Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Klub blogerů - Společenstvo, jehož součástí je nově Archa X i Xglosy.

 

Klub blogerů

 

 

Klub blogerů započal psát svou historii 19. února roku 2020, tedy alespoň dle prvního uvítacího příspěvku. Jeho zakladatelkou jest bytost, která si říká Jitka S. Já jsem Klub blogerů v minulosti již zde na Xglosách zmiňoval, a to v článku z 25. července minulého roku s názvem  Blog.cz končí! (XG verze)



Obecně o blogování


Řekněme si upřímně a otevřeně, že zlatá éra blogování je již dávno předávno pryč. Blogy začaly být značně populární na konci 90. let minulého století. Tedy v zahraničí, u nás to bylo, jako mnoho jiných věcí, krapet opožděné. Blogovat se houfněji začalo až s novým mileniem, největšího rozmachu blogování dosáhlo v druhé polovině nultých let. Pak přišly sociální sítě, jako Facebook, a dnes jsou velmi populární jakési "Instagram stories" či TikTok. A v posledních letech v České republice nabírají na pupularitě i podcasty, což je pro mne jediný přijatelný formát ze zmíněných. Holt každá doba má své.


Klub blogerů - Blogy psané pro lidi, ne pro vyhledávače


Tento odstavec by mohl mít podtitul Není blog jako blog. Dnes máme blogy, které se prioritně zaměřují na podporu a propagaci svých či cizích (za úplatu) produktů, ať již výrobků či služeb. Vedle klasických firemních blogů dnes platformy blog využívá, a to někdy jen přidruženě třeba ku svému instagramovému účtu, či jako součást propojených platforem, tvor jenž se zove influencer (Nemám rád slovo "influencer" :D). A v těchto případech už se hraje prvotně na SEO, trendová klíčová slova etc. Klub blogerů je místo, kde se můžete setkat předně s blogovými výtrusy, které autoři tvoří hlavně pro sebe, či pro věrné čtenáře a komunitu kolem toho kterého blogu, shrnuto podtrženo pro lidi.


Klub blogerů - Kategorie


Tvorba členů Klubu blogerů je přehledně rozdělena na úvodní stránce do různých kategorií

  • Autorské psaní
  • Cestování
  • Deníčky
  • Fotografie
  • Jídlo a pití
  • Knihy
  • Ostatní zájmy
  • Ruční práce
  • Sběratelství
  • Všehochuť


Články jsou automaticky načítány z blogů "klubáků" a tak se velmi záhy po jejich zveřejnění a publikování objevují v přehledu. V každé kategorii se zobrazuje 5 nejnovějších počinů, ovšem lze si rozkliknout další.



Klub blogerů - Rubriky


Postupem času, jak se Klub blogerů rozrůstal, tak přibývaly i různorodé rubriky. Tak si je pojďme představit. Mimochodem, v již výše zmíňeném článku Blog.cz končí! (XG verze) jsem uváděl, že počet blogů v Klubu byl 36, dnes se jich tam nachází 82.


Téma měsíce


Koncem každého měsíce jsou v této rubrice nadhozena dvě témata, která "klubáky" mohou  inspirovat k napsání článku, bez ohledu na to, jaký žánr či formu si zvolí. Ti se pak mohou v komentářích pochlubit svým počinem odkazem na svůj článek. Následující měsíc je pak souhrně taková tématická tvorba představena.

Kluboviny


Kluboviny jsou takovým měsíčníkem Klubu blogerů. První číslo vyšlo v říjnu minulého roku. V  Klubovinách najdete shrnutí událostí předešlého měsíce, novinky, přivítání nových členů a výběr zajímavých článků z pera "klubáků" na jejich blozích, a další záležitosti ze života Klubu.

Fotoúlovky


Myslím, že sám název této rubriky je vševystihující. I tady se jedná o měsíční cyklus.

Ptejte se


V této rubrice se nejprve člen Klubu blogerů představí v Úvodníku. Ostatní "klubáci" pak mohou zasílat otázky pro tuto osobu, a správkyně této rubriky Surly posléze onu bytost v rozhovoru vyzpovídá.


Dalšími rubrikami jsou pak Hrátky, Když nebloguji či Klub.


Administrátoři


O chod Klubu blogerů se stará čtveřice administrátorů, vedle zakladatelky Jitka S, jsou to Anawi barbie, Surly a Mal.


A jaký bude závěr dnešní glosy?


Kdo (a kde) mě vlastně již v létě minulého roku navedl na Klub blogerů? Prozradím vám to, bylo to na Twitteru a ona bytost si říká Serotonin. V Klubu blogerů se prezentuje svým blogem Svět podle Serotonina. Takže skutečnost, že Archivářka a moje veličkost (a tím Archa X a Xglosy) jsme se ocitli mezi "klubáky", je prvotně jeho zásluha. Nu, a Já pevně věřím, že třeba po přečtení této glosy, a následné propagace, se přidají do Klubu další osoby. A přibudou další blogy. Jak už jsem zmiňoval, tak v současnosti je jich 82. Takže, hola hola, stovka volá!


Anděl Azazel

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

 Čtěte na AzaNoviny.eu

Tumblr – Platforma, jenž je blogem i sociální sítí. - AzaNoviny
 
Huawei Harmony vypustí už 2. června. Konec závislosti na Androidu. - AzaNoviny

Výročí Microsoft Solitaire. Legendární karetní hře je 31. - AzaNoviny


 
Kuře na olivách v nivové omáčce - Recepty a vaření
Kuře na olivách v nivové omáčce

Komentáře

  1. Nu, ještě sem do komentů doplním k článku dvě věci..

    Odkaz na Klub blogerů na FCB je stále veden v blokovaných za spam.

    Už jsem se s tím setkal v minulosti, kdy jsem chtěl někomu poslat v komentářích odkaz na Klub, nešlo to, tak jsem vyplnil, že s tím blokováním nesouhlasím. Dokonce jsem si následně vyhledal, že to činovníci Klubu se nějak pokoušeli řešit, ale nevyřešili. Holt, kdo uvízne v algoritmech Facebooku, tomu asi už není pomoci. Otázkou jest, zda li se tam ten odkaz neocitl oprávněně, jestli nebyl nějaký příliš aktivní a horlivý člověk, který tam tím spamoval (co si budeme povídat, magoři a lidi, kteří neznají Míru.. ehm.. teda oprava míru, mě znát nemusí :D, tak ti se najdou všude). Nyní jsem odkaz po dlouhém čase zkoušel znovu, a stále je blokován.

    Oproti pracovnímu názvu článku jsem pozměnil v konečné verzi jedno slovo.

    Původní pracovní název zněl "Klub blogerů - Komunita, jejíž součástí je nově Archa X i Xglosy." Ale pak jsem si uvědomil, že Já vlastně nejsem až tak moc komunitní typ, a to slovo "komunita" mi jednoduše není blízké. Takže jsem to nakonec změnil na "společenstvo", což je mému nitru daleko bližší a přijatelnější výraz.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  2. :: Statistika nuda je, má však cenné údaje ::

    Statistiky StatCounter se přesunuly, jak bylo v minulosti avizováno, z AzaNovin na II. kanál Xmagazínu A-A AzaŽurnál. Jaká je na desktopech oblíbenost prohlížečů, vyhledávačů, operačních systémů etc.? A možná to leckoho překvapí, ale narozdíl od světa, kde je v sociálních sítích první Facebook, tak u nás v Česku je to Pinterest.

    Na statistiky se můžete podívat ZDE

    AzaŽurnál

    OdpovědětVymazat
  3. == Vaječná omeleta se sýrem a zeleninou ==

    Samozřejmě nezapomínám ani na vaše chuťové buňky. Vejce se dají využít v mnoha pokrmech, třeba se z nich dá udělat omeleta. A jedním takový receptem na omeletku se můžete nechat inspirovat ZDE

    Dobrou chuť!

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Automaticky čital tam vyššie: "Kuřte na olivách"! Asi povesetný Freudov "preklep"...

      Vymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Bard se přejmenoval na Gemini

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Blog.cz končí! (XG verze)

Co měsíc dal - Leden 2024

Diskuzní fóra vs sociální sítě