Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Azazel je legenda, co na klasických chatech nikdy neexistovala

Azazel - Legenda
 

 

 Legenda nejen XChatu ale všech klasických chatovacích, dnes už retro, portálů Já Anděl Azazel fakticky nikdy nikde neexistoval. Nenajdete dnes již totiž na těchto retro serverech ani stopu po slovutném Azazelovi. Ovšem, tak jak už to s legendami bývá, jeho duch na nich přežívá stále.


Ono to tedy neplatí až tak úplně stoprocentně, LuRy se s poviným výmazem mojí veličkosti na mou žádost na Chatujme dost lenochodsky babrá. Ale to je spíše detail, asi má moc práce a je dosti vytížen (sám mi to psal), rozhodující je ta skutečnost, že k vaporizaci Azazela dojde. Čekal jsem sice, že bude Lukáš aspoň drobet rychlejší, ale Já s tím vlastně ani nespěchám, do zákonné lhůty to snad stihne, takže Já mu jeho lenochodství s bohorovností a nadhledem prominu.



Vaporizace Azazela

Domovina XChat - vedlejšák Lidéčko

Staré Lidéčko

Azazel byl vždy xchaťák, ovšem působil i na starém dobrém Lidé.cz. Vaporizace Azazela na Lidéčku proběhla vlastně tak nějak sama, a to tím, že se Seznam rozhodl totálně změnit verzi svého Lidé.cz. Verze spuštěná na jaře roku 2014 neměla s původním komunitním portálem pranic společného a byla už jen takovou seznamkou, takovým totálním paskvilem. Proti nové verzi tehdy marně protestevaly obrovské zástupy uživatelů starého Lidéčka. Tudíž při zmizení původního Lidéčka zmizel i Azazel.


XChat - Vznik legendy

Jak už jsem psal, Azazel byl srdcem doma vždy na legendárním XChatu. Na něm se také začala rodit jeho legenda. Dá se říci, že do podoby legendy ho pasoval až vznik AzaNovin (dnes je to samozřejmě naprosto seriozní magazín), neboť původní AzaNoviny a Azazel svého času hýbaly celým XChatem. To se začalo dít v roce 2015 a prakticky to jelo dvě sezóny. Vaporizace na vlastní žádost, tedy autovaporizace, se udála v podzimních dnech roku 2019. V té době ale už téměř čtvrtým rokem vlastnil XChat GymJWM (Jan Zálešák) jako hlavní spolumajitel firmy 42ideas s.r.o. Kvůli novým móresům Gyma jsem také XChat překřtil na GymChat, a to použité slovo "překřtil" není náhodné, zasvěcení ví.


Odskok na BezvaChat

BezvaChat vlastně až tak moc nebyl bezva. Jak se později ukázalo, nebyl bezva vůbec. Na tento portál Azazela zatahl Anathema, nu a později oba zmiňovaní dělali na serveru Administrátory. Ale to není ani nic moc k chlubení, tam pak dělal admina kde kdo :D Pravdou ale jest, že za naší éry měl BezvaChat nejvyšší návštěvnost ve své historii. Což také není na metál, páč před i po nás ta návštěvnost bývala spíše v řádu jednotek. Chat provozoval od roku 2015 Jan Říha, který ho naprosto neseriozně z hodiny na hodinu vypnul, a to právě za našeho adminování, kdy jsme ani my neteušili, co chystá. Po čase ho opět spustil, aby ho později v roce 2018 opět vypnul. Takže tady už také Azazel nemůže existovat.


Ajax KecejChat

Tento chat zmiňuji jen pro úplnost, nějaký čas i zde Azazel pobýval. Jednalo se o Ajax chat, provozoval ho Rederix (Filip Veselý) od roku 2012. Skončil ke konci roku 2019, tím tedy i zde Azazelova šlépěj neexistuje.


Chat.cz Pavla Francírka

S koncem staré verze Lidéčka se zrodil v rychlosti naprogramovaný chat (Francim a Bizim) s nejprostším možným názvem Chat.cz. Stalo se tak logicky na jaře roku 2014, v pozdějších letech i zde Azazel, a to velmi výrazně působil. Což jsem nakonec vyhodnotil a stále vyhodnocuji jako chybu a ztracený čas, páč naivita v pokrok a směřování ku slušnému klasickému portálu byla převeliká, což svým úprkem může doložit již zde známý mistr Anathema. I tady jsem se ovšem nechal vaporizovat sám, nebylo to tak oficiální a Franci to vzal dost šmahem, nakonec ale i díky tomu, že zrušil v pozdějším čase veškeré Diskuze (krom Námětů a přípomínek a diskuzí k existujícím chatovým místnostem), pak ani zde není po Azazelovi patrná jediná stopa.


SuperPokec

A dostáváme se pomalu do současnosti, tedy co se týče autovaporizací. Na SuperPokecu, který funguje od roku 2010 a jeho současným provozovatelem je Grantik (Jan Bezděk) se Azazel opět na žádost nechal vymazat. Před pár dny. Zde působil výhradně na chatu, tudíž stačil prostý výmaz, aby po Azazelovi nezbylo nic.


Chatujme

Na portálu Chatujme, který v současné době provozuje již sám LuRy (Lukáš Ryšánek) je již smazaný záložní nick Azazela Xkozel, nu a preciznější výmaz Azazela nastane v nejbližším období. Dle slov Lukáše už to mělo proběhnout minulý týden ale jak jsem již psal v úvodu této glosy, hlavně nechť se tak stane, čas zas nijak výrazně nehrotím. Takže i tady už se dá počítat s tím, že po Azazelovi nezbude nic, jako by nikdy na Chatujme ani neexistoval.


Paradox Líbímseti

Za dob velké trojky (Lidé - XChat - Líbímseti) Azazel Libku nevěnoval velkou pozornost, jak bylo řečeno, byl to xchaťák, jenž si odskakoval i na Lidéčko. Paradoxem tedy jest, že Libko zůstane jediným portálem, kde Azazel má stále účet a je tam i nějaký počet výrazných stop. Proč tomu tak je? Výhradním důvodem jest blog, který tam Azazel provozuje. Ne že by tam byla nějaká jeho stěžejní tvorba, ale nechce se mi to mazat, páč k tomu nevidím zatím důvod.



A jaký bude závěr dnešní glosy?

Doba klasických chatovacích portálů a komunitních serverů je již dávno pradávno pryč. Utápět se v pravěku a bezvýznamnosti nemá smyslu pražádného. Nejen internet se posunul od těch dob naprosto, významně a výrazně jinam. Tvor ještě dnes působící na zmiňovaných retro chatech se dá vskutku výstižně popsat slovem "troglodyt". Všechno jednou končí, klasické chaty už skončily, jen přežívají a dožívají. A s nimi i jejich troglodyté. Ale vždy existují výjimky, jako je Azazel, ten sice fakticky nikdy na retro chatech neexistoval, ale jeho nesmrtelný duch je věčný a stále přítomný. Holt někdo je troglodyt - a někdo je Legenda Já Azazel.



Anděl Azazel
Úvodní obrázek: Archiv A-A (profil na xchat.cz)

(Vysvětlivky: Vaporizace - Vaporizace je v knize 1984 proces, při němž jsou nepohodlní lidé odstraněni, a to jak fyzicky, tak i z historie. Doslovně dochází k jejich vypaření. Vaporizaci v románu používá totalitní strana Angsoc, vykonavatelem je Ideopolicie. Je to nejvyšší nástroj likvidace v této době použitelný. Spočívá v tom, že dotyčná osoba je fyzicky zlikvidována; následně jsou však odstraněny všechny důkazy o její existenci (přepsány knihy a časopisy, upraveny fotografie). Daný člověk pak již oficiálně neexistuje a nikdy neexistoval.)


✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
       
Tecno – Další čínská značka na českém trhu přicházející s levnými mobily - AzaNoviny
Rusko rozmístí do podzimu rakety Sarmat v rámci „historické“ jaderné modernizace - AzaNoviny
DuckDuckGo odmítá tvrzení, že odstranil pirátské weby - AzaNoviny


Hovězí na červeném víně - recept - Recepty a vaření
Hovězí na červeném víně

Komentáře

  1. == Musk kupuje Twitter. Bude ho stát 44 miliard dolarů ==

    A je hotovo. To šlo rychle. Velký den pro Twitter a svobodu slova.

    „Svoboda slova je základem fungující demokracie a Twitter je digitální náměstí, kde se diskutuje o věcech životně důležitých pro budoucnost lidstva,“ uvedl Musk v prohlášení.

    Bleskový článek na AzaNovinách ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat
  2. = Žádost o "rozšířený výmaz" vyřízena - Azazel na Chatujme neexistuje =

    Ano, tak to je název poslední části (aktualizace) velmi rozsáhle glosy "Právo být zapomenut (GDPR) - praktická ukázka". Na Chatujme tedy již neexistuji a nikdy jsem neexistoval. Za kladné vyřízení mé žádosti jsem samozřejmě LuRymu poděkoval, a to jak soukromě, tak veřejně právě v závěrečné včerejší aktualizaci zmiňovaného článku.

    A úplně poslední odstavec celé glosy mohu dát i sem do komentářů pod tento článek, protože se ku článku velmi dobře váže:
    Dnešním oznámením o "rozšířeném výmazu" defacto končí vaporizační cesta Azazela u retro chatovacích portálů a komunitních serverů. XChat, Lidé.cz, Chat.cz, BezvaChat, KecejChat, SuperPokec a nyní tedy i Chatujme Azazel nikdy nenavštívil, nikdy na těchto portálech neexistoval, nikde není po Azazelovi ani stopa. Všechno má, nebo může mít, své výjimky pravidlo potvrzující. Na Líbímseti Azazel ještě existuje, ovšem hlavně z důvodu jeho blogu, který je s portálem a profilem provázán. I tak ovšem můžu konstatovat, že ač Azazel na zmiňovaných portálech neexistuje a nikdy neexistoval, tak jeho nesmrtelných duch je samozřejmě přítomen nadále a na věky. Legenda Azazel žije dál.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  3. = Krapet bulváru: Mach se v rakvi na mžik probral :D =

    Měl jsem za to, že nechvalně známá směšná postavička Mach alias Mešek alias Litulka už na věky věkův leží v rakvi. Do jeho hrobu nějakým způsobem doputovala pravděpodobně tato má poslední glosa a meškova mrtvola evidentně nepobrala slova o Azazelovi a Legendě. To u něj zřejmě vyvolalo chvilkové oživení, či možná jen chvilkový posmrtný záškub, neb se Mach jal vyjevit své emoce do mého e-mailu, tedy oficiáního e-mailu Xglos, abych byl přesný. Na tento mejl se můžete podívat na obrázku TADY

    Snad už to byl poslední hlas ze záhrobí. Machu "Spi sladce"! :D

    A-A

    P.S.: Mimochodem, Thunderbird si to myslí dobře až výborně :D

    OdpovědětVymazat
  4. Mrtvola z hrobu vstala, nebot se jí křivda stala, na youtube kanál The Ressurection of Mešek měla, než jí to tamní adminů cháska smazala. Tys okem svým sis toho nevšiml ??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. @Šavlozubý křeček

      Ne, Meškův kanál či jeho videa o 10 zhlédnutích fakt nesleduji :D neboť mrtvoly a troglodyti mě nezajímají :D Ten mail jsem sem dal jen pro zpestření, a taky pro připomenutí, abychom věděli, co za magory se na těch retro šunkách kdysi prohánělo. Pravěkého Macha můžeme s klidem nechat v pravěkém rovu klidně spát. V současném světě nikoho takový mega giga exot dávno nezajímá. Nu..

      A-A

      Vymazat
    2. Dobře, tak nechť jsem teď letmo nahlédnul do spamu mailu Xglos, tak ještě jednu "machochuťovku" :D Komentovat to nebudu, páč výplody jeho chorého mozku nedávají smysl (a vlastně nikdy nedávaly) :D Platí předešlé

      Obrázek TADY

      A-A

      Vymazat
    3. Takže zde využiji opět své odvěké zásady "3x a dost!". Jak jsem zjistil ve spamu mailu Xglos, tak od Meška z hrobu zase dorazily nějaké cance. Vyjadřovat se k tomu samozřejmě jako minule vůbec nebudu. Ale abych to nějak uzavřel, tak si řekněme, o čem to svědčí. Jedině to potvrzuje tu skutečnost, že Mach je totální mrtvola, protože ten mail, to je jak kdyby to přišlo z pravěku, jako kdyby se ten mail mnoho let někde zaseknul a teprve nyní dorazil. Anebo jakoby se Mach probudil ve své rakvi a napsal jakýsi canc, aniž by si uvědomil a věděl, že se píše už rok 2022. Takže snad už žádné ozvěny z pravěku a ze záhrobí se konat nebudou. Jestli ano, Já už to ani číst nebudu.

      Na mail se můžete podívat TADY

      A-A

      Vymazat
  5. = Legenda všech chatů už jen na Libímseti. Paradox =

    Tak když už jsem nyní jen na Libku, a to proto, že tam stále mám ještě blog, nu tak jsem tam vytrousil jeden aktuální článek. Můžete si ho přečíst ZDE. Páč předpokládám, že na Libko už sotva někdo sám trefí, natož na LibkoBlog, že.. ovšemže.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  6. No vida Kretinostupido to nevydržel a na forech Komouš výchova a Metal zmínil Azanoviny a mrdky. Ovšem jestli tím myslel čtenáře Azanovin nebo jejich odpurce to ví jen bůh.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. @Šavlozubý křeček

      Díky za info :)

      Ono o uživateli GymChatu KretinoStupido zcela jasně vypovídá a říká vše podstatné už jeho nick, že.. ovšemže. Tento jedinec vůči Azazelovi trpěl od počátku jakousi neskonalou záští, ač mi dodnes není jasné proč. A je evidentní, že jeho emoce vůči Legendě stále přetrvávají.

      Tím se dostávám k další věci, a k tomu co jsem už mnohokráte psal, neb i z tohoto je patrné a evidentní, že i když už na GymChatu 3 roky neexistuji (a po mém požadavku na mojí vaporizaci jsem tedy ani nikdy neexistoval), tak duch Azazela, nejen na tomto portálu, žije dál. Ano, potvrzuje se, že Azazel je věčný a nesmrtelný.

      Jinak tento výkřik jakéhosi KretinoStupido jen ukazuje jednak prachbídný stav současného GymChatu (dříve XChat), když se zde musí vyvolávat jméno Legendy, a druhak také to, že GymChat už nikoho nezajímá, páč kdybych na toto nebyl upozorněn, tak si toho ani nevšimnu, páč už GymChat, stejně jako všechny ostatní skomírající retro chaty téměř nesleduji. Tedy sečteno podtrženo, jedná se jen o zoufalý výkřik zoufalce na zoufalém nikoho nezajímajícím retro portálu.

      A-A

      Vymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Bard se přejmenoval na Gemini

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Blog.cz končí! (XG verze)

Co měsíc dal - Leden 2024

Diskuzní fóra vs sociální sítě