Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Proč XChat tají své hospodaření za předminulý rok? Že by zase ztráta?

 

XChat - GymChat

 

 

Retro portál XChat se dostal v roce 2020 poprvé, po čtyřech ziskových letech, do ztráty. A následně poprvé od roku 2015, tedy od založení společnosti 42ideas s.r.o., která od roku 2016 provozuje legendární chatovací server, také nezvřejnil v loňském roce své hosporářské výsledky a zápis z valné hromady, což všem korporátním společnostem ukládá zákon. Že by byl XChat v další a možná trvalé ztrátě a nechtěl se tím chlubit?


O GymChatu, jak jsem přejmenoval XChat po jeho ovládnutí Gymem a jeho partou, jsem tu již v minulosti napsal mnohé. V podstatě vše mnou kdykoliv napsané zůstává v platnosti a nebudu se zde již opakovat a omílat nesčetněkráte řečené. Každopádně závěr, že Gym (Jan Zálešák) XChat zazdil a společně s vnějšími vlivy zapříčinil trvalý a konstatní pokles a propad ve všech směrech, je skutečnost neoddiskutovatelná, tedy nejde jen o můj subjektivní pohled, nýbrž o objektivní fakt.


 

XChat a jeho hospodářské výsledky


Tady v tabulce vidíme hospodářské výsledky XChatu od roku 2016 až po rok 2020, tedy za pětileté období. V ekonomických věcech se mnohé skutečnosti promítají až s určitým zpožděním, první dva roky GymChatu byly v podstatě takovou setrvačností ještě z dob, kdy XChat patřil Economii. V roce 2020 již přišla první vykázaná ztráta, nu a výsledky hospodaření XChatu za rok 2021 už 42ideas nezveřejnila. Ještě si osvěžme jednu důležitou skutečnost, že třetina XChatu je dle Veřejného rejstříku stále v zástavě Finančního úřadu. Jde o podíl 31%, jenž drží STROJ-KOVO s.r.o., kde je jediným podílníkem právě Jan Zálešák (GymJWM). To platí již od 15. května 2018.

XChat přestal zasílat listiny na soud

Jak už bylo řečeno, 42ideas, provozující retro chat XChat, v minulém roce nezaslala na soud ani účetní závěrku, ani zápis z valné hromady, která se minimálně jednou za rok musí konat. Přitom zákon ukládá korporátním společnostem zveřejnění ve Sbírce listin. Jak tomu bude letos uvidíme, rozhodně tyto skutečnosti ale nenapovídají o XChatu nic pozitivního. Na obrázku níže můžete sami vidět zde popsané.

Sbírka listin 42ideas s.r.o. - Poslední zaslané dokumenty


A jaký bude závěr dnešní glosy?

Už mnohokráte jsem konstatoval, že kdyby tehdy XChat odkoupil kdokoliv jiný než Gym a jeho parta, tak by to s ním nemohlo dopadnout v žádném případě tak katastrofálně. Jak dlouho se bude retro chat GymChat ještě trápit při nicotné návštěvnosti běžných uživatelů (90% návštěvnosti tvoří sexouši) je ve hvězdách. A pokud se GymChat již bude trvale pohybovat ve ztrátách, pak je též otázkou, kdy dojdou finanční zdroje (zisky z minulých let) a zda-li pak Gym a jeho parťáci budou provoz tohoto retro portálu dotovat. Skon XChatu je neodvratitelný, otazkou je jen čas. Na příkladu jiného kdysi legendárního serveru Líbímseti můžeme ale vidět, že i naprostá troska může na netu strašit ještě i mnoho let. Z globálního internetového hlediska je to asi jedno, tyto portály už dávno naprosto nikoho nezajímají, jen dožívají, stejně jako na nich dožívají ti největší zoufalci neschopni vnímat posun v čase, neschobni svého osobního vývoje.



Anděl Azazel

Zdroje a obrázky: Justice.cz; XChat

 

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
    Čtěte na AzaNoviny.eu          

XChat nezaslal soudu učetní závěru ani zápis z valné hromady - AzaNoviny
OSVČ s datovou schránkou musí podávat daňové přiznání elektronicky - AzaNoviny
Meta po vzoru Twitteru zavede placenou službu s modrou ikonou - AzaNoviny

 

Šumavská topinka - Recepty a vaření
Šumavská topinka


AzaŽurnál - Blog AzaNovin
AzaŽurnál - Blog AzaNovin

 

Komentáře

Mohlo by Vás zajímat

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Policie jako největší Úřední slídil - Ceny Velkého bratra

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Notesoo - Spadla klec. Definitivní konec české sociální sítě

Co měsíc dal - Březen 2024

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Čtyři roky na Twitteru

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Kam se přesunou diskutníci z Diskutníků?