Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

MeWe se otevíra, bude viditelné i pro neregistrované

MeWe Novinky a Aktualizace

 

 

Zatímco Twitter se nám krapet uzavírá, MeWe se rozhodlo naopak svou sociální síť zpřístupnit i pro neregistrované, což od samého počátku této platformy nebylo možné. Pokud jste neměli registrovaný profil na MeWe a nebyli přihlášeni, pak jste z této socky nemohli vidět zhola nic. Někdo to považoval za klad, jiní, včetně mojí veličkosti, to vnímali spíše negativně.


Soukromí je právě to, na čem si MeWe zakládá. Také o vás nesbírá žádná osobní data, natož aby je síť někomu třetímu prodávala. Na MeWe nejsou žádné reklamy. Nejsou tam ani žádné algoritmy. Účelem tohoto článku ale není vám tuto socku představovat, vám, kteří ji neznáte, páč to už jsem udělal někdy před dvěma roky. Takže pokud se chcete dozvědět podrobnosti, pak zkuste zabrousit tady na Xglosách na článek s názvem Mewe - nejrychleji rostoucí sociální síť podobná Facebooku, anebo na ještě dřívější můj počin pro AzaNoviny zovoucí se MeWe – Váš soukromý život není na prodej #Not4Sale.

 

MeWe - Profil Anděl Azazel
Můj profil na MeWe


MeWe se otevírá

Doposud to bylo víceméně nemyslitelné, MeWe bylo naprosto uzavřené pouze pro lidi, kteří na této sociální síti měli účet. Což jak jsem již psal, mnozí oceňovali, nýbrž nejen mně to přišlo někdy nevýhodné, třeba proto, že nebylo možné jinam postovat odkazy, jelikož ten kdo na MeWe nebyl registrován, tak si to nemohl přečíst. Jednoduše neeixistovalo sdílení jinam, což pro některé kupříkladu skupiny, které se svého času přihnaly na tuto socku (například když je sejmul Fejs) bylo problémem, který si vyhodnotily až tak, že se začaly poohlížet po jiných alternativách sociálních médií.

Doba se mění a mění se i MeWe. Ano, je to velká a zásadní změna. Takže váš profil, pokud ho máte nastavený jako Veřejný, bude přístupný všem lidem na internetu, tedy i bez toho, aby měli na MeWe účet. Konkrétně budou moci vidět, že máte profil MeWe, vaše jméno, uživatelské jméno, kolik máte kontaktů a kolik jste napsali příspěvků. Budou moci vidět také vašich posledních 5 příspěvků. Smyslem je patrně podpora růstu komunity a snaha o to, aby ostatní podobně smýšlející jedinci vás mohli snáze najít.

 

MeWe Official
Zdroj: MeWe Official


Každopádně MeWe všechny ujištuje, že na závazku ochrany soukromí se nic nemění. Tato změna má za cíl rozšířit dosah MeWe a učinit z něj zábavnější a poutavější místo, ale nikdy nebude síť sdílet vaše osobní informace nebo údaje.

A jaký bude závěr dnešní glosy?

Vysvětlením tohoto kroku MeWe může být nejspíše ta skutečnost, že sociální síť začala stagnovat. Což by tento krok byl celkem logickou změnou k podpoře růstu této socky. Co se týče české komunity na MeWe, tak musím upřímně s nelibostí konstatovat, že tu stagnaci té CZ komunity jsem pozoroval a nyní bych dokonce řekl, že se ta česká komunita propadá a umrtvuje. Osobně tuto změnu a otevření sítě nejširší veřejnosti vítám. Já mám na všech sockách vždy nastaveny všechny mé profily jako Veřejné a indexovatelné. Takže nyní bude na netu vidět i ten z MeWe. Nu, tak výborně - Čím víc Azazel, tím víc Adidas :D


Anděl Azazel

 

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
          Čtěte na AzaNoviny.eu              
Přečíst si příspěvky na sociální síti Twitter mohou nově jen registrovaní - AzaNoviny
TweetDeck jen pro ověřené uživatele, oznámil Twitter - AzaNoviny
Threads od společnosti Meta jako konkurent Twitteru bude spuštěna ve čtvrtek - AzaNoviny


Špagety s masovými kuličkami v zeleninové omáčce - Recepty a vaření
Špagety s masovými kuličkami v zeleninové omáčce



AzaŽurnál - Blog AzaNovin
AzaŽurnál - Blog AzaNovin

Komentáře

Mohlo by Vás zajímat

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Notesoo - Spadla klec. Definitivní konec české sociální sítě

Čtyři roky na Twitteru

Co měsíc dal - Duben 2024

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Co měsíc dal - Březen 2024

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

Letní nadhledová glosa: V SEO skóre daly Xglosy chatům na frak.

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů