Blogger komentáře: Jak vytvořit klikatelný odkaz.

 

Blogger komentáře

 

Vy, kdož používáte ku své blogerské vášni platformu Blogger / Blogspot, pak víte, že po vložení odkazu do komentářů se zobrazí takový odkaz pouze v textové podobě. Nepřetvoří se automaticky na odkaz, na který si lidé jednoduše kliknou, musí si ho zkopírovat, posléze vložit do adresního řádku, a teprve pak se dostanou na stránku z odkazu. A to je značně zdlouhavé a hlavně nepohodlné. A vypadá to i někdy poměrně nevzhledně, zvláště když odkaz je opravdu velmi dlouhý.

 

A jelikož mě stále překvapuje, že i v roce 2021 se setkávám na blozích s velkou spoustou takových odkazů, na něž si nelze jednoduše kliknout, a které neobsahují jen nějaký NÁZEV stránky, článku etc., pak si zde ukážeme, jak na to. Třeba se to někomu bude hodit.



Blogger komentáře - Jak na krátký "hezký" klikatelný odkaz.


Pokud budete chtít v komentářích Bloggeru odkazovat na vaší stránku, váš článek, jakoukoliv jinou stránku či článek, prostě na cokoliv, pak si zde vypomůžeme v podstatě základním HTML. A z nevzhledného odkazu v textové podobě uděláme klikatelný odkaz s názvem. Pomůže nám k tomu tento mustr.

<a href="adresa URL">NÁZEV</a>

Jelikož jsem se nedávno, i s mojí milou kolegyní Archivářkou z Archy X, stal členem Klubu blogerů, pak si to ukážeme prakticky právě na odkazu ku této blogerské komunitě.

Odkaz například na Kluboviny, by vypadal ve vašem komentáři takto:

https://klub-blog.blogspot.com/2021/06/kluboviny-062021.html

A teď z tohoto neklikatelného odkazu uděláme krátký klikatelný odkaz s názvem:

<a href="https://klub-blog.blogspot.com/2021/06/kluboviny-062021.html">Kluboviny</a>

Po odeslání komentáře se nám odkaz zobrazí takto:

Kluboviny

Ukážeme si to, pro názornost, ještě jinak. Původní komentář by mohl vypadat třeba nějak takhle:

Ahoj, v Klubu blogerů právě vyšel náš měsíčník Kluboviny, ve kterém si můžete přečíst shrnutí událostí z předešlého měsíce, novinky, přivítání nových členů a mnoho dalšího.
https://klub-blog.blogspot.com/2021/06/kluboviny-062021.html


A teď sofistikovanější a vzhlednější verze:

Ahoj, v Klubu blogerů právě vyšel náš měsíčník Kluboviny, ve kterém si můžete přečíst shrnutí událostí z předešlého měsíce, novinky, přivítání nových členů a mnoho dalšího.

Myslím, že ten rozdíl je velmi patrný. A co si budem nalhávat, dnešní doba je rychlá, a lidé se chtějí rychle dostat k obsahu. Nemají čas (a možná  jsou i líní (včetně mé veličkosti)) si "obtahovat" nějaký odkaz v textové podobě a někam ho kopírovat.



Jak to dělám Já (ještě větší zjednodušení)


Ano, člověk si rád věci zjednodušuje. Možná v tom hraje roli i lenost, každopádně Já bych to viděl hlavně v rovině efektivnosti. A s tím spojeným ušetřením času. Proto rád požívám odkazovací výraz "ZDE". Tak se nemusím ani vypisovat s nějakým názvem. Mustr mám uložený tak, abych ho měl vždy po ruce. Páč komu by se chtělo pořád psát ty HTML značky, závorky, lomítka, uvozovky a když se člověk splete a něco zapomene, tak mu to ten komentář nepřijme, protože třeba někde něco neukončil.

<a href="adresa URL">ZDE</a>

.. a pak už jen mezi uvozovky nakopíruji odkaz (adresu URL), což bych musel dělat i tak, pokud bych ho vkládal v čistě textové podobě. Opět si to ukážeme na příkladu.

Zápis:

Ahoj, v Klubu blogerů právě vyšel náš měsíčník Kluboviny, ve kterém si můžete přečíst shrnutí událostí z předešlého měsíce, novinky, přivítání nových členů a mnoho dalšího. Podívejte se na to <a href="https://klub-blog.blogspot.com/2021/06/kluboviny-062021.html">ZDE</a>

Zobrazený text v komentáři:

Ahoj, v Klubu blogerů právě vyšel náš měsíčník Kluboviny, ve kterém si můžete přečíst shrnutí událostí z předešlého měsíce, novinky, přivítání nových členů a mnoho dalšího. Podívejte se na to ZDE


Pro hračičky


Samozřejmě lze v komentářích využít i další základní HTML tagy

Pro tučný text: <b>TEXT</b>

Pro kurzívu: <i>TEXT</i>


A jaký bude závěr dnešní glosy?


Pokud na nějakém blogu cokoliv komentujete, pak tím vyjadřujete nějaké ocenění či zájem o článek dotyčného autora. Pokud to tedy činíte s těmito ryze čistými úmysly. Pak by váš příspěvek v komentářích měl být relevantní, konstruktivní a týkající se tématu. A pokud je to vhodné, není od věci připojit třeba i odkaz (ten klikatelný, jak jsme si ukázali). Každopádně i zde platí "Všeho s mírou". Ono zpětné odkazy z komentářů cizího webu či blogu vám zas tak úžasné SEO body nepřinesou, to jednak. Druhak, když to přeženete, pak to bude působit spíše jako spaming, a to vám rozhodně body ubere. A též mějte na mysli, že někteří blogeři, a obecně tvůrci obsahu jakéhokoliv webu, nemusí mít takové "reklamní" odkazy rádi. Takže opakuji "Všeho s mírou". To vám radí Míra.

Anděl Azazel


✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

 Čtěte na AzaNoviny.eu

OS Harmony – Budoucnost společnosti Huawei závisí na tomto softwaru - AzaNoviny

Tumblr – Platforma, jenž je blogem i sociální sítí. - AzaNoviny
 
Huawei Harmony vypustí už 2. června. Konec závislosti na Androidu. - AzaNoviny



Vaječná omeleta se sýrem a zeleninou - Recepty a vaření
Vaječná omeleta se sýrem a zeleninou

Komentáře

  1. :: Pirátská ::

    Ku třetí desítce vyrazil Nekonečný příběh AzaPoetu. XXI. díl je ryze politický. Najdete ho tradičně v menu AzaPoet ZDE, kde si ho můžete jak přečíst, tak jako vždy i poslechnout skrze video.

    Pěkný kulturní zážitek :)

    Anděl Azazel
    Kozlí poeta

    OdpovědětVymazat
  2. :: Gymovi o uživatele nejde, otravují ho. ::

    Tak to je název mého nejnovějšího xfejetonu, jenž reaguje na dění v místnosti "40 a více" a příspěvky uživatelů Hlucheucho a HardBoy na Fóru k přísluné místnosti na XChatu (rozuměj GymChatu).

    Přečíst si nejnovější fejetonový výtrus z mého pera můžete, jak jste zvyklí..

    - na publikačním blogu Xglos X-Fejetony ZDE
    - přímo tady na Xglosách v menu X-Fejetony ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nyní, v čase 19:30, jsou pro zajímavost ve Stálé místnosti "40 a více" 2 (slovy: dva) uživatelé, jedním z nich je právě TOP (LaFontaine). V nestálé "Nové 40 a více" se nachází 16 (slovy: šestnáct) lidí. Nu, že.. ovšemže

      A-A

      Vymazat
  3. :: Orwellistán se krapet odkládá. ::

    To jest můj nejnovější počin na Arše X. Opět jsem dal průchod své orwellománii :D Jiskrou k zažehnutí byly aktuální události. Zatím to dopadlo dobře. Ale příště? To ví jen čert, anebo Velký bratr? Článek si můžete přečíst ZDE

    A-A
    Archa X (Archivářka & Azazel)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :: Archa X (6) - Orwellistán se krapet odkládá ::

      Karty se obrátily, Archivářka dělá Azazala. Tedy jeho text převedla do podcastové podoby. Plus Bonus v podobě rozšíření článku. Poslechnout si tuto epizodu můžete buď..

      - zde na Xglosách v menu Xkozloviny ZDE
      - na blogu Archa X v menu Podcast ZDE
      - na vašich oblíbených službách a aplikacích

      A-A

      Vymazat
  4. == Definitivní konec Šestnáctek - Vapett SS ==

    Už jsem psal dříve, že místnost "16 let a více" na GymChatu (dříve XChat) se tak proměnila, i vlivem vedení, že už to ani nejsou Šestnáctky. Nu, a nyní, když se stal Stálým správcem známý uživatel Vapett, tak je to definitiva. Šestnáctky už nejsou, koneckonců stejně jako starý dobrý XChat. Poděkujte Gymovi a jeho partě.

    Vapett vyměnil na postu stálého správce Legendawna.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  5. :: CZ domény – Statistika červen 2021 ::

    Vývoj počtu domén s koncovkou .cz, kdo je největším registrátorem či na jakém hostingu je českých národních domén nejvíce. To a mnohem více se dozvíte na AzaŽurnálu ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat
  6. :: XChat - Dvoufaktorová autorizace ::

    Nově se můžete na GymChat přihlašovat dvoufázově. Ku zadání hesla ještě QR kódem. Více si můžete přečíst na blogu IKSČET ZDE

    Nu, co k tomu říci. Nebudu se s tím mazat, Gym, místo toho, aby udělal něco pořádného a prospěšného, nějaké opravdové vylepšení pro uživatele, tak vymýšlí jen samé kraviny a zbytečnosti. Dvoufázové přihlašování na chatu Vapettů, Ataků a Happyn :D Více k tomu nemám co dodat, páč to bych si hlavu ukroutil.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  7. Díky za zanechaný odkaz, dnes jsem to zkusila u sebe na blogu (nominek) a povedlo se. Ty textové odkazy v komentáři mě štvaly, toto je fakt fajn. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Srpen 2024

Kam se přesunou diskutníci z Diskutníků?

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Neuvěřitelné se stalo ještě neuvěřitelnějším

OČI PRO PLÁČ NEBO ÚSMĚV NA LÍCI?

Klasická internetová diskuzní fóra. Stále žijí.

Oči pro pláč nebo úsměv na líci II.

Google .. Bing, DuckDuckGo a Seznam.

Zabrání už konečně XChat zneužívání jeho portálu k hanebnostem na adresu lidí z Xglos?!