Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Další svobodná socka, tentokráte na Slovensku: ZNOVU SPOLU

ZNOVU SPOLU - Slovenská sociální síť


 

Dobře víte, že se tu věnuji kde čemu. Dost často i tomu, čemu se nevěnuje nikdo jiný. A také čas od času přijdu s nějakou tou alternativní sockou. A to je přesně dnešní případ, takže vás seznámím s novou slovenskou sociální sítí, která se zove ZNOVU SPOLU. Definuje se, jako spoustu jiných a nejen v poslední době nových socek, jako síť svobodná, tedy bez cenzury, mazání etc.


Sociální síť ZNOVU SPOLU byla spuštěna koncem minulého měsíce, takže dosti nedávno. Spáchali to bratři Matyinkovi, tedy přesně Mgr. Ladislav Matyinko a Ing. Juraj Matyinko. Jedná se o zakladatele občanské iniciativy Hovorme Spolu, a novou sockou na tuto iniciativu navázali.

 

Profil Anděl Azazel na ZNOVU SPOLU
Můj profil na sociální síti ZNOVU SPOLU



ZNOVU SPOLU

Na nové slovenské svobodné sociální síti objevíte to, na co jste už zvyklí odjinud, plus něco navíc. Máte k dispozici profil, můžete psát příspěvky, máte k dispozici notifikace, soukromé zprávy, můžete se propojit s jinými uživateli, anebo je jen sledovat, k dispozici jsou i skupiny a fóra. Vše vypadá moderně a přehledně.

Navíc je tu jakýsi Infokanál, kde najdete nejnovější články, odborné komentáře a monitoring zatím cenzury. K uživatelům a skupinám si na této socce navíc připočtěte ještě media a profesní sdružení. Skupiny mohou mít různé podkategorie, třeba hlavní kategorie Profese může mít pod sebou učitele, zdravotníky, právníky etc.

Sociální síť hlásá cosi o hrdé platformě, tedy žádné pseudonymy, přezdívky, anonymní profily - jen hrdí a svobodní lidé, kteří mají v úctě sebe samých. Nu, Já jsem se tam zaregistroval klasicky pod svým pseudonymem (ono pod civilním jménem mě nikdo ani moc nezná /ne že by bylo tajné :D/), tak snad dobrý. Mimochodem, jediná síť, která mi asi po deseti letech můj pseudonym neuznala, byl FB. Mám holt mnoho nepřátel, a bylo to na nahlášení, takže tam jsem pod svým civilním jménem.

 




Co je mi, krom mnoha jiných věcí sympatické, že na ZNOVU SPOLU neexistují žádné algoritmy. Ano, mám rád, když si mohu navolit a sám rozhodovat o tom, co chci vidět, třeba i všechno. Rozhodně mě nebaví, když mi to určuje socka a podsouvá mi, ať už z obchodních či politických zájmů, co by chtěla abych viděl, nebo vídal víc než něco jiného.

Další, aspoň pro mě, sympatickou skutečností jest, že se definuje jako "slušná platforma" (stejně třeba jako české Notesoo), tudíž žádné vulgarizmy, osobní útoky, zesměšňování a nenávistné projevy. Nebýt žumpou je vždycky fajn, to mám rád.

Sociální síť ZNOVU SPOLU má zatím, asi po 18 dnech, něco přes tisíc uživatelů. Je ve slovenštině a částečně v angličtině, taková změť. Najdete tam i mnohé české uživatele, koneckonců Já jsem se o této nové slovenské socce dozvěděl na MeWe právě od Čecha.

A jaký bude závěr dnešní glosy?

ZNOVU SPOLU stojí rozhodně za vyzkoušení a prozkoumání, po pár dnech ale opravdu nelze činit jakýchkoliv závěrů. Jen si tak říkám, že se nám, nejen v poslední době, s těmi platformami, které se definují jako "svobodné" roztrhl pytel, že.. ovšemže. Tohle v dávnější minulosti nebylo. Na základní filosofickou otázku "Proč?" si jistě mnozí z vás dokáží odpovědět sami. Nebudu, a myslím že věru nemusím, ani naznačovat.


Anděl Azazel
Zdroj a obrázky: znovu spolu

 

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
 
          
Mobilní aplikace poštovního klienta Thunderbird pro Android - AzaNoviny
4. ročník ankety Podcast roku zná vítěze: Vinohradská 12 a Opravdové zločiny - AzaNoviny
ZNOVU SPOLU – Nová svobodná slovenská sociální síť - AzaNoviny


Bramborová roláda se špenátem - Recepty a vaření
Bramborová roláda se špenátem

Komentáře

Mohlo by Vás zajímat

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Notesoo - Spadla klec. Definitivní konec české sociální sítě

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Co měsíc dal - Březen 2024

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Čtyři roky na Twitteru

Policie jako největší Úřední slídil - Ceny Velkého bratra

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

Letní nadhledová glosa: V SEO skóre daly Xglosy chatům na frak.