Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Pomluvy na diskuzi místnosti Hrabě X? Neznalost pojmů, naivita či útočné výkřiky do tmy?

Od některých lidí z Fajn Pokecu a Přátel Temnoty již dlouhou dobu zaznívají opakovaně a neustále dokola výroky o pomluvách na diskuzi HX. Tak se na to pojďme podívat. Nejprve ovšem pohled trochu jiný, srovnávací. Řekněme si co na diskuzích místností Fajn pokec a Hrabě X je k vidění. Připouštím, že je na představitelích té které místnosti jak si své fórum pojmou. Na diskuzi Hrabě X se návštěvník setká s věcmi, které bezprostředně o HX a záležitstech kolem něj vypovídají. Nalezne tam hlasování, informace o změnách stálých správců, oznámení, vyjádření a postoje k dění v a kolem místnosti, na webu, jednoduše se o room něco dozví. Naproti tomu na fóru FP, po tom co byly Firerem smazány kompletně příspěvky hlavní protagonistky Freyi a tedy téměř veškerý obsah fóra, je k nalezení LLK (Lichův literární koutek), laškování Firera s Upírkou, řešení výroku deltasierra "o idiotovi co programoval chat (pozn. Franci)" a to je zhruba vše. Ono i toto korespundeju s rozdílností obou hlavních a nejviditelnějších místností na chatu. Ale vraťme se k tomu podstatnému, k údajným pomluvám na fóru HX. Nic takového tam samozřejmě k nalezení není. Největší povyk svého času způsobilo mé vyjadření o sekundárním nicku Ungoth uživatele LichKingAnathema. Tak si to pojďme jednou pro vždy shrnout.


Nejdříve si ale definujme význam slova "Pomluva". Pomluva je trestný čin, a aby došlo k naplnění skutkové podstaty, pak se musí jednat o nepravdivý výrok, informaci, údaj, který může výrazně ohrozit vážnost zmiňované osoby u osob druhých. 10. února ve večerních hodinách jsem reagoval na naší diskuzi na zcela evidentně provokativní příspěvek, lépe řečeno vloženou provokaci do příspěvku Žádosti o vymazání nicku ze seznamu bytostí od Anathémy. Vlákno jsem uzavřel s tím, že je věc o kterou bylo žádáno vyřízena a zvláště jsem toto uzavření vlákna vypíchl pro Anathemu, jelikož ho velmi dobře znám, s dovětkem o jeho řádění na Fóru Xchatu i s jeho sekundárními nicky. Následovalo náhlé se objevení a registrace nicku Ungoth (14. únor). O tom, že Anathema na diskuzi Xchatu podporuje sám sebe se svým druhým nickem se zmiňovalo několik uživatelů, Já sám jsem to tušil, neboť například v místnosti Metal, kam občas nicky Anathemathebest a Ungoth vstoupily, tak se vždy "záhadně" míjeli (stejně tak jak se "záhadně" míjejí na tomto chatu) a tuto mnou uváděnou skutečnost hlavně potvrdil i provozovatel Xchatu Jan Zálešák alias GymJWM.

Zdroj: Přihlášení Xchat.cz





Ano, je tomu přesně tak, že nicky LichKingAnathema a Ungoth od 14. února až do dnešních dnů nikdy nikdo neviděl pohromadě a současně na chatu, v jedné místnosti, tohoto si všímalo postupně vícero lidí. Tedy až na jednu výjimku, a to 28. března v brzce ranních hodinách, kdy ovšem tyto dva nicky byly k vidění v pekelně uzamčené místnosti.

Zdroj: Chat Chat.cz





A další, v nekonečné řadě "záhad", při dočasném zabanování Anathemy, tedy nicku LichKingAnathema, se dle výpovědí svědků okamžitě přiřítil nick Ungoth aby vyjednal s Room adminem JiHem dočasné odblokování a možnost si promluvit pro Licha (záhada, když se tito dva nikdy na chatu nezastihli, že.. ovšemže). A když už jsem zmínil Room admina, pak si ještě pojďme ukázat, co nedávno na adresu Licha na diskuzi Pokecu tento hlavní a jediný administrátor chat.cz také prohlásil.



Zdroj: Diskuze místnosti Fajn pokec na Chat.cz





A teď je ta správná chvíle si připomenout význam slova "Pomluva", neb opakování matkou moudrosti jest. Pomluva je trestný čin, a aby došlo k naplnění skutkové podstaty, pak se musí jednat o nepravdivý výrok, informaci, údaj, který může výrazně ohrozit vážnost zmiňované osoby u osob druhých. Navrhuji chlapcům a děvčatům pronášejících nesmysly o pomluvách na diskuzi HX aby si udělali pořádek v pojmosloví. A inspirován Anathemou nyní podpořím sám sebe, a to Medusovským, dnes již vlastně LichMedusovským stylem "K tomuto návrhu se připojuji". A že by bylo ještě vhodné, pro tyto chlapce a děvčata, zbavit se naivity nebo používat dohramady svůj mozek a své oči, tak i o této vhodnosti teď už snad opravdu ale opravdu "moc dobře všichni víme".

Anděl Azazel

Komentáře

Mohlo by Vás zajímat

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Policie jako největší Úřední slídil - Ceny Velkého bratra

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Notesoo - Spadla klec. Definitivní konec české sociální sítě

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Co měsíc dal - Březen 2024

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Čtyři roky na Twitteru

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?