav - svátek 6. března


Jméno Miroslav je zcela jasně a jednoznačně původu slovanského. Co se týče významu, tak se zásadně stavím k výkladu, že se jedná o člověka jenž jest "oslavovatelem světa", neb ve staročeštině znamenalo slovo "mír" nejen absenci války, nýbrž i svět. Varintami jména Miroslav je Míra, Mirek či Mirda.

Miroslav - v numerologii číslo 1


Jednička je typickým vůdcem, její schopnosti jsou výjimečné a umí se v každém prostředí dostat do popředí. Vždy kolísá mezi dobrem a zlem, tedy dokáže být dokonalým člověkem, který má pevné mravní zásady, stejně tak ale umí být i zločincem. V lásce potřebuje vášnivého a smyslného partnera, který by jí pomohl najít klid a vyrovnanost. Potřebuje lásku a upřímnost, ale nevyžaduje časté projevování citů. Hodně dává, ale požaduje vždy rovnocenné jednání a přímý rozhovor. Krom jiných znamení, je jméno Miroslav vhodné pro kozorohy, takže to sedí dokonale. Dobře mi rodičové vybrali.



Ano, ano, i zde bude "mimochodem". Záměrně jsem nenapsal jednu z variant jména Miroslav, tedy zdrobnělinu Mireček. Kdo mě trochu zná, tak ví, že tuto zdrobnělinu svého jména naprosto totálně a absolutně nesnáším. Jednak se ke mně vůbec nehodí, druhak obecně nemám rád zdrobnělinky, a také mi vždy Mireček asociuje onoho afričana z Básníků co chodil za Vendulkou utěšitelkou. Shrnuto podtrženo, pokud mě nechcete optavdu naštvat, pak jméno Mireček nejen nepoužívejte, ale opovažte se na něj byť jen pomyslet :D



Dva mé březnové svátky - Závěr


Někdo má a někdo nemá. Někdo tvoří a jiný boří. A kdo nemá ani v apatyce nekoupí. Většina lidí má jeden svátek, a někdo jako Já má dva. Závidíte? Záviďte, hlavně se neciťte provinile. Jistě, všichni vám říkali, že závist je špatná. Ale přemýšleli jste nad tím někdy, zda li tomu tak opravdu musí být? Neexistují případy, kdy je naopak prospěšná? Ale jistě že existují. Závist je motivačními silou ctižádosti, a bez ctižádosti by se těžko dalo dosáhnout něčeho významného. Ale tady ani závisti netřeba, a pokud ano, tak se jí motivujte a učiňte si také vícero svátků, neb "Dělej co chceš nechť je Zákonem". To není nic anarchistického, to je Crowley.



Anděl Azazel



Článek publikován souběžně na blozích Xglosy.eu a Archa X.

 

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

 Čtěte na AzaNoviny.eu

MINDS – Získejte zpět kontrolu nad svými sociálními médii. - AzaNoviny.eu
Koupí ČEZ Vodafone? Jasno bude patrně v létě. - AzaNoviny.eu
Statistiky - únor. AzaNoviny



A-A PROJEKTY - Vše na jednom místě

A-A Projekty


Recepty a vaření

Veganské kokosové kari - Recepty a vaření - AzaNoviny.eu

Veganské kokosové kari

Chlebové cibulové placky - Recepty a vaření

Chlebové cibulové placky

Fazolový salát s tuňákem - Recepty a vaření

Fazolový salát s tuňákem


Komentáře

  1. ::::::: Recepty a vaření :::::::

    Houby, houby a zase houby. Ač není houbařská sezóna, tak je tu nový trojlístek receptů v rubrice Recepty a vaření na AzaNovinách. Recepty najdete jako všechny nově přidané na úvodní stránce rubriky v sekci "Nejnovější recepty". Anebo přímo v kategorii "Houby" ZDE.

    Dobrou chuť!

    AN - Recepty a vaření

    OdpovědětVymazat
  2. ::::: Xglosy změnily faviconu :::::

    Na blogu došlo ku změně favicony, a to v rámci změn v celém projektu Xmagazínu A-A, kdy favicony byly maximálně zjednodušeny a stylově sjednoceny. Týká se to tedy dále i hlavního webu AzaNoviny.eu, blogu AzaNovin a publikačního blogu Xglos X-Fejetony.

    Na všechny nové favicony se můžete podívat na blogu AzaNovin ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat
  3. === Postřehy a zprávičky nejen z netu (7. března) ===

    Jak vidíte, změnil jsem název aktuální, novinkové, postřehové rubriky, kdy házím sem do komentářů různé postřehy. Tedy různé, různé budou pravděpodobně od teď, neb zatím se to týkalo výhradně chatů. Jenže o těch se kolikrát nedá napsat vůbec nic, páč se tam mnohdy nic neděje. Nu, posuďte si sami, co jsem dnes jen postřehl..

    :: Chatujme ::
    LuRy by měl vychytat na Chatujme stránku "Admini online" v Nápovědě, neb v tmavém režimu jsou některé řádky nečitelné (člověk si může pomoci obtažením předpokládaného textu). Ukážeme si to pro ty, kteří nejsou registrovaní nebo přihlášení, aby viděli jak to vypadá. Obrázek ZDE
    (Zdroj: Chatujme.cz - Nápověda - Admini online)

    :: Libimseti ::
    Tam mi na diskuzích známý Víťa přeje v jednom příspěvku smrt, v jiném ať chcípnu a v dalším, že mě jednou utluče až se dostane do mého domu.
    (Zdroj a odkaz: Libimseti.cz - Diskuze)

    Takže jistě chápete, že toto je prachbída. Ono to vypovídá o stavu těch chatů, kdy už všichni víme, že je to obecně mega giga prachbída, že.. ovšemže.


    :: Google a reklama ::
    Google možná změní způsob sběru dat ohledně reklamy, mluví o tom, že by přestal využívat cookies a místo osobního ID se zaměřil na skupiny. Nu, možná o tom napíšu článek pro AzaNoviny.

    :: Huawei AppGallery a banky ::
    Huawei AppGallery už podporuje polovina velkých bank v Česku. Jedná se o tyto peněžní domy: Komerční banka, mBank, Raiffeisenbank a Hello bank. Petal Search pak najde ještě Fio a ČSOB.

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nu, u Libka jsem koukám zapomněl vložit odkaz do textu, takže to nebudu mazat ten příspěvek a upravovat, ten odkaz hodím sem. Mělo to vypadat takto
      (Zdroj a odkaz: Libimseti.cz - Diskuze)

      A-A

      Vymazat
  4. ::::::: MDŽ :::::::

    Ženy dnes mají svůj den, jakože tedy svátek, aby nedošlo k omylu. Nu, a Já bych jim tímto rád popřál.. nu a jak jinak u mě, malým letmým poetem..

    Ženy dnes svůj svátek slaví
    nechť je skvělý, ať vás baví
    Den mezinárodní to žen
    tak prožijte ho jako sen.

    Ať kytičku či políbení
    každá žena si to cení
    a nedělejte v tom zmatek
    je MDŽ - ne Svátek matek.

    Anděl Azazel

    OdpovědětVymazat
  5. === Postřehy a zprávičky nejen z netu (7. března) ===

    :: Microsoft Teams a šifrování ::

    Současná pandemická situace nahrává home office, reaguje na to i společnost Microsoft, když do své platformy pro skupinové hovory MS Teams zavádí end-to-end šifrování. Takových platforem, jako může být Zoom či Facebook Rooms je jistě spousty, mnoho z nich ovšem kvalitní šifrování postrádá.

    :: Rohlík.cz a jeho expanze ::

    Největší e-shop s potravinami u nás se bude rozšiřovat i na další evropské trhy. Od investorů obdržel za tímto účelem výraznou investici v podobě 5 miliard Kč.

    :: XChat - odchod adminy OpiFka ::

    Jeden ze spoluvlastníků GymChatu Prazdroj dnes ve večerních hodinách oznámil, že z adminského sboru odchází (na potřetí) admina OpiFka. Za sebe konstatuji, a říkám to dlouhodobě, že GymChat tím nic neztrácí, tato pseudoadmina byla jen a pouze pro ostudu. Škody které napáchala, stejně jako bývalý admin Bogeman jsou nedozírné.

    :: Chat.cz - bezzásadový Anathema ::

    Jistě si vzpomínáte (nebo si to dohledejte) jak se tu čerstvě nedávno Anathema kasal, že do žádné místnosti, kde bude dělat SS Aleš by nikdy ale opravdu absolutně nikdy nevstoupil. A vida, uběhlo pár dní a můžeme vidět toto viz. OBRÁZEK.
    (zdroj obrázku: Chat.cz)

    Mimochodem mám z věrohodného zdroje potvrzené, že to byl opravdu Anathema, jenž se původně zapomněl přehodit na muže (to se u anonů stává, i mně se to stalo), posléze to napravil.

    Až je mi z toho smutno, že už ani Anathema není starým dobrým Anathemou a takto se devalvuje. Opravdu něco tu na Xglosách halasně vykřikovat, a za pár dní své halasné troubení svým skutkem popřít, to je hanebné. Já jsem vždycky měl pevné zásady, a když jsem něco vyřknul, tak to platilo na 666 procent (Samozřejmě vždy může existovat výjimka pravidlo potvrzující ale musí být těžce zdůvodnitelná). Nu, ale možná nám to tu Anathema vysvětlí, což tedy pochybuji, zatím to vypadá na osobnostní selhání. Příroděžel a opakuji, samotnému mi je z toho smutno.

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samozřejmě, že se jedná o "Postřehy a zprávičky" z 8. března. Malý šotek.

      A-A

      Vymazat
    2. Njn....ono je blbý, že se přez místnost nedá šeptat a ani napsat vzkaz....už mne nebavilo tam na minutu vlízt a říci pojď jinam v první chvíli tam ani alees nebyl...chtěl jsem s pampelišou dořešit chování Legendawna na Xku, kdy jsem tam přišel a před jeho očima mne 5x vyhodil Vapett, kterej byl DSko a jediný, na co se Legendawn zmohl, bylo že Vapettovi odvětil, ať mne nekope, že jsem v pohodě, ostatně mne vyhazoval proto, že jsem mu rázně odpovídal na jeho rýpání a prudění do mne....ale on měl holt DSko...to mne celkem otrávilo nu a s pampeliškou jsme to probírali, jak se Legendawn změnil, neb si s Vapettem celkem dost tam notoval, co jsem si stihnul všimnout....takže asi ano....asi se tam Vapett chystá být SS....mohu potvrdit.....jinak na aleese jsem ani nepromluvil, nebo možná jednou...a ano....byla to čistá vyjimka potvrzující pravidlo, že jsem tam byl, neb tam chodit nemíním, stačí to takto? Stalo se, no....

      Vymazat
    3. @ LichKingAnathema

      No nevím, Pampeliška mi říkala, že tam nejsi kvůli ní.. a ty říkáš, že jsi přišel za ní řešit Legendu. Tak si snad nějak ujednoťte noty ne :D Anebo si jí nauč se správně vyjadřovat :D No ale dobrá, OK :)

      A k Legendovi, no to už tu píšu nějaký čas, neb mám info od pár dalších lidí. On se možná zlobí, ale tak prostě Vapetta nelze pobrat a jestli se s takovým kamarádí a je jedna ruka, anebo jako SS je tak slabý, že ho tam nechává vlastně vládnout, tak to ať se Legenda nezlobí, ale to klesl hluboce a maximálně. To je pro mě horší, než nějaký piss ve vaně, což se nakonec ukázalo, že byl podvrh :D Ale i když jsem to tu jasně rozklíčoval jako hnusný odporný podvrh, tak z toho Legenda nemohl spát. A teď se tam bratříčkuje s Vappetem. On byl Legenda vždycky divný ale tak nějak jsem ho vždy respektoval, neb určité hodnoty má. Ovšem s tímto co předvádí, nejprve s Haluší a teď s Vapettem, tak to můj respekt docela hodně mizí.

      A-A

      Vymazat
    4. Nebyl tam kvuli mne, kdyby byla bezna situace, tak si myslim, ze by sel anathema za legendawnem.

      Vymazat
    5. Pampeliska: Ano, chtěl jsem s ním probrat, co to jako včera resp. předevčírem v 16kách s tím Vapettem mělo jako znamenat a čím ho Vapett tak jako zaujal, že se tam s ním tak bratříčkuje, ale on má prostě furt klíč na anony a jak jsem psal, přez místnost se tam psát nedá....po včerejšku je mi to ale už jedno...když bude chtít, tak mi to řekne...já osobně jsem z toho vyvodil, že do 16tek nepáchnu a asi už vůbec na Xku...snad když někde možná zahlédnu Ceda, jinak nemám proč tam chodit....až budu mít trochu volněji, tak testnu ten slovenskej chat

      Vymazat
    6. A jeste takova poznamka, nedavno jsi psal, ze chat.cz nesledujes - to mi prijde divne, kdyz anathema byl v mistnosti asi hodinku a hned jsi o tom vedel :). A neni to zadnej utok proti tobe, jen postreh :D

      Vymazat
    7. @ Pampeliska

      To je velmi jednoduché, mám prostě určitý dar.. být v ten nejsprávnější čas na nejsprávnějším místě. Ale to už jsem také mnohokráte psal. Holt legendou se nestane každý smrtelník, legenda musí míť něco navíc. A Já to mám (smajl: zasypán květinami)

      A-A

      Vymazat
    8. Aneb starostlivý taťka Azazel stalkuje život svého ač dospělého, tak nezbedného synka. Roztomilé :)

      Vymazat
    9. To se nebude Anathemovi líbit, už takhle ho kdysi Gym nazval mým obdivovatelem, tuším že OpiFka mojí podržtaškou.. a jiní mým agentem a čert ví co všechno. On je na to Anathema hrozně alergický. Ale to si vyřiďte už mezi sebou, do toho mi nic není :D

      A-A

      Vymazat
    10. To jsou zase kydy.....jděte s tím už do p.dele.....všichni!!!

      Vymazat
    11. == Anathema už není starým dobrým Anathemou. Devalvace a pokles do hnoje dokonána ==

      Anathema se prsil, že do místnosti, kde je SS Aleš nikdy ale opravdu nikdy nevstoupí. Přesto do ní, jak jsme si ukazovali, vstoupil. Výjimka pravidlo potvrzující se dá pochopit. Anathema tu vysvětlil důvody proč se tak stalo, a myslím, že to všichni bereme. Jenže, jenže výjimka je výjimkou, když se stane výjimečně jednou právě z nějakých vážných důvodů. A ač se tu opět prsil, že tedy po této výjimce už NIKDY, tak dnes opět pobývá ve stejné místnosti. Anathema si dokonale nakálel do svých vlastních úst, Anathema si přede všemi udělal, jak se lidově říká, z huby sráč. Tohle by starý dobrý Anthema nikdy nedopustil, nikdy. Takový pokles do hnoje, to je strašné až příšerné. Smutné, smutné, mega giga smutné.

      Obrázek z dnešních večerních hodin ZDE
      (Zdroj: Chat.cz)

      A-A

      Vymazat
  6. :: Sýýýýýýýýr ::

    Ale kdepak, nebudeme se fotit. Je tu nový trojlístek sýrových receptů: Sýrové pečivo se sýrovým krémem; Hermelínovo-šunková kapsa a Omeleta s nivou. Recepty najdete na AzaNovinách v rubrice Recepty a vaření na úvodní straně jako Nejnovější recepty, anebo v příslušné sekci Sýry. Dobrou chuť!

    Recept Hermelínovo-šunková kapsa ZDE

    AN - Recepty a vaření

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :: Asijská kuchyně ::

      Máte rádi asijskou kuchyni? Tak to by se vám mohl šiknout další trojlístek receptů z AzaNovin. Smažené rýžové nudle s marinovaným tofu; Smažená rýže s tofu a Plněné Baozi, tak tyto recepty najdete na úvodní stránce rubriky Recepty a vaření mezi Nejnovějšími recepty, anebo přímo v kategorii Asijaká kuchyně. Dobrou chuť!

      Recept na Plněné Baozi ZDE

      A-A

      Vymazat
  7. ::::::: AzaPoet XIX. :::::::

    Ano, ano, blížíme se pomalu už k jubilejnímu dvacátému AzaPoetu, teď na světlo světa vstoupil ten devatenáctý. Je aktuální, o aktuálních věcech, o Legendawnovi, "Hamáčkově gestapu", anebo třeba o tom, jak Aleš vytočil Anathemu. Přečtěte si či poslechněte na stránce AzaPoetu ZDE

    Příjemný kulturní zážitek :)

    Anděl Azazel

    OdpovědětVymazat
  8. === Postřehy a zprávičky nejen z netu (10. března) ===

    :: Chatujme::

    Návštěvnost kolem 21. hodiny (tedy v primetimu) - Momentálně přihlášených: 250 | Celkem chatuje uživatelů: 90

    Je vidět, že po navýšené návštěvnosti o lidi z Lidéčka začíná pomalu ale jista návštěvnost upadat. A kdo ví, jestli až bude pravidelná jarní statistika AzaŽurnálu, tak jestli čísla nespadnou na předešlé hodnoty. Uvidíme

    :: Libimseti ::

    Ze stejného času (primetimu) na Libku ve "Slušných místnostech" pouhých 25 lidí. Ale pozor. Z toho deset (číselně: 10) jsou nicky Víti. Nu, to už je libkokatastrofa.

    :: SuperPokec ::

    Stejný čas jako u předešlých, na celém chatu pouze 16 (slovy: šestnáct) uživatelů. Z toho jak už víme, 2 (Grantik, Agata) permanentně nabotovaní. Mega giga katastrofa českých chatů pokračuje.

    :: TV Seznam dosáhla včera svých rekordních hodnot ::

    Celoplošná Televize Seznam dosáhla v úterý 9. března 2021 svého rekordního celodenního výsledku. Sledovalo ji 1,09 procenta diváků starších 15 let, alespoň na tři minuty ji mělo souvisle zapnuto 466 tisíc lidí.

    :: Microsoft říká: Některé hry Bethesdy budou exkluzivně pouze pro Xbox a PC ::

    Z této akvizice (Bestesdy) chce Microsoft patrně získat maximum. A tak některé hry prostě nepustí na Nintendo či PlayStation. Nu..

    A-A

    OdpovědětVymazat
  9. ::::::: Xglosy mají novou oficiální e-mailovou adresu :::::::

    V rámci profesionalizace a zkvalitňování projektu AzaNoviny - Xmagazín A-A byly představeny nové oficiální adresy. Xglosy - xglosy@azanoviny.eu; AN - azanoviny@azanoviny.eu; AN (Azazel Anděl) - azazel.andel@azanoviny.eu.
    Samozřejmě můžete využívat i nadále stávajících známých adres AzaNoviny@gmail.com a AzaNoviny@outlook.com.

    Nové i stávající adresy najdete v menu v položce KONTAKT ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Bard se přejmenoval na Gemini

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Blog.cz končí! (XG verze)

Co měsíc dal - Leden 2024

Diskuzní fóra vs sociální sítě