Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Mini a mikro chaty

Co je malé, to je hezké, říká se. Nu, asi jak u čeho a v čem. My se dnes podíváme na malé chaty, na jeden mini a dva mikro.



Kecej chat

Tento mikro chat kecejchat.cz je tak trochu retro. Funguje již od roku 2012 a provozuje ho Rederix. V současné době má 190 užvatelů, to ovšem po redukci databáze v minulosti. Na úvodní straně najdete přihlašovací formulář, můžete se ovšem přihlásit i jako Host a k tomuto názvu budete mít přiděleni i nějaké číslo, např. Host531 a takto můžete v místnostech i psát.

Zdroj: Kategorie a místnosti na Kecejchat.cz

Takto vypadá stránka s kategoriemi a místnostmi. V místnosti jsou ikonky na tučné, zešikmené či podtržené písmo, výběr barvy písma, zvuky, skrytí zobrazení časů zpráv, smajlíci, statusy a další záležitosti, a jedna zajímavá věc, možnost nahrávání souborů přímo z pc. A návštěvnost? Když budete mít štěstí, někoho i zastihnete.



Český chat

Další z mikro chatů má adresu cesky-chat.cz a vypadá poměrně dosti moderně. Na úvodní stránce se píše "Nejsme xchat nejsme ani facebook ale užiješ si tu s námi plno legrace." Nu, tady pojďme k návštěvnosti hned a řekněme si, že platí to co u předešlého chatu. Na úvodní stránce naleznete video, které doporučuje portál ke shlédnutí, pak chatovací místnost, kde bylo nedávno zakázáno psát Hostům, do samotného vnitřku chatu se již hosté nedostanou, pouze na tuto stránku kategorií a místností.

Zdroj: Kategorie a místnosti na Cesky-chat.cz

Místnosti jsou vytvořeny jen v některých kategoriích a tak nějak kopírují místnosti na Xchatu. Chatovací místnost je poměrně jednoduchá, jsou tu smajlíci a stejně jako u předešlého chatu je tu např. možnost nahrávat obrázky z vlastního zařízení, na chatu se pak objeví dokonce náhled obrázku. Profily vypadají též v moderním designu. Co je tu ovšem velmi zajímavé a překvapivé, jsou Pravidla, neb jsou ve svém základě naprosto stejná jako na Chat.cz.

Zdroj: Pravidla na Cesky-chat.cz


Je otázka, kdo od koho opisoval, že se u dvou chatů naleznou naprosto totožná znění Pravidel. Na Chat.cz, a sám jsem se na to kdysi informoval, se na Pravidlech podílela Freya. Tak třeba nám to tu v komentářích ještě osvětlí. Provozovatel je mi zatím tak trochu záhadou, kdo se ukrývá za názvem Český-Chat moc netuším.



Bezva Chat

Tady už se jedná o mini chat, který provozuje Jan Říha. Najdete ho na adrese bezvachat.cz a funguje od roku 2015, ovšem s určitou přestávkou, kdy provozovatel na nějaký čas chat vypnul a dokonce nabízel domenu k prodeji, později chat obnovil.

Zdroj: Kategorie Seznámení a flirt na Bezvachat.cz


Jak na úvodní straně, tak po vstupu do nějaké kategorie vidíme poměrně standardní rozdělení na kategorie a místnosti. Chat před vypnutím dosahoval návštěvnosti dvouciferné, tedy přesněji řečeno do 20 uživatelů maximálně, v současné době se pohybuje návštěvnost řádově v jednotkách. Ještě si snad řekněme jednu ne neznámou zajímavost, že bývalý SS Fajn pokecu na Chat.cz Firer je na tomto chatu červeným adminem, tedy veducím administračního týmu, zde s přezdívkou Dan.

A závěr dnešní Xglosy? Co je malé, může vyrůst. A nebo taky ne. Někomu malost dokonce vyhovuje, tudíž každému dle gusta.



Azazel Anděl

Komentáře

  1. Vzhledem k tomu, že jsem na pravidlech spolupracovala s několika lidmi z chatu a konzultovala s nimi jejich podobu se dá snadno prokázat jejich autorství. Český Chat vlastní nějaký Radek Zela a toho člověka neznám. Budiž mu přáno, když nedokáže nic napsat sám.

    Freya

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jelikož údajně ten chat existuje teprve několik měsíců, tak jsem předpokládal, že originální pravidla jsou na Chat.cz, ono je to tam vůbec "inspirované" mnoha chaty, ať již zmiňované kategorie z Xchatu, nebo ikony kategorií z Chatujme. A uváděné jméno neříká nic ani mně, a zatím jsem neměl tu čest, narozdíl od Filipa (Rederixe) z KecejChatu, s majitelem Českého chatu být v kontaktu.

      Vymazat
  2. Jel krajem divný kníže, a chrpy povadly
    Když z prstů koval mříže, a z paží zábradlí
    on z vlasů pletl dráty, měl kasematy z dlaní
    a hadry za brokáty, zlá slova místo zbraní.

    Kam šlápl, vyrůstaly jen ocúny a blín,
    Když slzy nezůstaly, tak pomohl jim plyn
    Hnal vítr plevy z polí a Kristus křičel z kříže
    Když rány léčil solí ten prapodivný kníže.

    On pánem byl i sluhou, a svazek ortelů
    Si svázal černou stuhou, již smáčel v chanelu
    A hluchá píseň slábla, když havran značil cestu
    Již pro potěchu ďábla vyhlásil v manifestu.

    Měl místo básní spisy, a jako prózu mor
    A potkany a krysy a difosgen a chlor
    Měl klobouk z peří rajky, a s důstojností snoba
    On vymýšlel si bajky, v nichž vítězila zloba.

    Měl pendrek místo práva, a statky pro gardu
    V níž vrazi řvali "sláva"!!! ...pro rudou kokardu
    On lidem spílal zrádců, psal hesla do podloubí
    V nichž podle vkusu vládců lež s neřestí se snoubí~

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S kouzelnou píšťalkou si chodí světem,
      možná jen tak, aby dal bonbón dětem.
      Kdopak to je, kdo se tu proplétá věky,
      aby se čas od času pročistily řeky.
      Svět si nosí jenom v polévkový lžíci,
      a živou vodou občas probouzí spící.

      Kouzelník, kouzelník.

      Jeho tajemství je veskrze prosté
      s každým, kdo mu uvěří, kouzelná moc roste.
      Kdo ho neslyšel, o nic nepřišel.
      Měsíc mu zpívá stříbrnou září.
      Možná se pak stane zázrak, že se zardí lháři.
      A když ne, tak slunce nespadne.
      Zvony vyzvánějí Bim bam. Kdo má z lásky strach,
      e její zbabělý vrah.
      Bim bam - příjde kouzelník. Kdy příjde kouzelník?

      Doba si pozvolna kupředu couvá,
      taková pravidla má ďáblova smlouva.
      Lidem nic neříká Cesta kouzelníka.
      Až se tu staví pozdravit známé,
      možná ho vůbec nepoznáme.
      A tak půjde dál. Kdo nám ho dal, ho zase vzal.
      Zvony vyzvánějí Bim bam. Kdo má v duši strach,
      je svůj zbabělý vrah.
      Bim bam - kde je kouzelník, jenž stvoří z kapek šik?

      JE MI TO JEDNO, JEDNO JAK,
      ZASTAVÍM ROZJETEJ VLAK.
      JE MI TO JEDNO, JEDNO ČÍM,
      PROSTĚ HO ZASTAVÍM.
      JE MI JEDNO, JEDNO PROČ,
      NEJDE ROZTOČIT KOLOTOČ.
      JE MI TO JEDNO, JEDNO ČÍM,
      JÁ HO ROZTOČÍM.

      (text písně Kouzelník, autor: Daniel Landa)

      Poznámka: A nechť tu nejsou něčí texty jen tak, neb jsou duševním vlastnictvým tvůrců, tak alespoň takto označím a uvedu autora u předešlého příspěvku, kterým je samozřejmě velikán Karel Kryl, píseň Divný kníže.

      Vymazat
  3. Výzva: Mohli bychom se prosím osobně setkat ? Docela by mě zajímalo, jakým způsobem budete reagovat v osobní komunikaci. Podle mého názoru jste nějaký zakomplexovaný přizdi...., který je zklamaný životem. A proto se znaží kazit náladu ostatním lidem. Zde je můj email na kterém se můžeme (pokud máte čas, náladu či odvahu) domluvit na osobní schůzce. Přijedu bez bodyguardu, takže se můžete bát maximalně o Své EGO. S pozdravem andyho6@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nu, u těchto příspěvků se mnohdy rozmýšlím, jestli na ně vůbec reagovat. Někdy si ale řeknu, že třeba malému človíčkovi to udělá radost, že si ho Azazel vůbec všimne, tak proč občas neučinit dobrý skutek. Andyho6? Datum registrace ne Chat.cz: 1. prosince 2017. Jeho jakási kamarádka Alca, datum registrace: 11. prosince 2017. Na Xchatu prokazatelně ještě v září nick Alca existoval, nyní jak po zadání přímého odkazu či hledání v profilech nebyl tento nick ani žádná jeho verze nalezen, tudíž byl smazán buď Xchatem nebo dotyčnou osobou. To jen takové letmé zjištění o této dvojici, o které mi opravdu není vůbec nic dalšího známo. Tudíž jakési UFO, tedy neidentifikovatelný předmět, Andyho6, který se ukrývá za pohoří, na chatu je "tři dny", tedy mu ještě hoří vajgl před vchodem. Tak tato osoba tu provádí nějaké výzvy, to je opravdu veleúsměvné.

      Vynášet soudy a dělat si alespoň relativně objektivní názory lze pouze v případě, pokud dotyčný disponuje dostatečným penzem informací. Tato osoba nejspíše neví vůbec nic, a to je na tom nejvíce úsměvné, u takových lidí, že právě ti, kteří nemají informace, nemají zdání, nevědí vůbec nic, se odhodlávají k nějakým stupidním frázím, které někde slyšeli, k myšlenkovým úsudkům opět na základě nějakých obecných naučených šablonovitých nervových přenosů téměř na úrovni nižší nervové soustavy, tedy instinktů. Osoba pravděpodobně nemá tušení o čem a o kom hovoří. Skoro by to vypadalo, jako by o nějakém virtuálním přízraku, jenže asi dotyčného zklamu, ale Azazel je skutečný, a ti kteří kdy byli a jsou toho hodni, to vědí.

      Ono už samotný fakt uvádění emalové adresy vypovídá o tom, že dotyčného zájem je pouze v rovině ukázání se "světu" a vymezení se proti něčemu či někomu, co dotyčný zřejmě nechápe, nerozumí a ani nemá zájem o zjištění si skutečností. Já jsem v branži známá osoba a je velmi jednoduché si vyhledat např. můj osobní veřejný email Azazel-Andel@outlook.com nebo kontaktní adresy AzaNovin (AzaNoviny@outlook.com či AzaNoviny@gmail.com), které jsou dokonce na těchto glosách v menu Kontakt.

      Tak doufám, že svým zájmem jsem Andyho6 potěšil (jsem sice strejda rohatej ale jinak dobrák od kosti) a pokud by v budoucnu pro mě měl něco, co by mě optavdu mohlo zajímat, nechť využije zde uveřejněných kontaktů.

      Vymazat
    2. A když už jsem byl u těch emailových adres, tak jsem nedávno objevil ve spamu mé outlookové schránky tento mail http://jyxo.info/uploads/20/20104232bc2bdbd1d899bf583d11478b29453d8e.png Předpokládám, že je to jakýsi žert či zákeřnost a odesílatelem není Anathema, v adresáři z naší korespondence z minulosti mám jinou jeho adresu a hlavně předpokádám, že by si své jmeno nepsal jako "Liche" ale "LIch". Mimochodem, z mých postřehů, blahé paměti, oslovení Liche používal např. Žalud nebo Freya. Nu, pokud to do mého nějakého příštího obletu všech chatů nezapomenu, ověřím si to u samotného administrátora SuperPokecu. Nicméně pravý odesilatel musí Anathemu z minulosti znát, když pro podpis použil jeho dávnější přezdívku Anathemathebest, kterou např běžní uživatelé, kteří se setkali s Anathemou až na Chat.cz, znát nemohou.

      Vymazat
    3. Co to zase plácáš, že já jsem používala takové oslovení? Nick Anathemathebest používal wowar při tapetování, dokonce i s jeho fotkou a další různé variace taky. Co to na mě zkoušíš hodit?

      Freya

      Vymazat
    4. Stručně...neb nemám čas se nyní zabývat zbytečnostmi, nebo jasnými věcmi. Ano, z prvního pohledu je hned jasné těm, co mne, nebo známé trio z Lifesportu znají, že jsem to samozřejmě nepsal já. Krom toho, že 666 let používám jednu a tu samou seznamovskou adresu z dob Lidéčka si nebudu zakládat nějakou hovadinu na gmailu apod. No propojené hovadiny FB, Google paskvily, Twitry a podobně mne prostě nikdo nenaláká a tudíž i s nějakými jinými jejich službami typu mail se ani seznamovat nebudu. Je to jasná wowarova práce neb...MacCh je na to moc retardovaný a invenční je maximálně tak spamováním diskuzí nebo ztrapňováním se svými pokusy o rap někde na FB a Aleesek umí akorát vykřikovat hovadiny do tmy a zdrhnout, neb po též do pěti vteřin či dvou slevech je poznatelný všemi, kdo mají jen trochu postřeh a přehled. Wowar je alespoň trochu z této trojice invenční a občas i sem tam pobaví rámcově obsahem, nicméně krom toho, že stále naprosto strašně rýmuje, je na můj vkus zbytečně moc vulgární a nemorální, čímž je v dnešní době ale IN, na chat.cz a jeho osazenstvu. Mne osobně vůbec nezajímá, kdo se nebo co se za mne vydává, neb ten, kdo mne zná, mne prostě pozná a u jiných je mi to lhostejné, případně se mne na to zeptá. Bavte se dál klídně tímto způsobem, ostatně příště to klidně může být práce kohokoliv z trollerů nebo jiných polotrollerů chatu.cz, ať už to bude práce zfetované puberťácky zretardované partičky Jakub, Žalud, Albert nebo Pyropes nebo prostě jiných uživatelů, neb se tam momentálně naprosto smazal rozdíl tamních uživatelů, spíše se slučují v jedno jak ve vyjadřování, tak v bavení se jak mezi sebou, tak s jinými. Takže příště to klidně může být třeba Freya, nebo Fatal, nebo Archa, nebo zkrátka kdokoliv...je mi to jedno. Jací uživatelé chatu, takový chat samotný ať už má pravidla, která stejně nikdo nedodržuje a nikdo podle nich nejedná, nebo nemá, rozdíl je jen ve větším pokrytectví. Pokud jsou tam spokojení, jen dobře, alespoň netrollují jinde. (Tady je to normálním uživatelům skutečně až na vyjmečné situace(viz Freya a mít za každou cenu byť zbytečné poslední slovo, které stejně nikoho nezajímá..) skutečně jedno). END!

      LichKingAnathema - administrátor Superpokecu - On-line pomoc, schvalování fotek, avatarů, smajlíků, motivů a vtipů

      Vymazat
    5. Je fajn, že již nemusím spěchat na SuperPokec, pro pravda zcela jasné potvrzení předpokládaného, ale přec bych se zastavil, neb od určité doby zde si ověřuji i superjasné věci, neboť nechci být napadán např. Jižním náčelníkem a jeho kmenovým společenstvem.

      Vymazat
    6. Ono pak dorazily ještě další maily, další od Liche, tentokráte rozděleně, tedy Liche King Anathema, to už uvádět nebudu, to oč šlo plyne i z další pošty, kdy odesilatel se vydával za Monos Monere a dokonce jsem si psal i Já sám sobě (tyto věci na skrýnu). A pak ještě jedna zajímavá věc, kterou jsem ve spamu asi přehlédl, která ukázkové příklady mailů zakončí. http://jyxo.info/uploads/F0/f00907bba495608a6c7e970013c633a8872f8352.png

      Nu, je vidět úroveň lidí a prudičů (ono už se to těžko rozeznává, páč se smazávají rozdíly) z Chat.cz. A co za lidi jsou ti nejkarmovatější, to si právě, tuto údajnou elitu, ukážeme v příští glose, která již byla avizována a také bude realizována. Ano, karma, karma a karma, v mnoha úhlech pohledů.

      A ještě malá poznámka ke třetímu mailu v ukázce, odesílatelem musel být někdo, kdo pochází nebo nějaký čas působil na Xchatu, neboť odtud musel znát mojí centrumáckou adresu, kterou již v současnosti téměř nepoužívám.

      Vymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Bard se přejmenoval na Gemini

Diskuzní fóra vs sociální sítě

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Co měsíc dal - Leden 2024