Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Nebe peklo ráj aneb nesoutěžní glosa soutěže Klubu blogerů.

 

Nebe žena anděl

 

 

Máme prázdniny, a to je doba, kdy každoročně Xglosy jedou v takovém pohodovém dovolenkovém módu. Takže si mohou dovolit v tomto čase, stejně jako v minulosti, vypustit i krapet netradiční obsah. A u této glosy to zcela jistě platit bude.


Klub blogerů - Téma měsíce


Jak už dobře víte, před nějakým časem se Xglosy (ale i Archa X) staly členem Klubu blogerů. Jednou z rubrik klubu je Téma měsíce. Jde o takovou hravou záležitost, kdy jsou pro ten který měsíc určena témata jimiž se mohou klubáci inspirovat a na dané téma vyplodit nějaký svůj blogerský počin. Ať už v jakékoliv formě, fotografické, básnické, prozaické, meze se tu nekladou. Nově, počínaje právě tímto měsícem, se z toho oficiálně stala i soutěž. Předesílám hned na začátku, že Já soutěžit nebudu. Takže se zúčastním, tedy napíši článek o jednom z témat, ale čistě mimo soutěž.



Témata na červenec byla:


1. Cestování (vztah k cestování, oblíbená lokalita výletů, nejhorší/nejlepší dovolená, zážitky z cest)

2. Nebe (filozofická úvaha, fotografie, pohádka)

Nu, asi nikoho nepřekvapí, že jsem si vybral "Nebe". A samozřejmě si to pojmu, což též nikoho nepřekvapí, ryze po svém. Trochu filosoficky, trochu bláznivě, trochu muzikálně, a vůbec, vždyť máme to léto a prázdniny. Tak co by si stará konzerva (a prý děsný suchar) jako Já krapet nezablbnula, že.. ovšemže.



Nebe (peklo ráj)


Hudební Nebe


Začněme v rytmu hudby, a když je to pohodové léto a prázdniny, tak žádnou  těžkou muziku. Pár tipů bych měl, některé by možná ocenil i známý metalový guru Anathema, ale ne. Článek se jmenuje Nebe peklo ráj a zvolil jsem tento název záměrně. Vytanula mi totiž na mysl stejnojmenná píseň Věry Martinové. Tak si jí, kdo chce, pojďme pustit.

 


 

Ale na ten metal, byť velmi tedy lehký, se přeci jen dostane. Tudíž trochu přitvrdíme a s Alešem Brichtou si můžeme zanotovat "tomuhle nebi chybí to hlavní.. koho maj zlákat andělé bezpohlavní", takže holt Peklo už čeká..
 

 


 

Filosofické Nebe (peklo ráj)


Azazel je anděl, ale ne ledajaký anděl, je to anděl padlý. Každý kdo mě zná ví, že jsem ateista líznutý LaVeyem. Nebe či peklo fakticky samozřejmě neexistuje, beru je nanejvýše jako symboly. Stejně jako neexistuje Bůh anebo Ďábel, platí předešlé. Vše totiž máme, stále symbolicky, zde na matičce Zemi. Jaké si to uděláš, takové to máš. Takže někdy boží, jindy ďábelské, někdy nebe a jindy peklo. Vše se odehráva tady a teď. A to asi stačí, byť bych byl schopen se románově grafomansky rozepsat, ale máme ty pohodové prázdniny přec.



Nejen meteorologické Nebe (peklo ráj)


Nebe se dá též pojmout jako obloha, na které svítí slunce, prohánějí se mračna a v noci, pokud není oněch mračen, září hvězdy a měsíc. A pod nebem je podnebí, a roční doby. A taky, opět to nikoho nepřekvapí, musím konstatovat, že to letní nebe, letní období vyloženě nesnáším. Nemám prostě léto rád, klidně bych ho zrušil. Tropické teploty u mě vyvolávají snad až změnu vědomí. Jsem rád, že jsem mohl poznat osoby, zdravím na dálku právě Archivářku (ale i třeba již jmenovaného Anathemu) a další, které to mají podobně. Ano, jsme v drtivé menšině, jsme minorita, která by se klidně podepsala pod petici za zrušení léta :D Páč léto je pro nás jednoduše peklo.

Jak už jsem zmiňoval, nebe může být denní či noční. Mám rád noc, miluji noc. Poměrně dobře se v ní tvoří. Noc má totiž zvláštní energii. A víte proč? Protože většina blbosti spí. Noční nebe, pokud se nacházíme venku, může býti i značně inspirativní. A my "astrologové" si můžeme zopáknout znalost hvězdných znamení. Umíte najít souhvězdí Velkého vozu či Kozoroha?



A jaký bude závěr dnešní glosy?


Ať už dáváte přednost nebi nebo peklu, slunečné obloze či oblakům, nebi nočnímu nebo dennímu, pak vězte, že vše je individuální. Stejně jako zlo a dobro nejsou přesně a jednoznačně definovatelné pojmy. Každý z nás je jedinečná bytost, s jedinečnou vnímavostí, a s vlastním nastavením včetně hodnot. Nehodnoťme druhé negativně jen proto, že jejich vnímání a hodnoty jsou jiné. Jednu hodnotu bychom ale mohli míti všichni společnou, a to jest respekt. Alespoň pro mne je to hodnota megasilná. Možná bychom se tím přiblížili onomu ráji, ať už si pod ním představuje každý to své. Co myslíte?



Anděl Azazel

 

 

Komentáře

  1. Odpovědi
    1. @ nesmertelna teta42.blog.cz

      Koukám, vy máte těch blogů množství větší než obrovské :D

      A-A

      Vymazat
  2. A očkovať sa ideš? Text fajn, ale tá indivualita v tomto stáde oviec je asi len sen...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. @ KIng Rucola

      Já už plně očkován jsem, dokonce už jsem i dávno tzv. bezinfekční. Psal jsem o tom naposledy na společném blogu s Archivářkou Archa X ZDE

      Když jsem tady použil slovo "respekt", pak by se to mělo týkat i očkování a covidové situace obecně. Ano, i tady by měla též platit ona individualita, tedy že každý je zodpovědný sám za sebe, za své tělo, za své zdraví etc. Každý by si měl vyhodnotit sám u sebe pro a proti, a dle toho učinit nějaký závěr. A okolí by to jeho rozhodnutí mělo respektovat. Není to hezký pohled na spolčnost, tedy některé jedince ve společnosti, která je v tomto i značně rozdělena. Svědci covidovi vs. Odpírači, a vzájemně se až nenávidí, a děje se to někdy i mezi nejbližšími, přáteli etc. Osobně nepatřím ani k jedné skupině, co se týká konkrétně očkování, pak jsem vyhodnotil svůj zdravotní stav, později přicházející mutace v kontrastu s možnými těžkými komplikacemi nákazy a výsledkem bylo rozhodnutí, že se nechám přednostně (věk jsem na to tehdy neměl) naočkovat Astrou. Přišlo mi to jako menší risk. Pokud by mi bylo 20, a v té době jsem byl zdravý jak řípa, tak s pravděpodobností hraničicí s jistotou jsem se naočkovat nenechal, koneckonců ani v současnosti jsem to zprvu neměl v úmyslu. Ale názory nemění jen idiot. Každopádně se mi značně nelíbí ten nátlak ze strany státu na neočkované a fakt, že z nich dělá občany druhé kategorie, kteří si pravděpodobně bez očkování nebudou brzy moci dojít ani na nákup do supermarketu. Ještě více se mi nelíbí cenzura na sociálních sítích, kdy jakékoliv zpochybňování bezpečnosti vakcín a všeho dalšího je mazáno a lidé banováni. A to se ovšem ale netýká jen tohoto tématu.

      Tudíž tak.

      A-A

      Vymazat
  3. ::::::: Urážlivý obsah na Facebooku. Cože? :D :::::::

    Jako bych se tu teď o tom nezmiňoval, že.. ovšemže. Na FCB jsem členem několika blogerských skupin a občas tam nasdílím nějaký ten článek, ať už Archy X, anebo Xglos. Decentně. Po pár nasdílení tohoto nejnovějšího článku mi FCB hodil Chybu s výstranou, že prý zprávu nejde odeslat, páč obsah prý někteří označili za urážlivý. Podívejte se na to na obrázku ZDE

    Co je na tom obsahu, u všech rohatých, urážlivého? To někoho pobuřuje ta úvodní fotografie? Je to obrázek, který jsem si našel na Pixabay s volnou licencí užití, tak jako v poslední době většina obrázků. Naprosto běžný a normální obrázek. Nebo v samotném textu článku je neco urážlivého? Pro přírodu, co? Neuvěřitelné :D

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mimochodem, pokud byste někdo hledali alternativu právě k Facebooku, tak mohu doporučit sociální síť MeWe. Čímž se vlastně tématicky dostáváme k prioritnímu zaměření tohoto blogu. Je to tam krapet jiné, ale dosti podobné. Myslím, že je to velmi intuitivní a člověk si rychle zvykne a naučí se. A v některých ohledech je to dokonce systémově lepší. Poslední dobou se tam začíná formovat i česká komunita ve větším počtu. Oproti FCB se to samozřejmě zdá liduprázdné, ovšem odhaduji, že časem by tomu tak nemuselo být. Za vyzkoušení to určitě stojí.

      Registrace je velmi jednoduchá. Adresa webu: https://mewe.com

      Mě tam najdete, jako všude, pod mým pseudonymem Anděl Azazel ZDE

      A pokud byste si chtěli o této sociální síti něco přečíst, tak na AzaNovinách už v lednu tohoto roku vyšel o MeWe článek, který najdete ZDE

      A-A

      P.S. Ještě taková poznámka, MeWe je opravdu zdarma. To základní použití, které je plně dostačující je zdarma, navíc si můžete předplatit jen určité nadstandardní věci, včetně zakládání Stránek, to zdarma opravdu nejde. Jinak vše ostatní je absolutně zadarmo, třeba i založení Skupiny. To zdůrazňuji proto, že ono tam na vás čas od času vyskočí okno s vyzkoušením freetrial verze, na to stačí kliknout a v dalším kroku okno zavřít.

      Vymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Bard se přejmenoval na Gemini

Diskuzní fóra vs sociální sítě

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Co měsíc dal - Leden 2024