Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Chaty v Česku? Nebýt migrantů tak uživatelsky vybrakováno. - Statistika Jaro 21

 

České chaty - chaty v Česku

Chaty v České republice nadále živoří a padají do sfér zapomnění. Myslím ty klasické chaty, chatovací portály a komunitní servery. Zřejmě jsem jediný člověk v Česku, který o nich ještě píše. I to svědčí o tom, v jaké prachbídné situaci se nacházejí. A je to s nimi stále horší. To potvrdil i aktuální průzkum návštěvnosti chatovacích portálů, který pravidelně každých půl roku provádí AzaŽurnál, což je II. samostatný kanál AzaNovin.



Chaty v Česku nezachránil ani Covid. Jeden portál zachránili migranti.


Covidová pandemie zvedla obecně provoz na internetu. Je to naprosto logické. Chaty v Česku to ovšem nijak zvláště neovlivnilo. Lehké zvýšení návštěvností bylo možné pozorovat pouze na počátku pandemie. Ale rok se sešel s rokem a nejen že z toho malého vzdemutí české chatové scény nezbylo nic, dál si padá svým postupným pomalým leč trvalým trendem do sfér zapomnění a naprostého nezájmu. Podívejme se na nejčerstvější data AzaŽurnálu uveřejněné v článku CZ chaty - Střídavě oblačno až trvale zataženo aneb Česká chatová scéna XII.

Chaty v Česku - Sttistika návštěvnosti Jaro 2021
Zdroj: AzaŽurnál - Statistika návštěvnosti Jaro 2021

Jak bylo konstatováno samotným AzaŽurnálem, který prováděl a publikoval tuto Statistiku návštěvnosti Jaro 2021, pak jediným portálem, který vykázal zvýšenou návštěvnost byl projekt Dutche (Petr Jiráček) Chatujme, jenž ovšem už není provozovatelem portálu, jediným jeho provozovatelem je v současnosti Dutchův dřívější programátor LuRy (Lukáš Ryšánek). Důvodem celkem podstatného navýšení návštěvnosti byly ovšem pouze dvě migrační vlny uživatelů z ukončených služeb, tedy diskuzního fóra Diskutníci a též z nového Lidéčka. Toho si povšimnul i mateřský web AzaŽurnálu AzaNoviny ve svém článku České chaty – Statistika AzaŽurnálu Jaro 2021, kdy vypíchnul právě Chatujme jako chatovací portál s navýšenou návštěvností a oproti tomu naopak katastrofu nejen posledního statistického průzkumu Líbímseti.



Chaty v Česku - Nejlepší a nejhorší


Velmi zajímavé na nejčerstvější Statistice AzaŽurnálu bylo zveřejnění vývoje návštěvnosti jednotlivých chatovacích portálů a jejich segmentů v čase. Pět tabulek z pěti chatovacích portálů začíná rokem 2014, pokračuje rokem 2016 jako začátkem pravidelných půlročních statistik AzaŽurnálu a data z nich zveřejňuje až po nejnovější statistiku Jaro 2021. Je to nádherná ukázka úpadku českých chatovacích portálů v čase.

I tady na Xglosách vám ukážu premianta (Chatujme) a katastrofu (Líbímseti). Na všechny tabulky ze všech 5 chatů se můžete podívat v již zmíněném článku AzaŽurnálu ZDE.

Chatujme s migranty z Diskutníků a nového Lidéčka

Cahty v Česku - Statistika Chatujme
Chatujme - Statistiky AzaŽurnálu

Když končili Diskutníci, tak hledali jeho uživatelé místo, kde by mohli nově zapustit kořeny. Na výběr měli z několika obecných diskuzních fór. Nabízela se fóra jako Diskutujme, Diskutéři či Diskuze na portálu Chatujme. A právě na Chatujme se přesunula skupina převážně náboženských fór, i proto jsem svého času psal, že diskuze Chatujme se přerodily na Bohujme, že.. ovšemže.

Chatujme upoutalo pozornost i lidí z nového Lidéčka, které ukončilo provoz ku konci minulého roku. A opět se to týkalo převážně Diskuzí. Na Chatu sice vznikla místnost Lidé.cz, ovšem v poslední době spíše zeje prázdnotou. A korespondovat to můžu na návštěvnosti, kdy limit pro místnost je 90 hodin za měsíc, a jak vidíte v následném obrázku, tak se sotva drží nad touto hranicí. A to se mohli LuRy a jeho blamáž admin Láva přetrhnout v podkuřování této migrační skupině, též jsem o tom v minulosti informoval.

Chatujme - Informace o místnosti Lidé.cz
Zdroj: Chatujme.cz - Info o místnosti Lidé.cz


Líbímseti - Katastrofa v klinické smrti

Chaty v Česku - Líbímseti statistika návštěvnosti
Líbímseti - Statistiky AzaŽurnálu

Z tabulky je jasně patrný naprosto katastrofální úpadek tohoto kdysi slavného portálu. Proč se ještě někomu vyplatí udržovat tento komunitní server v provozu je mi již delší čas záhadou. Snad deset let nevyvíjený systém, který každou chvíli vykazuje nějaké chyby a s uživatelskou základnou rekrutující se již převážně z odpadu lidské společnosti. Portál už dávno nenaplňuje smysl a důvod své existence, tedy neslouží k tomu účelu, pro který byl založen.



XChat (GymChat) dále padající, Chat.cz v mírném nárůstu, SuperPokec "mrtvý"


Vlastně u nadpisu bychom mohli skončit. Bylo popsáno vše podstatné. Fakt, že u GymChatu narostly počty chatujících ve "slušných místnostech", ač se celkově propadal, lze přičíst patrně skutečnosti, že "sexouši" si hledají nová teritoria. Je to patrné například z naprosto zdevastované místnosti "16 let a více" Stálého správce Legendawna, kde řádil rozesílač penisu Vapett, pohybují se tam nicky jako "hledam_onanistku" a stálý návštěvníci místnosti už přestali do roomky buď docházet, anebo se přesunuli jinam, například do Brna či Bezva klábosení.

Chat.cz a jeho mírný nárůst je způsoben nejspíše tím, že je to chat, kde stále vládne spíše anarchie založená pouze na tvorbě dočasných místností a libovůli jejich správců. Uživatelská základna je opět převážně jen lidský odpad, nejrůznější prudiči, exoti a zoufalci. A jako na jediném chatu zde mohou fungovat i anoni, tedy neregistrovaní uživatelé.

SuperPokec už se propadl někam k číslům bývalého "obnoveného" BezvaChatu. Když si od těch, s bídou 15 lidí, odečteme Grantika s Agátou, kteří tam jsou trvale nabotovaní, a pak ty bábušky adminky co neumějí ani skrýn, tak dojdeme k tomu, že běžných uživatelů je tam sotva 10. Ať se na mě nikdo nezlobí ale deset je tak místnost, ne chat. Grantík ovšem tu svojí starou herku bude patrně držet do nekonečna, i kdyby tam s Agatou a bábuškama měl zůstat sám.



A jaký bude závěr dnešní glosy?


Zeptejme se společně třeba na to, proč jsou chaty v Česku v takovém srabu? Proč jsou chaty v Česku v kopru, který je koprovatější než sám kopr? Platforma klasický chat se již dávno přežila, to je jedno vysvětlení. Druhým jest, že provozovatelé současných chatů jsou naprosto a totálně neschopní. Nedokáží potenciálním uživatelům nic nabídnout a ve své neschopnosti jen marně doufají, že snad někdo na jejich portály dorazí. Navíc vedou nesmyslnou "kamarádčoft" politiku. Ovšem lidé dnes mají neskutečné množství alternativ na výběr. A proč by trávili čas a věnovali pozornost portálům, a to je třetí důvod, když na nich už zůstali jen naprosto nezajímaví, nic neumějící, ničím neoslňující lidé, jedinci z nejnižších společenských vrstev, společně z nejrůznějšími zoufalci a exoty? Ano, chaty v Česku už obývají pouze nejzbytečnější, nejnezajímavější a nejnižší sorty. Ale zakončeme to pozitivně, chaty v Česku mají stále svůj smysl, aspoň se lidský odpad a nejrůznější nejlůznější a nejsvoločtější sorty mají kde scházet. To ovšem pro chaty v Česku zrovna není nic k chlubení.



Anděl Azazel


✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

 Čtěte na AzaNoviny.eu

Flickr – Jedna z nejstarších služeb pro ukládání a sdílení fotografií. - AzaNoviny
 
České chaty – Statistika AzaŽurnálu Jaro 2021. - AzaNoviny

KaiOS – Operační systém pro tlačítkové telefony. - AzaNoviny

 


A-A PROJEKTY - Vše na jednom místě

A-A Projekty



 
Husa s jablky a cibulí - Recepty a vaření

Husa s jablky a cibulí




Komentáře

  1. === Postřehy a zprávičky nejen z netu (25. dubna) ===

    Dnešní Postřehy budou čistě z chatů. A budou se týkat posledního období, páč jsem si tak nějak tyto záležitosti šetřil, abych právě pod článkem o návštěvnosti chatů mohl ukázat některé věci v praxi, o kterých v článku píši ale nejen. Navíc uvidíte i to, jak už ty chaty jsou provázané těmi stejnými lidmi.

    Rozdělím to do několika částí, tedy postů v tomto vlákně

    Líbímseti

    V podstatě jedinou větší místností na Libku byla "Cesta k rozkoši" (další už je jen Kavárnička, kde dělá SS Acustic (známe z GymChatu kde je SS v Bezva klábosení). Také se z těchto místností rekrutuje hlavní celková návštěvnost. Doplňuje to Víťa se svými mulťáky v mnoha svých zamčených místnostech. Co předvádí Víťa za hrůzy na Diskuzích, to ani ti, kdo ho znají z Chatujme nemusí vidět, a vědí. V poslední době mu tam sekundovala jakási Lunna27 (Datum registrace: 10. 1. 2021). Vzhledem k tomu, že jí táhne na 50 je otázkou, kde se tam vzala, a zda li nebyla na jiném portálu BANována, tak si našla jiný prostor. Konfliktní, hádavá prudička to jest.

    Téhle prudičce poslední dobou v roomce "Cesta k rozkoši" dle mě naprosto nepochopitelně je přidělováno DS, a to jak jsem vysledoval předně SS Ocel007 (dělal chvilku SS i na GymChatu v Bezva klábosení s Xoofem (ten je v současnosti adminem na GymChatu)). Další SS Marty.n.X už patrně rezignoval, v místnosti se moc nevyskytuje. Mimochodem jsem ho viděl právě Lunně mazat texty, když vedla prudičskou debatu s jiným uživatelem. Kamarádem Lunny je ovšem Acustic, který si s ní velmi notuje (Vidíte jak je to krásně propletené a jak to všechno souvisí, a to vám garantuji, že je teprve začátek). Mimochodem místnost "Cesta k rozkoši" kolikrát vykazuje velmi sníženou návštěvnost. Nelze se divit, když se tam preferují takové, jako Lunna, že.. ovšemže.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. XChat (GymChat)

      O místnosti na GymChatu "16 let a více" už zne bylo napsáno mnohé. I s výsledkem, že již s původní místností nemá moc společného, neb po těch všech událostech, jako dosazení Halušky na SS, likvidace Hida přímo Gymem a všeho dalšího, o čem jsem tu psal, tak v místnosti už nepobývají její dřívější stálí návštěvníci. Jsou někteří v jiných místnostech, jako třeba Brno, či prostě přestali chodit.

      Nějaký čas zůstával osamocen SS Legendawn, to se ovšem změnilo. Přibyla k němu druhá SS, a to uživatelka Spoiled_Brat (Datum registrace: 22.02.2021). Popravdě vůbec netuším o koho jde, ono dle datumu registrace to ani nepřekvapí. Co je ale zajímavé, to jsou její Přátelé. Tedy vlastně ona má v Přátelích jen jednoho člověka, nám velmi dobře známého rozesílatele svého penisu Vapetta (mimochodem Vapett v minulosti významně a trvale pobýval na Libku v místnosti "Cesta k rozkoši" pod nickem Mazlik.XXL. Takže ač Spoiled_Brat vůbec neznám, a patrně ani většina z vás, tak o jejích "kvalitách" z výše uvedeného asi nebude pochyb, že.. ovšemže.

      Vymazat
    2. Chat.cz

      Poté, co se Xoof na GymChatu stal adminem, začal se objevovat na Chat.cz. Pozvánku mu patrně dala Pampeliška, která občas navštěvovala "Bezva klábosení", kde Xoof dělal SS (s Acusticem a chvilku s Ocelem) než se stal adminem. Chvíli se potloukal po místnostech, vůbec nic na sklo nepsal, a nedávno si založil svojí místnost s názvem "Zklamané duše" s popiskem "Na vážkách osudu , jsme jak králové bez trůnu :-)", což téměř stejný popisek měl jeden čas v "Bezva klábosení" na GymChatu.

      SuperPokec

      Na SuperPokecu panuje zvyklost, že SS mohou napsat omluvenku, když nějaký měsíc jsou si vědomi, že z objektivních důvodů nebudou moci splnit limit hodin pro Stálé správce. A to se rozhodla učinit i jedna z SS místnosti " Zralý věk a divoké myšlení" s nickem Azeret. Omluvila se, že v dubnu nesplní hodiny. Ovšem ten důvod, ten uvedený důvod, to budete zírat. " Důvod: Nechce se mně :D". Nu, tak to je panečku odůvodnění, že.. ovšemže.

      Závěrem

      Tak to byla taková praktická ukázka a možná takové praktické doplnění článku. Už je vám jasné proč jsou chaty tam kde jsou? Už je vám jasný jeden z důvodů? Už víte o čem jsem to v článku psal? Jsem přesvědčen, že ano. Na to opravu nemusí být člověk genius a mít vystudovaný Matfyz, že.. ovšemže.

      KONEC

      A-A

      Vymazat
    3. Chatujme

      Aktualizace k místnosti Lidé.cz

      V článku zmíněná místnost Lidé.cz na portálu Chatujme je v současné době již odstálena. Psal jsem a ukazoval i na obrázku, že se pohybovala na hraně limitu 90 hodin za měsíc, tedy přesně za 30 dnů. Tato místnost byla založena uživatelkou Lentilkova 20. 11. 2020. Nu, to jim to moc dlouho nevydrželo a i to krásně zapadá a vypovídá o stavech českých chatů. Momentálně tedy Dočasnou místnost se stejným názvem, tedy Lidé.cz založila opět uživatelka Lentilkova dnes 25.04.2021. Ona to není úplně táž místnost, páč před názvem jsou ještě jakési dvě horní tečky, tudíž je to místnost jiná a bude i dle ID místnosti. Každopádně jak už jsem psal, to bylo slávy a horlivosti ze strany LuRyho a blamážníka admina Lávy. Nu, a po 5 měsících je, zdá se, po všem. Opravdu si počkejme do dalšího průzkumu, zda li k podobným věcem, tedy opětovnému odlivu uživatelů, oněch migrantů ze dvou ukončených portálů, bude docházet ještě více, zda li se nakonec Chatujme nevrátí na svá stará bídná čísla návštěvnosti. Jak to tak pozoruji, ten trend by tomu i patrně napovídal, že.. ovšemže.

      A-A

      Vymazat
    4. ::: Chatujme - Opět Aktualizace k místnosti Lidé.cz :::

      K dnešnímu dni, tedy 26. dubna, došlo opět ku změně u roomky Lidé.cz na Chatujme. Poté, co byla díky nízkým nachatovaným hodinám odstálena, tak zakladatelka uživatelka Lentilkova z ní údělala místnost placenou (500,- Kč / rok).

      Chatujme je v současnosti vlastně jediný portál, kde je možné si místnost zaplatit. S některými placenými místnosti to pak ovšem na Chatujme dopadá i tak, když nemusí plnit limit nachatovaných hodin, že věčně zejí práznotou a za měsíc mají nachatovaný čas blížící se nule či tak málo hodin, že by to nestačilo ani na tu nejnižší sekci. Nu, ale tak přejme to LuRymu, Já jsem obecně člověk přející, ač tedy nechápu proč si kupovat na zapomenutém bezvýznamném portálu nějaký svůj prostor, tak i tak to LuRymu přeju, nechť mu to sype.

      A-A

      Vymazat
  2. ::::::: Recepty a vaření :::::::

    Na webu AzaNoviny.eu přibyly další dva recepty..

    Špenátové rolky pikantní ZDE

    Sýrovo-cibulový koláč ZDE

    ::::::: Amoudra :::::::

    Výběr z citátů a mouder.. Například Moudra o mužích ZDE

    AN
    Xmagazín A-A

    OdpovědětVymazat
  3. ::::::: Diskutéři – Diskuzní fórum :::::::

    Tak to je název nejnovějšího článku z AzaNovin, který najdete ZDE

    V brzké době se můžete těšit na glosu o Diskutérech. Článek na AzaNovinách je samozřejmě solidní a korektní informační počin. Tady na Xglosách vám ale ukáži ještě něco navíc, třeba jak na Diskutérech neuspěli Visitor s Jonatanem, a možná i další porovnání s diskuzemi na Chatujme alias Bohujme. A mnoho dalšího. Sledujte proto Xglosy, neboť některé věci vám nikde jinde neřeknou a neukáží.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  4. === Postřehy a zprávičky nejen z netu (28. dubna) ===

    ::: Spotify brzy přehrajete přímo na Facebooku :::

    To brzy znamená, že už to sice je v některých zemích možné, u nás ještě zatím nikoliv. Bez toho, aby bylo nutné opouštět mobilní aplikaci Facebooku, tak nově půjde Spotify přehrát přímo v ní. Krom nějakých statistik o použití mini přehrávače prý Spotify bude s FCB sdílet jen minimum informací.

    ::: Chatujme - Lidé.cz to moc nevalí :::

    Poté, co byla na Chatujme nejprve místnost odstálena, a to kvůli nesplnění limitu nachatovaných hodin, a následně koupena zakladatelkou, tak první den vykázala velmi navýšený počet hodin, další dny už je to ale opět slabé. V posledních 4 dnech se průměr na den pohybuje někde kolem 1,8 hod. a například v tuto chvíli v půl 8 večer zeje naprosto prázdnotou.

    ::: Líbímseti - Mach vstal z mrtvých ale bez zájmu :::

    Na diskuzích Líbimseti se opět po dlouhém čase, s nějakým japonským nickem, objevil Mach. Nikoho to ovšem moc už nezajímá, tak aspoň Víťa má na chvilku společnost, páč jinak si se svými mulťáky na chatu moc nepokecá, že.. ovšemže.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  5. === Postřehy a zprávičky nejen z netu (29. dubna) ===

    ::: Mapy.cz budou mít lepší panoramata :::

    Dobře všichni víme, že kvalita panoramat a 3D zobrazení Mapy.cz, kdy si snímky dělal v minulosti Seznam sám, je nesrovnatelně nižší než u konkurence Map Googlu a jejich StreetView. Seznam si tedy najal společnost Cyclomedia, která již příští měsíc vyrazí se svou flotilou vozidel a bude fotit po celé České republice pro Mapy.cz.

    ::: Líbímseti - Mach verze 2013 :::

    Na diskuzích Libka se trapně ptá Mach "Co je Mach a Mešek", že to nikdy neslyšel. To je opravdu jak časová smyčka, tohle předváděl před mnoha a mnoha lety, a tak nějak se zapomněl posunout. Ano, vidíme pořád Macha ve verzi 2013, aniž by jakkoliv upgrageoval. A tak když čas od času vyleze ze své rakve, zbává už mu jen prostá koperta hlášek z dávné minulosti na nějakém rozpadlém nevyvíjeném a nespravovaném zapomenutém portálu s návštěvností padající do mrtvolnosti. Notovat si může tak leda s podobně neupgradeovaným prudičem Víťou. Ono to celé souvisí s tím, co tu v článku a i v literách pod ním píši, nikdo moc jiný než tito a podobní exoti na chatech už nezůstali. Ano, lidé, kteří ve většině zamrzli, jsou bez vývoje, nikam se neposunuli, prostě upgrade nula. A to je stav českých chatů obecně. Čest světlým výjimkám.

    ::: Chatujme - Prázdné placené místnosti :::

    Psal jsem tu o místnosti na Chatujme s názvem "Lidé.cz", historii tedy znáte a víte, že je v současné době placenou roomkou s nulovou návštěvností. Není ale taková na Chatujme sama. Krásně je to vidět i na místě, kde Lídé.cz působí, páč to samé se týká roomky nad ní s názvem "Kratochvíle" a místností hned pod ní, tedy "Může za to Venuše". Našli bychom i další placené místnosti s nulovou či velmi malou a nicotnou návštěvností, jako třeba "Erotika", "Parkinson", "Naruto Eledia" či možná překvapivě místnost na Chatujme známé uživatelky Denisa-Speedy "U Prdloňky", která má 9.4. nachatováno přes 7 hodin a v ostatních dnech v celém měsíci je nula nebo téměř nula.

    A-A

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Bard se přejmenoval na Gemini

Diskuzní fóra vs sociální sítě

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Co měsíc dal - Leden 2024