Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Záhada měnícího se Jakuba, error a devadesátdevítka.

Na diskuzi Náměty a připomínky se objevily 12. dubna urážlivé a vulgární příspěvky známé firmy Jakuba. To co je ovšem zajímvé, je samotný nick, který po několik dní měnil podobu až na konečnou přezdívku Jakub.blazen, což by nebylo až tak divné, pokud by nebyl tento uživatel s tímto účtem banován. Mnozí z nás si těch změn samozřejmě všímali a kladli si otázky, z jakých důvodů se tak děje. Padaly spekulace o tom, že tento účet vůbec či nedostatečně banován byl, což room administrátor JiH popřel, a hledaly se důvody a chyby, pokud správně banován byl, jak ke změně přezdívky mohlo přes dvojí ban dojít. Upřímně, k žádné konkrétni chybě se nakonec diskutující nepropracovali, tak alespoň vznikly návrhy jak do budoucna tomuto jevu zabránit, jak lidově řečeno "ucpat díry", což bylo, myslím, pozitivním závěrem této diskuze.

Pojďme se ovšem na kauzu Jakub podívat v souvislostech a vraťme se na záčátek, kterým by mohlo být první a původní banování Jakuba.
30. března vypustila Freya na diskuzi Fajn pokecu domněnku, že Jakub byl banován na základě vyzrazení hesla k uzamčené místnosti Hrabě X. Toto tvrzení jsem na jiné diskuzi zpochybnil a sám RA JiH následně přímo na dizkuzi FP tento důvod odmítl. Pojďme si  tedy rozklíčovat a říci skutečný důvod, který RA JiH naznačil a Já mu vtisknu konkrétních obrysů. Důvodem banu Jakuba, možná lépe říci tou poslední kapkou, byl skrýn pořízený Kaithlin99 z místnosti Hrabě X. A na tomto místě bych rád zdůraznil o jaký to paradox se jedná, neboť Jakub v naší místnosti, až na pár blbůstek, které nemohly nijak ohrozit poklidný chod, byl veskrze hodný a neproblémový, tedy v naší místnosti se žádných závažných porušování pravidel nedopouštěl. A ač jsem zmiňovaný skrýn neviděl, budu věřit tvrzení, že nešlo o situaci, kdy jsem do místnosti z jiného okna nahlédl, uzřel Jakubův text, který jsem vyhodnotil "jako už přes čáru" a tento text smazal, načež jsem si též všiml, že uživatelka fatal_error, na kterou byl tento text směřován, odešla z místnosti. Já jsem následně Jakubovi vynadal s tím, že toto přehnal a odrazuje tím návštěvníky a Jakub se mi za to omluvil. Opět říkám, že doufám, že to nebyl skrýn právě z této situace (před mým zásahem), která byla mnou v rámci místnosti vyřešena, protože to by pak byl dvojnásobný paradox.

Přesuňme se do současnosti. Jakub s nickem Jakub_M (registrace: 18. dubna 2017) se jal od 20. dubna čmárat jako uživatel s mnoha zabanovanými nicky na diskuzi naší místnosti, na diskuzi, která je pevně udržována v tématické čistotě, první jeho příspěvek jsem s komentářem ponechal, ostatní jsem již mazal Já či moje kolegyně. 21. března v ranních hodinách, kdy přibyly další jeho čmáranice, jsem tento nick Jakuba nahlásil RA JiHovi k zabanování.

Zdroj: Vzkazník Anděla Azazela na chat.cz




Reakci RA samozřejmě uveřejňovat nebudu, neb jde o soukromý vzkaz jiné osoby, mohu jen říci, že mi bylo sděleno, že RA tento nick banovat nebude a popřemýšlí o dalším řešení Jakuba i v návaznosti na domluvě s Francim. Já jsem schopen tento postoj a rozhodnutí i s důvody admninistrátora chápat. Co již ale chápu poměrně méně je to, proč vůbec tedy došlo k prvotnímu banování Jakuba a jaké toto zabanování mělo význam, když nyní je k jeho dalším nickům volen jiný přístup. Pochopil bych to ještě v případě, kdy takový zabanovaný uživatel s dalším nickem již nedělá neplechu, což ovšem není případ Jakuba a není to ani případ např. Jefa (ale jeho kauzou se nyní zabývat nebudu). Ono v některých případech je třeba k věci přistupovat s rozumem, jelikož všichni víme, že obejít jakékoliv zákazy jde vždy a opět upřímně, na službě chat.cz je to vyloženě jednoduché. Tedy někdy může být přístup zakrývání si očí a tolerance tím správným řešením. Já to připouštím ale též musím dodat pro úplný výčet i druhou variantu, ke které existuje již mnohaletá má hláška "S prudiči, stejně jako s teroristy, se nevyjednává, prudiči se likvidují!". A neboť toto vše souvisí a přímo se dotýká místnosti Hrabě X, pak jsem dvěma zainteresovaným aktérkám, Fatal a Kejt, napsal jednotný vzkaz tohoto znění:

Zdroj: Vzkazník Anděla Azazela na chat.cz



Nyní si ještě odskočme do již vzdálenější minulosti a to do starého Absolutna pod stálou správou Richama. Toho tehdá odvolal z funkce (a myslím, že to bylo správné, neboť všichni víme, že si Richam správcoval jak chtěl a zneužíval tím svých vyšších práv) RA a tou poslední kapkou, která stála Richama SS,  byla stížnost Kaithlin99 na jeho výkop, který mi Richam tehdy popsal tak, že si o něj vlastně sama řekla. Vraťme se opět do sučasnosti k Jakubovi, v souvislosti s ním mi nedávno bylo sděleno např. Freyou, že o jeho zabanování v minulosti usilovala a žádala o něj RA nesčetněkráte a nikdy jí nebylo vyhověno. Ano, zabanován byl až na podnět, jak už jsme si řekli, Kaithlin99 a paradoxně za skrýn z Hraběte X. Tedy té Kejt, která má velmi úzké vztahy právě s RA, která se kamarádí už z dob jiného chatu a i v reálu s Fatal (pravá ruka RA) a jejímž dalším blízkým člověkem je v současné době alees15, tedy veleznámý to prudič, který i v současnosti disponuje a používá jiné nicky, který je, pravda, a psal jsem o tom na jedné z diskuzí, v současnosti v relativním klidu a žádná prudičská zvěrstva pravděpodobně neprovádí. Je ovšem otázkou, jestli tomu tak opravdu do důsledku je, nebo ještě jinak, pokud by se dopouštěl obdobných věcí jako Jakub, zda li by k němu bylo přistupováno, když je milým šeptálkem Kaithlin99, stejně jako k Jakubovi. Jen si kladu otázky, které jsou myslím přirozené, ohledně stejných či dvojích metrů.

Rád bych poznamenal, že v místnosti Hrabě X si Já se svými kolegyněmi umíme udržet pořádek sami a nepotřebujeme nejen k tomu ale ani k ovlivňování chodu a čehokoliv souvisejícího s místností žádných errorů a devadesátdevítek ani severních, východních, západních či (a teď mě omluvte, jsem již starší pán, že mi ta poslední světová strana vypadla, vy si jistě vzpomenete) větrů!

Dnešní Xglosu zakončím Oscarem Wildem a jeho divadelní hrou The Importance of Being Earnest, tedy v české verzi Jak je důležité míti Filipa. Jen pro potřeby tohoto článku a chatu.cz ho drobátko modifikuji "Jak je důležité míti Denisu" a dodám své jedinečné "že.. ovšemže".





Anděl Azazel


Příští Xglosa má zatím pracovní název "Vážně (VÁŽNĚ - NEVÁŽNĚ). Konec MemeLorda na chat.cz.



Komentáře

  1. Vážené čtenáře bych rád upozornil, že úvahy v tomto článku uvedené jsou pouze domněnkami autora. Pravdivost svých tvrzení se autor nesnažil u RA JiH nijak ověřit. Naopak, pravý důvod některých tvrzení je znám na chatu obecně, a předpokládám, že i autorovi. Berte na to prosím ohled a přeji vám příjemnou zábavu. JiH.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikterak a nikde v mém článku se nejedná o domněnky. Například záležitost se zabanováním Jakuba a onou poslední kapkou, která vedla k banu, tak tuto skutečnost jsem si ověřoval a probíral s pravou rukou RA JiHa fatal_error, která byla dle svých slov o celé záležitosti informována. Co se týče měnícího se nicku Jakuba, pak nikde nepadlo mé zpochybnění toho, zda li byl nebo nebyl v onom čase nick Jakubovi banován a jak dokonale, jen informuji o tom, že k takovémuto zpochybnění na dizkuzi Náměty a připomínky došlo, a to od uživatele LichKingAnathema. Tento uživatel mi včerejšího dne sám zaslal soukromý rozhovor z té doby, kdy komunikoval přímo s Jakubem. http://imgur.com/a/aJBgJ Ani v tuto chvíli nebudu vynášet žádný svůj soud. Nechám na Vás, milé čtenářky a milí čtenáři, jak si tento skrýn vyhodnotíte.

      Vymazat
    2. Znovu opakuji, že se jedná pouze o mylné domněnky anonymního autora, který se mě na nic se mě neptal a nic si neověřoval. Ve článku je tolik nesmyslů, že na ně nebudu reagovat jednotlivě a nenechám se vydírat a okrádat o čas. Dostatečným důkazem pro má slova je to, že je zde absurdně vyzdvihováno a zveřejňováno to, co napsal sám banovaný uživatel a další problémoví uživatelé chatu. Ale mě (RA JiH) se na skutečnost autor nezeptal přesto, že jen já vím proč, kdy a jaké úkony jsem prováděl. To odpovídá objektivitě celého článku, jak to známe i z jiných nedůvěryhodných a bulvárních webů, kterým se nehodí názor druhé strany. JiH

      Vymazat
    3. Naopak, ve snaze po dosažení co možná nějvětší míry objektivity je dáván prostor všem stranám a je čerpáno z mnoha různých zdrojů. Pokud pisatel svůj prostor využije pouze k dehonestačním a tento článek, potažmo celý blog shazujícím frázím, pak to spíše svědčí o argumentační nouzi než o čemkoliv jiném.

      Vymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Policie jako největší Úřední slídil - Ceny Velkého bratra

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Co měsíc dal - Březen 2024

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Co měsíc dal - Únor 2024

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne