Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Blogosféra na Echo24 končí a s ní mnozí blogeři, Blogosvět je nezajímá

 

Blogosféra na Echo24 končí

 

Blogosféra na portálu Echo24 končí, tedy alespoň v dosavadní podobě. Autoři blogů o tom byli informování e-mailem a též vyšlo veřejné blogové oznámení Blogosféry, kde jsou kroky Echa vysvětleny. Mnozí blogeři se rozhodli ukončit své blogerské aktivity, neboť na novou platformu Blogosvět pod jiným provozovatelem nehodlají přejít. Tedy jejich dosavadní články tam sice budou převedeny, ovšem žádné další už psát nehodlají.


Blogosféra se přesouvá na Blogosvět

Na konci loňského roku Echo24 narychlo vytvořilo svobodný publikační prostor pro blogery a nazvalo ho Blogosféra. Využilo za tímto účelem stávající redakční platformu. Nyní tvrdí, že vytvořili daleko lepší platformu, jenž se zove Blogosvět. Tento nový blogerský prostor ovšem bude provozovat společnost Coolpany SE. Blogosvět v tuto chvíli běží v testovacím režimu a pro samotné blogery se prý zatím nic nemění, jejich blogové výtrusy jen budou vycházet vedle Blogosféry též na kanálu Blogosvět, kam byly přesunuty i profily autorů a dosavadní články. Řadě blogerů se to ovšem pranic nelíbí, a tak oznámili ukončení publikování.

Blogosvět - blogovací platforma
Současná podoba platformy Blogosvět

Sbohem a šáteček

Echo24 sice slibuje podporu Blogosvětu s tím, že se na Echu budou i nadále objevovat zajímavé blogerské počiny, které autoři budou nově publikovat na platformě Blogosvět. Nu a to je právě ono, co mnozí blogeři nesou nelibě. Už nebudou součástí Echa, nebudou publikovat na tomto portálu, ten si možná dle svého uvážení některé články vybere. Což už ovšem zavání určitou formou cenzury nebo přinejmenším jakési "filtrace". Tudíž není divu, že na toto mnozí blogeři nehodlají přistoupit a prostě a jednoduše končí.


Rozlučky blogerů Blogosféry

Jan Tománek

Ve své rozlučce nazvané Poslední blog i na Echo24 píše Honza Tománek kupříkladu toto: "Po zkušenosti, kdy jsem byl i s některými dalšími kolegy "odejit" z blogů na Aktuálně, domluvili jsme s redakcí Echo24, že nás vezmou pod svá křídla. To se ale změnilo a Echo24 nyní převedlo své blogy pod jinou společnost "Coolpany" a blogy odsunuly na platformu Blogosvět. Echo24 prý bude zajímavé texty (dle jejich slov...) dále sdílet u sebe - což je dle mého v překladu opět jen výběr a určitá cenzura. Navíc pro mě mělo smysl být součástí Echo24 a ne budovat něčí platformu pro blogery - kdybych chtěl toto, mohl jsem si založit blog například na největší platformě Google Blogger." Jako mnoho jiných kolegů blogerů tedy končí.

Vendula Zahumenská

I tato blogerka končí. Sice dala najevo, že Blogosvětu možná dá šanci, prozatím jí to ovšem nezaujalo. Takže se vrací na svůj vlastní a dosud nevyužitý web Svoboda za humny. Její rozlučku si můžete přečíst v článku nazvaném Blogosféra končí – kam za svobodou?

Pavel Štěpánek

Sbohem Echo, nech mne jít, nech mne jít a bude klid - tak to je pro změnu článek dalšího končícího blogera Pavla Štěpánka. Můžete se tam dočíst i toto: "A jak zde již zaznělo, i pro mne mělo smysl být součástí komunity Echa, nikoliv však budovat blogovací platformu nějakého s prominutím "noname" projektu. Každopádně děkuji Echu za prostor, který jsem zde dostal, byť mne mrzí konec Blogosféry v její současné podobě a především forma tohoto konce. Myslím, že pro nás - bloggery - to bylo docela nepříjemné překvapení."

Vít Zvánovec

S rozhodnutím Echo24 ukončit provozování blogů a jejich převedením na nezávislého provozovatele Blogosvěta Coolpany SE nesouhlasí i další z bologerů Vít Zvánovec. Spekuluje o tom, že Echu nevyhovuje ta skutečnost, že většina aktivních blogerů patří mezi odpůrce covidismu. Jeho celý rozlučkový článek s jednoduchým a jednoslovným názvem "Rozloučení" si můžete přečíst ZDE.

A jaký bude závěr dnešní glosy?

Osobně se musím přiznat, že mě přístup Echa překvapil a velmi zklamal. Některé blogery jsem na Echu velmi rád četl a pokud mě jejich počiny zaujaly více než dosti, pak jsem je neváhal i propagovat a napostovat na rozličné sociální sítě, předně tedy ty alternativní. Nevím jaké důvody vedly Dalibora Balšínka k tomu, že pár měsíců po vzniku Blogosféry už nechce mít Echo s blogery nic společného? Tedy skoro nic. Každopádně za mě je to špatná zpráva.



Anděl Azazel
Zdroje a obrázky: echo24; kurzycz; blogosvět


✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
         
Tesla končí s homeoffice. A Space X začne přijímat kryptoměnu Dogecoin - AzaNoviny
Čínská loď Šen-čou 14 s 3 kosmonauty dnes odstartovala do vesmíru - AzaNoviny
Sudeten.net – Nová sociální síť sudetských Němců. Je i v češtině - AzaNoviny



Králík a lišky na smetaně - Recepty a vaření
Králík a lišky na smetaně

Komentáře

Mohlo by Vás zajímat

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Notesoo - Spadla klec. Definitivní konec české sociální sítě

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Co měsíc dal - Březen 2024

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Čtyři roky na Twitteru

Policie jako největší Úřední slídil - Ceny Velkého bratra

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

Letní nadhledová glosa: V SEO skóre daly Xglosy chatům na frak.