Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Thunderbird 102 - Žádná Windows Pošta se naštěstí nekonala

 

Thunderbird 102 Anděla Azazela


 

 V mém květnovém blogovém výtrusu jsem zmínil připravovanou verzi stále mnohými námi oblíbeného poštovního klienta Thunderbird 102. Moje obavy z toho, abych místo klasického Thunderbirdu měl na compu něco, co bude připomínat Poštu pro Windows, byly naštěstí liché. Thunderbird je pořád Thunderbirdem, a to je dobře, veledobře.

 

Nová navigační lišta

To co vás při prvním pohledu na Thunderbird 102 upoutá je nová navigační lišta na levé straně, kterou si můžete schovat a zase zobrazit. Thunderbird 102 umožňuje nyní intuitivnější ovládání aplikace díky právě nové navigační liště. Lehce můžete  přecházet mezi všemi svými činnostmi, ať už jde o správu e-mailů, práci s kontakty prostřednictvím též nové složky kontaktů, používání funkcí kalendáře a úkolů, chatu, a dokonce i doplňků. Pokud chcete ušetřit místo na obrazovce, tak jak už jsem psal, můžete navigační lištu zavřít a místo toho přecházet mezi různými činnostmi, které Thunderbird nabízí, pomocí nového tlačítka navigační nabídky.


Nová složka kontaktů

Thunderbird 102 výrazně inovuje vaše kontakty. Vylepšený design usnadňuje navigaci a interakci s jednotlivými kontakty a pomáhá vám lépe chápat, s kým komunikujete. Nová složka kontaktů je kompatibilní se specifikací vCard, což znamená, že jestliže vaše aplikace umí exportovat vaše existující kontakty do formátu vCard, dokáže je Thunderbird importovat. Každá vizitka rovněž funguje jako startovní plošina pro odesílání zpráv, e-mailů a vytváření událostí.

 

Thunderbird 102 - Nová složka kontaktů
Thunderbird 102 - Nová složka kontaktů


Přepracované záhlaví zprávy

Při čtení e-mailů vám přepracované záhlaví zprávy umožní soustředit se na to, co je důležité, protože zvýrazňuje důležité informace. Je také svižnější a snadněji se v něm orientujete. Navíc můžete důležité zprávy označit hvězdičkou přímo v záhlaví zprávy a snadno je převést na událost či úkol v kalendáři.

Nový průvodce importem/exportem

Thunderbird 102 umožňuje rychle a jednoduše přesouvat účty a data. Nový průvodce vám po jednotlivých krocích pomůže provést import všech dat, která jsou pro vás důležitá. Také byla učiněna dodatečná opatření za účelem zajištění toho, aby se po importu ve vašem profilu náhodně neduplikovala žádná data. Přesun z Outlooku, SeaMonkey nebo jiné instalace Thunderbirdu je snadnější než kdykoliv dříve. Nejsou potřeba ani žádné doplňky.

 

Thunderbird 102 - Import
Thunderbird 102 - Import



A jaký bude závěr dnešní glosy?

Každý už dávno ví, že jsem těžký oldskůlák (ale ne takový úplně zaseknutý, jako Anathema, který by dodnes jel nejraději Win 95 :D a chatoval na retru Lidéčko /jasně, krapet nadsazuji, ale ne zas tak moc, a holt mi to někdy nedá si do metalového guru ždibec rýpnout :D ). Jsem rád, že si Thunderbird jde stále svojí cestou, a i když v dnešní divné době už dávno není, co do množství uživatelů, na špici pelotonu, pak si svoje uživatele vždy najde. Nebudou to bezmozci, nebudou to lamy (pro které je dnes v podstatě tvořen celý net), nebudou to smartphoňáci, kteří si vystačí už jen s tím "chytrým mobilem" etc. Thunderbirdu a thunderbirďákům zdar!



Anděl Azazel
Obrázky: Thunděrbird A-A; thunderbird.net

 

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
 
 
Datové schránky využívá již více než pětina Čechů - AzaNoviny
Podvodné zprávy lákající přihlašovací údaje k facebookovým stránkám - AzaNoviny
Distribuční centrum Amazon v Kojetíně dokončeno, zahájen nábor zaměstnanců - AzaNoviny

Jáhlové kuličky - Recepty a vaření
Jáhlové kuličky


AzaŽurnál - Blog AzaNovin
AzaŽurnál - Blog AzaNovin


Komentáře

Mohlo by Vás zajímat

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Policie jako největší Úřední slídil - Ceny Velkého bratra

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Notesoo - Spadla klec. Definitivní konec české sociální sítě

Co měsíc dal - Březen 2024

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Čtyři roky na Twitteru

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Kam se přesunou diskutníci z Diskutníků?