Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

LuRy na Chatujme po vlně rozhořčených reakcí stáhne vlajku

 

Luryho zpátečka - LuRy stáhne vlajku

 

 Aneb LuRyho zpátečka. Tato glosa v podstatě navazuje na dvě předešlé, takže se dá říci, že je to takový třetí díl (jak známo miluji trilogie, že.. ovšemže :D). Odstartovalo to článkem  Žlutomodré Chatujme a bonzácký prototalitní XChat a pokračovalo glosou Právo být zapomenut (GDPR) - praktická ukázka. Druhý z uváděných článků bude ovšem samostatně aktualizován, jelikož se bude držet daného jasného tématu "rozšířený výmaz".


Vlajka z Chatujme zmizí k 1. květnu

První máj je lásky čas, o tom už básnil Karel Hynek Mácha. Lukáš Ryšánek (LuRy) využil toto "zamilované" datum k tomu, aby se přes tento svátek všech českých zamilovaných nějak vypořádal s bouřlivou reakcí svých uživatelů na skutečnost, že opatřil portál cizí vlajkou. Ano, mnohým se nijak nezamlouvalo, že nad jejich profily visí nějaká cizí vlajka, že když píší na diskuze příspěvek, tak jim u toho asistuje tato vlajka etc. Jak už jsem psal, první se ozval Visitor, ovšem nebyl sám. Tato záležitost se řešila na diskuzích, patrně se mnozí ohrazovali i ve vzkazech, a v neposlední řadě se výrazně ohradily dvě ikony minulých let Chatujme Anathema a Já Azazel.

 

Lury zpátečka - Lukáš Ryšánek na První máj stahuje vlajku
Lukáš Ryšánek na Prvního máje stahuje z Chatujme vlajku - Zdroj: diskuze chatujme.cz


Lukáš Ryšánek nevěděl, jak ze šlamastiky vybřednout, a tak uživatelům svého retro portálu oznámil na systémové diskuzi to, co jste si právě přečetli z obrázku viz. výše. Muselo to být pro Lukáše kruté prozření, že se jeho iniciativa a jeho vnitřní smýšlení setkalo s takovou vlnou odporu. Za mojí veličkost to byla naprostá brutální hloupost z jeho strany, tedy vzít si své uživatele jako rukojmí svých politických preferencí a svého "libtardího" smýšlení.


Opět se prokázala kolosální síla Xglos

Ano, tyto události následují po publikování dvou již zmiňovaných článků, kde se k situaci vyjadřuji nejen Já (a požaduji v zákonné lhůtě rozšířený výmaz z retro chatu Chatujme), nýbrž je zřejmé, že krom již zmiňovaného úživatele Chatujme Visitora, se cizí vlajka nad svým profilem velmi nelíbí čtenářům Xglos, jmenovitě Anathemovi a Jardovi (Šavlozubý křeček). Společně s vlnou nevole přímo na chatovacím retro serveru Chatujme od dalších uživatelů musel Lukáš Ryšánek takzvaně vzít zpátečku. A to se mu navíc vysmál i zakladatel nové české svobodné sociální sítě Notesoo pan Michal Auředník.


A jaký bude závěr dnešní glosy?

Já se rozhodně nenechám obměkčit "úhybnými manévry" Lukáše Ryšánka. Každý kdo mě zná ví, že jsem pevný a zásadový. Pokud jednou voda z kalichu přeteče, pak už ji nelze nikdy vrátit zpět. LuRymu běží 30 denní lhůta na to, aby se s mojí žádostí a využitím mého práva "být zapomenut" popasoval. Zatím se neděje nic, až ano, budu vás o tom, moje milé čtenářky a milí čtenáři, informovat v aktualizacích předešlé glosy. A na závěr opakuji, neb opakování matkou moudrosti jest, že válka je vůl, a Já nehodlám mávat jakoukoliv standartou, ani nehodlám svůj profil kdekoliv propůjčovat jakkoliv barevnému fáborku, tomu žlutomodrému zvláště.



Anděl Azazel
Zdroje a obrázky: chatujme; remix pixabay

 

 

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
      
Musk zažalován bývalými akcionáři Twitteru za pozdní zveřejnění podílu - AzaNoviny
Výrazný růst Rumble, konkurenta YouTube, ve všech ukazatelích - AzaNoviny
Rusko možná brzy zakáže YouTube, platforma zablokovala účet Státní dumy - AzaNoviny


Mandarinkový dort - Recepty a vaření
Mandarinkový dort

Komentáře

  1. == Nový xfejeton ==

    Nedalo mi to, abych věci kolem Chatujme nepojmul tak nějak fejetonově. Ano, vyplodil jsem nový xfejetonový výtrus s názvem "LuRy z Chatujme se nemění - Kejklíř co zůstal kejklířem". Přečtěte si ho, s nadhledem snoubícím se s výsměchem stojí za přečtení.

    Tentokráte ho naleznete, oproti zvyklostem, pouze na blogu X-Fejetony ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat
  2. ::::::: Jak to bylo na XChatu? Gym to zvládl za 4 dny! :::::::

    Tak to je nejnovější Aktualizace předešlého článku. A jelikož nám předešlá glosa značně nabobtnává, tak pro větší přehlednost jsem ji opatřil, po úvodním odstavci, Obsahem. Myslím, že jsem se rozhodl správně, tedy pokračovat aktualizacemi v rozšiřování článku, tak bude vše na jednom místě a v časové ose.

    Prozatimní OBSAH

    Úvodní článek: Právo být zapomenut (GDPR) - praktická ukázka

    Právo být zapomenut - krapet teorie

    Právo být zapomenut - ukázka praktického postupu

    SuperPokec jako spřízněné dvojče

    Aktualizace 11.04.22: SuperPokec - Úspěšně vyřešeno

    Aktualizace 12.04.22: Dobrá rada nad zlato a všechno drahé kamení

    Odvolání souhlasu se shromažďováním osobních údajů

    Hledej, hledej hledači - Odvolání souhlasu

    Aktualizace 13.04.22: Majitel SuperPokecu vedoucím administrátorem Chatujme

    Aktualizace 15.04.22: Žádost o "běžný výmaz" nicku Xkozel

    Aktualizace 17.04.22: Jak to bylo na XChatu? Gym to zvládl za 4 dny!

    Gym vs. LuRy

    Na co LuRy čeká?

    Práva "subjektu údajů"

    Shrnutí a průběžný stav


    A-A

    OdpovědětVymazat
  3. Fakt jako síla, na youtube se objevují videa s tanky ukrajinské armády s hákovými kříži a dalšími nacistickými symboly, Jedno takové video sem umístil i na své osobní forum, a sem ohromen z toho že to Evropské unii nevadí a zemi s takovým smýšlením hodla vzít mezi státy evropské unie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. @Šavlozubý křeček

      Já se tady k žádným podobným konkrétním záležitostem vyjadřovat nebudu, Xglosy nejsou politický blog. Na to mám své socky. Tady jen budu konstatovat to, co už jsem tu v několika variantách sděloval, nestojím na žádné straně (a nemyslím si, že by byly jen dvě). Nevím proč bych měl činit nějakou volbu, vnitřně to tak necítím. Pokud bych měl stát na nějaké straně, pak na straně České republiky (jako státního útvaru, nikoliv na straně jeho současných reprezentantů). Ale Já nebyl nikdy žádný "vlaječkář", což je kupříkladu hodně rozšířené na Twitteru. Tudíž pokud si nikam nedávám ani vlajku ČR, pak je jasné, že s vlajkou cizího státu umístěného proti mé vůli nad mým profilem mám mega giga problém. A opakuji, s jakoukoliv cizí vlajkou, ať už je jakkoliv barevná.

      Se na Chatujme smaž, jak jsi o tom v jednom z minulých komentů uvažoval. Já už tam Xkozla nemám a LuRy stejně tak brzy na mojí žádost smaže i můj hlavní nick Azazel-Andel, jak jsem už psal v aktualizaci předešlé glosy.

      A-A

      Vymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Policie jako největší Úřední slídil - Ceny Velkého bratra

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Co měsíc dal - Březen 2024

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Co měsíc dal - Únor 2024