Pomluvy na diskuzi místnosti Hrabě X? Neznalost pojmů, naivita či útočné výkřiky do tmy?

Od některých lidí z Fajn Pokecu a Přátel Temnoty již dlouhou dobu zaznívají opakovaně a neustále dokola výroky o pomluvách na diskuzi HX. Tak se na to pojďme podívat. Nejprve ovšem pohled trochu jiný, srovnávací. Řekněme si co na diskuzích místností Fajn pokec a Hrabě X je k vidění. Připouštím, že je na představitelích té které místnosti jak si své fórum pojmou. Na diskuzi Hrabě X se návštěvník setká s věcmi, které bezprostředně o HX a záležitstech kolem něj vypovídají. Nalezne tam hlasování, informace o změnách stálých správců, oznámení, vyjádření a postoje k dění v a kolem místnosti, na webu, jednoduše se o room něco dozví. Naproti tomu na fóru FP, po tom co byly Firerem smazány kompletně příspěvky hlavní protagonistky Freyi a tedy téměř veškerý obsah fóra, je k nalezení LLK (Lichův literární koutek), laškování Firera s Upírkou, řešení výroku deltasierra "o idiotovi co programoval chat (pozn. Franci)" a to je zhruba vše. Ono i toto korespundeju s rozdílností obou hlavních a nejviditelnějších místností na chatu. Ale vraťme se k tomu podstatnému, k údajným pomluvám na fóru HX. Nic takového tam samozřejmě k nalezení není. Největší povyk svého času způsobilo mé vyjadření o sekundárním nicku Ungoth uživatele LichKingAnathema. Tak si to pojďme jednou pro vždy shrnout.


Nejdříve si ale definujme význam slova "Pomluva". Pomluva je trestný čin, a aby došlo k naplnění skutkové podstaty, pak se musí jednat o nepravdivý výrok, informaci, údaj, který může výrazně ohrozit vážnost zmiňované osoby u osob druhých. 10. února ve večerních hodinách jsem reagoval na naší diskuzi na zcela evidentně provokativní příspěvek, lépe řečeno vloženou provokaci do příspěvku Žádosti o vymazání nicku ze seznamu bytostí od Anathémy. Vlákno jsem uzavřel s tím, že je věc o kterou bylo žádáno vyřízena a zvláště jsem toto uzavření vlákna vypíchl pro Anathemu, jelikož ho velmi dobře znám, s dovětkem o jeho řádění na Fóru Xchatu i s jeho sekundárními nicky. Následovalo náhlé se objevení a registrace nicku Ungoth (14. únor). O tom, že Anathema na diskuzi Xchatu podporuje sám sebe se svým druhým nickem se zmiňovalo několik uživatelů, Já sám jsem to tušil, neboť například v místnosti Metal, kam občas nicky Anathemathebest a Ungoth vstoupily, tak se vždy "záhadně" míjeli (stejně tak jak se "záhadně" míjejí na tomto chatu) a tuto mnou uváděnou skutečnost hlavně potvrdil i provozovatel Xchatu Jan Zálešák alias GymJWM.

Zdroj: Přihlášení Xchat.cz





Ano, je tomu přesně tak, že nicky LichKingAnathema a Ungoth od 14. února až do dnešních dnů nikdy nikdo neviděl pohromadě a současně na chatu, v jedné místnosti, tohoto si všímalo postupně vícero lidí. Tedy až na jednu výjimku, a to 28. března v brzce ranních hodinách, kdy ovšem tyto dva nicky byly k vidění v pekelně uzamčené místnosti.

Zdroj: Chat Chat.cz





A další, v nekonečné řadě "záhad", při dočasném zabanování Anathemy, tedy nicku LichKingAnathema, se dle výpovědí svědků okamžitě přiřítil nick Ungoth aby vyjednal s Room adminem JiHem dočasné odblokování a možnost si promluvit pro Licha (záhada, když se tito dva nikdy na chatu nezastihli, že.. ovšemže). A když už jsem zmínil Room admina, pak si ještě pojďme ukázat, co nedávno na adresu Licha na diskuzi Pokecu tento hlavní a jediný administrátor chat.cz také prohlásil.



Zdroj: Diskuze místnosti Fajn pokec na Chat.cz





A teď je ta správná chvíle si připomenout význam slova "Pomluva", neb opakování matkou moudrosti jest. Pomluva je trestný čin, a aby došlo k naplnění skutkové podstaty, pak se musí jednat o nepravdivý výrok, informaci, údaj, který může výrazně ohrozit vážnost zmiňované osoby u osob druhých. Navrhuji chlapcům a děvčatům pronášejících nesmysly o pomluvách na diskuzi HX aby si udělali pořádek v pojmosloví. A inspirován Anathemou nyní podpořím sám sebe, a to Medusovským, dnes již vlastně LichMedusovským stylem "K tomuto návrhu se připojuji". A že by bylo ještě vhodné, pro tyto chlapce a děvčata, zbavit se naivity nebo používat dohramady svůj mozek a své oči, tak i o této vhodnosti teď už snad opravdu ale opravdu "moc dobře všichni víme".

Anděl Azazel

Komentáře

Mohlo by Vás zajímat

Silné administrátorské rozhodnutí

XChat se zbláznil: Kyberšikana podporována Vedením, Bratříček zablokovaný na Facebooku

Statistiky StatCounter a půlroční statistiky Xglos

Červen to je i Klub blogerů, kde jsou Xglosy tři roky

Co měsíc dal - Červen 2024

Oči pro pláč nebo úsměv na líci II.

EU odkryla svou cenzorskou tvář. Tajnou dohodu o cenzuře na X Musk nepřijal

Tomášek vítěz, Haluška na hraně a poražený Legendawn.

Technická glosa aneb redukční dieta

Google .. Bing, DuckDuckGo a Seznam.