Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Štěkne po Clubhousu aspoň pes? Po raketovém startu raketový pád

 

Clubhouse - Klubovny


 

 

V době pandemie covidu za těžkých lockdownů se v lednu 2021 vynořila sociální síť Clubhouse. Měla naprosto raketový start, když pobláznila předně celý marketingový a business rybník. Celosvětově i v České republice. Ovšem kdeže ty loňské sněhy jsou, že.. ovšemže.


Boom výjimečné sítě

Clubhouse svou výjimečností nalákal kde koho. Mohli jste se v jedné místnosti potkat se svými vzory, s osobnostmi, velmi zajímavými lidmi. Probrat s nimi aktuální témata, zeptat se na to co vás vždycky zajímalo, anebo řešit každodenní starosti. Ano, někteří lidé trávili v klubovnách třeba i 16 hodin denně, jen aby jim někde neutekla nějaká zajímavá a interesantní debata.


Proč klubovny živoří?

Důvodů, proč dnes Clubhouse zas až tak nikoho moc nezajímá je několik. Předně ve zmiňovaném lednu 2021 jsme byli dosti zavření doma, lockdown tady lockdown tam lockdown kam se člověk podíval. Lidem chyběl jakýkoliv mezilidský kontakt a ten si vynahrazovali a takzvaně se socializovali právě na Clubhousu.

Další důvodem je pominutí exkluzivity. Na úplném počátku jsme mohli na Clubhouse jen skrze iPhone a ještě na pozvánku od někoho. To bylo samozřejmě skvělým lákadlem a působilo to dojmem oné exkluzivity. A ani nic podobného jinde nebylo. Ovšem to se začalo postupem měnit. Nejen že bylo možné přistupovat do kluboven i přes Android, ale s podobnými formáty začaly přicházet i zaběhnuté sociální sítě jako Twitter, Facebook a mnohé jiné.

A v neposlední řadě došlo u lidí k jakémusi přehlcení. Už nebylo možné narazit na tak zajímavá speakery, a proto nastal, se všemi zmiňovanými důvody, postupný odliv, který vedl až k současnému stavu.


Český Clubhouse

Nějaké české místnosti stále ještě existují. Z mnoha desítek se však staly jednotky. Tudíž pokud si tam to své i dnes najdete, pak je Clubhouse stále jistě skvělá platforma. Pravděpodobnější ale bude, že to tam už dávno nenajdete.


A jaký bude závěr dnešní glosy?

Myslím, že tady bude platit na 666 procent známé rčení "Všechna sláva - polní tráva". Hlavně v marketingovém, mediálním a byznysovém světě v dobách boomu Clubhousu to bylo tak, že kdo tam nebyl, jakoby vůbec neexistoval. Nu a vidíte, dnes mohou být někteří rádi, že po klubovnách štěkne občas snad aspoň nějaký malý čokl.

A jak jste na tom vy? Trávíte na Clubhousu stále spoustu času, anebo už si jen říkáte při kontrole svého smartphonu "sakra co to tu mám za aplikaci"?


Anděl Azazel
 

 

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
         
Tesla končí s homeoffice. A Space X začne přijímat kryptoměnu Dogecoin - AzaNoviny
Čínská loď Šen-čou 14 s 3 kosmonauty dnes odstartovala do vesmíru - AzaNoviny
Keystone – nejmenší Xbox pro steamování her od Microsoftu - AzaNoviny


Mleté řízky v jogurtu s gyrosem - Recepty a vaření
Mleté řízky v jogurtu s gyrosem

Komentáře

Mohlo by Vás zajímat

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Notesoo - Spadla klec. Definitivní konec české sociální sítě

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Co měsíc dal - Březen 2024

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Čtyři roky na Twitteru

Policie jako největší Úřední slídil - Ceny Velkého bratra

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

Letní nadhledová glosa: V SEO skóre daly Xglosy chatům na frak.